![]() |
#3241 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Cytat:
Czytalam jakies watki na necie, gdzie za kazdym razem jak matka niemowlaka sie pytala kiedy przebic to dostalawala zj...bke, ze jak mozna dziecku takie cos robic i ze ingerencja w cialo bez jego woli itd. ale tak sobie mysle, ze jak ja mam mnostwo kolczykow i bedzie widziala, ze nosze to na pewno bedzie chciala. Ja mialam przebite jak mialam 9 lat i plakalam i sie balam, a moja wtdy 6 letnia siotra lajtowo podeszla. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- moze ladna pogoda? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
nJoamic-ile twoja Olivka mierzy i wazy?? Domi-jaki masz metraz domu skoro codziennie myjesz podłogi?? nie przekłuje jej uszu-podrosnie to sama to zrobiie podobaja mi sie takie małe dzieci z przekłutymi uszami
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-05-16 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Raczkowanie
|
Wczorajszy dzień i noc tragedia.
A dzisia d rana ryk... Ani jeść ani smoka. Śpi teraz na mnie, nie mam jak. Sie umyć. 3 próby odłożenie do łyżeczką zakończyły sie rykiem. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Zadomowienie
|
Oliveira ja miałam przekłute uszy w wieku 6 lat, sama chciałam, ale nie raz widziałam malutkie dziewczynki które już miały przekłute uszy.
Dla przykładu moja bratanica miała przekłuwane uszy w wieku 2 lat, darła się w niebogłosy, że igiełka, że będzie boleć, na szczęscie Panie które jej przekłuwały, zrobiły to równo, tzn. we dwie jednocześnie przekłuwały jej uszy, bo jakby zrobiły to pojedynczo to drugiego ucha na pewno nie miała by przebitego do dzisiaj - boi się okropnie, a taka malutka niunia popłacze chwilkę i zapomni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() chociaz ostatnio i tak nie je kolacji, idzie spac i dostaje butle na spiocha ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Wtajemniczenie
|
kuzwa,napocilam sie,chcialam wcisnac wyslij odpowiedz,a myszka poleciala mi na krzyzyk i wylaczylam strone
![]() Dalia masz zwykla najzwyklejsza manne??Jak tak,to na wodzie mozesz zrobic ![]() Przebicie uszu-jak dla mnie bardzo nieodpowiedzialne!!Nie dosc,ze bol przy przebijaniu,uszy moga sie paprac,dziecko moze zerwac kolczyk razem z uchem albo po prostu ga sciagnac i np polknac!!----> moje zdanie Sinlac robi sie na wodzie. Elf orientujesz sie,jak dlugo bialko krazy po organizmie??Na raczkach nadal mamy miejsca z kropkami ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Glam a Ty zlozylas TZ'towi zyczenia na rocznice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3248 |
Wtajemniczenie
|
gratki! :brawo: w normie kochana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Wtajemniczenie
|
czy wasi TZ'ci rozbijaja muchy,cmy,komary z krwia,pajaki i inne gady na bialych scianach i potem zostawiaja wiszacego truposzczaka lub plame po nim??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | |
Zakorzenienie
|
kurde niezle
![]() F. w ogole zaskakuje! pamietam jak jako ostatni zgubil pepowine, ostatniemu zagoila sie chyba szczepionka a teraz ruszyl z kopyta i prowadzi w kazdej dziecinie: zebowo-pelzaczowej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- nie wiem jak u dzieci bo moj scerbol ale moje swinki maja wlasnie po 4zabki z przodu i maja przelsodkie mordki ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze taśmą klejącą ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zadomowienie
|
hejka!
Kurcze nie mogę się wbić jakoś w wątek ![]() podczytuje Was ale jakoś tak nie mam nawet o czym pisać - tak mi szybko biegną te dni ![]() Wczoraj w końcu zrobiłam coś dla siebie i mam ciemne włoski! ![]() oo goldi widzę że kg spadł! ![]()
Szymuś ![]() 75, 0 kg ![]() 72,0 ![]() 70,0 ![]() 68,0 ![]() 66,0 ![]() 64,0 ![]() 62,0 ![]() 60,0 ![]() Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-05-16 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
Goldika-a wiesz może po ile są pampersy w auchan??bo mi nie jest po drodze,zeby sprawdzić...
#3254 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ale moj tez tak robi ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Dygotko nie mam pojecia po ile ![]() Truskafko dzis rano 62,5kg ![]() Mamy dzis szczepienie na 13, prosze o kciuki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Zadomowienie
|
3mamy kciuki za Olka!!
dodałam fotkę w klubie
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolczyki - zdania są różne w tym temacie. Ja mimo wszystko chcę założyć na roczek. Na chrzciny dostaliśmy 3 pary - dwie identyczne, a jedna ten sam wzór tylko, że w innym kolorze ![]() Moje dziecko wreszcie sobie siadło z pozycji do raczkowania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dalia ![]() a jak Majeczkowe ząbki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy
![]() lece obejrzec ![]() zobaczylam doslownie 2sekundy filmiku ktory wrzucila jakas ☠☠☠ana suka ☠☠☠☠☠☠☠ona jak bije swoje malustkie dziecko, pewnie z pol roczku... rozryczalam sie po pierwszym uderzzeniu... zabilabym szmate... |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Zadomowienie
|
widziałam to na ffejsie - przechodzi ludzkie pojęcie!!
