|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
uffffffff! siema Ziomal!
Jaki kremik masz z LRP?!
|
|
#692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Dzień dobry!
nie nadrabiam, czy któraś się rozpakowała??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34152001]Mi lekarz kazał mierzyć ciśnienie codziennie przy takim. Interniści uważali je za wysokie i dostałam Dopegyt. Jak miałam to 160/100 to pojechałam na IP i zatrzymali mnie w szpitalu (wyszłam po 4 dniach i tydzień później wydarzyła się tragedia). Ale pozwolili mi rodzić sn, w czasie porodu też mi mierzyli ciśnienie i było w porządku. I przy kolejnej ciąży będę robić wszystko, żeby również urodzić sn. Dziewczyny, mam pytanie. Bardzo głupie, ale ja jestem specjalistką od głupich pytań ![]() Chciałabym iść na fitness. Ale kompletnie nie wiem, jak się mam tam ubrać. Ostatnio wf miałam na studiach ze zboczonym wuefistą, więc unikałam ćwiczeń i strojów sportowych. W domu mam tylko legginsy i tenisówki z takich luźniejszych ciuchów, bo zbytnio się nie ubieram na sportowo. Co radzicie??[/QUOTE] Ja mam kalendarzyk w którym przez ostatnie chyba półtora miesiąca ciąży 4 razy dziennie spisywałam ciśnienie ![]() co do fitnesu legginsy i tenisówki są ok, do tego jakiś t-shirt i będzie dobrze. Mogą być spodnie dresowe... chyba innych ubiorów nie widziałam ![]() Ja wczoraj byłam na zumbie, polecam wszystkim |
|||
|
|
|
#693 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nita - przepadłaś??? Wszystko OK? Alonka - ciekawa potrawa, nie słyszałam o takiej ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() To fajnie, że Ci sie podobało Jak Julianek?
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy jest możliwa owulacja dzien po @ ? oczywiście wszystko jest możliwe, skoro ja mogłam mieć owulacje w 30dc to równie dobrze można mieć ją duużo wcześniej. Z tym, że tak wczesna owulacja zdarza się raczej u osób mających skłonności do skracających się cykli. Ale tutaj to jak wróżenie z fusów, bo nikt ci nie powie czy ta wczesna owulacja akurat ciebie dotyczy. Te kucia i ciągnięcia to na dzień dzisiejszy na pewno nie objawy ciąży, wyście się kochali ledwie dwa dni temu, więc w tym czasie jedyne co było możliwe to dotarcie plemników do komórki (przy założeniu że doszło faktycznie do owulacji) i jej zapłodnienie. Zapłodniona komórka wędruje jednocześnie się dzieląc ok 7 dni przez jajowód dopiero po tym czasie zagnieżdża się w macicy dając jakieś objawy (i to też raczej rzadko choć czasem zdarza się plamienie implantacyjne). Testy dopiero po 14 dniach ciążę ci wykryją bo dopiero wtedy stężenie hormonu jest wystarczające. Równie dobrze może byc tak, że plemniki sobie jeszcze na komórke czekają, jak do owu doszło by np dzisiaj to szansa na ciąże też jest. Jakichkolwiek objawów ciązy można się doszukiwać dopiero powiedzmy od 7 dnia od owu, a tak naprawdę to jak się jakiś objaw pojawia to najczęściej po 14 dniach, wcześniej nie ma się co nakręcać.
|
|
#695 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() ale dzisiaj brzydka pogoda, ciągle pada ![]() Agatko @ właśnie się rozkręca, ale się nie załamuję kiedyś na pewno się uda Wafelku dobrze, że wyniki są ok, może coś zjadłaś wczoraj np. jakieś warzywo, bo są strasznie nawożone - mój tato dostał strasznego uczulenia od sałaty, a jego znajomy od pomidorów, a nigdy wcześniej nie byli na to uczuleni Perse super, że idziesz na fitness, też bym chętnie poszła, ale mieszkam na wsi i musiałaby dojeżdżać 15 km |
|
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
ten:https://wizaz.pl/Pielegnacja/Nowosci...oleriane-Ultra mam próbkę kremu z vichy idealia - rewelacja (cena 95 zł |
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julek... wczoraj byliśmy u dermatologa. Zmiana wszystkich kosmetyków. Mam nadzieję, że cokolwiek pomoże. Ale lekarz nie wydał mi się fajny dziś od 6 do 8 Julek spał mi na brzuchu i tylko wtedy jak go masowałam po plecach, jak przestawałam to się budził ![]() Lucy jak będziesz w mieście to wejdź to Natury. Jest nowa półka kosmetyków Catrice. Kupiłam lakier i jest super Ładnie się trzyma, a mam go od soboty ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-05-16 o 11:46 |
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
hmm a gdzie Agusia rodzi, urodziła, czy nadal czeka
![]() bo Ania wciąz czeka z tego co mi wiadomo to chyba jakoś do czwartku mają tą dezynfekcje na położniczym, później może jej już pomogą urodzić
|
#700 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
No muszę iść, bo nie mogę na siebie patrzeć w lustrze ;/ |
||
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Perse jeśli Ci wygodnie to możesz iść w tenisówkach
U mnie nie ma takiego Alfa a wy jak się czujecie Już niedługo masz termin prawda Tak pewnie jak zeberka |
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34154487]Tenisówki są OK? Bo o ile jakąś koszulkę wykombinuję, spodnie mogę kupić, to nie widzi mi się specjalnie butów kupować, to niemały wydatek...
