Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 13:07   #2821
Sharifa
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Mama Zosi wymiata
Córka Mamy Zosi też wymiata bo dalej śpi

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=615075

polecam lekturę, płakałam ze śmiechu, choć po czasie to już przerażenie bierze z głupoty ludzkiej
O matko z corka, nie wierze, ze taka osoba istnieje, stawialabym ze to troll

Cytat:
o, ja też ćwiczę z nią. ciężko mi było na początku, ale z każdym dniem jest lepiej

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Sharifa, a w kosmetyce to jakie to ma zastosowanie?
Ogolnie jest przeciwzmarszczkowy, nawilzajacy, odzywczy, wygladzajacy, wzmacniajacy. Ja stosuje czysty olejek jako balsam, zamiast kremu pod oczy, czasem zamiast kremu do rak, jako maseczke na noc. Stosuje sie tez jako maske do wlosow, odzywke do paznokci. Wlasciwie do wszystkiego

W ciazy uzywalam zamiast kremu przeciw rozstepom. W sumie w ciazy rozstepy mi sie nie pojawily, ale po nie mialam w ogole czasu na nic, a co dopiero jakies smarowania itp i zrobily mi sie na dole brzucha
Stary 2012-05-15, 13:23   #2822
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Emma, spała od 21 wczoraj, z przerwami o 2, 4, 6 i potem aż do 12.30. Może musiała odespać chorobę. Obudziła się uśmiechnięta, jak na swoje możliwości zjadła sporą porcję kaszki w tempie iście ekspresowym i teraz szaleje koło mnie próbując dorwać kota.

Sharifa podobno ona prawdziwa, bo są i takie co znają ją z innych miejsc w internecie. No ludzka głupota poraża mnie czasem

a co do tego olejku, to muszę w takim razie zakupić sobie i spróbować. Drogie to jest? No i gdzie?
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:24   #2823
emma85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

dla mnie to bardziej chodzi o to, żeby ogólnie zdrowo jeść - więc ej bialego mięsa, ryb, duszone, grillowane a nie smażone w panierkach, warzywa, owoce itp - i dla siebie, i dla dziecka. dziecko będzie jeść to, co my. mnie tylko denerwuje jak dziecko kończy rok i te babcie, ciocie wymądrzają się i normalne, dorosłe obiady każą dawać - mielony obciekający tłuszczem, wszystko z jakimś skwarkami itp,itd. jak człowiek domowych, zdrowych, lekkostrawnych rzeczy daje dziecku popróbować to jest wg mnie OKI.
Zgadzam się z tym, ja staram się ostatnio zdrowiej gotować właśnie pod takim kątem, żeby to co ugotuję móc wkrótce śmiało podać dziecku. Przed całym niezdrowym jedzonkiem córki nie uchronię, ale zależy mi, aby choć w domu miała dobre wzorce, a i my z mężem na tym skorzystamy.
A co do wymądrzania się babć i cioć to czasem już słów mi brakuje. Obie babcie Hani chciały mi ją karmić rosołkiem już koło 5 miesiąca, bo to zdrowy rosołek z wiejskiej kury. To nic, że 2 cm tłuszczu na wierzchu

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cześć!
Kacper obudził sie ok. 22:30 i zjadł jakieś 240 ml mleka, na śniadanie ze 180 ml. uff...

czy Wasze dzieci gadają jak Kaczor Donald (nie wiem jak to określić)? moje dziecię tak od wzoraj "bulgocze".
Gadania jak Kaczor Donald nie odnotowałam jeszcze, ale jest cała gama innych dźwięków, pisków a ostatnio Hania upodobała sobie gadanie na wdechu, czasem aż się boję, że się dusi albo coś
Stary 2012-05-15, 13:26   #2824
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma85 Pokaż wiadomość
Gadania jak Kaczor Donald nie odnotowałam jeszcze, ale jest cała gama innych dźwięków, pisków a ostatnio Hania upodobała sobie gadanie na wdechu, czasem aż się boję, że się dusi albo coś
och, jak ja się za pierwszym razem tego przestraszyłam , byłam pewna że się dusi, a ta w kojcu śmieje się od ucha do ucha u nas za to jest ostatnio mruczenie jak mały niedźwiadek.
Stary 2012-05-15, 13:27   #2825
emma85
Raczkowanie

mamo zosi a jak tam sprawy wysypkowe?
Stary 2012-05-15, 13:29   #2826
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
mamo zosi a jak tam sprawy wysypkowe?
jest jakaś taka niewyraźna już wysypka na brzuszku, kilka krost na karku i jedna taka śmieszna pod okiem, ale raczej bledną, niż się nasilają.
Stary 2012-05-15, 13:31   #2827
emma85
Raczkowanie

