|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#63331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
eeee można się domyśleć
gupek ze mnieCytat:
włosy marilyn to jak znam życie ostra stylizacja odchodziła ![]() wcześniej miała takie: http://www.revelinnewyork.com/sites/...lynbefore1.jpg ja myślę, że zaszkodzi na spiralki oby jakiś poczytalny fryzjer się trafił ![]() pozdrów od koleżanek ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
odpowiedz sobie sama i dawaj szybko zdjęcia aaaaa pamiętam moje sprzed cg, też byłam przekonana, że ja przecież mam proste włosy http://bajzelkosmetyczny.blogspot.co...a-gora_12.html
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-15 o 22:06 |
||
|
|
|
#63332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam tylko kilka pseudo falek Włosy umyte szamponem farmona herbal care + odżywka timotei organic. Wcześniej na dwie godziny nałożyłam olej alterra.Załączam zdjęcia. Patrząc na zdjęcie całych włosów raczej wydają się być proste. Włosów nie czesałam po umyciu. Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2012-05-15 o 22:26 |
|
|
|
|
#63333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno nie są proste jak druty ładnie się błyszczą na pierwszym zdjęciu a te mocniejsze pewnie opierają się na szyi może wyciągniesz z nich coś więcej pielęgnacją i stylizacją coś robisz poza szamponem farmony (one chyba wszystkie mają SLES) i leciutką odżywką?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-15 o 22:30 |
|
|
|
|
#63334 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze na ostatnim miejscu podczas mycia daje odzywke b /s na ociekajace woda wlosy i zaraz po tym odsaczam nadmiar wody w koszulke, ale czy w taki sposob nie zabieram tą koszulka tej odzywki?
Tak osatnio soie pomyslalam ze bez sensu ja dawac jak i tak zaraz juz zetre koszulką
|
|
|
|
#63335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wydaje mi się, że wszystko zabierzesz, zalezy ile nałozysz, musisz sama to wyczuć na pewno część wchłonie koszulka (tak samo robię z żelem, nakładam na dość mokre włosy i potem ugniatam koszulką, wiadomo, ze koszulka trochę wypija, ale nadal żel jest na włosach na tyle, żeby zadziałać zgodnie z przeznaczeniem )
|
|
|
#63336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście że jest o co powalczyć ![]() robimy zakłady jak szybko mnie przegoni?
|
|
|
|
|
#63337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak pójdzie o zakład to jeszcze trwałą sobie walnie jak niektórzy szukam olejów wnikających i gugle mi mówi: Olejowanie i bejcowanie podłóg | AZParkiety, Lakier czy olej - podłogi drewniane, deska barlinecka, montaż ... deska barlinecka...coż to u czorta jest , aaa taka deska
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-05-15 o 23:01 |
|
|
|
|
#63338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o fryzure merlin to mi bardziej o taką chodziło: tylko się boję by mi to nie wyszło jak Monice Brotce https://wizaz.pl/Fryzury/Foto-fryzur...zdziernik-2010 https://wizaz.pl/Fryzury/Foto-fryzur...zdziernik-2010 ...ja oczywiście będę miała grzywkę na bok ale nie chcę wyglądać jak Spaniel a ona tak wygląda na tej fotce...
