Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 09:27   #1321
ladybird_1987
Rozeznanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Hej! Co tu taka cisza?
Fonn, może zjedz coś słodkiego?? Czasami to pomaga w rozruszaniu dzidzi. Też myślę że warto zaufać swojej intuicji. Ale widzę że już masz plan działania.

Ja mam dziś wizytę. Ciekawe czy będzie ważenie Hani. Musi mi w końcu pobrać ten wymaz na GBS bo w końcu bez niego wyląduję w szpitalu.
Stary 2012-05-16, 09:30   #1322
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Witam

Ja już po wizycie

"mały" waży 3650 lub 3850 wg drugiej metody

a spróbuj coś słodkiego zjeść, połóż się na plecach, i złap brzuch w dłonie, jak to nie zadziała jedz na ip
Gratuluję udanej wizyty

Też bym polecała zjeść coś słodkiego, jak nie będzie efektów to na KTG jechać. U mnie wystarcza kawa z mlekiem i cukrem

Ja się biorę za pakowanie torby, niewiele potrzebuję bo tylko ręcznik i szlafrok, jakąś bieliznę. Robię ostatnie prasowanie, może umyję okna, chcę Młodego pogonić z brzucha, bo Tż ma od jutra długi weekend

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 09:34   #1323
fonn
Rozeznanie

Dziękuję Dziewczyny

Blue, gratuluję wizyty Mały już nie taki mały

Ladybird

Cate, powodzenia z torbą moja też nie spakowana

Idę zatem po słodką mleczną kawę, chociaż coś czuję, że zaczynają się harce
Teraz ma mega czkawkę jakby stukał młotkiem w dole brzucha. Czyli chyba znów wszystko w porządku

Edytowane przez fonn
Czas edycji: 2012-05-16 o 09:36
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 09:42   #1324
śliweńka
Zakorzenienie

aniu85 gratuluję jeszcze raz i wszystkim mamom, tak jak piszecie już tyle się was rozpakowuję że tracę rachubę też mnie plecy bolały po znieczuleniu to nie były zakwasy i przeszło jakoś 3tyg po cc

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:02   #1325
niunia32
Zakorzenienie

fonn jak Cię niepokoi zmniejszona liczba ruchów to warto jechać sprawdzić.

czekam właśnie aż się pranie skończy. powieszę je i chyba się przejdę do mamy :P
wieje tam coś.... wrrrr...

o matko przeczytałam 18 stron wątku o zadaniach świadka na ślubie. skąd się biorą tacy ludzie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:02   #1326
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Idę zatem po słodką mleczną kawę, chociaż coś czuję, że zaczynają się harce
Teraz ma mega czkawkę jakby stukał młotkiem w dole brzucha. Czyli chyba znów wszystko w porządku
widzę, że nasze dzieci zmówiły się co do czkawki...moja jak zwykle od rana nią zaczęła dzień - przed chwilą wstałam i już brzuch mi podskakuje.
może Maluch odpoczywał po kilku dniach intensywnych kopniaków? moja mala czasami tak ma że 4 dni szaleje i jest w każdym miejscu brzucha na raz a później 2 dni spokojniejsze jest i tylko rozciąganie czuć...
chociaż na tym etapie pewnie gdyby to było duuużo rzadsze to dla spokoju pojechałabym na ktg

aaaa...zauważyłam, ze mój szanowny małżonek strasznie przejmuje się nadchodzącą "godziną zero" wczoraj w kuchni dostałam z kopa chyba w szyjkę i tak mega zabolało, że aż syknęłam głośno - stałam koło M. a on z przerażenia "bo myślał, że to już to" mało nie poobcinał sobie palców i zawału nie dostał....
od razu dostałam reprymendę, ze "mam przy nim nie reagować tak gwałtownie na kopniaki i że natychmiast mam spakować torbę do szpitala" ahhhh faceci
o tej torbie słyszę kilka razy dziennie...

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2012-05-16 o 10:08
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:05   #1327
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

jakby któraś chciała fajny fotel do karmienia
http://www.westwing.pl/home.php?cat=1328
Widzę, że sklep się spodobał Też dzisiaj oglądałam te fotele, ale nie mam tyle miejsca w mieszkaniu, żeby je zamontować. Poza tym cienko z kasą, a tam jeszcze jest 100zł dopłaty za paczkę wielkogabarytową

Cytat:
Cześć!

Wielkie gratulacje dla nowych Mam
Martula007, Timii, Kism (ale szybko!) i Aniu (opis cudo) -

Dziewczyny, powiedzcie mi, bo siedzę i schizuję już.
Jak już pisałam, moje dziecko kopało mnie codziennie i co noc prawie bez przerwy, raz mocniej, raz słabiej ale praktycznie cały czas czułam że się rusza.
A od wczoraj prawie nic
W ciągu dnia malutko, ale źle się czułam i uznałam, że może przejął moje samopoczucie, bo normalnie spędzam dzień na siedząco (praca) i stojąco, a wczoraj pół dnia leżakowania. Ale wieczorem nie było tradycyjnego kopania w bok, na którym się położyłam, w nocy zero ruchów, dziś rano takie ospałe i rzadkie.
Mam się bać i jechać?
Nie chcę usypiać Twojej czujności, bo wiadomo, że najważniejsze jest to co czujesz, ale moja Hania od dwóch dni też jest jakaś niemrawa. Czuję pod skórą, że wszystko jest ok, ale prawdą jest, że nie rusza mi się córa tak jak wcześniej. Zaobserwowałam już czasami u Niej takie kilka dni spokoju więc nie panikuję Poza tym, jest niskie ciśnienie i może to też ma wpływ na nasze dzieciaczki
Jeśli jednak rzeczywiście się martwisz, to może lepiej sprawdź na IP czy wszystko ok.

Dzisiaj chyba wynajmiemy mieszkanie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:17   #1328
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
kism cieszę się Twoim szczęsciem. Gdzie w końcu rodziłaś ? Narutowicz?
Tak, w Narutowiczu.

