Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 17:54   #4951
Becia012
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
kto to?
bo nie kojarze..
w ogóle, to... Miki ma bana

suuuper!!

bardzo fajnie no i fajnie że dostałaś, długo miałaś z @ problemy? (jak nie chcesz to nie odp )
Odkąd zaczęłam sie odchudzać miałam z nią problemy. (1, 5 roku) Ale, młoda, głupia byłam i wtedy było mi to nawet na rękę.

Dodam Utrzymanie:
Śniadanie: Maślany croissant z masłem orzechowym i miodem; serek twarogowy z otrębami i truskawkami; kawa z waniliowym mlekiem.
Śniadanie 2 : Pełnoziarnisty paluch z masłem, serem, szynką i sałatą; pomarańcza.
Obiad: Gotowane żeberka; zasmażana kapusta; ziemniaki; szklanka soku pomarańczowego.
Podwieczorek: Serek wiejski z kakao, bananem , truskawkami, aromatem rumowym i cynamonem; kawa z mlekiem.
Kolacja: /będzie/ 2 jaja na twardo z majonezem i groszkiem;
kanapka z masłem, szynką i serem żółtym; jakieś wazrywo; inka z mlekiem.
Stary 2012-05-16, 18:01   #4952
uroczysko
Zadomowienie

U Dzisiaj się nie popisałam. Gniazdko na śniadanie Ale nie było możliwości niczym innym się doładować, a godzinę później miałam aquaaerobic.
Na drugie śniadanie były 2 kromki żytniaka jedna z masłem, plasterkami szynki i pomidorem, druga z serem białym półtłustym i pomidorem.
Na obiad nie było białka Makaron chow-mein z warzywami po chińsku.

No i teraz pytanie:
Wydaje mi się, że wyrobiłam już dzienną normę węgli. Czy dobrze mi się wydaje? Z białkiem kiepsko było, więc zjem homo z orzechami na podwieczorek. I kolację chyba też białkową
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 18:03   #4953
blissful
Raczkowanie

Dzisiejsza R

I: owsianka - płatki i otręby owsiane - po 2 łyżki na szklance mleka 2% z rodzynkami i poppingiem z amarantusa - po łyżce, orzechami laskowymi, cynamonem i imbirem

II: gerber budyń o smaku waniliowym 125g (65 kcal, białko 3.2, węgle 12.8, tłuszcz 0.1 / 100g) - wiem ale nie planuję już jeść podobnych posiłków w najbliższym czasie...

III: filet z kurczaka smażony bez tłuszczu, 1/2 woreczka brązowego ryżu, surówka z sałaty lodowej, papryki, białej i czerwonej rzodkiewki

IV: lekki wiejski z cynamonem i marchewka - taki akurat miałam smak

Czekam na Wasze komentarze

Napoje: woda, czerwona herbata, kawa (w tym 1 z paroma tabletkami słodziku... wiem, że jest beznadziejny, ale dzisiaj tak wyjątkowo miałam ochotę, normalnie staram się już go nie używać)

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-16 o 18:07
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 18:33   #4954
tapetka22
Zakorzenienie

Ervisha, jakis konkretny??

zaraz koniec watku;p
Stary 2012-05-16, 18:33   #4955
dirtysoul
Raczkowanie

P:

Śniadanie: omlet z dwóch jaj z plasterkiem szynki kurczak gotowany, ogórkiem, malutkim plasterkiem sera żółtego gouda, polany lekko ketchupem, posypany ziołami włoskimi i pieprzem

Drugie śniadanie: kromka chleba pumpernikiel z plasterkiem szynki kurczak gotowany i dwoma rzodkiewkami

Obiad: chochla zupy pomidorowej z łyżką kopiatą makaronu gwiazdki
2 kluski na parze z łychą dżemu truskawkowego niskosłodzonego i łychą bielucha

Podwieczorek: 100ml maślanki, mały banan, 2 łyżki musli eko słodzonego miodem, 2 łyżki musli tradycyjnego Nestle, łyżką płatków zbożowych JustFit

Kolacja: będzie serek wiejski Pilos lekki 200g z pół łyżeczką miodu

I jak, lepiej?
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 18:36   #4956
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Wink Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
Dzisiejsza R

I: owsianka - płatki i otręby owsiane - po 2 łyżki na szklance mleka 2% z rodzynkami i poppingiem z amarantusa - po łyżce, orzechami laskowymi, cynamonem i imbirem

II: gerber budyń o smaku waniliowym 125g (65 kcal, białko 3.2, węgle 12.8, tłuszcz 0.1 / 100g) - wiem ale nie planuję już jeść podobnych posiłków w najbliższym czasie...