Cytat:
jest jakaś taka niewyraźna już wysypka na brzuszku, kilka krost na karku i jedna taka śmieszna pod okiem, ale raczej bledną, niż się nasilają.
No to super
Stary 2012-05-15, 13:36   #2828
MAGiALENA
Zakorzenienie

mamo zosi jak to - od wieczora do 12:30?
Zosia ma dziś imieniny?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 13:43   #2829
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
mamo zosi jak to - od wieczora do 12:30?
Zosia ma dziś imieniny?
no ona w długości spania przoduje
a ma imieniny
Stary 2012-05-15, 13:55   #2830
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
a ma imieniny
wszystkiego najlepszego!

Stary 2012-05-15, 14:21   #2831
minio1984
Zadomowienie

Hej Mamuśki
Czytam i czytam a na odpisanie czasu brak Teraz mi Adaś śpi, to mam chwilkę

Widziałam ranking i jestem w szoku że jestem na 2 miejscu, chyba muszę się więcej dzieckiem i domem zająć, bo wychodzi, że ciągle na necie siedzę

MamoZo poczytałam, ze to jednak 3-dniówka była u Zosi, super, że już wszystko w porządku
i wszystkiego najlepszego dla Zosi

Dziewczyny kąpiące maluszki w łazience, gdzie później ubieracie dzieciaczki? Bo kurcze u mnie nie ma nawet miejsca żebym ubrała dziecko i chyba będę musiała zawinąć w ręcznik i przejść do sypialki i tam ubrać
MałgosiaM8 brawa dla Stasia za nowe umiejętności
Adaś jeszcze sam nie potrafi usiąść, nie raczkuje, nie wstaje a chodzić chce, i zastanawiam się czy mogę go pod paszki trzymając chodzić z nim troszkę? Bo inaczej mi życ nie daje, jak go chcę posadzić czy położyć to się tak wydziera i przekręca tyłem i się na podłogę zsuwa i jak postawi nóżki to uśmiech od ucha do ucha i nie wiem co robić

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:09   #2832
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kąpiące maluszki w łazience, gdzie później ubieracie dzieciaczki? Bo kurcze u mnie nie ma nawet miejsca żebym ubrała dziecko i chyba będę musiała zawinąć w ręcznik i przejść do sypialki i tam ubrać
tutaj (u rodziców) wszystko odbywa się w łazience - wanienka stoi w wannie, a na pralce mam rozłożony ręcznik, na pralce też Kacpra wycieram i ubieram.
w naszym mieszkaniu niestety nie będę miała tak dobrze, bo pralka stoi w kącie za sedesem. także wyjmując Kacpra z wanny, będę go zawijać w ręcznik i zanosić do jego pokoju. tam będę go przebierać.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

dziecię je, chyba nawet ze smakiem, nowy obiad.

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2012-05-15 o 14:34
Stary 2012-05-15, 16:01   #2833
mama zosi
Zakorzenienie

Zośka znowu śpi. Teraz już zastanawiam się czy powinno mnie to martwić?!

Magia, dziękuję za życzenia w imieniu Zo.

Minio, gdyby nie to forum, to bym powoli traciła kontakt z rzeczywistością, a tak zdarza mi się mówić do siebie już A dziś w międzyczasie zdążyłam nawet podłogi na kolanach wyszorować, bo mam teraz obsesję porządku ze względu na Zośkę, a przy kocie to wiecznie jest brudno Teraz jeszcze muszę wykombinować gdzie jego miski ulokować, bo bardzo to dziś Zo zajmowało jak tam do nich się dobrać. A i obiad sobie zrobiłam - mój ulubiony makaron z łososiem i rukolą. Ale się objadłam
Stary 2012-05-15, 16:33   #2834
emma85
Raczkowanie

Zosieńko najlepsze życzenia imieninowe

Cytat:
Zośka znowu śpi. Teraz już zastanawiam się czy powinno mnie to martwić?!

Nie śpi źle, śpi źle, ech nam mamuśkom nigdy nie dogodzi

Magia, dziękuję za życzenia w imieniu Zo.

