|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
jeśli w tym laboratorium mają fax to w razie czego mogą chyba przesłać wyniki do szpitala, albo jeśli laboratorium jest stosunkowo niedaleko od szpitala to na szybko mąż może podskoczyć po wyniki
|
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze rewelacja!!! Gratuluję!!! Ale szybko ![]() Nie wiem, ja dopiero dziś będę miała pobierane ale coś mi się kojarzy (bo przy Natalce też to miałam robione) że wynik za tydzień.
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
U mnie raczej to niemożliwe, tym bardziej że wymaz pobierają w szpitalu, a wyniki odbiera się w przychodni, która czynna jest do 15. Najlepszym rozwiązaniem będzie zaciśnięcie nóg do piątku.
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Na dzien dobry wrzucam zdjecia pokoju Dominika ![]() Prawie skonczony jeszcze tylko ramki musimy kupic na ta pusta sciane.
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
Może rodzi, w końcu też jest przeterminowana
![]() Zaaaabcia ale wypasiony pokój, Ty to chyba śpisz na pieniądzach, wyposażenie takiego pokoju kosztawało pewnie więcej niż wyposażenie całego mojego mieszkania Super
Edytowane przez sweetjoy Czas edycji: 2012-05-15 o 18:39 |
|
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wow, sliczny pokoj. |
||
|
|
|
#1239 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam bardzo ![]() Dostałam też płytkę ze zdjęciami z sesji. Chciałam Wam wrzucić, ale niestety, mój komputer się zepsuł i nie czyta płyty Muszę zanieść grata do naprawy ![]() Cytat:
![]() GRATULUJĘ!!!!!!!! [QUOTE=andzya;34140963 Ja dla odmiany dzisiaj stwierdziłam, że zacznę ćwiczyć i zaczęłam od brzucha, który co prawda już całkiem płaski, ale skóra trochę wiotka. A po ćwiczeniach przeczytałam o rozstępie mięśni brzucha - sprawdzam z ciekawości i ... Musze pokazać to mojemu tacie, żeby się upewnić, bo jeśli to prawda to ud.upiona z ćwiczeniami jestem na dłużej Swoją drogą to jakaś obrzydliwa sprawa jest [/QUOTE]A moja ginka mi ostatnio mówiła, że tak się właśnie dzieje w czasie ciąży, że mięśnie na brzuchu się rozchodzą Tak, jakby to było normą. Ja to tak przynajmniej przyjęłam.Dostałam dzisiaj od Teściowej (przyszłej) termos na butelki dla dziecka, kapelusik dla Haneczki, śliczne body z falbanką i pyszny obiad Pamiętacie, jak pisałam Wam, że wózek miał być w tamtym tygodniu Do tej pory cisza Ciekawe, czy przed porodem zdążymy w ogóle wóz odebrać.
|
|||
|
|
|
#1240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy źle myślę?Cytat:
![]() no tak i nic nawet nie napisała, ja jej zaraz dam |
||
|
|
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze w razie czego (gdybym ich nie zdążyła odebrać)w szpitalu podadzą mi antybiotyk
|
||
|
|
|
#1242 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie czytałam, co napisałyście, ale z góry dziękuję za wszystkie gratulacje!
Jestem bardzo szczesliwa, bylo o niebo lepiej niz przy pierwszym porodzie, bardziej świadomie odnośnie tego, co się dzieje, co mam robic... O 13 bylismy na sali porodowej, rozwarcie bylo na 2 palce, po 14 zaczelo na serio bolec. O 15 polozna obwiescila mi zbawienie - ze niedlugo zaczna sie parte i o 15:30 Kaj wyskoczyl Mam male naciecie na 3 szwy, ale nic wiecej nie peklo Kaj spedzil te 2h przy piersi, potem potulil sie z tatusiem i teraz spi, a tż zbiera gratulacje.Dziekuje jeszcze raz za kciuki i zycze Wam wszystkim powodzenia! |
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Super pokój
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tylko czekamy na foto Kaja. |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
własnie
![]() Cytat:
My pokoju dla Hani chyba nigdy nie skończymy Mamy różne koncepcje. Ja jeszcze nawet rolet nie zamówiłam, a kiedy tam o nich mówiłam ![]() Kasa rozchodzi się w mgnieniu oka. Jak policzyłam ile dzisiaj kasy wydałam, to o mało zawału nie dostałam Same badania w laboratorium kosztowały mnie 200zł A jeszcze fryzjer i dwa zamówienia na allegro dla dziecka... można oci.pieć.---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1247 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie no super, gratki jeszcze raz
|
||
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1249 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() woow expresowo Ci poszlo !! , gratki! ![]() Cytat:
Cytat:
Wiem ze w PL takie lozeczko czy komoda duzo kosztuja ale u nas sa dosc tanie takze tak duzo Nas pokoj malego nie wyszedl Napewno nie tyle co zrobienie calego mieszkania ![]() dziekuje dziekuje dziekuje Cytat:
To kurcze musicie sie zabrac za robienie pokoju bo to juz 36tyd u Ciebie leci nie? Cytat:
|
|
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
jak mam zajęcia w szpitalu nie jestem was w stanie nadrobić ;/Kism,anulka, gratulacje, kism dobrze że zdążyłaś dojechać do szpitala, raz dwa ci poszło! dzisiaj rano też miałam taką pacjentkę.. od 4 skurcze,przyjechała o 6, o 7.20 urodziła ![]() zaabcia,śliczny pokoik,jak będę miała swoje maleństwo to pewnie zrobię mu podobny Gabbi, śliczna z ciebie dziewczyna, po porodzie pewnie od razu nie będzie widać że byłaś w ciąży ![]() ania, jeszcze przed chwilką dyskutowałyśmy jaki jestes chudzinek z wystającym brzuszkiem, a ty już przesyłasz fotkę z maluszkiem.. szok !buziaki dziewczyny! |
|
|
|
#1251 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wracajcie szybko
|
||
|
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism, Anulka, Martula GRATULACJE!!!!!
![]() Timii - trzymam mocno kciuki!!! ![]() ![]() ![]() Ale nam się dzisiaj dobre wieści posypały!!! ![]() ![]()
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabcia wow, ale fajny pokoik, wszystko super dopasowane
![]() Kism, szczęściaro, ale Ci zazdroszczę Gratulacje raz jeszcze
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki gratuluje porodow
!Gabbi sliczny brzusio ![]() Zabcia pokoj marzenie ![]() Malo pisze, bo maly mnie lekko wykancza :P, ma bole brzucha, napina sie, pierdy mu ida, ale wysila sie przy tym niemilosiernie. Byla polozna, moj mlody nie najada sie moim pokarmem chyba lub mam go za malo, od dzis dokarmiamy butla. Dokarmilismy po 15, maly jeszcze spi!
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, przez całą ciążę nic nie puchłam i ogólnie wyglądałam nieźle, a teraz gdzieś tak od niedzieli widzę, że jestem cała jakaś taka napompowana
Dlatego tym bardziej czekam na poród, bo za trochę to wstyd się będzie ludziom pokazać w takim stanie
|
|
|
|
#1256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak naprawdę spuchłam dopiero po porodzie, nie mogłam nawet założyć butów w dniu wypisu, ani naciągnąć rybaczek na opuchnięte łydki, normalnie byłam w szoku, trzymało mnie tak ponad tydzień, a pociłam sie jak szara mysz Dobrze że póki co nie ma upałów, bo to dopiero masakra
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
szybciorem gratulacje
![]() klas ki:
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
jutro wizyta u gina, więc kosiara poszła w ruch
, trochę się pozacinałam.Zauważyłam, że piersi się robią coraz cięższe, miednica nadal boli, w sumie to nie wiem czy mi już brzuch opadł, bo wydaje się być wysoko, ostatnio wieczorami robię się mega głodna, a nie chce się potem męczyć zasypiając, bo długo trawie i odbija mi się treścią. Zjadłam bułkę i mam ochotę na następną , idę zrobić |
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I niestety muszę coś zjeść na noc, bo inaczej rano się budzę tak głodna, że zjadłabym konia z kopytami Właśnie już czuję, że mnie bierze i będę musiała zaraz coś wpylić. Przed ciążą ostatni posiłek jadłam o 18 i wystarczało mi do rana.
|
|
|
|
|
#1260 | ||||
|
Raczkowanie
|
Uff właśnie skończyłam robić pranie ręczne nad wanną w ramach wypędzenia gadziny
![]() Kism gratulacje, ale szybciutko ![]() to ja też poproszę taki ekspresowy poród jak Kism i anulka Cytat:
![]() my prawdopodobnie damy pieniążki no niestety nie ma tak dobrze ![]() agata trzymam kciuki ![]() gabi ale jesteś zgrabniutka Cytat:
jednak przy porodzie bardzo ważne jest na jaką położną się trafi bo potem człowiek ma urazZgadzam się w zupełności z tym co napisałaś Nie zaniedbam córki żeby na siłę karmić młodego piersią I tak samo mam przygotowane butelki i mleko. Ile butelek kupiłaś? Z perspektywy czasu bardzo żałuję, że męczyłam siebie i córkę tyle czasu zamiast pójść po rozum do głowy i dać jej butle Cytat:
Cytat:
oby problemy z piersiami szybko przeszłyżabcia pokoik świetny jak z obrazka
Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-05-15 o 20:25 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

cały czas jednak licze na to, że będzie miał litość nad pupą matki
Dziękuję Wam bardzo 
Muszę zanieść grata do naprawy 

[/QUOTE]
Do tej pory cisza 

jak mam zajęcia w szpitalu nie jestem was w stanie nadrobić ;/