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2012-05-15 o 23:53 |
|
|
|
|
#63339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu bardzo sexy: https://wizaz.pl/Fryzury/Foto-fryzur...-wrzesien-2009 zostaw te włosy w spokoju, mówię Ci
|
|
|
#63340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rabarba piekne Basia konkurencja rosnie![]() Marta pierdzielnikus pierwsza klasa |
|
|
|
|
#63342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafią schnąć 8h co mnie straszie wqwia i oblepiają się nawet wodą co też mnie wqwia ;P---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Eloe - jeszcze a'propos porowatości: mam wrażenie że keratyna z ZSK jest duża - dla mnie za duża, dla koleżanki porowatej jest OK. nie miałam do czynienia z inną i mam odniesienie tylko i aż do różowej Artiste działa dokładnie tak samo jak jedwab z e-naturalne ;] |
|
|
|
|
#63343 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiejsze rozmowy w pracy mojej kolezanki wszystkowiedzacej, wiecznie wymadrzajacej sie na kazdy temat z druga:
- kupilam sobie ta keratyne w spreju (sprej w skladzie woda, alkohol denat. , itd itd. na koncu keratyna), keratyna sluzy glownie do prostowania wlosow, ale tez nadaje im forme - ja go uzywam ostatnio codziennie, tylko ten minus, ze na wypadanie mi nie pomaga i tak bardzo tlusci wlosy... a ja jej chcialam poradzic, zeby nie uzywala go codziennie bo alkohol przesusza wlosy, a jej tlusci. Oczywiscie ma wlosy do ramion, porozdwajane cale, koncowki wystrzepione wrecz...
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-05-16 o 08:59 |
|
|
|
#63344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, podczas mycia głowy mam takie miejsce, gdzie strasznie koltunia mi sie wlosy i ogolnie w tym miejscu wolno mi one rosna sa przerzedzone , cienkie, jest ich malo.czemu taksie dzieje Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-05-16 o 16:22 |
|
|
|
|
#63345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie używała któraś z Was olejku łopianowego Green Pharmacy? Są 2 wersje, a nikaj składu :/
|
|
#63346 |
|
Zakorzenienie
|
Te "olejki" co ja kojarzę to szampony z SLS z dodatkiem oleju...
|
|
|
|
#63347 |
|
Raczkowanie
|
a może Eloe (bo ona zna całą moją historiie włosówą) bądz Rybiorek mi doradzą czy do mojego skrętu tyu 3a/b/c nadaje się cięcie proste i fryzura bez warstw
włosy puszyste ale jak mokre to mało ich i ciękie ... ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- ja chyba widziałam w ich składzie na pierwszym miejscu SLS ale ręki nie ram uciąć
|
|
#63348 |
|
Strażnik Wizażu
|
Hmmm, moim zdaniem jak obetniesz włosy to nie będą wyglądać jak u MM
|
|
|
|
#63349 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Która z was jest wysoko porowata? Bardzo chętnie podejrzę waszą pielęgnację ![]() Myłam w sobotę, w poniedziałek i dzisiaj. Przetłuszcz jak diabli... I białe cós mi się z głowy sypie...
|
||
|
|
|
#63350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze to mysle ze nie do konca wiesz co chcesz albo inaczej wiesz ze chcesz miec inaczej, obejrzalam fotki MM i ona nie ma prostego ciecia, ma ladnie podciety przod i tyl, takie delikatne warstwy, sama lokowka by jej takiego fajnego polokregu nie zrobili grzywka to pikus, jak jej pozwolisz to bedze szla na boki, wiem bo sama tak mialam ale pamietaj ze masz swoj wlasny mocny skret i grzywka musi byc znacznie dluzsza na mokro ciecie na prosto sprawi ze jezeli podetniesz sie na dlugosc MM bedziesz miec trojkat, przy przedzialku pasko i potem w dol boki trojkata, ja sama daze do tego ale ja zapuszczam wiec to inna sprawa jezeli chcesz taka dlugosc to ok ale musialabys miec przynajmniej tyl sciety na 2-3 warstwy, nie mam teraz zadnego dobrego skojarzenia - jakbys bokiem patrzyla to dolna warstwa najdluzsza i potem gorne troche krotsze, wizualnie zrobi sie polokrac a nie kat trojkata wracajac do grzywki - ciecie jej pod katem moze dac fajny efekt ale musialabys trafic na fryzjera z wyobraznia zaraz poszukam fotek zeby zobrazowac co nabredzilam ![]() mniej wiecej cos takiego (chodzi o samo ciecie)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-05-16 o 14:22 |
|
|
|
|
#63351 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczas porannych ablucji wpadł mi do głowy pomysł - a może by tak nałożyć masło kakaowe ziaji na włosy jako maskę?