Minio, gdyby nie to forum, to bym powoli traciła kontakt z rzeczywistością, a tak zdarza mi się mówić do siebie już A dziś w międzyczasie zdążyłam nawet podłogi na kolanach wyszorować, bo mam teraz obsesję porządku ze względu na Zośkę, a przy kocie to wiecznie jest brudno Teraz jeszcze muszę wykombinować gdzie jego miski ulokować, bo bardzo to dziś Zo zajmowało jak tam do nich się dobrać. A i obiad sobie zrobiłam - mój ulubiony makaron z łososiem i rukolą. Ale się objadłam
Skoro Zosia jest takim niejadkiem to może nie będzie kotu wyjadać z miski A jak nawet czasem coś skubnie może się kotek nie pogniewa
A obiadek.... mmmm brzmi smakowicie przepis można?
Stary 2012-05-15, 16:39   #2835
mama zosi
Zakorzenienie

Emma, przepis znajdziesz tu, robi się to może max kwadrans a smakuje bosko!

i dziękujemy za życzenia dla Zo

co do kota, to myślę, że poczułby się mocno urażony
Stary 2012-05-15, 18:27   #2836
agus1978
Wtajemniczenie

Dobry dzień..melduje bez bicia, że nie byłam z młodą na spacerze, bo najzwyczajniej w świecie mam totalnego leniapoza tym przedszkolaki + moje wiecznie wstające i próbujące się dorwać do wszystkiego i raczkujące dziecko to jest prawdziwy survival; dzis był bunt obiadkowy, dwa słoiczki wywalone, jedynie mleko z kleikiem i owockami zasmakowało....teraz sobie śpi a kisielek się studzi...
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Nocka u oczywiście z pobudkami. Tym razem kolejny mój eksperyment z nocnym katrmieniem zakończyl się sukcesem. Stefek obudził się o 2 na jedzenie, to mu dałam herbatki, posmarowałam żelem dziąsła i dalam smoka. Na karmienie obudził się znowu o 4 Oczywiście w między czasie milion pobudek.

I wiecie co jak wstawał do raczkowania, to mu pozwoliłam. I z zamkniętymi oczyma w poprzek położył się z glówką przy moim brzuchu i zasnął Oczywiście ja już nie zasnęłam bo się bałam, że go przygniotę brzuszyskiem O 5 przewędrował na moją poduszkę i spaliśmy do 6. Dziki szał
Misia potrafi się tak poprzekręcać, jak śpi ze mną, że całkowicie zmienia kąt leżenia, i potem np się budzę i widzę czubek jej głowy blisko mego ucha
A jeśli chodzi o konsystencję, to walczymy z tymi grudkami. Dużo wypluje, z odruchem wymiotnym, ale coś zje i pociumka. Najlepsze jest to, że banana sobie odgryzie jak my jemy, albo chrupka czy biszkopta zje i pogryzie, a obiady beee
młoda podobnie, a przy grudkach miny robi nieziemskie
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
No właśnie od tego słodkiego dodatku chce ją oduczyć, wkońcu schabowego w cukrze jej nie będę panierować zrobiłam jej marchewkę z jabłkiem i rodzynkami absolutnie nic nie zjadła
aha

Moja szaleje z radości jak tata wraca z pracy, tylko że mój mąż mało się garnie do małej
ale że wogle? czy tylko sporadycznie?
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Luknełam na ranking postów i myślałam że padne
Mamo Zosi wymiatasz

1.mama zosi 647
2.minio1984 194
3.agus1978 193
hmm. ..na trzecim miejscu jestem...nieźle...
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie przyprawione, bo to nie jest ostre tylko jest full innych przypraw, no ale dziecku nie dam, przynajmniej nie w najblizszym czasie.
brzmi smakowicie, aż mi ślinka poleciała na samą myśl
Cytat:
Mama Zosi wymiata
Córka Mamy Zosi też wymiata bo dalej śpi

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

polecam lekturę, płakałam ze śmiechu, choć po czasie to już przerażenie bierze z głupoty ludzkiej
dla Zosi z okazji imienin, a forum "przelecialam" wzrokiem..
Cytat:
dajecie dzieciom "chrupaczki" albo "pierwsze chrupki"?
aha, ale Misia je takie zwykłe długie chrupki
Cytat:
Zo spała do 12.30
ech...pozazdrościć..my dzis pobudka o 5,30...
Cytat:
Zgadzam się z tym, ja staram się ostatnio zdrowiej gotować właśnie pod takim kątem, żeby to co ugotuję móc wkrótce śmiało podać dziecku. Przed całym niezdrowym jedzonkiem córki nie uchronię, ale zależy mi, aby choć w domu miała dobre wzorce, a i my z mężem na tym skorzystamy.
A co do wymądrzania się babć i cioć to czasem już słów mi brakuje. Obie babcie Hani chciały mi ją karmić rosołkiem już koło 5 miesiąca, bo to zdrowy rosołek z wiejskiej kury. To nic, że 2 cm tłuszczu na wierzchu
a najlepsze są komentarze innych osób, czasem tylko znajomych, że skoro Misia ma już 9 msc, to powinna jeść to to i to...z regfuły traktuję to z przymrużeniem oka..
Cytat:
dobrze, że bledną...gorzej by było, gdyby sie nasilały..
Cytat:
ja młodą na początku kąpałam w pokoju, więc tu była ubierana, potem w łazience i przenosiłam ją w ręczniku do pokoju, a teraz wszystko robię w łazience...na pralce

