|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
A ja swojego dzisiaj nie umieszcze bo zgrzeszyłam i to bardzo
za to poczytam sobie Wasze dziewczyny
|
#4862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
rrrr
jak to wygląda?
|
|
|
|
#4865 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
Wtajemniczenie
|
wczorajsze
U 1.Razowa szarlotka, duże latte 2.koktajl z bananem, sporo mieszanki studenckiej soczek marchewkowy 3. krewetki z grilla, ryż dziki, grillowane warzywa 4.Frittata ze szpinakiem 2x redbull z wodka
|
|
|
#4867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jednak muszę się wytłumaczyć, otóż: 1. już od dawna nie smaruję pieczywa niczym- i tak mi smakuje ![]() 2. było tyle mniej więcej kaszy, bo tyle mi zostało z wczoraj 3. kolację będę jadła na uczelni, bo z fitnessu wyjdę o 18, i muszę jechać na uczelnię na zajęcia, więc coś zaraz przed zjem, a rybka czy jajko to tak dziwnie jeść na korytarzu
|
|
|
#4868 |
|
Raczkowanie
|
co takiego dobrego zjadłas?
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Śniadanie: omlet z jednego jaja, 1 łyzki mąki graham smażony na teflonie bez tłuszczu, posypany startym jabłkiem i łyżką rodzynek Drugie śniadanie: rogal maślany średni Obiad: dzis taki na szyyybko: pół lazanii z Biedronki sztuuuuuczne!:Brdzydal:Podwieczorek: bieluch lekki z 2 łyzkami jabłek prażonych, kromka chleba a'la Mastemacher zytni, tylko troszke mniejsza z ogórkiem zielonym, rzodkiewką, musztardą ostrrrą (miałam ogromna ochote na musztardę, ale stwierdziłam, ze lepiej ją jesc na chlebie niz prosto ze sloika )Kolacja: serek wiejski Piatnica nielekki |
|
|
|
#4869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się tym, ja ostatnio jadłam tuńczyka z serkiem wiejskim i pomidorem jadąc pociągiem...
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Raczkowanie
|
Moje U :
śniadanie:2 kromki pszennego 1 z margaryna i poledwica z ketchupem, druga z serkiem milka <3 inka karmelowa z mlekiem 2.resztka z wczoraj, czyli pol niecale pol, gotownego fileta,2 ziemniaki, ketchup, surowka, jakas kupna 3.jogobella i nie wiem co tu jeszcze dorzucic ![]() 4.2 kromki pszennego, 1 z delma i poledwica, druga chyba z wiesniakiem |
|
|
|
#4871 |
|
Raczkowanie
|
Śniadanie: omlet z jednego jaja, 1 łyzki mąki graham smażony na teflonie bez tłuszczu, posypany startym jabłkiem i łyżką rodzynek Drugie śniadanie: rogal maślany średni Obiad: dzis taki na szyyybko: pół lazanii z Biedronki sztuuuuuczne!:Brzydal: http://www.wygrywamzanoreksja.pl/201...-z-biedry.htmlPodwieczorek: bieluch lekki z 2 łyzkami jabłek prażonych, kromka chleba a'la Mastemacher zytni, tylko troszke mniejsza z ogórkiem zielonym, rzodkiewką, musztardą ostrrrą (miałam ogromna ochote na musztardę, ale stwierdziłam, ze lepiej ją jesc na chlebie niz prosto ze sloika )Kolacja: serek wiejski Piatnica nielekki I jak to wyglada?? Edytowane przez dirtysoul Czas edycji: 2012-05-15 o 18:15 |
|
|
|
#4872 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4873 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Przyczajenie
|
1. Tost z mozarellą i pomidorkiem
2. jogurt 3. zupa ogórkowa, kotlet sojowy, młode ziemniaki, kapusta gotowana 4. lody |
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
U
śniadanie dwie duże kromki z masłem: śmietankowym serkiem z ziołami w plastrach (dwa plastry); żółtym serem; salami. Wszystko posypane szczypiorkiem i cebulą około 40 minut szybkiego marszu po lesie ![]() II śniadanie jabłko- jedno całe i trochę drugiego (w większości już niestety było zepsute) pączek z dżemem obiad spory kawał fileta z mintaja z piekarnika z sosem śmietanowym i brokułami, a do tego świeża, pszenna i przepyszna bułka z masłem- uwielbiam po: rządek mlecznej czekolady podwieczorek miseczka pokrojonych truskawek posypanych cukrem pudrem twaróg naturalny z wkrojoną długą marchewką kolacja płatki ryżowe z jogurtem truskawkowym do serialu: marchewki, papryka do picia: woda mineralna, herbaty: zielone, earl grey, szklanka czarnego frugo, dwie kawy z odrobiną cukru
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj miałam taką szartlotkę
|
#4877 |
|
Raczkowanie
|
no dooobrze, zachęcona namowami wstawiam wczorajszy jadłospis, powiedzcie, co nie tak, chętnie się dowiem, gdzie popełniam błędy
U 1. 2 tosty pełnoziarniste z serkiem kozim, wędzonym łososiem i awokado, miseczka malin, zielona herbata 2. pieczone jabłko (w miejscu wydrążonego gniazda różne orzechy i bakalie, podsypane cukrem trzcinowym i cynamonem, po wyjęciu z piekarnika porządny kleks serka homogenizowanego na wierzch) 3. krem z dyni z pestkami i jogurtem greckim, cukinia zapiekana w piekarniku (coś mam dzisiaj z tym pieczeniem ) z farszem z ryżu, papryki, pieczarek, pomidorów i kawałeczków kurczaka4. 3 małe placuszki z ricotty posmarowane cienką warstwą marmolady z sycylijskich pomarańczy i posypane startą gorzką czekoladą lindta, czarna kawa (to sobie dogodziłam...) 5. kilka plasterków pomidora z mozarellą i bazylią, do tego kilka małych grzanek z szynką parmeńską i figą (odkąd odkryłam to połączenie, jestem nałogowcem )nie wiem, czy nie przegięłam, z drugiej strony starałam się, żeby było zdrowo, a kalorii nie liczę, żeby się znowu nie pogrążać. z góry dzięki za zerknięcie ![]() aha, nie dodałam, że biegałam pół godziny. Edytowane przez lils_ Czas edycji: 2012-05-15 o 17:36 |