A u nas jest właśnie super klub, gabinet kosmetyczny i fitness tylko dla kobiet. No muszę iść, bo nie mogę na siebie patrzeć w lustrze ;/[/QUOTE] pewnie że są ok |
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Dziś Tż przyjeżdża. Na moje oko będzie koło 18:00... Inutil też przed ciążą uprawiałam Zumbę - świetna sprawa!
|
#704 |
|
Konto usunięte
|
No to super, to nie kupuję nic. Może jakieś gatki, w Butiku widziałam takie różne sportowe za 20-30 zł.
A jeszcze jedno głupie pytanie - czy w takich klubach jest prysznic? Czy mam wziąć ze sobą ręcznik i żel? |
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34154736]No to super, to nie kupuję nic. Może jakieś gatki, w Butiku widziałam takie różne sportowe za 20-30 zł.
A jeszcze jedno głupie pytanie - czy w takich klubach jest prysznic? Czy mam wziąć ze sobą ręcznik i żel?[/QUOTE] przeważnie jest więc lepiej żebyś wzięła
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Sofciu Dobrze, że przyjeżdża to będziecie mieć czas na chwile rozmowy i sobie wszystko wyjaśnicie
Będę trzymać kciuki Perse skoro chcesz wchodzić po prysznic to weź jakieś gumowe klapki Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2012-05-16 o 12:08 |
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, nadrobiłam wszystko, ale nie cytuję, bo sporo mam dzisiaj na głowie. Od rana najazd maturzystów bo niektórzy mają jutro ustne. Więc siedzimy i gadamy.
Gratuluję wszystkim wizyt, rosnących fasolek i zdrowo bijących serduszek. Nie ma nic piękniejszego od takich wizyt, sama zawsze szłam na nie jak dzieciak do sklepu z zabawkami... Teraz niestety będzie zawsze strach. Co do cmentarza... Ja lubię tam chodzić, stanąć nad grobem taty, babci (która mnie wychowała), dziadka, pomyśleć, powiedzieć co czuję. Teraz chodzę też na groby dzieci, zapalam znicze tam gdzie jest pusto, sprzątam tam gdzie widać, że nikt nie przychodzi posprzątać. Niestety cmentarz mam daleko, więc to zazwyczaj dla mnie większa wyprawa. Miłego dnia wszystkim! |
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
kolorystycznie ułożone
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
widzę temat lakierów, ja mam aż 4
ale ja jestem minimalistką i nie lubię marnotrawstwa i jak mi zaschnie albo się skończy to kupuję drugi i do tego mam takie cudo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...lyszczacz.html używam tego na lakier i wtedy kolor jest bardziej błyszczący i dłużej utrzymuje się
|
#710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dopiero co sie obudzilam, zimno mi sie zrobilo wiec hop pod kolderke i usnelam - chyba spalam dobre 1,5h ![]() Super Prince ze wyniki wyszly dobre, ale i tak poszlabym do lekarza z tym swedzeniem
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam ani jednego lakieru
Jakoś nie lubię malować paznokciChociaż czasem mnie ciągnie do czerwonego koloru |
|
|
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
a powiedzcie mi czy w I trymestrze mozna malowac paznokcie? za tydzien w sobote mamy przyjecie weselne u znajomych i nie wiem czy moge je pomalowac?
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm... kiedy mogę testować się?? owu miałam tak 1/2 maja
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
w przerwie między korepetycjami i ja się pochwalę!
to moja skromna kolekcja ![]() No i podziękowanie dla Perse, kupiłam sobie ten nude, który polecałaś i wyszedł bardzo ładnie! Proszę nie oceniać moich pazurów, bo nie są w najlepszym stanie - to raczej prezentacja koloru
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajne cudo. długggo go używałam i byłam zadowolona.
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
ale lakier ma toksyczne opary
![]() Najwczesniej testuj w terminie @
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
alonka, ja bym testowała w terminie @.
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładna kolekcja ![]() a płytka paznokciowa - marzenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i tylko ta myśl mnie trzyma w pionie