tutaj skład z kwc /kakaowe/ Aqua (Water), Elaeis Guineensis Oil, Cetearyl Ethylhexanoate, Butyrospermum Parkii Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Coco-Glycerides, Hydrogenated Palm Kernel Oil, Glycine Soja Oil, Arachis Hypogaea Oil, Juglans Regia Shell Oil, Theobroma Cacao Butter, Tocopheryl Acetate, Sodium Polyacrylate, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum (Fragrance), CI 16035 (FD&C Red No. 40), CI 42090 (FD&C Blue No. 1), CI 19140 (FD&C Yellow No. 5). Skład ma bogaty, ale zastanawia mnie końcówka. Zrobi krzywdę włosom?
|
#63352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład jest bardzo ładny niezgodna z CG
|
|
|
|
|
#63353 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nakładam JANTARA z żelem z arniką i też psikam samym JANTAREM, bo mi przy poprzednim podrażnieniu ładnie leczył to co mi zakwitło na skalpie. Poza tym żel lniany z dokapanym aloesem i płukankę lnianą. Jest lepiej, mniej boli i te 2 guzy na szyi (pojawiają się jak niepokój na skalpie) juz prawie zniknęły.Cytat:
Cytat:
Byłam dzisiaj na kontroli u dermatolog i jak zobaczyła mój skalp, to od razu dała PIMAFUCORT do smarowania. Za tydzień do kontroli. Do apteki nie doszłam z premedytacją, bo na razie nie chce tego kremu. Mam jednak pewną myśl - myślicie, że SREBRO KOLOIDALNE (http://www.suplementydiety.pl/index.php?id=3) nada się do płukanki? Skoro, według dermatologa, skórze potrzebny antybiotykosteryd, to czemu by nie - jutro spróbuję.
Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2012-05-16 o 16:09 |
|||
|
|
|
#63354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() O, masełko ziaji czekoladowe też ma fajny skład, można nałożyć, dobrze wiedzieć ja ostatnio tego dziada naładowałam przed myciem : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rm-balsam.htmlSkład: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Butyrospermum Parkii, Hydrogenated Coco-Glycerides, Stearic Acid, Hydrogenated Lecithin, C12-16 Alcohols, Palmitic Acid, Olea Europaea Fruit Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Gossypium Herbaceum Seed Oil, Squalane, Ceramide 3, Ceramide 6 II, Ceramide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauroyl Lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Diazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide
|
|
#63355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dłonie i łydki nie protestowały, ale na skórę głowy nie będę tego nakładać. Walnę na włosy, o efektach napiszę.
|
|
#63356 |
|
Rozeznanie
|
patrycjazuzanna- nie wpadłabym na to, żeby je dać na włosy, a kwitnie na półce, po tescie napisz koniecznie o efektach
Edytowane przez aleksandra987x Czas edycji: 2012-05-16 o 16:14 |
|
|
|
#63357 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak to z tą gliceryną jest. Czy to możliwe żeby najpierw włosy łykały ją z apetytem a po tygodniu zrobił się puch? Dziś moja nivea bardzo mnie rozczarowała:-( Czy to kwestia przesytu gliceryną, odkrycia jej prawdziwego oblicza, czy może odżywki użytej po myciu?
Dziś spróbuję ugotować lniany
|
|
|
|
#63358 |
|
Raczkowanie
|
Przybyłam z pytaniem
chyba Eloe dawno dawno temu pisała, że pewna kobieta ma włosy bardzo podatne 2a, a są traktowane jak proste. Jeśli coś przekręciłam to przepraszam, ale wiem że dalej było coś o błysku. Czy to oznacza, że takie włosy lepiej jest pielęgnować jak proste, a nie jak kręcone? Chodzi mi o ugnitanie czesanie na mokro, stylizacja żelem. Czy można to zostawić i czy w takim wypadku będą wyglądać lepiej? Mam długie, cienkie włosy, niezdarnie pocieniowane na końcach (ok,5 cm jest to "błąd młodości" ). Od około 3 miesięcy jestem CG i włosy wprawdzie są błyszczące i wyglądają na zdrowe, ale tylko gdy je rozczesze na sucho. Nie mam puchu.Dlatego własnie pytam, czy mozna zwyczajnie zostawić skręt w spokoju, czesać na sucho, pominąć stylizację, ale dalej sumiennie pielęgnować? Właściwie, tak czy inaczej będę miała falowane. Nawet jak je suszyłam, prostowałam i traktowałam jak proste, po paru godzinach pojawiały się takie "niby falki" na całej długości. Dalej tak jest. Jeśli je pougniatam, dam żel itd. to pare godzin wyglądają jak fale z prawdziwego zdarzenia, a później się prostują do tych lekkich "niby falek", tylko poplątanych i sklejonych. |
|
|
|
#63359 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
1. mycie: teraz raczej szampony, OMO: żel z pompką BD, od niedawna różowy balsam BD, raz na mniej więcej 2 tyg. sls 2. odżywki: jeśli mycie szamponem - wtedy emolientowa alterra, bingo z dodatkami, garnier, jeśli OMO - jakieś słabsze odżywki - lubię jajeczną joanny, organics żółtą /jest w analizowanych, bardzo fajna/, 3. bs - joanna naturia lub z apteczki babuni 4. teraz rzadko plunking, bo bardzo skraca mi włosy, czeszę nawet po odzywce bs 5. żele standardowe - mrożący, zielony z isany, bezbarwny grafitti 6. zawsze dyfuzor 7. dokapuję półprodukty: olejki, keratyna, elastyna, i co tam mam 8. olejuję 1, 2 razy w tyg. Postaram się wkleić jakieś w miarę aktualne zdjęcie niedługo. Cytat:
Ha, jak takie same to nie konkurencja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edycja: zdjęcia: Nie pamietam co nakładałam, ale na pewno bez plunkingu i rozczesane z bs, potem żel i dyfuzor Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-05-16 o 17:49 |
|||||
|
|
|
#63360 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za pomysl.Cytat:
Moze efekt wow masz przez caly czas i juz sie przyzwyczailas ![]() Cytat:
Ale podsunelas mi jedna wazna mysl, musze moja Sese sprobowac nalozyc na krotko przed myciem (godzina-dwie), bo do tej pory nakladalam ja na cala noc i nie widzialam jakiegokolwiek dzialania. Moze po krotszym czasie bedzie lepiej.Cytat:
), albo scielabym tylko troche na poczatek jesli masz ochote na zmiane. Twoj skret nie wyglada jakby mial stac sie luzniejszy po podcieciu, wrecz przeciwnie, wiec musisz wziac pod uwage mozliwosc powstania ewentualnej uroczej szopencji Nie liczylabym raczej na fryzure jak Marilyn. Ale taka jak Baby pewnie udaloby sie zrobic ![]() Cytat:
![]() Te stare fryzurki rzeczywiscie maja cos w sobie )Cytat:
Probowalas ugniatania, plunkingu, stylizatorow? Mysle, ze to wszystko mogloby byc pomocne w wydobyciu wiekszego skretu. Dodatkowo na ich kondycje, a w konsekwencji ich pofalowanie, wplynac pozytywnie powinna zmiana szamponu na delikatniejszy i/lub mycie odzywka.Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

gupek ze mnie
[COLOR=Silver]ale ja głupia, mogłam Cię poprosić o odlewkę łopianowego 
oby jakiś poczytalny fryzjer się trafił 

, aaa taka deska

Basia konkurencja rosnie