Adaś jeszcze sam nie potrafi usiąść, nie raczkuje, nie wstaje a chodzić chce, i zastanawiam się czy mogę go pod paszki trzymając chodzić z nim troszkę? Bo inaczej mi życ nie daje, jak go chcę posadzić czy położyć to się tak wydziera i przekręca tyłem i się na podłogę zsuwa i jak postawi nóżki to uśmiech od ucha do ucha i nie wiem co robić
ja to bym poczekała z tym, skoro sam nie wstaje, postać może, ale z chodzeniem to myślę poczekaj trochę

oho koniec wolności dzieć wstał

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

aha.no i dla Małgośki lausanne duzo zdróweczka, i

troche mamusiek nam zaginęło...ktokolowiek widział, ktokolwiek wie?
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 19:22   #2837
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
MałgosiaM8 brawa dla Stasia za nowe umiejętności
Ja jak kąpałam małą to wyglądało to tak: kąpiel w wannie normalnej już z użyciem maty antypoślizgowej, jak kończyłyśmy to wołałam męża, on kładł rozłożony ręcznik sobie na klatce piersiowej na to mała, owijaliśmy ją tym ręcznikiem i do pokoju. Inaczej się nie dało bo łazienka mała i na pralce łazienkowy stuff stoi. Teraz mam spore problemy z kręgosłupem i Martusie kąpie mąż sam, jakoś sobie sam radzi a jak to już nie chce powiedzieć

Wielkie dla Zosieńki

Oj kruca więcej zaznaczyłam do cytowania

Aguś ja mam wrażenie że ogólnie mało mąż tula i bawi małą. Już jak byłam w ciąży widziałam że mąż mało się ciążą interesował (ja mogłam godzinami patrzeć na brzuch albo wyczuwać ruch itp) ale myślałam że jak się mała urodzi to mąż oszaleje na jej punkcie a tu na początku jeszcze "jak cię mogę" ale teraz z dnia na dzień coraz mniej czasu jej poświęca, traci czas na gry komputerowe albo ogląda w necie po nocach różne filmy polityczne a potem w dzień zmęczony wraca po pracy i nic mu się nie chce. Mała szaleje mi na rękach jak męża widzi a on chwilę ją ponosi a potem buch do łóżeczka i najlepiej żeby spała ciągle bo przecież jak raz potarła oczka albo ziewnęła to napewno zmęczona jest

No właśnie pustka na wątku się robi, 2/3 listy chyba nieaktywne. Tzn nieaktywne na wątku bo ogólnie to się pojawiają przykre to trochę...

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 19:37   #2838
danika
Zakorzenienie

dobry wieczór

znów na moment wpadam przed kąpaniem.

Umieram na przeziębienie a we czwartek mam spotkanie całodniowe w pracy i będę się pieknie prezentować z nosem czerwonym jak sw mikołaj i worami pod oczami

Cytat:
Emma, spała od 21 wczoraj, z przerwami o 2, 4, 6 i potem aż do 12.30.
o matko, niezły śpiochacz

Cytat:
no ona w długości spania przoduje
a ma imieniny
sto lat dla Zo

Cytat:

my ubieramy w łazience, ale u nas duzo miejsca. Kumpela córe przenosi w ręczniku do pokoju i tam ubiera, system niezły

Cytat:

Aguś ja mam wrażenie że ogólnie mało mąż tula i bawi małą. Już jak byłam w ciąży widziałam że mąż mało się ciążą interesował (ja mogłam godzinami patrzeć na brzuch albo wyczuwać ruch itp) ale myślałam że jak się mała urodzi to mąż oszaleje na jej punkcie a tu na początku jeszcze "jak cię mogę" ale teraz z dnia na dzień coraz mniej czasu jej poświęca, traci czas na gry komputerowe albo ogląda w necie po nocach różne filmy polityczne a potem w dzień zmęczony wraca po pracy i nic mu się nie chce. Mała szaleje mi na rękach jak męża widzi a on chwilę ją ponosi a potem buch do łóżeczka i najlepiej żeby spała ciągle bo przecież jak raz potarła oczka albo ziewnęła to napewno zmęczona jest

