|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
to nie mam pojecia ... moja miala kilka dni takich bolesnych baczkow ale dalam jej wtedy herbate z kopru chyba, nie sadze zeby bylo to od kropelek ... moze skonsultuj to z lekarzem? moze jej zwyczajnie nie sluzy? A mleko dalej te samo pije tak?
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Ja sobie do dzisiaj chwalę to co wypracowałam z Antkiem od początku. Koło 19 kąpiel po kąpieli flaszeczka, po wypiciu do łóżeczka i wychodziłam z pokoju. Teraz jak Antek ma prawie cztery lata proces chodzenia spać jest taki sam tylko jak Ania się urodziła to Antkowi przesunęliśmy godzinę. Antek jak trzeba potrafi siedzieć do 22 jak jest potrzeba ale normalnie to godzina 20 i dziecka nie ma. Teraz tylko czytamy mu bajki ![]() ![]() Moja Ania jest na mm i też je co 3 godziny czasami co 2 w ciągu dnia a w nocy już teraz przetrzymuje 4,5 godziny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam to szczęście że teście mi teraz odbierają Antka z przedszkola i zabierają go do siebie więc mogę sobie dużo rzeczy zrobić. Aguśka a Filip idzie do przedszkola od września?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Wtajemniczenie
|
Asika a Zuzia jest na mm? bo nie pamietam.
a moze rumianek ja uczula - mi osobiscie rumianek i herbatka z kopru nie sluza - bylo mi jeszcze gorzej z brzuchem po nich.nie wiem - ale ja bym odstawila ten rumianek na jakis czas o zobaczyla czy jest jakas poprawa. moja Hania po kropelkach miala mniej bolace gazy. mi polozna powiedziala zeby nie podawac zadnych herbatek dla takich maluszkow, ale wiadomo ze co kraj to obyczaj. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-16 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A karmisz tylko piersia? Bo juz nie pamietam. Mi sie wydaje ze te kropelki powinny od razu pomoc, ja nie uzywalam jeszcze , ale mysle ze bez sesnu gdyby mialy takie dzialanie ze dziecko placze z bolu 3 godziny! Ale Wam wspolczuje! Viki widze, ze czasami sie prezy i boli Ja brzuszek ale nie plakala mi na szczescie nigdy tak dlugo (odpukac) KONIA- jeszcze raz - wielkie kciuki za wizyte dzisiaj! ![]() Nowaken - dobrze masz z tymi bulkami ![]() Monia - fajnie ze mleczko leci lepiej ![]() Aguska - 100 LAT DLA FILIPKA ![]() ![]() Wspolczuje Wam dziewczyny, ktore nadal maja dolegliwosci i dyskomfort zwiazany z nacieciami i peknieciami! ![]() Mi naciecie dokuczalo tydzien - do zdjecia szwow, potem to juz bylo super! Ale ja mialam 4 szwy jak to polozna okreslila "kosmetyczne ", czyli nacicie bylo plytkie chyba, a i tak mi przez te 7 dni dokuczalo! A jak ktos pekl w srodku to sobie nie wyobrazam jakie to uczucie. W kazdym razie ja juz boje sie tego kolejnego pierwszego razu ![]() Ale rownoczesnei nie moge sie juz doczekac ![]() Aaaga, Jolka i inne sfrustrowane dziewczyny - niestety tak czesto jest i chyba nawet czesciej przy pierwszym dziecku , ze mamy takie sprzeczne odczucia, raza zalewa nas milosc a jak dziecko placze i marudzi to budzi sie zlosc - bo czlowiek w sumie sam nie wie o co Im chodzi, skoro maja sucho, najedzone i na raczkach a nadal cos nie pasuje! Ale tak to po prostu jest, jestesmy ludzmi i nie ma co sie obwiniac. Ale jesli macie chetnych do opieki nad dzieckiem to naprawde radze Wam - skorzystajcie z pomocy, "wypozyczcie" dziecko