|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 2
Tak w temacie kosmetyków jeszcze - kupiłam krem na dzień i na noc z Suhady, z tego co wiem nie było ich w gazetce. Każdy po 12,99zł. Co prawda nie podobał mi się alkohol wysoko w składzie, bo bałam się reakcji skóry... ale niepotrzebnie, bo testowałam już jeden i drugi i nic złego się nie działo. Zapach alkoholu jest mocno wyczuwalny, ale szybko się ulatnia i zostaje tylko ten ciekawy, specyficzny zapach właściwy. Na razie nie mogę powiedzieć za wiele, ale to co mi się bardzo spodobało to fakt, że kremy w ogóle nie są tłuste i nie świeci mi się po nich skóra.
Używałyście może innych kosmetyków z tej linii? Teraz jestem ciekawa wszystkich .
|
|
|
|
#4202 |
|
Marudziara
|
Czy w lidlu są dobre surimi ? I jaka jest ich cena?
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
są, mrożone
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio znalazłam jak były produkty z kuchni meksykańskiej - wcześniej też nie umiałam nigdzie znaleźć
|
|
#4205 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam lody truskawkowe w polewie z białej czekolady w kulkami ryżowymi ![]() Nie wiem jak u was ale w moim lidlu powrócił wreszcie szpinak mrożony ze śmietaną
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc faktycznie tortili nie kojarzę w Lidlu, no chyba że jest tydzień meksykański co jakiś czas. Na pewno tortilę znajdziesz w Biedronce ale nie wiem jak smakuje, bo nigdy nie próbowałam.
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Tortillę z biedronki bardzo polecam
Jest nawet lepsza od tych drogich (po 8-10zł) w supermarketach. |
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie kupiłam, te duże po 229zł. Hmm, wyglądają na dość porządne, mają usztywniane ścianki, dodatkowo pasy w środku, to takie zabezpieczenie TBS? czy jakoś tak
(żeby nikt bez znajomości kodu walizki nie otworzył) , woreczki na bieliznę...itp.Kółka są dość porządne...sama walizka jest duuuuża, ta mniejsza co była w komplecie też fajna. Generalnie jestem zadowolona. Zobaczymy jak się spisze na ponad 3 miesięcznej wyprawie do Hiszpanii
|
|
#4212 |
|
Rozeznanie
|
A ja dojrzałam wczoraj sałatkę rybną, której nigdy wcześniej nie widziałam... Mała w okrągłym pudełeczku, akurat była w promocji to wzięłam. To jest jakaś nowość? Czy ja jestem gapa?
U mnie to stało tam, gdzie zwykle koreczki, a koreczków właśnie nie było i nawet ceny po nich... Sałątki dzisiaj spróbowałam, smakuje jak koreczki tylko jest fajnie zrobiona, bo to są małe kawałki ryby wymieszanej z cebulą, groszkiem itp. Ja lubię koreczki jeść na kanapki, z serkiem topionym i właśnie tak zjadłam dzisiaj i przyznam, że ta forma bardziej mi się podoba od klasycznej, wygodniej się nakłada na chleb Smak jest wyraźny, dość pikantny, warto spróbować, chociaż widać, ze ta ryba to ścinki, bo kawałki są nieregularnego kszatłu.. Chociaż włąściwie w takich sałatkach to normalna prakyka
'Oh, I wish I could, but I don't want to..' 20.01.12 - Pani Inżynier ![]() 10.02.12 - Pani Kierownica Edytowane przez lunerin Czas edycji: 2012-05-15 o 11:07 |
|
|
|
#4213 |
|
Przyczajenie
|
A ma może ktoś tą golarkę co będzie od czwartku w lidlu?Bo wiem że te artykuły się powtarzają. Nie wiem czy jest sens ją kupować.