No właśnie pustka na wątku się robi, 2/3 listy chyba nieaktywne. Tzn nieaktywne na wątku bo ogólnie to się pojawiają przykre to trochę...
kurcze no przykro, ze mąż się nie chce małą zajmować. Ale powiem Wam, ze po powrocie do pracy troche jestem w stanie facetów zrozumieć... na macierzyńskim nigdy nie miałam ochoty oddać małej babci np na godzinke. A teraz tęsknię za nią strasznie w pracy, ale jak przyjde to marzę o tym, zeby pół godziny zalegnąć z kawą na kanapie i nic nie robić.
poza tym mam wyrzuty sumienia, ze tak mało sie teraz z nią bawię, mało rzeczy ją uczę w sumie jesteśmy razem 4 godz w ciągu dnia bo o 20 juz idzie spać... beznadziejnie to wszystko jest urządzone
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 20:14   #2839
emma85
Raczkowanie

Cytat:
Emma, przepis znajdziesz tu, robi się to może max kwadrans a smakuje bosko!

i dziękujemy za życzenia dla Zo

co do kota, to myślę, że poczułby się mocno urażony
dzięki
a kot Zosiowe obiadki może jeść a z Zosią się nie podzieli?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dobry wieczór

Umieram na przeziębienie a we czwartek mam spotkanie całodniowe w pracy i będę się pieknie prezentować z nosem czerwonym jak sw mikołaj i worami pod oczami

Zdrówka życzę

kurcze no przykro, ze mąż się nie chce małą zajmować. Ale powiem Wam, ze po powrocie do pracy troche jestem w stanie facetów zrozumieć... na macierzyńskim nigdy nie miałam ochoty oddać małej babci np na godzinke. A teraz tęsknię za nią strasznie w pracy, ale jak przyjde to marzę o tym, zeby pół godziny zalegnąć z kawą na kanapie i nic nie robić.
poza tym mam wyrzuty sumienia, ze tak mało sie teraz z nią bawię, mało rzeczy ją uczę w sumie jesteśmy razem 4 godz w ciągu dnia bo o 20 juz idzie spać... beznadziejnie to wszystko jest urządzone

rozumiem Cię doskonale, mam takie same obawy przed powrotem do pracy, ja to nawet tych 4 godzin nie będę miała ale my kobietki jesteśmy twarde, musimy dać radę...
Stary 2012-05-15, 20:50   #2840
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
dobry wieczór

sto lat dla Zo

my ubieramy w łazience, ale u nas duzo miejsca. Kumpela córe przenosi w ręczniku do pokoju i tam ubiera, system niezły

Oj przeziębienia współczuję, wiem jakie to wkurzające jak cieknie z nosa zdrówka życzę. Może do czwartku już zelżeje

A co do drugiej sprawy to owszem ma prawo być zmęczony po pracy ale skąd siła na siedzenie w nocy przed kompem poza tym on może być zmęczony po 8 godzinach a ja zajmuję się małą 24/h... ech temat rzeka

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
dzięki
a kot Zosiowe obiadki może jeść a z Zosią się nie podzieli?

rozumiem Cię doskonale, mam takie same obawy przed powrotem do pracy, ja to nawet tych 4 godzin nie będę miała ale my kobietki jesteśmy twarde, musimy dać radę...
Taa gdyby nie my ludzkość by wyginęła bo faceci szybko by porzucali uciążliwe dzieci

kurde chyba mam ciśnienie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-05-15, 20:55   #2841
archinta
Zakorzenienie

Heloł,

no jakoś ost nie mam czasu na kompa - nei wiem jak to jest i jak to bedzie jak do pracy wróce

Cytat:
strasznie beznadziejne.