i zrobcie cos dla siebie, chocby idzcie na spacer same! Do mnie dzisiaj przyjedzie mama a ja podjade sobie do spozywczego na wieksze zakupy i juz nie moge sie doczekac ![]() Mala rzecz a cieszy - godzinka dla siebie ![]() Macie racje dziewczyny z ta miloscia matki do dziecka, nie ma wiekszej milosci! Ja czesto sobie w ten sposob mysle jak zaczynam sie denerwowac na mala bo marudzi, placze i chce byc na raczkach a ja chicalam cos zrobic i nie moge - bo odlozyc Jej nie idzie - wtedy sobie mysle - e tam, to przejdzie , bedzie lepiej, a jest tyle rzeczy z ktorych powinnam sie cieszyc i byc wdzieczna, mam zdrowe, piekne ![]() A ze marudzi to chce byc blisko mnie bo mnie kocha ![]() Gucia - fajnie ze sie pojawilas ![]() U nas chyba kryzys minal bo Viki juz na szczescie nie pije tak duzo ![]() ![]() Pamietam ze byl poruszany temat lezenia na brzuszku - Viki uwielbia, najlepiej Jej sie wtedy spi. Szkoda tylko ze nie mozna narazie jeszcze w nocy, no ale chociaz w dzien Ja klade ![]() Nocka fajna, zreszta Ona od samego urodzenia ladnie w nocy spi. Tak ze na to nie moge narzekac. ![]()
![]() |
#3905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Konia powodzenia! ![]() Hej... Moja mała ma skok 8 tygodnia i jest masakra, od przedwczoraj wieczorem śpi po 15-30min nawet w nocy, a tak to ciągle chce się bawić, oczy jak 5zł, uśmiech od ucha do ucha - tyle dobrze, że prkatycznie nie płacze, ale domaga się uwagi. W dodatku ja dostałam jakiegoś silnego plamienia - nie jest to okres, bo nic mnie nie boli, a poza tym biorę te minipigułki i podejrzewam, że to od nich. Jak w ciągu kilku dni nie ustanie to krwawienie to ja dziękuję i odstawiam je. Zaraz zbieram się na uczelnie, a potem prosto na Mazury jedziemy, bo TŻ ma szkołę, a poza tym zabieramy mojego tatę, bo teraz on będzie urlopował z nami, gdyż TŻ po ponad dwóch miesiącach wraca do pracy ![]() Mam nadzieję, że potem nadrobię! Miłego dnia ![]()
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie ze skokiem - u nas trwa od tygodnia i mala niestety ale wiecej placze, tez domaga sie uwagi, chce na lapki, gorzej spi, gorzej je ... ech.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Wtajemniczenie
|
Evcia, Emigra - to po tym skoku czy krzyzysie 2 tygodni to potem jest dopiero kryzys 2 m-cy?
Chce wiedziec czego sie spodziewac ![]() I jeszcze Viki wczoraj w lozeczku ![]()
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Viki slodka ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zadomowienie
|
witam
a moje dziecię w poniedziałek skończyło 4 tygodnie a dzisiaj miesiąc ![]() rano wychodze z toalety patrze a tż śpiewa małemu sto lat ![]() Aguśka dla Filipka wszystkiego naj i duzo zdrówka ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Raczkowanie
|
Heja dziewczyny, nadrobiłam wasze kilkudniowe pisanie, miałam lekki hardcore bo mój TŻ wyjechał i sama byłam z małym no i z psem, było mniej czasu na siedzenie na necie, ale generalnie dałam radę. Co prawda była moja mama, ale ona w sumie przyjechała do mnie na wakacje