III: filet z kurczaka smażony bez tłuszczu, 1/2 woreczka brązowego ryżu, surówka z sałaty lodowej, papryki, białej i czerwonej rzodkiewki

IV: lekki wiejski z cynamonem i marchewka - taki akurat miałam smak

Czekam na Wasze komentarze

Napoje: woda, czerwona herbata, kawa (w tym 1 z paroma tabletkami słodziku... wiem, że jest beznadziejny, ale dzisiaj tak wyjątkowo miałam ochotę, normalnie staram się już go nie używać)
Slodzik jest be, ale to wiesz. Gerberek tez wiesz Poza tym malo bialka w dwoch pierwszych posilkach. Ale za to reszta fajnie
Chlebe bananowy jest pyszny, polecam Choc na R to w ramach 10%. A przepisow pelno w necie, np http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/C...ana-bread.html

Podbijam swoj, bo zostal
Dzisiejszy - w strone U:

I: 5 lyzek domowego musli z serkiem homo nat. i musem ze zblendowanych truskawek; kawaleczek chlebka bananowego (musialam sprawdzic czy sie upiekl )
II: spory kawalek pieczonego morszczuka, ponad pol paczki warzyw na patelnie z ziemniakami.
III: grahamka z tunczykiem, plasterkiem zoltego sera, pomidorem, ogorkiem, kielkami i sosem czosnkowym na jogurcie.
IV: kawalek chlebka bananowego.
V: twarozek domowy z rzodkiewkami i szczypiorem.
shred i 8 min buns + legs

Ujdzie?
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 18:56   #4957
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
środowe U- cały dzień w domu

śniadanie
półtorej pszennej bułki z masłem z: szynką drobiową i majonezem; serkiem śmietankowym i solą; tuńczykiem w oleju
połowa czerwonej papryki
duża szklanka koktajlu z truskawek- opis poniżej

skakanka- niewiele

II śniadanie
czekoladowy deser- taki gotowy ze śmietaną Satino ?

obiad
spory kawał mintaja z piekarnika z sosem śmietanowym i brokułami, a do tego półtorej świeżej, pszennej bułki z masłem- co poradzę że świeże bułki z masłem mogłabym na tony jeść
trochę papryki konserwowej
po: rządek mlecznej czekolady

podwieczorek
płatki z brązowego ryżu polane jogurtem naturalnym zblendowanym z truskawkami i miodem skad masz płatki ?
do tego pełna szklanka tego jogurtu z wkrojonymi truskawkami
rządek mlecznej czekolady

kolacja

100g serka wiejskiego z warzywami i tuńczykiem w oleju

do picia: woda mineralna, melisa, herbaty- najróżniejsze, dwie kawy z cukrem
Fajnie Zwłaszcza Obiad i Podwieczorek

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
Ervisha, jakis konkretny??

zaraz koniec watku;p
Nie wiem.... To jeszcze nie jest pewne bo sie nie badam, ale objawy mam

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 18:56   #4958
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Owsianka na mleku z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami i pestkami słonecznika;
kawa z mlekiem, kilka ciastek owsianych.

II. Bułka żytnia z ziarenkami z masłem, sałatą, jajkiem, majonezem, pomidorem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem;
jogurt naturalny z miodem i garścią granoli orzechowej;
szklanka soku marchwiowo - bananowego.

III. Barszcz ukraiński z ziemniakami;
filet z kurczaka zapieczony z serem żółtym i ananasem, pół woreczka brązowego ryżu, brokuły skropione oliwą.

IV. Serek wiejski z gorącym musem bananowym, gorzką czekoladą, migdałami i suszoną żurawiną, kromka chałki z masłem orzechowym, cappuccino.