Zdrówka dla Ciebie

Irmith
- bardzo współczuj ,że TŻ tak sie zachowuje, ja na swego narzekam bo chyba wyżej poprzeczkę stawiam niż wcześniej i mam nie raz ochotę w potylice go walnąć, ale Twego to zabić to mało

Mamo Zo
- ciesze się ,ze z Zosieńką już dobrze i 3 dniówki a minęła. Po szczepieniu zawsze spada odporność- stą pewnie i Marcelek od aa2 miał 3dniówkę po szczep.
A podłogi u mnie tez makabra- mogę zamiatać 3x dziennie, zmywać codziennie, a mały i tak cały w sierści już mu po domu ubieram "służbówki"
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 20:55   #2842
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Luknełam na ranking postów i myślałam że padne
Mamo Zosi wymiatasz

1.mama zosi 647
2.minio1984 194
3.agus1978 193
hehhe, gdzie te czasy gdy my byłyśmy w czołówce
Cytat:

zryte fest
Cytat:
dajecie dzieciom "chrupaczki" albo "pierwsze chrupki"?
oj dajemy dajemy i uwielbiamy
Cytat:
Zo spała do 12.30

u nas dziś Talcia pospała do 8 i to był dziki szał
Cytat:

u nas się to właśnie tak odbywa
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Dobry dzień..melduje bez bicia, że nie byłam z młodą na spacerze, bo najzwyczajniej w świecie mam totalnego leniapoza tym przedszkolaki + moje wiecznie wstające i próbujące się dorwać do wszystkiego i raczkujące dziecko to jest prawdziwy survival; dzis był bunt obiadkowy, dwa słoiczki wywalone, jedynie mleko z kleikiem i owockami zasmakowało....teraz sobie śpi a kisielek się studzi...

troche mamusiek nam zaginęło...ktokolowiek widział, ktokolwiek wie?
ja jestem, żyje

a ja bylam nawet na spacerze dziś i to aż na rynku
Cytat:

zdrówka kochana

Melduję że po 2 dniach odstawiłam antybiotyk i wróciłam do karmienia natalcia zadowolona, ja też bo nie musze kombinowac jak ja w nocy ululac jak się przebudzi

A tak w ogóle to jestem na etapie wybierania bucikow dla Natalci, skoro zaczyna chodzi to pewnie niedługo i po podwórku będzie chciała pośmigać pewnie przydadza się sandałki i jakieś pełne adidaski bądź tramposze. Problem w tym że w niewielu sklepach mają buciki dla chodzących dzieci w rozmairze 18/19 zazwyczaj od 20. No ale dziś oglądałam jedne fajne sandałki i się zastanawiam czy kupić te czy adidas akwah (sa sprawdzone bo bratanica tż miała ) jak sie zastanowie to dam Wam znać

A ogólnie to czuje sie wympompowana, jakoś energia ze mnie uszła, tak jakoś jakby nie ja

aaa Zabrze, Rybnik i okolice, co ze spotakniem?
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 21:10   #2843
agus1978
Wtajemniczenie

dziecię wykąpane trochę mleka wypite i teraz ćwiczty wstawanie trzymając się mnie, a górne jedynki ją strasznie wkurzają...i coś mi nosem zaczyna pociągać wrr a było już tak dobrze...ech...
Cytat:
Ja jak kąpałam małą to wyglądało to tak: kąpiel w wannie normalnej już z użyciem maty antypoślizgowej, jak kończyłyśmy to wołałam męża, on kładł rozłożony ręcznik sobie na klatce piersiowej na to mała, owijaliśmy ją tym ręcznikiem i do pokoju. Inaczej się nie dało bo łazienka mała i na pralce łazienkowy stuff stoi. Teraz mam spore problemy z kręgosłupem i Martusie kąpie mąż sam, jakoś sobie sam radzi a jak to już nie chce powiedzieć
ale najważniejsze,że sobie jakoś radzi

qrcze...szkoda, że tak traktuje małą...ale jesli już w trakcie ciąży tak było..hmm..może jak już Martusia będzie chodzić i wdrapywać mu sie na kolanka to może się zmieni...,żeby było dobrze
no troszkę przykre, ale też io nasze dzieciaczki coraz aktywniejsze są...
Cytat:
współczucia czerwonego noska i złego samopoczucia
no nasze państwo jest tak prorodzinne,że nie daje żadnego wyboru...albo wracasz do pracy i masz za co żyć, albo nie wracasz i martw się sama o przetrwanie...choć my i tak mamy długi macierzyński w porównaniu np do Anglii; ale rozumiem cię doskonale....ja narazie mam tak, że jak wychodzę to mała z reguły idzie spać, wracam to wstaje, ale też sa chwile, kiedy bawi się z dziadkami a ja się zastanawiam, co nowego Misia pokazała, a czego nie zobaczę..