![]() ![]() Mały ma prawie 6 tygodni i się jeszcze świadomie nie uśmiecha, dopiero zaczął interesować się karuzelką i wytrzymał 210 min w leżaczku bujaczku, jakiś bojący jest mój syn, stresują go nowe sytuacje. Wczoraj mąż w chustę go włożył, ale był ryk, no ale może dziś będzie lepiej. Czy wasze dzieci śpią w łóżeczku w ciągu dnia? Mój w nocy śpi ładnie w łóżeczku, a w dzień mexyk - w ogóle mało śpi i dużo je, raczej tylko na spacerze, ale na pewno nie w swoim łóżeczku, śpi raczej na łóżku w sypialni. Czy wasze też tak mają. Co prawda Pani Hogg pisała, że w dzień można pozwalać spać gdzieś indziej niż w łóżeczku, żeby dziecko wiedziało że jest dzień, a noc w łóżeczku, ale mój leży u siebie spokojnie max. 20 min jak patrzy na karuzelę. O co może chodzić??? Bo nie kumam. Macie jakiś pomysł, bo małemu coś w dzień ewidentnie nie pasuje... A zapomniałam dodać, że karmię piersią i zamiast chudnąć przytyje, bo jem co raz więcej, w sumie w ciąży tyle nie jadłam co teraz, zostało mi 8 kg do stracenia i coś kiepsko to widzę, nawet po nocnym karmieniu muszę coś zjeść bo burczy mi w brzuchu. Zastanawiam się czy to łakomstwo, zajadanie stresu, czy potrzeby organizmu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Wczoraj Antek siedzi na podłodze i coś próbuje zaśpiewać ala spoko euro no to mu się pytam czy chciał zaśpiewać ko ko euro spoko a on na to "no właśnie" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my przezylismy chwile grozy w nocy, mlody nie chcial spac do 1.20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Cytrynka
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() zastanawiam sie nad tym nosidelkiem jak mlody zacznie glowe trzymac http://pl.lennylamb.com/articles/2_n...5%82ko_mei-tai teraz mam taka chuste i nam nie wygodnie w niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Moja Hania właśnie dziś straciła kikuta!!! Dokładnie po 4 tygodniach od urodzenia ![]() A tak poza tym, to zmagamy się z jakimś brzuszkowym problemem i położna nam powiedziała, że koperek to wcale nie jest taki dobry pomysł bo jest bardziej ingerujący w jelitka Małej (to ja piłam koperek). Mnie też nie za bardzo służył, ale jak mus to mus - piłam, krzywiłam się, a Hania i tak płakała przy bączkach ![]() Teraz podajemy espumisan i mam wrażenie, że jest nieco lepiej. Zastanawiam się tylko czy to takie bardziej kolkowe bóle są czy to wredna matka się czegoś najadła, co dziecku nie pasuje... choć generalnie niewiele produktów jem i męczę się bez surowych warzyw i owoców... Dziewczyny kiedy zaczęłyście wprowadzać surowe owoce i jakie najpierw? |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego Naj z okazji 1miesiąca ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Wstaliśmy o 9 i ciężki poranek Oskar ciągle na piersi chciał być smok beee był wypluwany i straszny płacz bo cycka szukał. Zasnął dopiero ok 11.30 i wtedy mogłam sobie sniadanie zrobić. Dziadek TŻ powiedział mi ze na 1 rocznice ślubu chce mi kupić cos ze złota ![]() Widziałyście w DDTVN było dziś o sesjach porodowych.... ja bym się na takie coś nie zdecydowała. Dziś kończymy 4 tygodnie a za 2 dni Oskarek ma miesiąc ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Idę poprasować trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
Nowaken Najlepszego z okazji miesiąca Ani
![]() Aguśka wszystkiego co najlepsze dla Filipka ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Oskara od kilku dni męczy katarek odciąganie pomaga tylko na chwile. Co radzicie?? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Hej!