Ze mną wszystko dobrze, wstępnie mogłabym nawet wyjść jutro, ale Kajko będzie mieć w 3. dobie po porodzie badane hormony tarczycy, więc jak dobrze pójdzie, to w pt wyjdziemy. I niestety ma złamany obojczyk i dlatego ten pt i tak stoi pod znakiem zapytania, bo będą obserwować, jak to się zachowuje... Ponoć to nic groźnego i szybko się zrasta, mam go tylko nie kłaść przez jakiś czas na lewym boku i brzuchu.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:18   #1329
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam wiadomość od Timii!!!!

"Cześć kotku i dziewczyny. Martusia urodzila się dziś o 13:20, waży 3,28 i jest śliczna. ja jestem dość obolała ale staram się być dzielna. Oboje z mężem jesteśmy w małej zakochani. Trzymajcie się ciepło mamuśki, odezwę się jak nas wypuszczą."
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Wiec tak....

W srode juz mialam zmniejszona dawke fenka i od tego czasu mialam skurcze co 5-10 min,w piatek odstawilam calkowicie i skurcze utrzymywaly sie. Jak juz Wam pisalam, w sobote odszedl mi czop + cos wodnistego. Z mezem pojechalismy na IP, a tam dowiedzialam sie,ze nie sacza mi sie wody i jest wszystko w porzadku. Ale babeczka z ciekawosci zaczela sprawdzac ile mam tych wod i okazalo sie,ze malo no i do tego zauwazyla skurcze. Postanowili mnie przyjac na obserwacje, zrobili ktg i mialam skurcze 100-120,co 1,5-3min, siedzialam w miare spokojnie,bo to tego upierdliwego bolu juz sie przyzwyczailam -choc przyznaje,ze te porodowe sa turbomocne choc w tej samej skali-dziwne. Dziewczyny, ktore byly ze mna na obserwacji byly juz przeterminowane i jak w obraz patrzyly w moje ktg i marzyly o takich skurczach,kiedy moj kregoslup byl juz w dup.ie Przyszla polozna i im powiedziala,ze maja za male skurcze i nic na to nie poradzi,a one,ze chca moje, a ona powiedziala,ze lepiej nie takie,bo takie wystepuja w ostatniej fazie porodu,zeby tak hardkorowo nie zaczynaly Przez cala sobote mialam ktg no i te skurcze. Stwierdzili,ze maluch jeszcze potrzebuje czasu i czekamy na rozwarcie albo wody... W nocy zaczelo rozrywac mi plecy, biodra nagle zaczely eksplodowac, zebra tak nawalaly,ze myslalam,ze mi sie zaraz rozstapia, jak siadalam to byl do tego jeszcze bol podbrzusza. Przyszedl lekarz z polozna i polozna do niego mowi (to byla 2 w nocy),ze chyba musimy ciac,bo ona nie wytrzyma. A ja tego lekarza widzialam rano...czyli pracuja po 24 godz i do zmiany zostaly 6. Spojrzalam na jego zmeczona twarz i powiedzialam "troche boli,ale na poprzednim ktg odczuwalam wieksze skurcze wiec wytrzymam". Widzialam jak kamien spadl mu z serca,a ja poza tym nie chcialam,zeby ktos mnie operowal w takim stanie. W nocy- bez snu wymyslilam plan Skoro Mario jest jeszcze maly,to niech mnie jeszcze potrzymaja na fenku lub relanium z tydzien w szpitalu. Stwierdzilam,ze powiem im to o 8 jak bedzie obchod,a po obchodzie od razu sie wykapie-tylko o tym marzylam,bo niezle sie w nocy spocilam. Obudzialm sie po 5 i bylam najszczesliwsza na swiecie,bo bylo juz jasne i salowe chodzily,koszmarna noc za mna. Czekalam w lozku, juz bylo po 7..az bedzie obchod i powiem,ze chce relanium i poczekac z cieciem. Siedze sobie i nagle Mario tak mnie kopnal,ze uslyszlam to na zewnatrz...po chwili mysle, ja pierdziele- wody!! wyskoczylam z lozka i zaczelo sie ze mnie lac- uczucie jak wychodzi sie z basenu i po gaciach leje sie woda a klapki chlupoca i jest mokro zadzwonilam po polozna, przypominam,ze lekarz stwierdzil malo wod...jak przyszla, to cala sala byla zalana, wezwali lekarza i przeszlam na inna sale zeby mnie zbadal. Zalalam caly korytarz- wstrzymali ruch bo grozilo poslizgnieciem sie, pozniej zalam caly samolot i to pomieszczenie, przeszlam na sale porodowa i tez ja cala zalalam Lekarze z poprzedniej zmiany byli zadowoleni bo juz konczyli prace, mnie podpieli do ktg na ktorym moj kregoslup z zebrami juz odlatywal,ale czekalam cierpliwie i pisalam eski Powiedzieli mi,ze o 9:30 przejde na sale operacyjna,alez bylam podekscytowana (wczesniej sr.alam w gacie ze strachu,bo balam sie ze maluch sie przekrecil i beda mnie meczyc sn,na szczesnie nie grzeczny chlopczyk... ) o 9:35 przyszli, o 9:40 juz wkuwali mi sie w kregoslup,a o 9:58 mlody juz byl na swiecie wiec szybka akcja. Jak mnie operowali,to czulam sie jak w serialu,typu Na Wspolnej bo ja nic nie widzialam,a po nich nie widzialam,ze faktycznie operuja- wiecie jakby z mojego punktu widzenia byla kamera jak skoczyli,to powiedzialam im jak sie czuje i dodalam,dobra mamy to i teraz krecimy nastepna scene hehe w ogole to do mnie nie dochodzilo jak wytarli malego, polozna pokazala mi go, powiem tak jak _Agata- calkiem niebrzydki, plakal,ale jak zaczelam do niego mowic to przestal plakac i otworzyl oczy masakra,chociaz bardziej czulam ze to moj brat W niedziele bylam bardzo oslabiona, wiadomo znieczulenie,no i do tego zle mi sie oddychalo,bo znieczulili mnie troche za wysoko,ale przeszlo. Nie mialam sily zajmowac sie malym. Dostalam mleka i zaczelam przystawiac go do piersi, cos tam lapal i mlaskal. W poniedzialek tez,choc bylam juz bardzo zmeczona bo juz druga noc nie spalam. Pozniej maluch robil sie coraz bardziej glodny i moje mleko mu nie wystarczalo,zamias ssac to niepokoil sie i plakal, nie chcial ciagnac, puszczal,denerwowal sie- ryczal najlosniej na calym odddziale no i zaczely sie schody. Po godz 20 juz ryczalam-hormony,moje cycyuchy nie dawaly rady,bo mnie strasznie bolaly, polozne co chwile pomagaly mi przystawiac ehhh. O 23 peklam i zaczelam plakac poloznej no widziala,jak Mariusz,ze mna pogrywa wiec stwierdzilysmy,ze nie ma sie co meczyc i byl dokarmiany. Przed kazdym karmieniem probujemy razem cyca,tak 10 min,a potem dostaje bebiko. Kupilam laktator i bede sciagac,zeby pojawialo mi sie coraz wiecej mleka,no i moze po tym bedzie mu sie lepiej ssalo. Teraz spi grzeczny w domku, jak do niego mowie i otworzy oczka jest taki slodki Zdaje sobie sprawe,ze bedzie ciezko i troche mnie to przeraza,no ale z wsparciem mojego kochanego meza damy rade.

