|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
może i racja.
ktoś pytał o wynik na tarczyce to też może coś mieć wspólnego? Cytat:
mam Zgage i boli mnie dalej głowa
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - trzeba wyczuć na płatku ucha najwrażliwszy punkt i uciskać przez pół minuty z każdej strony - ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować tego sposobu oby kawka pomogła
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jakoś sobie muszę radzić. Szczególnie ciężko mi było na początku ciąży, kiedy miałam migrenę niemal dzień w dzień przez duphaston (dopiero po jego odstawieniu skojarzyłam, że to był winowajca), teraz na szczęście tylko sporadycznie się zdarza.Ale dzięki za rady
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1656 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() To jest skandal - dwa tygodnie temu było 30 stopni, a teraz, w połowie maja, jest 11 ![]() Cytat:
Też tak sobie szukam zajęć, by nie zgłupieć, i już mąż się ze mnie śmieje, że jeżdżę po ziemniaki na Spandau (to tak, jakby mieszkając na krakowskim Kazimierzu jeździć po ziemniaki do Huty) - zupełnie bez powodu, byle z domu wyjść na dłużej, niż 20 minut ![]() (a poważnie - nie, nie jeżdżę ani na Spandau ani po ziemniaki, ale faktycznie chadzam do znacznie bardziej oddalonych sklepów niż to koniecznie) Cytat:
![]() Dopóki nie jest to ból przejmujący i nie trwa całymi dniami to wychodzę z założenia, że na tym etapie ciąży takie skurcze są już nie tylko normalne, ale wręcz prawidłowe. karolka110 i kathrinaaaaa - gratuluję udanych wizyt! ![]() (karolka, a Ty się tym przytyciem absolutnie nie przejmuj: nie myśl, że w ciągu miesiąca przybralaś 3 kg, tylko że w ciągu dwóch - 4,5 A to już jest wynik wprost książkowy, idealny ![]() A Lilunia ma ślicznie wykrojone usteczka!) |
||
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje 34 tc, no i synek widac, ze rosnie jak na drożdzach
|
|
#1658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny gin Facecie na ogół oczekują małego facecika, ale co se zrobili to se mają ![]() Cytat:
Cytat:
Na te porady trzeba często patrzeć przez palce ![]() Chociaż z tymi soczkami to ciekawe.... Z tego co pamiętam to właśnie sąsiadki soczki dla swoich malców rozcieńczały. Soki fajnie, ale potem dzieciaczki się przyzwyczajają do słodkich napojów, piją hektolitrami i często mają nadwagę. Już nie wspominając o stanie ząbków. |
|||
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Muminku dobrze, ze wszystko ok..
Cytat:
![]() Co do materaca to babeczka ze szkoły rodzenia mówiła ze: zdecydowanie miękkie i sztuczne a nie naturalne (chociaż ona jest zwolenniczką wszystkiego co naturalne, nawet pierze w orzechach ale materac sztuczny i już). Naturalny i tak musi byc zabezpieczony przed przeciekaniem więc o jego oddychaniu nie ma mowy. I zdecydowanie miękkie polecała. Ja się nie znam wiec tylko przytaczam jej opinię. nie odezwała się od tego czasu... Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-16 o 14:53 |
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wózek Tako Jumper jest dobry? Zastanawiam się nad kupnem używanego...
Rodzice małża zaoferowali pieniądze na wózek - wszystkim swoim wnuczkom sprezentowali wózki, więc nasz córcia też dostanie. Wybrałam sobie Tako Laret będę go używać około roku i przerzucę się na lżejszy wózek spacerowy typu "laska". I nawet jeśli kasę na to dają rodzice to jednak szkoda mi wydać ponad 1800 zł na wózek, który będę używać rok... Pytałam małża co on na to i usłyszałam: a dziewczyn z wizażu pytałaś
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłoszek jaki już duży
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowałam zupkę, podjadłam sobie i moge wracać do nauki
![]() nie chce mi sie, ale wole to sobie na raty rozłożyć niz cały weekend siedziec...
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
muminku super że wszystko ok
mandragorka mój małż jeden z nie licznych czekał na dziewczynkę a ja dzisiaj na obiad jarzynowa, w mieszance brukselka mmmm uwielbiam
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O tym badaniu to musisz z midwife rozmawiać, ale jeśli mocz masz ok to wątpię żeby Cię na to skierowała... Cytat:
|
|||
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój liczył na chłopca, bo w naszych rodzinach rodzą się same dziewczynki W dalszej rodzinie są jacyś męscy potomkowie, ale w tej bliższej dawno nie było żadnego siusiaka
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
A mój tż mówi, że presję na syna to on miał za pierwszym razem
Teraz już mu obojętnie, byle zdrowe było. Także chyba nam się szykuje druga córusia tatusia![]() Nazwisko nie zginie, bo jego bratu w marcu urodził się syn
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jednak się na captivę zdecydowaliśmy ostatecznie (używaną, chociaż mało ofert na takie jest). Captiva i laret to nowsze modele, lepsze materiały i ogólnie nieco lepsze rozwiązania konstrukcyjne. Ale lareta używanego nie wiem czy się dostanie, bo to chyba tegoroczny model
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
mamuśka-pisałam teraz z koleżanką na fb: termin też ma na lipiec i też miała robiony test na glukozę. Czekam aż mi napisze jakie miała wskazanie.
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przez to nastanawiam się nad jumperem - jest ich dużo więcej w sprzedaży. Laretów nie ma bo to chyba właśnie nowość i Captiv też jest niewiele. Jeśli by się trafiła Captiva to ja bardzo chętnie - wizualnie mi się podobają, ale myślę, że Jumper też jest niczego sobie. Waga nie jest dla mnie bardzo istotna - mieszkamy na parterze i po drodze mam może z 5 schodów. Autobusem raczej nie będę jeździć. |
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tak w ogóle to musimy zmierzyć windę bo mała jest... Ale i tak jak zjadę windą to czeka mnie jeszcze jedno półpiętro... |
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muminku super, że z Wami wszystko dobrze i wracajcie do nas szybciutko |
|
|
|
|
#1675 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mimo wszystko polecam Captive , jedyne co to przy używanym wózku koleżanka mi doradziła żeby zawsze patrzeć na te zatrzaski (gdzie się wpina gondole,spacerówke itd.),czy dobrze trzymają i nie są gdzieś pęknięte.Tak piszecie o tych majtkach siateczkowych . . . ja głupia kupiłam takie jednorazowe bo tak mam na liście od położnej,ale chyba jednak kupie te siateczkowe.
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cenna informacja, na co zwrócić uwagę przy kupowaniu używanego wózka. Popatrzę na te zatrzaski Kup siateczkowe ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam niechęć do wszystkiego. masakra za to z nerwów co chwilę jem !
|
#1679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno coś znajdziesz dla maluszka, sporo czasu jeszcze. Te garniturki też nie za bardzo mi się podobają. Choć ja naprawdę jestem zdania, że wystarczy dzieciaczka po prostu ładnie ubrać. Nie wydaje mi się, że ciuszki muszą być białe, czy mega odświętne. |
||
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję wszystkim mamom i dzieciaczkom rozpoczętych tygodni ![]() Trochę nadrobiłam widziałam rozmowę o fotelikach - my zamówiliśmy cabrio fix i czekamy na dostawę, może do piątku dojdzie ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

ale teraz już się oswoił z tą myślą
tylko mamy ogromny problem z imieniem, bo nic nie możemy wybrać... mój gin stwierdził, że jak do 30 tc nie wybierzemy to on ma prawo wybrać imię

więc jakoś sobie muszę radzić. Szczególnie ciężko mi było na początku ciąży, kiedy miałam migrenę niemal dzień w dzień przez duphaston (dopiero po jego odstawieniu skojarzyłam, że to był winowajca), teraz na szczęście tylko sporadycznie się zdarza.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Fajny gin
ale materac sztuczny i już). Naturalny i tak musi byc zabezpieczony przed przeciekaniem więc o jego oddychaniu nie ma mowy. I zdecydowanie miękkie polecała.