|
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
kupiłam masełko mango, zapach fajny ale czuc tylko przy skórze,
a pasztetów żurawinowych nei było... żadnych takich, pół godziny wgapiałam się w tą lodówę, wątpię żebym przegapiła no i croissanty w promocji
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(a z nadrabianiem to nie wiem czy dobry pomysł Cytat:
Podobają mi się z zewnątrz, nie takie typowe Faktycznie wyglądają porządnie ![]() Zastanawiam się, czy nie dokupić sobie do nich takich pasów zabezpieczających (też niby w ofercie są, aczkolwiek ich nie widziałam u siebie) |
||
|
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Łosoś wędzony po 5zł
Kupiłam 3 sztuki. Chyba z przyzwyczajenia bardziej, bo teraz mam fazę, że mi nic nie smakuje
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
kiedys w ofercie była już barierka na schody żeby dzieciaki nie uciekały i właśnie patrze, że będzie 24 maja w czwartek. Może któraś z Was kupiła taką??? Warto? Jest dość solidna?
|
#4220 | |
|
Zadomowienie
|
Proszę bardzo
Tylko ja wczoraj jak je kupowałam to wzięłam ostatnią. Nie wiem, czy tak mało ich przywieźli czy jak....Tych mniejszych za chyba 89zł za to było dużo.Cytat:
|
|
|
#4221 |
|
Raczkowanie
|
Dziś wielkie rozczarowanie... Robot kuchenny przestał działać
Wczoraj ekspresowo starł mi kartofle na placki, a dziś ani drgnął na jakiejkolwiek końcówce. Smuteks ![]() Jakieś doświadczenia z serwisem sprzętu? Jutro będę dzwonić na numer z instrukcji. Kupiłam ostatnio też kiełki, wzięłam nie patrząc pierwsze z brzegu, a one w środku jakiej parchate, z czarnymi kropkami. Nie sądzę, żeby właśnie tak powinny wyglądać kiełki rzodkiewki. |
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
W plastrach 100 g ?
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
to drogi za te wage..
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Musze kupic bo u mnie na osiedlu po 6 zł
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- nie prawda. taki łosos potrafi kosztowac nawet 10 zł (w stokrotce) ścinki są tańsze ale nie chce mi sie z nimi bawic. na kanapkach lepsze plastry
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
w tym tyg ma byc gdzies za 3,50
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
w tesco taki losos czesto po 4 zł [sis kupuje
Cytat:
gatihna to zabezpieczenie walizek to po to, zeby na lotnisku można było otworzyć specjalnym kluczem bez znajomosci kodu [chyba w usa tego wymagaja]
|
|
#4228 |
|
Raczkowanie
|
Pojawiły się u mnie rożki maślankowo-cytrynowe, i choc nie przepadam za cytrynowymi to wziełam bo za 89gr i ktoś tu chwalił
Ale czeka w zamrażalniku na konsumpcjęJednak już jem i jest pycha, jak za 89gr to polecam spróbować
Edytowane przez Caroline3010 Czas edycji: 2012-05-15 o 22:04 |
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestety łosoś tyle kosztuje. Z moich obserwacji najtańszy mają w tesco i jest go 2 razy więcej toteż tam zaopatruję się głównie w tego łososia. Tyle, że nie w takich ładnych plastrach tylko w mniejszych kawałkach.
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
Mnie ten łosoś z Lidla smakuje. Już tyle razy trafiałam na jakieś niezbyt dobre, że wolę sprawdzonego
A co do Tesco, to i tak mam daleko niestety, więcej bym na bilety wydała :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

.

i nawet ceny po nich... Sałątki dzisiaj spróbowałam, smakuje jak koreczki tylko jest fajnie zrobiona, bo to są małe kawałki ryby wymieszanej z cebulą, groszkiem itp. Ja lubię koreczki jeść na kanapki, z serkiem topionym i właśnie tak zjadłam dzisiaj i przyznam, że ta forma bardziej mi się podoba od klasycznej, wygodniej się nakłada na chleb