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tak mawia mój brat) Wszytko jest za bardzo smaczne......... ![]()
|
|
#4880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
osobiście uważam (i zostało to poparte) że liczenie kalorii za 10 lat zostanie ogłoszone największym błędem odchudzania. bo liczą się zdrowe nawyki, ot co ![]() a jadłospis baardzo fajny i smaczny, chociaż wydaje mi sie że jest troszkę za dużo nabiału w stosunku do małej ilości białka.. anyway, wpadaj częściej
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śniadanie: Pudding owsiany (płatki, banan, miód, łycha masła orzechowego, mleko), kawa z waniliowym mlekiem. Śniadanie2: Ciabatta z suszonymi pomidorami; z serem i szynką; jabłko. Obiad: Pieczony kurczak z woreczka; ziemniaki; mizeria. Podwieczorek: Serek wiejski z gruszką, kakao, powidłami śliwkowymi i migdałami; inka z mlekiem. Kolacja:/będzie/ karp w galarecie; chleb razowy z masłem, serem, szynka; jakieś warzywo; inka z mlekiem. I muszę się pochwalić: Dostałam wreszcie długo wyczekiwany okres. Chyba wszystko wraca do normy.
|
|
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
lils, becia swietne jadlospisy, oba mi sie bardzo podobaja
![]() I podbijam swoj, bo plany sie zmienily ![]() powoli w strone U :I: owsianka: 3 lyzki platkow, 2 musli nestle, truskawki, serek homo nat i kilka nerkowcow. II: dwa pelnoziarniste nalesniki (z malej patelni) z twarozkiem domowym i musem ze zblendowanych truskawek. III: porcja (50g suchego) pelnoziarnistego makaronu wstazki ze szpinakiem i piersia z kurczaka; porcja surowki z pomidora, ogorka i kielkow. IV: widmo kolacji z mezem sie ulotnilo bo musze zostac dluzej w pracy w zwiazku z czym zamowilam sobie salatke z da grasso - lodowa, ogorek, pomidor, kukurydza, cebula, tunczyk, jajko i sos jogurtowo-majonezowy, wlasnie jem ![]() Dzis bez cwiczen, tylko sporo chodzenia. Moze byc?
|
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gryzów nie ma.. a my i tak wiemy ze Ty to Ty
|
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
To przejście z R na U jest strasznie trudne...
śniadanie (9:00): otręby pszenne i orkiszowe, jogurt naturalny (wiem, ale nic innego w domu nie było), garść słonecznika, starte małe jabłko i mały banan w plasterkach w międzyczasie spałam, bo jestem po nocce obiad (14:00): 6 pierogów ruskich smażonych i pół pomidorapodwieczorek (17:30): dwie kromki chleba żytniego z formy, z masłem, jedna z szynką i rzodkiewką, druga z cienką warstwą dżemu domowej roboty i kilkoma łyżeczkami serka wiejskiego kolacja (po 20:00, w pracy): chyba zrobię sobie omlet z dwóch jajek z szynką oraz cebulą i wezmę w pudełku, czy będąc na U mogę do tego omleta dodać mąki? A, dzisiaj nie miałam czasu nic ćwiczyć... |
|
|
|
#4885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypomniałas mi, że kupiłam pyszny, mięciutki, cieplutki chlebek żytni i zaraz go spałaszuję![]() Moje R/U: I: 2 tosty z twarożkiem i piersią z kurczaka II: serek gruszkowo-jabłkowy (MenuB, o% tłuszczu więc wiem, że słabo ale jem go czasem bo jest przepyszny!) z otrębami, pomarańczą i kiwi III: piers z kurczaka, dużo chinskich warzyw, z pół woreczka kaszy gryczanej - wszystko uduszone w przyprawach, sosie sojowym i sezamie IV: będzie zaraz chlebek żytni z dżemem wisniowym ![]() V: wiesniak z pestkami dyni (dzisiaj były zakupy więc są i nowosci )
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olać
|
|
#4889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4890 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo nie kojarze.. w ogóle, to... Miki ma bana ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no i fajnie że dostałaś, długo miałaś z @ problemy? (jak nie chcesz to nie odp )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

za to poczytam sobie Wasze dziewczyny

Przechodząc do rzeczy, na Twoim miejscu posmarowałabym grahamkę jakimś twarożkiem albo np. serkiem homo, no chyba że lubisz tak na sucho. Myślę, że spokojnie mogłaś zjeść połowę woreczka kaszy gryczanej, jednak jak nie miałaś ochoty na więcej to nie jest źle. Deser jest w porzadku. Co do kolacji, proponuję w ramach urozmaicenia jakieś jajo lub rybę.

i pół pomidora
no i fajnie że dostałaś, długo miałaś z @ problemy? (jak nie chcesz to nie odp