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
A co do drugiej sprawy to owszem ma prawo być zmęczony po pracy ale skąd siła na siedzenie w nocy przed kompem poza tym on może być zmęczony po 8 godzinach a ja zajmuję się małą 24/h... ech temat rzeka
ja to się czasem cieszę, że jestem sama, nie muszę się z nikim użerać, prosić, upraszać, wysłuchiwać, tracić nerwy itp...ale naprawdę współćzuje sytuacji..oby mąż się zmienił...
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja jestem, żyje
no!
a ja nie miałam siły na nic dziś...jutro pewnie już pójdziemy...
Melduję że po 2 dniach odstawiłam antybiotyk i wróciłam do karmienia natalcia zadowolona, ja też bo nie musze kombinowac jak ja w nocy ululac jak się przebudzi

A tak w ogóle to jestem na etapie wybierania bucikow dla Natalci, skoro zaczyna chodzi to pewnie niedługo i po podwórku będzie chciała pośmigać pewnie przydadza się sandałki i jakieś pełne adidaski bądź tramposze. Problem w tym że w niewielu sklepach mają buciki dla chodzących dzieci w rozmairze 18/19 zazwyczaj od 20. No ale dziś oglądałam jedne fajne sandałki i się zastanawiam czy kupić te czy adidas akwah (sa sprawdzone bo bratanica tż miała ) jak sie zastanowie to dam Wam znać
zobacz w Deichmenie...tam mają takie male butki, ale cena powala strasznie....
A ogólnie to czuje sie wympompowana, jakoś energia ze mnie uszła, tak jakoś jakby nie ja

to witaj w klubie...
to ustalmy może jakąś datę konkretną?
Stary 2012-05-15, 21:12   #2844
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Heloł,

no jakoś ost nie mam czasu na kompa - nei wiem jak to jest i jak to bedzie jak do pracy wróce

strasznie beznadziejne.

Zdrówka dla Ciebie

Irmith
- bardzo współczuj ,że TŻ tak sie zachowuje, ja na swego narzekam bo chyba wyżej poprzeczkę stawiam niż wcześniej i mam nie raz ochotę w potylice go walnąć, ale Twego to zabić to mało

Mamo Zo
- ciesze się ,ze z Zosieńką już dobrze i 3 dniówki a minęła. Po szczepieniu zawsze spada odporność- stą pewnie i Marcelek od aa2 miał 3dniówkę po szczep.
A podłogi u mnie tez makabra- mogę zamiatać 3x dziennie, zmywać codziennie, a mały i tak cały w sierści już mu po domu ubieram "służbówki"
Służbówki dobre my mamy mundurek do jedzenia łyżeczką taki z dziurką na paluszek

Cytat:
hehhe, gdzie te czasy gdy my byłyśmy w czołówce

zryte fest

oj dajemy dajemy i uwielbiamy

u nas dziś Talcia pospała do 8 i to był dziki szał

u nas się to właśnie tak odbywa

ja jestem, żyje

zdrówka kochana

Właśnie też szukałam czegoś w rozm. 18 i nie znalazłam więc dałam na luz ale fakt faktem nie wiem jakie powinny być te buty do chodzenia więc jak obczaisz temat to pokazuj i objaśniaj

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
dziecię wykąpane trochę mleka wypite i teraz ćwiczty wstawanie trzymając się mnie, a górne jedynki ją strasznie wkurzają...i coś mi nosem zaczyna pociągać wrr a było już tak dobrze...ech...

no troszkę przykre, ale też io nasze dzieciaczki coraz aktywniejsze są...

no nasze państwo jest tak prorodzinne,że nie daje żadnego wyboru...albo wracasz do pracy i masz za co żyć, albo nie wracasz i martw się sama o przetrwanie...choć my i tak mamy długi macierzyński w porównaniu np do Anglii; ale rozumiem cię doskonale....ja narazie mam tak, że jak wychodzę to mała z reguły idzie spać, wracam to wstaje, ale też sa chwile, kiedy bawi się z dziadkami a ja się zastanawiam, co nowego Misia pokazała, a czego nie zobaczę..
Nasze państwo jest w ogóle "pro" nie zauważyłaś dobrze że podwyżka VATu była tymczasowa tylko i kiedyś napewno obniżą

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-05-15, 21:16   #2845
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
a mi sie wydawało, ze właśnie często widzę ten rozmiar ost chyba w Pepco. Nie wiedziałam w ogóle ,ze tyle tam ślicznych ciuszków

Super, ze wróciłyście do karmienia
Cytat:
Służbówki dobre my mamy mundurek do jedzenia łyżeczką taki z dziurką na paluszek
że jaki
Stary 2012-05-15, 21:23   #2846
emma85
Raczkowanie

Jeśli chodzi o buciki, to słyszałam wiele dobrego właśnie o tych z Deichmanna, przydałoby się polować na jakąś wyprzedaż