Ogolnie skurcze porodowe to jazda bez trzymanki na pewno je rozroznicie, jak pojda wody tez. Sluz wodnisty warto spr na IP,choc czesto sie zdarza,ze taki sluz wlasnie jest. Jak bylam na tej obserwacji to slyszlam kobiety rodzace sn. Szacun na prawde. Wiem,ze to jest taka adrenalina,ze sie tego az tak nie czuje,ale ja bylam przerazona. Jak zobaczylam glowe mojego malucha to stwierdzialm,ze takiego arbuzika nigdy bym nie przecisnela nastepny tez chce cc,bo od razu po pionizacji wstalam i latalam. Dzis jest troche gorzej bo od tego wszystkiego mam mega zakwasy na plecach-jak po martwych ciagach na silowni i na zebrach,ale mysle,ze jutro, pojutrze zejda. Rane mam mega mala, ladnie zszyta i nic nie boli. Ale lezalam tez z dziewczynami po sn i tez dobrze sie czuly,chyba nastawienie jest najwazniejsze. Ja moze nie czuje tego bolu,bo wiem,ze maluszek jest juz obok i nic mu nie grozi,a tak przez cala ciaze, kazdy bol byl tragiczny,bo martwilam sie o jego zdrowko. Poniekad dzieki skurczom i czkawce przez caly okres ciazy,maly bardzo dobrze wyksztalcil sobie pluca. Minus-jak sie wydrze,to tylko stopery,ktorych w koncu nie kupilam

Chyba opisalam juz wszystko, milosc przyszla do mnie stopniowo, dzisiaj w domu z mezem na spokojnie juz bylismy wpatrzeni jak w obrazek w naszego maluszka
Bede zagladac rzadziej,bo nie dostalam do niego instrukcji obslugi, dziwne...

Aha maly ma niecale 2800 i 56cm
jeszcze raz gratulację Opis rewelacja

Cytat:
Witam

Ja już po wizycie

główka jest mega nisko więc nie bardzo mógł zmierzyć

2 cm rozwarcia, szyjka przygotowana do porodu

umówiliśmy się za tydzień, ale nie wiadomo czy się wcześniej nie rozpakuje powiedział, że mogę rodzić w każdej chwili

podobno nie jest oplątany pępowina

na pytanie o jasną skórę w okół pępka odp , że to normalne

fonn

a spróbuj coś słodkiego zjeść, połóż się na plecach, i złap brzuch w dłonie, jak to nie zadziała jedz na ip

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

zaplątać w pępowinę może się chyba tylko jak ma dużo miejsca, teraz już nie bardzo, tak mi się wydaje
Brawo za udaną wizytę

Ja też dziś mam wizytę i mam cichą nadzieję że lekarz mi powie że ma rozwarcie i że już się zaczęło
Noc nie przespana łapały mnie skurcze co godzinę pobudka więc nie wiem czy w czasie tej godziny przesypiałam jakieś skurcze. Od rano 3 razy skurcze co 15 min, godzina przerwy z nów tylko że co 20 min.

Zbieram się na wizytę.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:31   #1330
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Ja mam jakąś amnezję, ale już nie pamiętam komu gratulowałam a komu nie
W każdym razie GRATULUJĘ wszystkim nowym Mamusiom.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Tak, w Narutowiczu.