#3259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 |
Zadomowienie
|
MOLA testujemy. Chcę spróbować marchew i jabłko mimo że karmiąc uczulały małego. Marchew mam od teściów, nie wiem czy lepiej kupić jabłko targowe czy Gerberowe? znaczy zdrowiej?
OLUSIA jeśli chodzi o białko mleka krowiego to zmiany ustępują do 2-3 tygodni, inne alergeny chyba troszkę krócej choć to różnie bywa - dużo tych miejsc ma? bo nasz też ostatnio pojedyncze krosty na pleckach/karku i koło buziala, ale nie mam siły już analizować... |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Zadomowienie
|
super pomysł hihih
#3262 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Goldi kciuki zaciskam ![]() Aaaa, Glam zainstaluj kamerę na czas zostawiania tżta z dzieciakami ![]() ![]() U mnie pada dziś, więc wyszywam, sprzątam, gotuję, piorę, odkurzam, zmywam....... ![]() Muff ale dziwne te wasze ząbki ![]() ![]() ![]() Myszka dawno była ![]() Idę wyszywać bo synuś śpiocha, już 2h ![]() ![]() Dziewczyny wasze zrywające się po nocy dzieci z płaczem zapowiadają rychłe pojawienie się ząbków, u nas tak było, budził się co chwilę ![]() TO zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kosmetyczka u której sie dowiadywałam, sama ma dwie córki (jedna ok. 8 mies.) i mówiła ze swoim przekluwała baaaaardzo wsczesnie, kolo 2-3 mies. wiec mysle ze jesli chodzi o bezpieczenstwo to chyba nie narazałaby swoich dzieci? teraz są takie naprawde malusienkie kolczyki, które chyba nie ma możliwości zeby dziecie sobie samo odpięło ![]() ta kosmetyczka mówiła wlasnie ze im wczesniej tym lepiej, bo dziecko sie nie boi i nie pamieta (a ma doswiadczenie w tym wzgledzie bo przekłuwała już uszy w róznym wieku) poza tym mysle ze predzej czy pózniej i tak kazda dziewczynka chce miec kolczyki - popatrzcie na nas: która nie ma przebitych uszu? ja nadal jestem raczej na TAK, ale sama juz nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Goldi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie... poczekam aż młoda sama będzie chciała -na komunie czy cuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3266 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wiesz co,na raczkach ma takie skupiska czerwonych kropeczek,przede wszystkim na prawej,ja wiem,czy duzo,moze z 10 takich miejsc??potem lookne,bo teraz spi. A tesciowa do mnie ostatnio,zebym ja bananami pasla,to utyje ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Goldi ![]() A o kolczykach zdania nie zmienie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zadomowienie
|
ja jakbym miała córkę to nie przebijałabym tylko poczekałabym az sama zdecyduje czy w ogóle chce.
ja nie miałam przebijanych uszu - poszłam sama w wieku 10 lat. a teraz moglabym wcale nie miec bo i tak nie noszę i nie lubię kolczyków ![]() może dlatego ze mam długie włosy i mi haczą ![]() ela u nas tez zaczął się bardzo często budzić w nocy, był spokój przez dłuzszy czas a teraz znów ciągle miauczy w ciągu nocy. myslałam szczerze mówiąc ze moze to byc powod tego ze w ciagu dnia śpi na łóżku często i moze się przyzwyczaił, ale moze to ząbki ....hmmm
Szymuś ![]() 75, 0 kg ![]() 72,0 ![]() 70,0 ![]() 68,0 ![]() 66,0 ![]() 64,0 ![]() 62,0 ![]() 60,0 ![]() Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-05-16 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam zwykłą najzwyklejszą... znaczy -kasza manna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zadomowienie
|
wkurzyłam sie
![]() zeżarło mi posta i już nie wiem co kumu pisałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() glam pomysł na nowy tytuł super ![]() u nas pogoda do dupy ![]() ![]() lece pranie wieszać i zacząć szykować obiadek bo głodna sie robię...
#3270 |
Zadomowienie
|
OLUSIA też zauważyłam tendencję naszych mam/ teściowych do przepasania dzieci - im większy tym lepiej, pchać ile wlezie a jak marudzi to na bank głodny choć zjadł pół godziny wcześniej - moje strasznie ubolewają, że taką ma dietę - już schabowy z surówką powinien być
![]() ja od 2 mca dostawałam miód a od 3 zupki na kości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.