V. Trzy kromki razowca:
- dwie z masłem, łososiem wędzonym, sałatą, pomidorem
- jedna z masłem, twarożkiem i rzodkiewką

kubek kakao na mleku, garść paluszków z sezamem.

Mogę się wprosić do Ciebie na posiłki?

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 19:04   #4959
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Becia012 Pokaż wiadomość
Odkąd zaczęłam sie odchudzać miałam z nią problemy. (1, 5 roku) Ale, młoda, głupia byłam i wtedy było mi to nawet na rękę.

Dodam Utrzymanie:
Śniadanie: Maślany croissant z masłem orzechowym i miodem; serek twarogowy z otrębami i truskawkami; kawa z waniliowym mlekiem.
Śniadanie 2 : Pełnoziarnisty paluch z masłem, serem, szynką i sałatą; pomarańcza.
Obiad: Gotowane żeberka; zasmażana kapusta; ziemniaki; szklanka soku pomarańczowego.
Podwieczorek: Serek wiejski z kakao, bananem , truskawkami, aromatem rumowym i cynamonem; kawa z mlekiem.
Kolacja: /będzie/ 2 jaja na twardo z majonezem i groszkiem;
kanapka z masłem, szynką i serem żółtym; jakieś wazrywo; inka z mlekiem.
Mi się podoba. bardzo smacznie

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość

Mogę się wprosić do ciebie na posiłki? :d

Stary 2012-05-16, 19:10   #4960
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
P:

Śniadanie: omlet z dwóch jaj z plasterkiem szynki kurczak gotowany, ogórkiem, malutkim plasterkiem sera żółtego gouda, polany lekko ketchupem, posypany ziołami włoskimi i pieprzem

Drugie śniadanie: kromka chleba pumpernikiel z plasterkiem szynki kurczak gotowany i dwoma rzodkiewkami

Podwieczorek: 100ml maślanki, mały banan, 2 łyżki musli eko słodzonego miodem, 2 łyżki musli tradycyjnego Nestle, łyżką płatków zbożowych JustFit

I jak, lepiej?
fajna erka...

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

radzilabym isc do lekarza..
taki robak potrafi niezle namieszac w organizmie i wcale nie latwo sie go pozbyc..

<mialam 3razy>
Stary 2012-05-16, 19:16   #4961
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
U Dzisiaj się nie popisałam. Gniazdko na śniadanie Ale nie było możliwości niczym innym się doładować, a godzinę później miałam aquaaerobic.
Na drugie śniadanie były 2 kromki żytniaka jedna z masłem, plasterkami szynki i pomidorem, druga z serem białym półtłustym i pomidorem.
Na obiad nie było białka Makaron chow-mein z warzywami po chińsku.

No i teraz pytanie:
Wydaje mi się, że wyrobiłam już dzienną normę węgli. Czy dobrze mi się wydaje? Z białkiem kiepsko było, więc zjem homo z orzechami na podwieczorek. I kolację chyba też białkową
Up
Zjadłam w końcu homo z mieszanką studencką. Nie idzie mi to U
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 19:25   #4962
Milka1224
Rozeznanie

U

I gorący ryżowy pudding z białego ryżu gotowany na mleku sojowym z wiorkami kokosowymi i kakao udekorowany wiórkami kokosowymi, suszonymi sliwkami i kawałkami jabłka

II 2 kromki chleba słonecznikowego - z kozim serem, ajwarem, papryką/ łososiem wędzonym, papryką ogórkiem i kaparami

III grillowany na ostro filet z kurczaka, pieczone ziemniaki w ziołach i mieszanka warzyw - fasolka szparagowa, marchewka, papryka, por

IV homo naturalny z prazonymi płatkami orkiszowymi, 'dmuchanym' orkiszem i powidłami sliwkowymi
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 19:26   #4963
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Slodzik jest be, ale to wiesz. Gerberek tez wiesz Poza tym malo bialka w dwoch pierwszych posilkach. Ale za to reszta fajnie
Chlebe bananowy jest pyszny, polecam Choc na R to w ramach 10%. A przepisow pelno w necie, np http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/C...ana-bread.html