Ze mną wszystko dobrze, wstępnie mogłabym nawet wyjść jutro, ale Kajko będzie mieć w 3. dobie po porodzie badane hormony tarczycy, więc jak dobrze pójdzie, to w pt wyjdziemy. I niestety ma złamany obojczyk i dlatego ten pt i tak stoi pod znakiem zapytania, bo będą obserwować, jak to się zachowuje... Ponoć to nic groźnego i szybko się zrasta, mam go tylko nie kłaść przez jakiś czas na lewym boku i brzuchu.
no właśnie jak leżałam w szpitalu, to u mnie był to czesty przypadek z tym obojczykiem. W ciągu tygodnia było 3 dzieci ze złamanym obojczykiem a rozmawiałam z taką dziewczyną, ze jej siostra rodziła w styczniu i jej dziecko też miało złamany i w sali obok też było ze złamanym!
W ogóle myślałam, ze to się w gips kładzie czy coś a tu nic, kazali jej tylko uważać na to ramię.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:36   #1331
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Widzę, że sklep się spodobał Też dzisiaj oglądałam te fotele, ale nie mam tyle miejsca w mieszkaniu, żeby je zamontować. Poza tym cienko z kasą, a tam jeszcze jest 100zł dopłaty za paczkę wielkogabarytową
ja mam z ecopufa właśnie worek sako, oni mają stoisko swoje w M1 w Krakowie, można sobie pojechać i zobaczyć na żywo, ceny takie same jak na ich stronie w sklepie internetowym. Mam newsletter westwinga od dawna, ale czasem ceny mimo że atrakcyjne to jednak szkoda by mi było mimo natury designera ciężko wydać 200 zł na deskę do krojenia albo suszarkę do naczyń
także jak ktoś nie hcce płacić za przesylkę ( za która ja nie płaciłam notabene, bo zamawiałam przez neta sako) to można podjechać do któregoś z punktów.
Fotele są super, ale też nie mam na nie miejsca, mnie najbardziej podoba sie ten w krowę http://www.westwing.pl/product.php?p...at=1328&page=1
Cytat:
Tak, w Narutowiczu.

i zadowolona jesteś z tego szpitala ?

oj, a skąd mu się wział ten problem z obojczykiem? ciężko coś szło czy o co chodzi???
mojego kuzyna synek też miał złamany obojczyk, teraz ma rok i kompletnie nie ma z tym żadnych problemów, także luzik

poruszę jeden temat , chciałabym wiedzieć co myślicie, mianowicie hasło brzmi : PORÓD INDUKOWANY, czyli poród fizjologiczny umówiony na konkretny termin. Co myślicie ? Proszę , słucham

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:38   #1332
nasteczka83
Raczkowanie

Hej,

Dziewczyny proszę o pomoc. W nocy złapał mnie straszny ból gardła Odczuwam mega suchość i powiększone migdały nie mam temperatury ale z przełykaniem jest już problem- boję się, że dostanę anginy (((( Czy któraś z Was miała zapalenie gardła w ciąży? Co można brać, jakie leki? Tantum werde można?
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:42   #1333
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
a próbowaliście tej metody suchej rurki ??? może by to pomogło trochę i mu ulżyło .... chyba że to nie kolki....

suchej rurki?? rozwin temat )
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:48   #1334
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Jak już pisałam, moje dziecko kopało mnie codziennie i co noc prawie bez przerwy, raz mocniej, raz słabiej ale praktycznie cały czas czułam że się rusza.
A od wczoraj prawie nic
W ciągu dnia malutko, ale źle się czułam i uznałam, że może przejął moje samopoczucie, bo normalnie spędzam dzień na siedząco (praca) i stojąco, a wczoraj pół dnia leżakowania. Ale wieczorem nie było tradycyjnego kopania w bok, na którym się położyłam, w nocy zero ruchów, dziś rano takie ospałe i rzadkie.
Mam się bać i jechać?
Ja również od kilku dni slabiej czuje ruchy, tzn. rusza się ale delkiatniej. Obserwuj, a w razie czego jedź na ktg, wtedy będziesz miała pewność

Cytat:
Witam
Ja już po wizycie "mały" waży 3650 lub 3850 wg drugiej metody
Super, aż trochę zazdroszczę, bo ja pozamykana na cztery spusty Szyjka wysoko, rozwarcia brak
Już nie wpycham się w kolejkę, tylko cierpliwie czekam
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:52   #1335
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry

Wstałam, zjadłam śniadanie i muszę dalej prasować.
Pogoda beznadziejna. A maj był chyba zawsze taki ładny...zazwyczaj w maju miałam urlop i pamiętam, że zawsze mi wszyscy zazdrościli pięknej pogody

Co do torby...to ja jestem spakowana tylko dorzucić kosmetyki i jestem gotowa no ale mam jeszcze 4 tyg ciąży przede mną...planowo

Millena nie słyszałam o porodzie indukowanym. Na czym to polega? Że przychodzi się w wyznaczonym dniu i wywołują poród na siłę??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 10:52   #1336
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Hej,

Dziewczyny proszę o pomoc. W nocy złapał mnie straszny ból gardła Odczuwam mega suchość i powiększone migdały nie mam temperatury ale z przełykaniem jest już problem- boję się, że dostanę anginy (((( Czy któraś z Was miała zapalenie gardła w ciąży? Co można brać, jakie leki? Tantum werde można?
tantum Verde podobno można, ale ja bym chyba to skonsultowała z lekarzem, bo nieraz jest tak, że w jakimś trymestrze coś można a czegoś nie można.
Ja miałam zapalenie gardła na początku to lekarka bała się cokolwiek przepisać na gardło, dała mi homeogine czy jakoś tak, lek homeopatyczny do ssania, ktory nic nie pomaga. Skończyło się antybiotykiem.
Spróbuj domowymi sposobami, soki malinowe, czosnek, miodu nie stosuj.
Stary 2012-05-16, 10:52   #1337
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Wiec tak....

W srode juz mialam zmniejszona dawke fenka i od tego czasu mialam skurcze co 5-10 min,w piatek odstawilam calkowicie i skurcze utrzymywaly sie. Jak juz Wam pisalam, w sobote odszedl mi czop + cos wodnistego. Z mezem pojechalismy na IP, a tam dowiedzialam sie,ze nie sacza mi sie wody i jest wszystko w porzadku. Ale babeczka z ciekawosci zaczela sprawdzac ile mam tych wod i okazalo sie,ze malo no i do tego zauwazyla skurcze. Postanowili mnie przyjac na obserwacje, zrobili ktg i mialam skurcze 100-120,co 1,5-3min, siedzialam w miare spokojnie,bo to tego upierdliwego bolu juz sie przyzwyczailam -choc przyznaje,ze te porodowe sa turbomocne choc w tej samej skali-dziwne. Dziewczyny, ktore byly ze mna na obserwacji byly juz przeterminowane i jak w obraz patrzyly w moje ktg i marzyly o takich skurczach,kiedy moj kregoslup byl juz w dup.ie Przyszla polozna i im powiedziala,ze maja za male skurcze i nic na to nie poradzi,a one,ze chca moje, a ona powiedziala,ze lepiej nie takie,bo takie wystepuja w ostatniej fazie porodu,zeby tak hardkorowo nie zaczynaly Przez cala sobote mialam ktg no i te skurcze. Stwierdzili,ze maluch jeszcze potrzebuje czasu i czekamy na rozwarcie albo wody... W nocy zaczelo rozrywac mi plecy, biodra nagle zaczely eksplodowac, zebra tak nawalaly,ze myslalam,ze mi sie zaraz rozstapia, jak siadalam to byl do tego jeszcze bol podbrzusza. Przyszedl lekarz z polozna i polozna do niego mowi (to byla 2 w nocy),ze chyba musimy ciac,bo ona nie wytrzyma. A ja tego lekarza widzialam rano...czyli pracuja po 24 godz i do zmiany zostaly 6. Spojrzalam na jego zmeczona twarz i powiedzialam "troche boli,ale na poprzednim ktg odczuwalam wieksze skurcze wiec wytrzymam". Widzialam jak kamien spadl mu z serca,a ja poza tym nie chcialam,zeby ktos mnie operowal w takim stanie. W nocy- bez snu wymyslilam plan Skoro Mario jest jeszcze maly,to niech mnie jeszcze potrzymaja na fenku lub relanium z tydzien w szpitalu. Stwierdzilam,ze powiem im to o 8 jak bedzie obchod,a po obchodzie od razu sie wykapie-tylko o tym marzylam,bo niezle sie w nocy spocilam. Obudzialm sie po 5 i bylam najszczesliwsza na swiecie,bo bylo juz jasne i salowe chodzily,koszmarna noc za mna. Czekalam w lozku, juz bylo po 7..az bedzie obchod i powiem,ze chce relanium i poczekac z cieciem. Siedze sobie i nagle Mario tak mnie kopnal,ze uslyszlam to na zewnatrz...po chwili mysle, ja pierdziele- wody!! wyskoczylam z lozka i zaczelo sie ze mnie lac- uczucie jak wychodzi sie z basenu i po gaciach leje sie woda a klapki chlupoca i jest mokro zadzwonilam po polozna, przypominam,ze lekarz stwierdzil malo wod...jak przyszla, to cala sala byla zalana, wezwali lekarza i przeszlam na inna sale zeby mnie zbadal. Zalalam caly korytarz- wstrzymali ruch bo grozilo poslizgnieciem sie, pozniej zalam caly samolot i to pomieszczenie, przeszlam na sale porodowa i tez ja cala zalalam Lekarze z poprzedniej zmiany byli zadowoleni bo juz konczyli prace, mnie podpieli do ktg na ktorym moj kregoslup z zebrami juz odlatywal,ale czekalam cierpliwie i pisalam eski Powiedzieli mi,ze o 9:30 przejde na sale operacyjna,alez bylam podekscytowana (wczesniej sr.alam w gacie ze strachu,bo balam sie ze maluch sie przekrecil i beda mnie meczyc sn,na szczesnie nie grzeczny chlopczyk... ) o 9:35 przyszli, o 9:40 juz wkuwali mi sie w kregoslup,a o 9:58 mlody juz byl na swiecie wiec szybka akcja. Jak mnie operowali,to czulam sie jak w serialu,typu Na Wspolnej bo ja nic nie widzialam,a po nich nie widzialam,ze faktycznie operuja- wiecie jakby z mojego punktu widzenia byla kamera jak skoczyli,to powiedzialam im jak sie czuje i dodalam,dobra mamy to i teraz krecimy nastepna scene hehe w ogole to do mnie nie dochodzilo jak wytarli malego, polozna pokazala mi go, powiem tak jak _Agata- calkiem niebrzydki, plakal,ale jak zaczelam do niego mowic to przestal plakac i otworzyl oczy masakra,chociaz bardziej czulam ze to moj brat W niedziele bylam bardzo oslabiona, wiadomo znieczulenie,no i do tego zle mi sie oddychalo,bo znieczulili mnie troche za wysoko,ale przeszlo. Nie mialam sily zajmowac sie malym. Dostalam mleka i zaczelam przystawiac go do piersi, cos tam lapal i mlaskal. W poniedzialek tez,choc bylam juz bardzo zmeczona bo juz druga noc nie spalam. Pozniej maluch robil sie coraz bardziej glodny i moje mleko mu nie wystarczalo,zamias ssac to niepokoil sie i plakal, nie chcial ciagnac, puszczal,denerwowal sie- ryczal najlosniej na calym odddziale no i zaczely sie schody. Po godz 20 juz ryczalam-hormony,moje cycyuchy nie dawaly rady,bo mnie strasznie bolaly, polozne co chwile pomagaly mi przystawiac ehhh. O 23 peklam i zaczelam plakac poloznej no widziala,jak Mariusz,ze mna pogrywa wiec stwierdzilysmy,ze nie ma sie co meczyc i byl dokarmiany. Przed kazdym karmieniem probujemy razem cyca,tak 10 min,a potem dostaje bebiko. Kupilam laktator i bede sciagac,zeby pojawialo mi sie coraz wiecej mleka,no i moze po tym bedzie mu sie lepiej ssalo. Teraz spi grzeczny w domku, jak do niego mowie i otworzy oczka jest taki slodki Zdaje sobie sprawe,ze bedzie ciezko i troche mnie to przeraza,no ale z wsparciem mojego kochanego meza damy rade.

Ogolnie skurcze porodowe to jazda bez trzymanki na pewno je rozroznicie, jak pojda wody tez. Sluz wodnisty warto spr na IP,choc czesto sie zdarza,ze taki sluz wlasnie jest. Jak bylam na tej obserwacji to slyszlam kobiety rodzace sn. Szacun na prawde. Wiem,ze to jest taka adrenalina,ze sie tego az tak nie czuje,ale ja bylam przerazona. Jak zobaczylam glowe mojego malucha to stwierdzialm,ze takiego arbuzika nigdy bym nie przecisnela nastepny tez chce cc,bo od razu po pionizacji wstalam i latalam. Dzis jest troche gorzej bo od tego wszystkiego mam mega zakwasy na plecach-jak po martwych ciagach na silowni i na zebrach,ale mysle,ze jutro, pojutrze zejda. Rane mam mega mala, ladnie zszyta i nic nie boli. Ale lezalam tez z dziewczynami po sn i tez dobrze sie czuly,chyba nastawienie jest najwazniejsze. Ja moze nie czuje tego bolu,bo wiem,ze maluszek jest juz obok i nic mu nie grozi,a tak przez cala ciaze, kazdy bol byl tragiczny,bo martwilam sie o jego zdrowko. Poniekad dzieki skurczom i czkawce przez caly okres ciazy,maly bardzo dobrze wyksztalcil sobie pluca. Minus-jak sie wydrze,to tylko stopery,ktorych w koncu nie kupilam

Chyba opisalam juz wszystko, milosc przyszla do mnie stopniowo, dzisiaj w domu z mezem na spokojnie juz bylismy wpatrzeni jak w obrazek w naszego maluszka

Aniu gratuluję. Jesteś twardą sztuką. Teraz trzyma kciuki za znalezienie instrukcji. Może wujek google CI pomoże

Cytat:
Hej,

Wiesz co kup może sobie islę - ona nawilża i nie ma przeiwskazań w ciąży, a ogólnie to mleko ciepłe z miodem, masłem i czosnkiem albo syrop z cebuli.

kism ekspresowy poród gratuluję.

Ja właśnie szykuję się do szpitala na ktg. I dowiem się czy jutro do szpitala i w piątek rodzę czy może po weekendzie.
Stary 2012-05-16, 11:01   #1338
sweetjoy
Raczkowanie

aga_bre nadal czekasz na niespodziankę czy podejrzałaś na usg lub lekarz się wygadał co dzidziek ma między nogami?
Stary 2012-05-16, 11:05   #1339
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Choć dziś sobie pomyślałam, że fajnie było by urodzić w piątek, weekend w szpitalu, a w poniedziałek do domu. Bo wiadomo że w weekendy w szpitalach luuzik, brak lekarzy, cisza i spokój, więc łatwiej było by przetrwać, ale ja to za dużo ostatnio wymagam od życia.... więc sie poddaję i przestaje marzyć...
A ja bym chyba jednak wolała urodzić w tygodniu, a na weekend (sobota) już wyjść do domu No ale nie przewidzę tego... Gin mi kazał przyjechać na kontrolę do szpitala za tydzień w środę 23.05, bo on ma wtedy dyżur i nie wiem czy nie będzie coś kombinował, żebym urodziła wtedy Bo zwolnienie też mi dał tak dziwnie, do 24.05, więc nie wiem czy liczy na to, że urodzę do tego czasu czy co?

Cytat:
Witam

Ja już po wizycie

umówiliśmy się za tydzień, ale nie wiadomo czy się wcześniej nie rozpakuje powiedział, że mogę rodzić w każdej chwili

na pytanie o jasną skórę w okół pępka odp , że to normalne
To może będziesz pierwsza z naszej 26 majowej daty

Cytat:
Ojej, mam nadzieję, że szybko mu się to zrośnie

Cytat:
poruszę jeden temat , chciałabym wiedzieć co myślicie, mianowicie hasło brzmi : PORÓD INDUKOWANY, czyli poród fizjologiczny umówiony na konkretny termin. Co myślicie ? Proszę , słucham
Nie słyszałam o tym, ale jeśli o mnie chodzi to ja jestem fanką naturalności, więc na wstępie wykluczam wszelkie ingerencje, niech się samo dzieje i niech będzie w tym trochę spontaniczności i niespodzianki Czyli że tak powiem, jestem na nie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:10   #1340
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A ja bym chyba jednak wolała urodzić w tygodniu, a na weekend (sobota) już wyjść do domu No ale nie przewidzę tego... Gin mi kazał przyjechać na kontrolę do szpitala za tydzień w środę 23.05, bo on ma wtedy dyżur i nie wiem czy nie będzie coś kombinował, żebym urodziła wtedy Bo zwolnienie też mi dał tak dziwnie, do 24.05, więc nie wiem czy liczy na to, że urodzę do tego czasu czy co?
Możesz urodzić 23,05 w dniu moich urodzin

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-16, 11:15   #1341
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Możesz urodzić 23,05 w dniu moich urodzin
Nie miałabym nic przeciwko, bo mi się ta data podoba

Chyba znowu zacznę szydełkować, bo już nie mam co ze sobą zrobić Tylko nie wiem co bym mogła wydziergać, bo już chyba wszystko zrobiłam co chciałam...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:16   #1342
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Tak, w Narutowiczu.

Przykro mi w sprawie obojczyka ale niestety się zdarza, kciuki za to byście wyszli w piątek
Cytat:
Hej,

Tantum verde można, konsultowałam z lekarzem około miesiąc temu, bo też mnie strasznie gardło bolało
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Millena nie słyszałam o porodzie indukowanym. Na czym to polega? Że przychodzi się w wyznaczonym dniu i wywołują poród na siłę??
Pewności nie mam ale polega to na podaniu oksytocyny a znam przypadek, że dziewczyna 3 razy szła na indukcję i nic a ruszył ją dopiero jakiś żel, nazwy niestety nie pamiętam ale strasznie drogi był.

Torba spakowana chce na porodówkę

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:16   #1343
sweetjoy
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś z Was spotkała się z czymś takim jak wysypka, uczulenie po porodzie? Może któraś z waszych znajomych przez to przechodziła, bo ja dostałam strasznego uczulenia po poprzednim porodzie i chciałabym teraz tego uniknąć. Podejrzewam że moge być uczulona na jodynę (bo tym cholerstwem mnie odkażali) ale pewności nie mam. W książce Język niemowląt, podają też że może wystąpić wysypka po podaniu oxytocyny, ale to mi się wydaje mało prawdopodobne.
Stary 2012-05-16, 11:19   #1344
fonn
Rozeznanie

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady
Trochę się uspokoiłam, wzięłam ciepłą kąpiel, mały skończył z czkawką i jak wyszłam z wanny, dał mi jednego, ale solidnego kopa w prawy bok i to to ja rozumiem, tak robił cały czas, a nie jakieś tam udawanie, że go nie ma poobserwuję go jeszcze i jeśli cokolwiek mnie jeszcze zaniepokoi, wtedy zasuwam na ktg.
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
widzę, że nasze dzieci zmówiły się co do czkawki...moja jak zwykle od rana nią zaczęła dzień - przed chwilą wstałam i już brzuch mi podskakuje.
może Maluch odpoczywał po kilku dniach intensywnych kopniaków? moja mala czasami tak ma że 4 dni szaleje i jest w każdym miejscu brzucha na raz a później 2 dni spokojniejsze jest i tylko rozciąganie czuć...
chociaż na tym etapie pewnie gdyby to było duuużo rzadsze to dla spokoju pojechałabym na ktg
Tak, mój też codziennie rano ma czkawkę
co do odpoczywania - właśnie nigdy tego nie robił, ale może osiem miesięcy hiperaktywności wreszcie go zmusiło do przyystopowania

A mąż... mój też patrzy na mnie czujnym okiem, jak czasem zasyczę od bolesnego kopniaka czy kłucia
Kochani ci nasi Mężowie

Cytat:
Nie chcę usypiać Twojej czujności, bo wiadomo, że najważniejsze jest to co czujesz, ale moja Hania od dwóch dni też jest jakaś niemrawa. Czuję pod skórą, że wszystko jest ok, ale prawdą jest, że nie rusza mi się córa tak jak wcześniej. Zaobserwowałam już czasami u Niej takie kilka dni spokoju więc nie panikuję Poza tym, jest niskie ciśnienie i może to też ma wpływ na nasze dzieciaczki
Jeśli jednak rzeczywiście się martwisz, to może lepiej sprawdź na IP czy wszystko ok.

Dzisiaj chyba wynajmiemy mieszkanie
Może to faktycznie ciśnienie, ja jestem niestety podatna na jego wahania, więc może i jemu się udzieliło.

Trzymam kcuki za mieszkanie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja również od kilku dni slabiej czuje ruchy, tzn. rusza się ale delkiatniej. Obserwuj, a w razie czego jedź na ktg, wtedy będziesz miała pewność

Super, aż trochę zazdroszczę, bo ja pozamykana na cztery spusty Szyjka wysoko, rozwarcia brak
Już nie wpycham się w kolejkę, tylko cierpliwie czekam
Zazdroszczę Wam Dziewczyny terminów majowych, u mnie do terminu jeszcze prawie miesiąc i już chodzę po ścianach też bym się najchętniej wepchnęła w kolejkę ale lekarz przedwczoraj ogłosił: szyjka zwarta, twarda, zamknięta. Poza tym jeszcze tydzień musi siedzieć w brzuchu, żeby nie był wcześniakiem
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:40   #1345
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam z ecopufa właśnie worek sako, oni mają stoisko swoje w M1 w Krakowie, można sobie pojechać i zobaczyć na żywo, ceny takie same jak na ich stronie w sklepie internetowym. Mam newsletter westwinga od dawna, ale czasem ceny mimo że atrakcyjne to jednak szkoda by mi było mimo natury designera ciężko wydać 200 zł na deskę do krojenia albo suszarkę do naczyń
także jak ktoś nie hcce płacić za przesylkę ( za która ja nie płaciłam notabene, bo zamawiałam przez neta sako) to można podjechać do któregoś z punktów.
Fotele są super, ale też nie mam na nie miejsca, mnie najbardziej podoba sie ten w krowę http://www.westwing.pl/product.php?p...at=1328&page=1

hmmm, no to ja właśnie z tego sklepu zamawiałam te świecące kule i poduszki z truskawkami

Jeśli chodzi o poród indukowany, to ja jestem na NIE. Chyba, że trzeba.
Oksytocyna: wolałabym nie mieć podawanej, bo skurcze są bardziej bolesne.
Żel: mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebny, bo szyjkę mam miękką
W ogóle to ja jestem: natura natura natura

Cytat:
Hej,

Pij duuuużo wody z cytryną. Ewa nie poleca miodu, a ja właśnie dodaję jeszcze miód do tej wody
Nie wiem co jeszcze można w ciąży. Trzeba by skonsultować się z lekarzem, bo to co było dozwolone na początku ciąży, niekoniecznie może być stosowane teraz

Szukałam właśnie w kalendarzu, kiedy moja córeczka będzie miała imieniny i... nie znalazłam Generalnie wychodzi na to, że Hanna, to to samo co Anna i imieniny będą wtedy, kiedy Anny. Ja tak nie chcę
Stary 2012-05-16, 11:47   #1346
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Wiec tak....

(...)

Świetnie się spisałaś. Mam nadzieję, że wszystkie bóle szybko miną i będziesz się w pełni cieszyć małym cudem
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam wiadomość od Timii!!!!

"Cześć kotku i dziewczyny. Martusia urodzila się dziś o 13:20, waży 3,28 i jest śliczna. ja jestem dość obolała ale staram się być dzielna. Oboje z mężem jesteśmy w małej zakochani. Trzymajcie się ciepło mamuśki, odezwę się jak nas wypuszczą."
GRATULACJE!!!
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Wrocilam z wizyty. I tak jak tydzien temu narazie szyjka zamknieta dluga chodz glowka juz nisko jest. Wspomnienia po badaniu ?bolalo jak cholera mowil ze mam mocne miesnie i dlatego .. niby to ma mi pomoc w parciu sie okaze Spokojnie 2-3tyg jeszcze w dwupaku pochodze chodz nigdy nie wiadomo. I moge miec lekkie plamienie bo dzisiejszym badaniu. Przytylam niecaly 1kg. Najmilsza czesc wizyty ... Sluchanie serduszka Dominika to bez watpienia .. Nastepna wizyta w poniedzialek 21go
Super, że wizyta udana.
Cytat:
Cześć!

Dziewczyny, powiedzcie mi, bo siedzę i schizuję już.
A od wczoraj prawie nic
Mam się bać i jechać?
Widzę, że dziewczyny już odpowiedziały, a mały się rozruszał. Ja wylądowałam na patologii właśnie z powodu słabych ruchów. Niby na ktg wyszło w miarę ok, ale ginka postanowiła mnie zostawić. Po porodzie usłyszałam, że te słabe ruchy mogły wynikać z zakażenia. Ale to tylko gdybanie. A i kilku lekarzy powiedziało mi, że z tym liczeniem ruchów, to powinno się liczyć od 9:00 do 16:00, jeśli nie ma 10 ruchów w tych godzinach można się zacząć niepokoić.
Cytat:
Witam

Ja już po wizycie

Mój "wychodził" tak z usg 2 tyg przed porodem, a urodził się 3300 więc nie martw się wielkością i też miałam ponad 2 cm rozwarcia trzymam kciuki za Was
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
aaaa...zauważyłam, ze mój szanowny małżonek strasznie przejmuje się nadchodzącą "godziną zero" wczoraj w kuchni dostałam z kopa chyba w szyjkę i tak mega zabolało, że aż syknęłam głośno - stałam koło M. a on z przerażenia "bo myślał, że to już to" mało nie poobcinał sobie palców i zawału nie dostał....
od razu dostałam reprymendę, ze "mam przy nim nie reagować tak gwałtownie na kopniaki i że natychmiast mam spakować torbę do szpitala" ahhhh faceci
o tej torbie słyszę kilka razy dziennie...
jakbym czytała o swoim! Mnie to strasznie bawiło jak K. robił się niemal blady na moje większe stęknięcie, czy zgięcie podczas kopniaka. Albo pukał do łazienki, sprawdzając czy wszystko ok, gdy za długo siedziałam
Cytat:
Tak, w Narutowiczu.

za Wasz szybki powrót do domu. Te złamania zdarzają się bardzo często i dzieciaczki szybko z tego wychodzą. Buziaki dla Was

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Szukałam właśnie w kalendarzu, kiedy moja córeczka będzie miała imieniny i... nie znalazłam Generalnie wychodzi na to, że Hanna, to to samo co Anna i imieniny będą wtedy, kiedy Anny. Ja tak nie chcę
A mój Filip urodził się w swoje imieniny właśnie a z Hanną to dziwne, że nie znalazłaś...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 11:56   #1347
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

Pij duuuużo wody z cytryną. Ewa nie poleca miodu, a ja właśnie dodaję jeszcze miód do tej wody
Nie wiem co jeszcze można w ciąży. Trzeba by skonsultować się z lekarzem, bo to co było dozwolone na początku ciąży, niekoniecznie może być stosowane teraz
tzn. odnośnie tego miodu to mi lekarz rodzinny zabronił wtedy brać jak byłam chora, bo oczywiście robilam sobie kanapki z miodem (mleka nienawidzę) i ten miód pogarszał stan gardła, podrażniał je bardzo.

Mój też zawsze puka do toalety jak mnie dłużej nie ma z pytanie "Ewuniaaa, żyjesz?"
Stary 2012-05-16, 12:03   #1348
loksa
Raczkowanie

dziewczyny wiecie juz cos na temat xlandera w kolorze antarctica? bo ja wlasnie dzwonilam do bobwozkow...i co jak mial byc ten kolor w polowie maja tak bedzie Moze pod koniec....ale babka jakas nie kumata... nie wie ile bedzie a ile jest zamowien... powinna Pani otrzymac... smiech na sali,szukam gdzie indziej.... bo zostane bez wozka... co za walniety sklep.....
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 12:16   #1349
Gaabbi
Wtajemniczenie

Mojego wózka, Asia, do stacjonarnego sklepu też nie przysłali więc chyba nadal mają plecy z produkcją...czy coś

Ależ macie troskliwych tych małżów
Mój czasami zapyta, czy dobrze się czuję, albo co mnie boli jak mam jakiś grymas na twarzy, ale zazwyczaj nie zdąży, bo ja na bieżąco komentuję co mi jest

Tak sobie właśnie patrzyłam na pierwszą stronę naszego wątku i trochę się zadumałam
Myślę sobie, że ja za 11 dni mogę teoretycznie rodzić (termin mam na 18 czerwca), a tutaj jeszcze tyle Mam na liście przede mną
Dziewczyny, bierzcie się do roboty, bo Wam kolejki przepadną i będziecie stały drugi raz
A majowe Mamuśki, to już powinny się wstydzić niedługo czerwcówki zaczną Was przeganiać

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

szerylka, co z Tobą? Dlaczego skasowałaś zdjęcia z maila?
moniczka, daj znaka, że wszystko ok
Michałowa, co u Ciebie???
Ewunia, napisz nam jak tam było w tym szpitalu. Jaka opieka i ten pokój, i w ogóle Ceny faktycznie takie, jak było zapowiedziane? Teściowa już pojechała?

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-05-16 o 12:20
Stary 2012-05-16, 12:16   #1350
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
http://halloween.friko.net/imieniny/Hanny

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości