|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom... odsłona 55!
Cytat:
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za podpowiedzi w sprawie ubranek - no ja tak myślałam, że właśnie część na ciuszkach wyszperam, a część w tych wielopakach no a pozostałe sprzęty i akcesoria to planuję w czasie właśnie trochę rozłożyć, bo to jednak większe koszta już...no teraz to już nie znasz dnia ani godziny będzie dobrze na pewno
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ten czas leci - dopiero pisalas, ze w ciazy jestes
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam na zachustowani.pl bo tam było najtaniej. mam czerwone. jest naprawde bardzo wygodne dla tego kto nosi i dla dziecka. moj mały momentalnie w nim zasypia A jak nie, to podziwia swiat![]() odnosnie wyprawki i przygotowania kilka moich uwag ![]() szpital: -ubranka dzieciece- nie kazdy szpital je zapewnia, a czasami jak zapewnia to są w opłakanym stanie (my dostalismy koszulke wiazaną na sznurki tylko z jednym sznurkiem )-podklady poporodowe- kiedys Gwizdak pokazywała takie rozowe z belli ja tego kupiłam chyba ze 3 paczki, nie wykorzystałam wszytskiego. w moim szpitalu były te podkłady, wiec tych moich uzywałam tylko jak przyszłam do domu-majtki poporodowe- ja kupiłam takie fizelinowe z Baby Ono, w ogole ich nie uzyłam, bo by mi sie chyba w nich tyłek ugotował... Sa na allegro takie szorty z takiej siateczki, cos a'la duze oczka w kabaretkach. wtedy masz przewiew, a te podklady nie wypadną ci spomiędzy (dobrze to sie pisze??) nog ![]() - wiem, ze do porodu jeszcze daleko, ale warto zapamietac Moze i banalna rada ale jesli będziesz nacinana, to po kazdym siku warto wskoczyc pod prysznic i podmyc sie. wtedy rana lepiej sie goi. -dowiedz sie tez, czy do porodu trzeba miec własna koszule. bo jak ja rodziłam, to dawali szpitalną - wkladki laktacyjne- lepiej nie kupuj przed porodem ja kupiłam tego 3 opakowania i mi lezy w szafie nie uzywane, bo nie miałam tyle mleka, by mi ciekło. ba, prawie wcale nie miałam a jak ci beda potrzebne, to kupisz sobie po porodzie-jesli chodzi o ubranka to ja np preferowałam półspiochy, albo takie spodenki niz całe spiochy. ale to kwestia gustu. takie połspiochy czy spodenki mozna dziecku zdjac raz dwa, zmienic pampersa i po sprawie. a w spiochach sa guziczki albo zatrzaski i trzeba sie z tym meczyc, szczegolnie mnie wkurzały w nocy ![]() -podkład poporodowy (tak to sie chyba nazywało)- w razie gdyby w łózku w domu odeszły ci wody- ja miałam taki i mi sie cały rolował pod przescieradłem i strasznie mnie wkurzał. jak bede drugi raz w ciazy to zamiast tego podkładu połoze sobie złozony na dwa jakis gruby stary koc, ewentualnie pod ten koc podkład, ale taki ceratkowy - przemysl, co napewno sie w Twoim domu sprawdzi, czego bedziesz uzywać. Ja jak kupowałam wyprawke, to wiedziałam, ze z przewijaka nie bede korzystac, bo przewijamy małęgo na kanapie. potem przyszła do mnie połozna do domu i sie dziwiła, czemu nie mam przewijaka, wrecz kazała kupic to kupiłam i ani razu nie uzywałam... bo nam wygodniej na kanapie![]() - ubranka: ja bardzo bardzo mało kupiłam ubranek. duzo dostałam od babci i mojej siostry. moze kupiłam ok 5 ubranek sama.. i lepiej kupić samemu ten najmniejszy rozmiar, bo ludzie zazwyczaj jak przynosza ubranka to wiekszy rozmiar ja tak miałam, ze wszystkie co dostałąm były na 62 albo 68, a sama kupiłam chyba ze 3 na 56 bo stwierdziłam, że szybko z nich wyrosnie.. ale jednak koło miesiaca nosił ten 56, wiec nie tak szybko I potem dokupowałam po powrocie do domu ten najmniejszy rozmiar własnie.-ale: ja nie kupowałam body w rozm 56 i mysle, ze dobrze zrobiłam. lepiej koszulki na takiego malucha, bo body zakrywa cały brzuszek i moze wadzic o pepek - u mnie w szpitalu trzeba było miec własne chusteczki do pupy dla dziecka, tylko pampersy dawali -kupi chociaz jedna butelke, tak w razie 'w'. ja polecam antykolkowa dr brown's. mały tylko z takich pije i ani razu kolki nie miał - kocyki- fajne sa takie z mikrofibry- cienkie, miekkie i ciepłe ![]() -laktator mam z medeli, ten co Gwizdak polecała. ale lepiej z laktatorem tez sie wstrzymac na czas po porodzie wtedy zobaczysz, czy bedzie ci potrzebnyjak mi sie cos przypomni, to bede jeszcze pisac.ja cała wyprawke kompletowałąm na allegro, cenowo była roznica ze sklepami w poznaniu bardzo duza. jak chcesz moge odkopac linki do tych aukcji
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie....
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaaaaa, ale zleciało!
toż to już niedługo Ola będzie z Wami!
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez polecam ciuchy z tesco!! sa dobre jakosciowo ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Gienia, z HM tez maja fajne ciuszki, a w czerwcu beda juz przeceny. ja kupiłam młodemu spodenki i inne takie nawet za 5zł za szt
|
|
#1958 |
|
MBZ♥
|
rosomakiem
![]() dziękuję za wszystkie kciuki przydadzą się na przyszłość![]() kciukam dalej za Inne potrzebujące ![]() lecę pobuszować po all ![]() Crozee Twoj to też Skarb Maya no to oddychamy ![]() Frezyjko naleśniki to z czym? ![]() nie może mi wyjść z głowy po wczorajszym Wojewódzkim: chłopaku, chłopaku weź mnie w rosomaku |
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja jeszcze nie chceeeee
będę nogi zaciskać
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
wow Crozee, ale mnie zasypałaś informacjami, dzięki!
zaraz sobie stworzę plik w wordzie, to wszystkie Wasze rady będą w jednym miejscu![]() a powiedz mi jeszcze, jaki macie wózek? bo się rozglądam na razie w necie, żeby później na żywo coś wybrać, ale najlepsze są informacje z pierwszej ręki ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- korek sobie włóż
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju,ale to dzieciaczki szybko się rozwijają. Już 26 tydzień? Już 8 miesiąc? pędzicie
![]() brat chciał dać na wejściówki na koncert w Krakowie na 1-2.06 niestety nie możemy
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
w razie gdybys tak mocno zacisneła, ze nie bedzie chciał wyjsc w terminie, to cherbatka z lisci malin jest na skurcze
![]() Glenia, my mamy adamex royal, ale jest bardzo ciezki... ten wozek nadaje sie na domek jednorodzinny, albo jesli ktos moze trzymac wozek na klatce. my mieszkamy na parterze, a i tak ciezko z nim ze znoszeniem i wnoszeniem. taki jest: http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...319782000.html ten jest lekki i dobry: http://allegro.pl/ultralekki-roan-4r...293527659.html ja ten moj wozek sprzedam jak antek wyrosnie i do drugiego dziecka kupimy jakis lekki
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Crozee ten Roan całkiem fajnie wygląda, i sporą gondolkę ma - zapisuję
my mieszkamy w domku, więc spokojnie na dole mogę wózek zostawiać (zresztą klatkę schodową mamy za wąską i na 4 piętro bym nie wtargała wózka ), ale i tak zawsze wygodniej jak jest lżejszy
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
a to musisz najlepiej isc do sklepu i zobaczyc jak sie go prowadzi. bo jak w domku i masz mozliwosc zostawienia na dole, to nie jest zle. moj wozek jest np stabilniejszy niz te wszyustkie lekkie, ma dobre amortyzatory, wozek na zakupy i gondolewieksza niz te w typie roana co pokazałam. wszystkie wozki maja plusy i minusy. musisz np wziac pod uwage jakie masz chodniki, czy sa wyboiste czy nie- wtedy np taki mniejszy wozek z kołami przednimi mniejszymi gorzej sie prowadzi
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Glenia ja się nie znam, ale tylko co do ubranek, to uważam, że na ciuszkach można naprawdę super ubrania znaleźć. Koleżanka zawsze jak idziemy, wyszukuje ubrania dla dzieci znajomych. Ceny naprawdę śmieszne, bo niektóre rzeczy za 1zł a stan bardzo dobry. Z tym, że mi się nie rzuciły w oczy ubrania dla takich maleńkich dzieci. Raczej już na takie kilkumiesięczne. Więc chyba dobrze kupić w sklepie na sam początek, albo właśnie na allegro.
Wczoraj widziałam dziewczynę ze świetnym wózkiem. Co prawda kolor mi się baaardzo nie podobał, bo był granatowy z czarnym paskiem- smutny. Ale cały wózek był stylizowany na takie stare z wielkimi cienkimi kołami Nie wiem, jak się sprawdza w praktyce, czy jest wygodny itd. ale wyglądał odjazdowo i jeszcze wszystkie te "ramy" miał srebrne, metalowe. No naprawdę bajer
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wypompowana
Pół nocy przesiedziałam z koleżanką na fb rozkminiając przykładowe pytania z pierwszej pomocy. No i na szczęście dużo się powtórzyło, ale kilka było bardzo dziwnych Jak sobie pomyślę, jaki maraton uczelniany mi się wlaśnie zaczyna, to chcę już wakacje Maya, Glenia ale szybko czas leci
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Med wiem, co czujesz. Mnie czeka 8 egzaminów a jeszcze przed kilkoma jakieś zaliczenia drobne
Ale pocieszam się tym, że to już ostatnie egzaminy na tych studiach
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A biżuteria i ozdolba bardzo fajne ![]() Trzymam kciuki za By i pakowanie Frezi coby majtek nie zapomniała ![]() Cytat:
Dziewczyny wy jesteście pewne tych tygodni? Bo coś za szybko wam te ciążę lecą. Maya dopiero co powiedziała a tu już nogi zaciskać musi Pokazać wam coś? Pokazać? No to pokażę bo się jaram Jak podpisywaliśmy umowę to nasza sala była w rozbudowie i braliśmy w ciemno a teraz są fotki |
||
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks bardzo ładna sala
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
aleks sliczna ta sala
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleks, piękna sala! |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks swietnie tam zrobili i kolorystycznie bedzie Ci pasowac
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks szukałam też innych po sklepach chodziłam normalnych ale niestety nic nie ma .
Ale może w sobotę /niedziele skoczymy na centrum handlowe ptak więc tam na 99 % bym już kupiła a z internetu boję się zamówić ponieważ ja noszę rozmiar 39/40 i niestety buty muszę przymierzyć . A sale masz prześliczną |
|
|
|
#1975 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja zrobiłam wszystko co miałam zaplanowane |
|||
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks piękna sala, chcę taką!
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy 5 gorących posiłków to nie za mało ?
Wczoraj była u kucharki i tak się ciągle nad tym zastanawiam . o 19.30 obiad po obiedzie będzie herbata i kawa + tort około 21 myślę 22-posiłek 2 23.30 -posiłek 3 ok 2- następny czyli 4 i o 4 -ostatni czyli 5 Do tego wiejski stół i zimne przekąski oczywiście |
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że wam się podoba
Dziękuję za miłe komentarze
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Glenia my mamy Jedo Fyn4 - bardzo wygodnie się nim manewruje "na sucho" - skręca się nim jedną ręką
nie jest bardzo ciężki, ma sporą gondolę, skrętne koła, które można zablokować, lekko chodzące amortyzatory i super dojście do kosza na zakupy. Zastanawialiśmy się też nad Tutkiem Granderem jest leciusieńki, ale wygrał jednak jedo. posprawdzaj sobie jak Ci się np. podbija wózek - gdybyś musiała jeździć komunikacją miejską
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

na wątku nie będę wklejała, żeby nie spamować 

jak ten czas leci - dopiero pisalas, ze w ciazy jestes
wszelkie sugestie i podpowiedzi mile widziane

Pół nocy przesiedziałam z koleżanką na fb rozkminiając przykładowe pytania z pierwszej pomocy. No i na szczęście dużo się powtórzyło, ale kilka było bardzo dziwnych
Jak sobie pomyślę, jaki maraton uczelniany mi się wlaśnie zaczyna, to chcę już wakacje