My znowu miałyśmy w nocy problemy noskowe od 4.00 (spała od 23.30-4.00 <- nasz rekord) ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy złożyć wniosek o paszport. Będzie w piątek ![]() 11.06 mamy szczepienia a 20.06 planujemy jechać do PL ![]() Aguśka wszystkiego najlepszego dla Filipka ![]() Cytrynka...to miałaś przeżycie. Biedny Wiktorek. Desia śliczna Viki! Cziqua sto lat dla Filipka ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- gkatarzynka...chodzi Ci o surowe zjadane przez Ciebie podczas karmienia piersią? Ja w szpitalu dostałam gruszkę i pomarańcze, jabłka jem prawie codziennie, jem też banany, gruszki...zresztą ja jem prawie wszystko i Andrucikowi nic nie dolega. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Nikii może to nie katarek tylko te cholerne śluzy co męczą moją Andrusię? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.babywhispererforums.com/ - forum po angielsku dla fanek metod Tracy Hogg. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tikki staraj sie odciagac po karmieniu i nie oprozniaj piersi do konca bo nie przestanie tyle produkowac. Po oproznieniu mozesz przylozyc chlodna kapuste to troche wstrzymuje laktacje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Potrzebowałam odciągnąć pokarm tylko na 1 karmienie, bo jechałam do Konsulatu a mama została z mamą, ale na szczęście już dziś nie mam nawału i piersi są miękkie a pełne.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A z tym jedzeniem, mi po karminieu zawsze strasznie chce sie pić, może spróbuj napić się wody zamiast jeść i w ten sposob oszukac troche zoladek ![]() Cytat:
![]() Ja jem marchewki od poczatku, pomidory bez skorki, sałate, z owocow to od 2 tygodnia jadłam jabłka, banany prawie codziennie i kiwi max 2 tygodniowo. Ostatnio sprobowałam rzodkiewki ale ze swojego ogrodka i wsyztsko ok. Ale zjadłam tylko 2 na sniadanie dwa dni z rzędu. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() Ja po nocy mam bardzo pelne piersi nawet lekko twarde się robią ale mały ładnie oproznia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
MoniqW dostałam nawał przez całodzienne ściąganie, bo ja po karmieniu nie uciągnę więcej niż 30ml, a potrzebowałam co najmniej 120ml. Moja Andrea to żarłok i opróżnia piersi prawie do 0
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Raczkowanie
|
MoniqW thx za odp. wody piję dużo, w czasie karmienia potrafię wypić litra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Mam sprey Nosefrida ... Jak takiemu maluchowi się podaje?? nie chcę zaszkodzić a nie ma żadnej ulotki... dorosły krople do nosa wciąga.. a co z maluszkiem ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() jak mały zjadł wczoraj o tej 19:50 120ml zasnął ok 21 i obudził się o 1:00 to wtedy dałam mu 150ml zjadł bez żadnego ulania i poszedł grzecznie spać wstał chwile przed 5 i o 5 dostał 120ml i już nie płakał mi, że mało ![]() więc teraz będę na noc dawać mu te 150ml tylko zastanawiam się czy te 150ml dawać wcześniej czy w nocy tak jak dziś ![]() No i Michałek kończy dzisiaj wieczorem 6 tygodni ![]() ![]() emigra wszystkiego dobrego z okazji 10 tygodni ![]() ![]() ![]() Aguskaa wszystkiego najlepszego dla Filipka ![]() Cytat:
![]() a nosidło mam kupiłam na allegro i na allegro było napisane, że od 3 miesiąca a na pudełku, że od 2 miesiąca więc ja sama nie wiem kiedy mogę go użyć ![]() Cytat:
Dziś mam obiad zrobić ciekawe jak to ogarne jak mały nie będzie spał ![]() ![]() Achh ja to ciesze sie weekendem i zawsze tylko zbliża się poniedziałek to ja już odliczam dni do weekendu bo wtedy jest TŻ i jest lepiej z tym wszystkim. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() Ja nie potrafie wypracować stałego rytmu kąpieli i jedzenie dlatego, że Michałek je w różnych porach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() Matka moja wogóle wnuczkiem się nie interesuje jedynie jak do teściów jedziemy to tam teściowa cały czas by zajmowała się Michałkiem to tam mam troche ulgi ale co z tego skoro tam nic nie moge dla siebie zrobić bo jestem u Niej a nie u siebie ![]() ![]() ![]() wogóle nie wiem co mam kupić teściowej? ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- desia śliczną masz córeczke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.