![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Moje R dzisiejsze:
1. śniadanie: 1,5 kromki razowca (ciężki, mokry, więcej nie jestem w stanie wepchnąć, jest bardzo sycący) z masłem, sadelkami w zalewie octowej, z ogromnymi kawałkami czerwonej papryki i natką pietruszki ![]() 2. przegryzka w pracy: jabłko, kilka różnych orzechów (garść), kawa 3. lunch w pracy: kawał pasztetu z soczewicy i kilka rzodkiewek (już jutro go nie jem, bo dzis dostałam ogromnego wzdęcia od tych strączków...), zielona herbata. 4. obiad w domu: dwa "kotlety" z piesi z indyka, smażone bez panierki, na odrobinie tłuszczu, plus taka potrawka z : grillowanej ciecierzycy, cebulki, pomidorkow, przypraw. godzinka jogi i teraz: kilka truskawek, miałam OGROMNĄ ochotę ![]()
#4922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
Hej wrzucę swoje , mam nadzieję że U.
wstałam o 12 ![]() śniadanie: dwa drożdżowe paluchy nadziane serem żółtym, oliwkami, sosem ketchupowym, przyprawami itp. ( mojego wykonania ![]() 2 śniadanie ( raczej przekąska) : lody mojej produkcji tj. zamrożony banan zblendowany z naturalnym serkiem homo 180g ![]() /kawa z mlekiem/ obiad: mega sałatka: dużo smażonej piersi z kurczaka ( marynowana na noc w oleju, przyprawach i czerwonym winie), sałata lodowa, masłowa, papryka czerwona, pomidor, cebulka, dużo zielonych oliwek, przyprawy deser: miska fistaszków i kawa z mlekiem kolacja około 21: pół wędzonej makreli, trochę cebulki, musztarda francuska i warzywa: sałata lodowa, masłowa, pomidor, marchewa i kolacja nr2 ![]() ![]() - "nie jem już idę spać !" -"Kochanie zrobię tylko sałatkę, zjedz ze mną, nie lubię sam jeść" -"jak sałatkę, to ok ![]() i sałatka Tżeta przed północą ![]() ![]() Zjedliśmy to po połowie i do tego 3 kawałki ( takie średnie kurczaka smażonego na oleju). Pychota, ale jakieś zbyt tłuste to wszystko.... myślałam ,że pęknę, ale nie mogłam mu odmówić <3 P.S. Tż zrobił pierwszą w życiu sałatkę dla mnie. A i aktywności dziś zero.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zadomowienie
|
R:
1, 15 min. orbitrek Ś: 7. 30 musli bez dodatku cukru sante z owocami jagody goji czy coś takiego z mlekiem 0, 5 % tł, ( spora porcja), miseczka truskawek, pół jabłuszka IIŚ: 10. 20 1 kawałek podłużny duży chleba razowego z margaryną lekką, wędlina drobiową, pół jabłuszka; kawa inka z błonnikiem z mlekiem IIIŚ: 12.30 1 kawałek chleba z margaryną jw. z serem gouda light; 1 pomidor wymieszany z 3 rzodkiewkami, zielona herbata centrum materna O: 15. 20 zupa warzywna z kuskusem i piersią z kurczaka 1h ćwiczenia P: 17.00 kawa parzona z mlekiem; z 4 orzechy garstka mała- pestki dyni K: 19.00 sałatka( sałata, papryka czerwona, rzodkiewka, 2 pomidory pomarańczowe, pomidor czerwony, z 10 ząbki czosnku marynowanego, ogórek św, 1 jajko gotowane, pokrojona szynka z kurczaka skropione oliwą z oliwek ) i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2012-05-16 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak możesz zerknij na moją wczorajszą R. Byłabym wdzięczna. Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-16 o 07:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zadomowienie
|
wywal ten deser ze słoiczka dla niemowląt. dodaj poza tym do sałatki do obiadu tłuszczyk. a do kolacji dodaj więcej warzyw. brakuje mi jakiegoś posiłku, np. podwieczorka lub chociaż przekąsek.nie chodzisz głodna szczerze?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Wstawiam plan Rkowy na dzis:
1. sniadanie: 7:30: owsianka (pol miski mleka 2%, 4 duze lyzki platkow, garsc suszonych owocow/orzechow/pestek - taka mieszanka), zielona herbata z cytryna, kawa z mlekiem, cukrem. 2. II sniadanie: 10:30 jablko, 3 suszone sliwki, zielona herbata 3. ok. 14 lekki lunch w pracy: opakowanie serka wiejskiego lekkiego, dwa zawijaski z kawalkow papryki i szynki z indyka, zielona herbata 4. 17.00 podwieczorek w domu (na szybko, przed zajeciami o 17:30) : garsc orzechow roznych, herbata cynamonowa (czarna, bez cukru), moze dorzuce mandarynke? 5. ok. 20ej obiado-kolacja: dwa grillowane steki z piersi z indyka (oczywiscie bez panierki), salatka z : salaty lodowej, cebulki i pomidorow, z vinegretem. przed snem: godzinka jogi ![]() ![]() ![]()
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2012-05-16 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się, że joga się podoba. Ja ostatnio nie mam czasu ale muszę spiąć doopkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
Hauu, juz nie dorzuce, bo siedze w pracy i co wzielam, to wzielam
![]() ![]() ![]()
#4931 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Hauuu, tak czasem jest
![]() ![]()
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() RRRRRedukcja ![]() ŚNIADANIE : Takie samo jak wyżej z tym że z ogórkiem i zieloną herbatą II ŚNIADANIE : Jabłko + "kieliszek" łuskanego słonecznika OBIAD: I tu mam dylemat . Do wyboru : gołąbek z młodej kapusty , a farsz z ryżu i cielęciny + w lekkim sosie pomidorowym ALBO Barszcz czerwony z uszkami . Co będzie lepsze na redukcje ? KOLACJA : Wieśniak
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Rozeznanie
|
Wczorajszy:
I. bułka razowa 100g z masłem, wędliną, serkiem wiejskim i warzywami, kilka gryzów drożdżówki z serem, kruszonką i lukrem II. jogurt naturalny, gruszka, dwa suchary beskidzkie i garść paluszków słonych kawa zbożowa z mlekiem pół na pół III. zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami, mięsem z dwóch skrzydełek, marchewką gotowaną; dwa duże pulpety w sosie pomidorowym (pozostałości z zeszłego dnia) IV. knoppers, 0,5 l soku pomarańczowego (wiem, że niewartościowo, ale potrzebowałam kopa po egzaminie) V. W Pizzerii z TŻ-em: mała pizza(wcale nie była mała...) z serem, pomidorkami koktajlowymi i rukolą z odrobiną sosu czosnkowego i pomidorowego na spróbowanie po: lód Big Milk, kilka łyżek twarożku wiejskiego, kawa zbożowa z mlekiem i łyżeczką miodu w ciągu dnia woda, zielone herbaty, herbata ziołowa na trawienie
![]() |
#4937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie tego tu jest tak mało, że to i to możesz zjeść bez jakichś większych obaw.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Rozeznanie
|
wracam i witam po przerwie...
![]() siedziałam teraz długo w domu i poniosło mnie trochę ![]() RRR szklanka przegotowanej wody z cytryną kubek kawy z mlekiem 2% ś I : owsianka na mleku 2% z 4 łyżek płatków, pół dużego jabłka, serek wiejski, łyżeczka domowego dżemu, cynamon ś II: wafel ryżowy z 3 plastrami szynki z indyka, mała kromka razowca z tą samą wędliną, serek wiejski wymieszany ze szczypiorkem, połową ogórka zielonego i połową małej kostki twarogu, kubek zielonej o: micha krupniku gotowanego na piersi kurczaka z marchewką, pietruszką, selerem, duży kefir, kubek zielonej p: jabłko, homo nat. z garścią rodzynek, słonecznika i mieszanki studenckiej k: jajo sadzone, pól ogórka zielonego, plaster szynki z indyka, kubek melisy aktywność fizyczna : zero - przynajmniej do poniedziałku ![]() ![]() ![]()
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2012-05-16 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Wtajemniczenie
|
Proszę bardzo:
http://www.youtube.com/watch?v=tEoxk...feature=relmfu Są jeszcze inne filmiki z tej serii (inne tego użytkownika) ale mnie ten własnie przypadl do gustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy - w strone U: I: 5 lyzek domowego musli z serkiem homo nat. i musem ze zblendowanych truskawek; kawaleczek chlebka bananowego (musialam sprawdzic czy sie upiekl ![]() II: spory kawalek pieczonego morszczuka, ponad pol paczki warzyw na patelnie z ziemniakami. III: grahamka z tunczykiem, plasterkiem zoltego sera, pomidorem, ogorkiem, kielkami i sosem czosnkowym na jogurcie. IV: kawalek chlebka bananowego. V: twarozek domowy z rzodkiewkami i szczypiorem. shred i 8 min buns + legs Ujdzie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widze tez nigdzie ani oliwy z oliwek ani orzechow czy pestek. Musisz urozmaicic.
![]() |
#4943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Twoje U bardzo fajne. Jak smakował chlebek bananowy? Jeśli dobry, to ja proszę o przepis. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
U
I grahamka na pół obie z duszonymi pieczarkami z cebulką, jajecznica z dwóch jaj z łososiem i pomidorem II 7 kromek chrupkiego pieczywa(wiem że to syf, ale testuje produkty firmy Granex) 3 z twarożkiem, łososiem i ogórkiem, 2 z twarożkiem domową konfiturą z czarnej porzeczki, 2 z twarożkiem plasterkami gruszki, miodem i orzechami włoskimi, reszta gruszki ( w sumie żużyłam kostkę twarogu), koktajl gruszkowy na bazie jogurtu naturlanego III talerz zupy minestrone w wersji wege, Enchilada wegetariańska z mieszanką warzywną (250 g) i sosem koperkowym IV cappuccino orzechowe, chrupiąca bułka z rodzynkami, serek wiejski z jabłkiem, cynamonem i orzechami arachidowymi V Enchilada z obiadu
#4945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
po raz enty zazdroszcze ![]() ![]() ![]() ps.masz jakies swoje jadlo z P?
Życie bez pandzi to nie to samo ![]() Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-05-16 o 16:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Na P nie jadłam tak fajnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4948 |
Rozeznanie
|
P:
I. Owsianka na mleku z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami i pestkami słonecznika; kawa z mlekiem, kilka ciastek owsianych. II. Bułka żytnia z ziarenkami z masłem, sałatą, jajkiem, majonezem, pomidorem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem; jogurt naturalny z miodem i garścią granoli orzechowej; szklanka soku marchwiowo - bananowego. III. Barszcz ukraiński z ziemniakami; filet z kurczaka zapieczony z serem żółtym i ananasem, pół woreczka brązowego ryżu, brokuły skropione oliwą. IV. Serek wiejski z gorącym musem bananowym, gorzką czekoladą, migdałami i suszoną żurawiną, kromka chałki z masłem orzechowym, cappuccino. V. Trzy kromki razowca: - dwie z masłem, łososiem wędzonym, sałatą, pomidorem - jedna z masłem, twarożkiem i rzodkiewką kubek kakao na mleku, garść paluszków z sezamem.
#4949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
środowe U- cały dzień w domu
![]() śniadanie
półtorej pszennej bułki z masłem z: szynką drobiową i majonezem; serkiem śmietankowym i solą; tuńczykiem w oleju połowa czerwonej papryki duża szklanka koktajlu z truskawek- opis poniżej skakanka- niewiele II śniadanie czekoladowy deser- taki gotowy ze śmietaną obiad spory kawał mintaja z piekarnika z sosem śmietanowym i brokułami, a do tego półtorej świeżej, pszennej bułki z masłem- co poradzę że świeże bułki z masłem mogłabym na tony jeść ![]() trochę papryki konserwowej po: rządek mlecznej czekolady podwieczorek płatki z brązowego ryżu polane jogurtem naturalnym zblendowanym z truskawkami i miodem do tego pełna szklanka tego jogurtu z wkrojonymi truskawkami ![]() rządek mlecznej czekolady kolacja 100g serka wiejskiego z warzywami i tuńczykiem w oleju do picia: woda mineralna, melisa, herbaty- najróżniejsze, dwie kawy z cukrem
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama ![]() 2021 ![]() 2022 ![]() Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2012-05-16 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.