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
a mi sie wydawało, ze właśnie często widzę ten rozmiar ost chyba w Pepco. Nie wiedziałam w ogóle ,ze tyle tam ślicznych ciuszków
No szczególnie fajne są tam ciuszki dla chłopców, ale i dla mojej Hanki czasem coś tam upoluję
Stary 2012-05-15, 21:26   #2847
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też szukałam czegoś w rozm. 18 i nie znalazłam więc dałam na luz ale fakt faktem nie wiem jakie powinny być te buty do chodzenia więc jak obczaisz temat to pokazuj i objaśniaj
wiem że podeszwa musi się zginać, nie moze być twarda, podobno od teori usztywnionej kostki już się odchodzi

jak oblukałam buty w h&m to prawie zawału dostałam miękkie to były te dla niechodzacych dzieci a od rozmiaru chyba 19 masakra taaaaaaka gruba gumowa podeszwa
te adidas awkah sa takie:
http://allegro.pl/sandaly-adidas-akw...325488272.html
są oczywiście różne kolorki i niebieskie i różowe (moje ulubione ) bardzo fajnie trzymają nóżke te drugie które oglądałam w sklepie były takkie bardziej zabudowane cos w tym stylu: http://allegro.pl/sandalki-cale-ze-s...340235022.html
własnie były ze skóry i jakaś firmy je robi która się specjalizuje w bucikach dziecięcych ale nazwy nie pamiętam.

Co do adidasków albo trampek to musza być wygodne i ładne

Z kupnem butów zaoferowała się moja mama więc pozostaje mi wybrać Kaileght jestes tu? Może pomożesz?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:

Super, ze wróciłyście do karmienia

że jaki
rozmiar jest często ale buciki dla dzieci niechodzących a w pepco oglądałam buciki to twarde były i poprzebierane rozmiary u nas, może jakś fajna dostawa będzie, uwielbiam pepco kiedyś miałam w zwyczaju wchodzić za każdym razem gdy przechodziłam obok, ale za każdym razem z czymś wychodziłam bo jak tu nie kupić bluzeczki za 7,99 no i teraz ćwicze silną wole i nie wchodze tam
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 21:27   #2848
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:

Nasze państwo jest w ogóle "pro" nie zauważyłaś dobrze że podwyżka VATu była tymczasowa tylko i kiedyś napewno obniżą
taaaa...jak obniżą i jak coś się zmieni to mi kaktus wyrośnie...
Cytat:
mnie ciuszki w Pepco się średnio podobają, czasem coś tam mi wpadnie w oko, ale butków takich małych to tam jeszcze nie wiedziałam....
Stary 2012-05-15, 21:29   #2849
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
rozmiar jest często ale buciki dla dzieci niechodzących a w pepco oglądałam buciki to twarde były i poprzebierane rozmiary u nas, może jakś fajna dostawa będzie, uwielbiam pepco kiedyś miałam w zwyczaju wchodzić za każdym razem gdy przechodziłam obok, ale za każdym razem z czymś wychodziłam bo jak tu nie kupić bluzeczki za 7,99 no i teraz ćwicze silną wole i nie wchodze tam
aaa- nie zgłębiłam tematu jeszcze

A Pepco dopiero odkryłam znaczy się czasem bywałam- ale daleko ode mnie i tzreba autem , a ja nie jeżdżąca, a teraz mam prawie pd nosem oj biada mi
Stary 2012-05-15, 21:30   #2850
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem że podeszwa musi się zginać, nie moze być twarda, podobno od teori usztywnionej kostki już się odchodzi

jak oblukałam buty w h&m to prawie zawału dostałam miękkie to były te dla niechodzacych dzieci a od rozmiaru chyba 19 masakra taaaaaaka gruba gumowa podeszwa
te adidas awkah sa takie:
http://allegro.pl/sandaly-adidas-akw...325488272.html
są oczywiście różne kolorki i niebieskie i różowe (moje ulubione ) bardzo fajnie trzymają nóżke te drugie które oglądałam w sklepie były takkie bardziej zabudowane cos w tym stylu: http://allegro.pl/sandalki-cale-ze-s...340235022.html
własnie były ze skóry i jakaś firmy je robi która się specjalizuje w bucikach dziecięcych ale nazwy nie pamiętam.
fajne te butki z linków, a nie chodziło o buty firmy Bartek bodajże?
Co do adidasków albo trampek to musza być wygodne i ładne

no i ciasnawo jest, więc kolejny argument
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości