|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Hej! Co tu taka cisza?
Fonn, może zjedz coś słodkiego?? Czasami to pomaga w rozruszaniu dzidzi. Też myślę że warto zaufać swojej intuicji. Ale widzę że już masz plan działania. Ja mam dziś wizytę. Ciekawe czy będzie ważenie Hani. Musi mi w końcu pobrać ten wymaz na GBS bo w końcu bez niego wyląduję w szpitalu.
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Też bym polecała zjeść coś słodkiego, jak nie będzie efektów to na KTG jechać. U mnie wystarcza kawa z mlekiem i cukrem ![]() Ja się biorę za pakowanie torby, niewiele potrzebuję bo tylko ręcznik i szlafrok, jakąś bieliznę. Robię ostatnie prasowanie, może umyję okna, chcę Młodego pogonić z brzucha, bo Tż ma od jutra długi weekend
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() Blue, gratuluję wizyty Mały już nie taki mały ![]() Ladybird ![]() Cate, powodzenia z torbą moja też nie spakowana ![]() Idę zatem po słodką mleczną kawę, chociaż coś czuję, że zaczynają się harce Teraz ma mega czkawkę jakby stukał młotkiem w dole brzucha. Czyli chyba znów wszystko w porządku
Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-05-16 o 09:36 |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
aniu85 gratuluję jeszcze raz i wszystkim mamom, tak jak piszecie już tyle się was rozpakowuję że tracę rachubę też
mnie plecy bolały po znieczuleniu to nie były zakwasy i przeszło jakoś 3tyg po cc
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
fonn jak Cię niepokoi zmniejszona liczba ruchów to warto jechać sprawdzić.
czekam właśnie aż się pranie skończy. powieszę je i chyba się przejdę do mamy :P wieje tam coś.... wrrrr... o matko przeczytałam 18 stron wątku o zadaniach świadka na ślubie. skąd się biorą tacy ludzie
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może Maluch odpoczywał po kilku dniach intensywnych kopniaków? moja mala czasami tak ma że 4 dni szaleje i jest w każdym miejscu brzucha na raz a później 2 dni spokojniejsze jest i tylko rozciąganie czuć... ![]() chociaż na tym etapie pewnie gdyby to było duuużo rzadsze to dla spokoju pojechałabym na ktg aaaa...zauważyłam, ze mój szanowny małżonek strasznie przejmuje się nadchodzącą "godziną zero" wczoraj w kuchni dostałam z kopa chyba w szyjkę i tak mega zabolało, że aż syknęłam głośno - stałam koło M. a on z przerażenia "bo myślał, że to już to" mało nie poobcinał sobie palców i zawału nie dostał....od razu dostałam reprymendę, ze "mam przy nim nie reagować tak gwałtownie na kopniaki i że natychmiast mam spakować torbę do szpitala" o tej torbie słyszę kilka razy dziennie...
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2012-05-16 o 10:08 |
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że sklep się spodobał Też dzisiaj oglądałam te fotele, ale nie mam tyle miejsca w mieszkaniu, żeby je zamontować. Poza tym cienko z kasą, a tam jeszcze jest 100zł dopłaty za paczkę wielkogabarytową ![]() Cytat:
Poza tym, jest niskie ciśnienie i może to też ma wpływ na nasze dzieciaczki Jeśli jednak rzeczywiście się martwisz, to może lepiej sprawdź na IP czy wszystko ok. Dzisiaj chyba wynajmiemy mieszkanie |
||
|
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze mną wszystko dobrze, wstępnie mogłabym nawet wyjść jutro, ale Kajko będzie mieć w 3. dobie po porodzie badane hormony tarczycy, więc jak dobrze pójdzie, to w pt wyjdziemy. I niestety ma złamany obojczyk i dlatego ten pt i tak stoi pod znakiem zapytania, bo będą obserwować, jak to się zachowuje... Ponoć to nic groźnego i szybko się zrasta, mam go tylko nie kłaść przez jakiś czas na lewym boku i brzuchu.
|
|
|
|
|
#1329 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Opis rewelacja ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też dziś mam wizytę i mam cichą nadzieję że lekarz mi powie że ma rozwarcie i że już się zaczęło ![]() ![]() Noc nie przespana łapały mnie skurcze co godzinę pobudka więc nie wiem czy w czasie tej godziny przesypiałam jakieś skurcze. Od rano 3 razy skurcze co 15 min, godzina przerwy z nów tylko że co 20 min. Zbieram się na wizytę. ![]()
|
|||
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Bry
Ja mam jakąś amnezję, ale już nie pamiętam komu gratulowałam a komu nie ![]() W każdym razie GRATULUJĘ wszystkim nowym Mamusiom. Cytat:
W ogóle myślałam, ze to się w gips kładzie czy coś a tu nic, kazali jej tylko uważać na to ramię. |
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo natury designera ciężko wydać 200 zł na deskę do krojenia albo suszarkę do naczyń także jak ktoś nie hcce płacić za przesylkę ( za która ja nie płaciłam notabene, bo zamawiałam przez neta sako) to można podjechać do któregoś z punktów. Fotele są super, ale też nie mam na nie miejsca, mnie najbardziej podoba sie ten w krowę http://www.westwing.pl/product.php?p...at=1328&page=1Cytat:
oj, a skąd mu się wział ten problem z obojczykiem? ciężko coś szło czy o co chodzi??? mojego kuzyna synek też miał złamany obojczyk, teraz ma rok i kompletnie nie ma z tym żadnych problemów, także luzik poruszę jeden temat , chciałabym wiedzieć co myślicie, mianowicie hasło brzmi : PORÓD INDUKOWANY, czyli poród fizjologiczny umówiony na konkretny termin. Co myślicie ? Proszę , słucham
|
||
|
|
|
#1332 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Dziewczyny proszę o pomoc. W nocy złapał mnie straszny ból gardła Odczuwam mega suchość i powiększone migdały nie mam temperatury ale z przełykaniem jest już problem- boję się, że dostanę anginy (((( Czy któraś z Was miała zapalenie gardła w ciąży? Co można brać, jakie leki? Tantum werde można?
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suchej rurki ?? rozwin temat )
|
|
#1334 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Szyjka wysoko, rozwarcia brak ![]() Już nie wpycham się w kolejkę, tylko cierpliwie czekam |
||
|
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Wstałam, zjadłam śniadanie i muszę dalej prasować. Pogoda beznadziejna. A maj był chyba zawsze taki ładny...zazwyczaj w maju miałam urlop i pamiętam, że zawsze mi wszyscy zazdrościli pięknej pogody Co do torby...to ja jestem spakowana tylko dorzucić kosmetyki i jestem gotowa no ale mam jeszcze 4 tyg ciąży przede mną...planowo Millena nie słyszałam o porodzie indukowanym. Na czym to polega? Że przychodzi się w wyznaczonym dniu i wywołują poród na siłę??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam zapalenie gardła na początku to lekarka bała się cokolwiek przepisać na gardło, dała mi homeogine czy jakoś tak, lek homeopatyczny do ssania, ktory nic nie pomaga. Skończyło się antybiotykiem. Spróbuj domowymi sposobami, soki malinowe, czosnek, miodu nie stosuj. |
|
|
|
|
#1337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kism ekspresowy poród gratuluję. Ja właśnie szykuję się do szpitala na ktg. I dowiem się czy jutro do szpitala i w piątek rodzę czy może po weekendzie.
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
|
aga_bre nadal czekasz na niespodziankę czy podejrzałaś na usg lub lekarz się wygadał co dzidziek ma między nogami?
|
|
|
|
#1339 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale nie przewidzę tego... Gin mi kazał przyjechać na kontrolę do szpitala za tydzień w środę 23.05, bo on ma wtedy dyżur i nie wiem czy nie będzie coś kombinował, żebym urodziła wtedy Bo zwolnienie też mi dał tak dziwnie, do 24.05, więc nie wiem czy liczy na to, że urodzę do tego czasu czy co? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli że tak powiem, jestem na nie
|
||||
|
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dniu moich urodzin
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1342 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Torba spakowana chce na porodówkę
|
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was spotkała się z czymś takim jak wysypka, uczulenie po porodzie? Może któraś z waszych znajomych przez to przechodziła, bo ja dostałam strasznego uczulenia po poprzednim porodzie i chciałabym teraz tego uniknąć. Podejrzewam że moge być uczulona na jodynę (bo tym cholerstwem mnie odkażali) ale pewności nie mam. W książce Język niemowląt, podają też że może wystąpić wysypka po podaniu oxytocyny, ale to mi się wydaje mało prawdopodobne.
|
|
|
|
#1344 | |||
|
Rozeznanie
|
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady
Trochę się uspokoiłam, wzięłam ciepłą kąpiel, mały skończył z czkawką i jak wyszłam z wanny, dał mi jednego, ale solidnego kopa w prawy bok i to to ja rozumiem, tak robił cały czas, a nie jakieś tam udawanie, że go nie ma poobserwuję go jeszcze i jeśli cokolwiek mnie jeszcze zaniepokoi, wtedy zasuwam na ktg.Cytat:
co do odpoczywania - właśnie nigdy tego nie robił, ale może osiem miesięcy hiperaktywności wreszcie go zmusiło do przyystopowania ![]() A mąż... mój też patrzy na mnie czujnym okiem, jak czasem zasyczę od bolesnego kopniaka czy kłucia ![]() Kochani ci nasi Mężowie ![]() Cytat:
Trzymam kcuki za mieszkanie ![]() Cytat:
też bym się najchętniej wepchnęła w kolejkę ale lekarz przedwczoraj ogłosił: szyjka zwarta, twarda, zamknięta. Poza tym jeszcze tydzień musi siedzieć w brzuchu, żeby nie był wcześniakiem
|
|||
|
|
|
#1345 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o poród indukowany, to ja jestem na NIE. Chyba, że trzeba. Oksytocyna: wolałabym nie mieć podawanej, bo skurcze są bardziej bolesne. Żel: mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebny, bo szyjkę mam miękką ![]() W ogóle to ja jestem: natura natura natura ![]() Cytat:
![]() Nie wiem co jeszcze można w ciąży. Trzeba by skonsultować się z lekarzem, bo to co było dozwolone na początku ciąży, niekoniecznie może być stosowane teraz ![]() Szukałam właśnie w kalendarzu, kiedy moja córeczka będzie miała imieniny i... nie znalazłam Generalnie wychodzi na to, że Hanna, to to samo co Anna i imieniny będą wtedy, kiedy Anny. Ja tak nie chcę
|
||
|
|
|
#1346 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetnie się spisałaś. Mam nadzieję, że wszystkie bóle szybko miną i będziesz się w pełni cieszyć małym cudem ![]() Cytat:
GRATULACJE!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
i też miałam ponad 2 cm rozwarcia trzymam kciuki za Was Cytat:
Cytat:
za Wasz szybki powrót do domu. Te złamania zdarzają się bardzo często i dzieciaczki szybko z tego wychodzą. Buziaki dla Was ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
a z Hanną to dziwne, że nie znalazłaś...
|
|
#1347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też zawsze puka do toalety jak mnie dłużej nie ma z pytanie "Ewuniaaa, żyjesz?" |
|
|
|
|
#1348 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wiecie juz cos na temat xlandera w kolorze antarctica? bo ja wlasnie dzwonilam do bobwozkow...i co jak mial byc ten kolor w polowie maja tak bedzie Moze pod koniec....ale babka jakas nie kumata... nie wie ile bedzie a ile jest zamowien... powinna Pani otrzymac... smiech na sali,szukam gdzie indziej.... bo zostane bez wozka... co za walniety sklep.....
|
|
|
|
#1349 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojego wózka, Asia, do stacjonarnego sklepu też nie przysłali więc chyba nadal mają plecy z produkcją...czy coś
![]() Ależ macie troskliwych tych małżów ![]() Mój czasami zapyta, czy dobrze się czuję, albo co mnie boli jak mam jakiś grymas na twarzy, ale zazwyczaj nie zdąży, bo ja na bieżąco komentuję co mi jest ![]() Tak sobie właśnie patrzyłam na pierwszą stronę naszego wątku i trochę się zadumałam ![]() Myślę sobie, że ja za 11 dni mogę teoretycznie rodzić (termin mam na 18 czerwca), a tutaj jeszcze tyle Mam na liście przede mną Dziewczyny, bierzcie się do roboty, bo Wam kolejki przepadną i będziecie stały drugi raz A majowe Mamuśki, to już powinny się wstydzić niedługo czerwcówki zaczną Was przeganiać ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- szerylka, co z Tobą? Dlaczego skasowałaś zdjęcia z maila? ![]() moniczka, daj znaka, że wszystko ok ![]() Michałowa, co u Ciebie??? Ewunia, napisz nam jak tam było w tym szpitalu. Jaka opieka i ten pokój, i w ogóle Ceny faktycznie takie, jak było zapowiedziane? Teściowa już pojechała?
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-16 o 12:20 |
|
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Tylko nie wiem co bym mogła wydziergać, bo już chyba wszystko zrobiłam co chciałam...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Generalnie wychodzi na to, że Hanna, to to samo co Anna i imieniny będą wtedy, kiedy Anny. Ja tak nie chcę