|
|
#4891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
szarlotka była z vegemanii by green way, pyszna i kosztuje 5 zł
|
|
|
#4892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ervisha - co do tego, co zrobiłam z resztą, to... wyrzuciłam. Pozbyłam się tylko gniazda nasiennego, tzn. na ile się dało, jabłko zostało, a właśnie w ten środek wrzuciłam orzechy. |
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
no to własnie ona...
zamknij okna i drzwi to wlezie kominem
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Tapetka pewności na 100% nie mam... Pisałam Ci ze na 99%......
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
zmiana w kolacji będzie
![]() zrobiłam właśnie pierwszy w tym roku koktajl z truskawek w ilości chyba stu litrów więc będę go pić i pić
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz taka metoda prób i błędów
|
|
#4897 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór wszystkim Wizażankom
przedstawiam swój jadłospis - Redukcja oczywiscie ! z racj ze wypadłam z formy prosze o sprawdzenie czy wszystko ok ! Ś : 2 kromki ciemnego pieczywa , masło , sałata , szynka drobiowa , pomidor , szczypiorek + sól. II Ś : Jabłko + odrobina łuskanego słonecznika. O: Kawałki piersi z kurczaka smażone na oliwie z oliwek , szparagówka , brokuły , szpinak + brązowy ryż. K: i zaraz uciekam robić wieśniak ze szczypiorkiem i pomidorkiem. I zastanawiam się czy mogę wziąć do niego kromke ciemnego chleba..
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i my zawsze z mamą robimy w ilościach hurtowych bo bardzo lubimy ![]() W każdym bądź razie chodziło mi o to, że w tym wypadku sobie już jogurt czy płatki podaruje, bo wolę się opić tym koktajlem.
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Ervisha,ja mam pewnosc
|
|
#4900 |
|
Raczkowanie
|
zerknie ktos na moj jadlospis
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
No zasugerowałam Ci to..... Jeszcze się zobaczy
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Daj już sobie spokój bo to chore wiesz..... Umieszczasz raz mozesz góra dwa razy podbić i już a nie bez przerwy wypisywać.....
|
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
pierwszy raz dopiero porposiłam
myślałam, że tu panuje milsza atmosfera
|
|
|
|
#4903 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I ostatni "pieróg" z nadzieniem z fety i szpinaku na ciepło + tradycyjnie duża kawaII jogurt naturalny z domowym musli tropikalnym, calym bananem, suszonymi daktylami i orzechami macadamia III makaron pełnoziarnisty w kremowym sosie z tunczyka i ricotty z oliwkami, kaparami, ziołami i czosnkiem posypane natką pietruszki do tego pomidorki koktajlowe ![]() "deserek" sojowy z valsoi i musze powiedzieć ze mi bardzo podszedł ![]() IV pasta z rzezuchy, reszty ricotty i tunczyka do tego grzanki z ziarnistego razowca z pesto i pomidorem + ogórek i rzodkiewki ![]() do picia: 2x kawa, woda i herbaty |
|
|
|
#4904 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze U
![]() I 2 pełnoziarniste tosty z sałatą twarożkiem wędzonym łososiem II w szkole: jogurt naturalny z musli jabłko (rozłożone w czasie) III ryż brązowy jajo sadzone i brokuły gotowane IV 1.5 kr razowca z szynka sałatą pomidorem ogórkiem rzodkiewką V i właśnie jem orzechy nerkowca ![]() do picia zielona herbata woda i inka na mleku jak to wygląda? |
|
|
|
#4905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Wiesz z niecierpliwością czekam na Twoje jadlospisy aż na twarzy człowieka od razu pojawia się banan a kiszki marsza grają ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-15 o 19:17 |
|||
|
|
|
#4906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahh no niestety z obiadu nie a było przepyszne ![]() Podgrzałam w piekarniku ![]() Makadamia uprawiana jest dla smacznych orzechów, których jądro składa się w 77% z tłuszczów, w tym kwasów jednonienasyconych, białka i innych składników odżywczych[6]. Największym producentem obecnie jest Australia produkująca 100 tysięcy ton orzechów rocznie. Olej znajduje zastosowanie również do produkcji kosmetyków. orzeszki najtłustsze bodajże ze wszystkich ale bardzo smaczne ![]() Dzieki za miłe słowa.
|
|
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zjadlam całą szarlotkę która upieklam w prodiżu i nie żaluje bo mi smakowało no i bardzo miałam na takie domowe ciasto ochotę .... Orzechy to przynajmniej zdrowe tłuszcze A gdzie je dorwałaś ?I Twoje jedzenie zawsze będzie tak wpływac na ludzi bo jest smaczne ![]()
|
|
#4908 |
|
Rozeznanie
|
Smaczne i zdrowe więc warto
Kupiłam w almie. Co do ciasta to też mam ochotę na coś wiec pewnie jutro wpadne do babci ![]() Dzieki, dzięki. W sumie jest tu pare osób które ma mega jadlospisy i tez lubie je czytac
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
A te pierogi to był drożdżowe? Takie coś jak calzone ? Ja własnie szukam przepisu na takie danie by był sprawdzony....... Jakiej to mniej więcej wielkości ?
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-15 o 19:42 |
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
>
|
|
|
#4911 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Tapetka a ja ziemne/ fistaszki kocham
|
#4913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Truskawki, jogurt i miód ![]() Zaraz ocenię jakieś jadło co by tak nie offtopować ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Ale to U i może po prostu taki dzień, że mniejszy apetyt.
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- chyba ze lekcji miałaś bardzo mało
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Moje P /Mniam, coraz bardziej podoba mi się to jedzenie!
/ Bez II śn., bo wstałam później.I Kasza jaglana z serkiem wiejskim, duszoną gruszką, miodem gryczanym, garścią orzechów włoskich i garścią pestek dyni (wersja XL )II Pikantne chili con carne (100g pełnoziarnistego makaronu, drobiowe mięso mielone, czerwona fasola i kukurydza, przyprawy), po: inka karmelowa z mlekiem i Jumbo z nadzieniem orzechowym (to takie większe i smaczniejsze Kinder Bueno)III 2 chrrrupiące tosty z razowca; 1 z półtłustym twarożkiem i dżemem jeżynowym, 2 z masłem orzechowym i czekoladą ( IV To, co miało być wczoraj, a jest dziś: duża grahamka zapieczona ze smażonymi pieczarkami z przyprawami i żółtym serem (podana z ketchupem), kromka świeżego chleba słonecznikowego z masłem i polędwicą drobiową, krążki ogórka i paski papryki do pochrupania. ![]() Ruch zerowy (cały dzień przy pisaniu pracy). Prosię ( ) o ocenę.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-15 o 20:24 |
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
rrrr
jak to wygląda?
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- JAM FISTASZKOZERCA
|
|
#4919 | |
|
Wtajemniczenie
|
i dzisiejsze
u: 1. 2 razowe grzanki z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową kakao 2. truskawki, kawa z mlekiem prawie 2 godziny jazdy konnej 3. zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami zumba ![]() 4.sałatka gyros, 2 lampki czerwonego wina
|
|
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze utrzymanie:
Śniadanie; owsianka na szklance mleka( płatki owsiane, duże tarte jabłko, orzechy włoskie, cynamon ) + pół paczki otrębów granulowanych żurawinowych + kawa 3in1+ 2 cukierki Werther's Oryginal. Obiad; makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem. Podwieczorek; serek wiejski+ cukierek Werther's Oryginal Kolacja; 3 kromki chleba razowego: 1 z szynka i ogórkiem zielonym; 2 z serem białym, szynką i szczypiorkiem; 3 z serem białym( grubo) i szczypiorkiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

i my zawsze z mamą robimy w ilościach hurtowych bo bardzo lubimy