Podbijam swoj, bo zostal
Dzisiejszy - w strone U:

I: 5 lyzek domowego musli z serkiem homo nat. i musem ze zblendowanych truskawek; kawaleczek chlebka bananowego (musialam sprawdzic czy sie upiekl )
II: spory kawalek pieczonego morszczuka, ponad pol paczki warzyw na patelnie z ziemniakami.
III: grahamka z tunczykiem, plasterkiem zoltego sera, pomidorem, ogorkiem, kielkami i sosem czosnkowym na jogurcie.
IV: kawalek chlebka bananowego.
V: twarozek domowy z rzodkiewkami i szczypiorem.
shred i 8 min buns + legs

Ujdzie?
Dzięki za komentarz. Z gerbermi itp. tymczasowo kończę. Zresztą ten ostatni był niezbyt smaczny, ale bobovita przedostatnia była mega... No nieważne. Zależy mi na jakimś sprawdzonym przepisie, po ostatnich średnio udanych pancakes, które wcale nie były takie dobre na jakie wyglądały na pewnym blogu. A skoro ten, który podałaś już jest sprawdzony, to nie będę miała watpliwości.
A co do Twojego U to ja już pisałam, że według mnie jest ok a poza tym smacznie. Tyć na tym na pewno nie będziesz.
Stary 2012-05-16, 19:27   #4964
nikoletta17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dirtysoul Pokaż wiadomość
P:

I jak, lepiej?
według mnie, to nie jest P,ale mogę się mylić
nikoletta17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 19:28   #4965
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I gorący ryżowy pudding z białego ryżu gotowany na mleku sojowym z wiorkami kokosowymi i kakao udekorowany wiórkami kokosowymi, suszonymi sliwkami i kawałkami jabłka

II 2 kromki chleba słonecznikowego - z kozim serem, ajwarem, papryką/ łososiem wędzonym, papryką ogórkiem i kaparami

III grillowany na ostro filet z kurczaka, pieczone ziemniaki w ziołach i mieszanka warzyw - fasolka szparagowa, marchewka, papryka, por

IV homo naturalny z prazonymi płatkami orkiszowymi, 'dmuchanym' orkiszem i powidłami sliwkowymi

Stary 2012-05-16, 19:36   #4966
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za komentarz. Z gerbermi itp. tymczasowo kończę. Zresztą ten ostatni był niezbyt smaczny, ale bobovita przedostatnia była mega... No nieważne. Zależy mi na jakimś sprawdzonym przepisie, po ostatnich średnio udanych pancakes, które wcale nie były takie dobre na jakie wyglądały na pewnym blogu. A skoro ten, który podałaś już jest sprawdzony, to nie będę miała watpliwości.
A co do Twojego U to ja już pisałam, że według mnie jest ok a poza tym smacznie. Tyć na tym na pewno nie będziesz.
Tak szczerze to ja nie wiem jak moga Ci smakowac te gerberki, zawsze jak podgrzewalam synkowi to sprawdzalam lyzeczka czy cieple i 99% bylo okropne w smaku No ale jedni lubia to drudzy co innego Jesli chodzi o chlebek to ja akurat mam inny przepis ale nie moglam go znalezc w necie a nie mam go przy sobie, ale niewiele sie roznil (olej zamiast masla). W kazdym razie polecam, za kazdym razem mi wychodzi
Co do mojego U, to jeszcze mam troche kalorii do dodania, i mam nadzieje dalej nie tyc

Milka1224 super jadlospis
Stary 2012-05-16, 19:38   #4967
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

ja zrobic puding z ryzu??
Stary 2012-05-16, 19:39   #4968
kiitty
Zakorzenienie

U
śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, szynką, rzodkiewkami i papryką; herbata z cytryną
2 śniadanie: duże jabłko, pomarańcze
obiad: smażony łosoś (200g) z masłem, ziemniaki, fasolka z masłem, surówka z młodej kapusty
podwieczorek: jogurt naturalny z gruszką
kolacja (będzie ok 21): kromka chleba orkiszowego z masłem, szynką, rzodkiewką i papryką; 200g serka wiejskiego ze szczypiorkiem; herbata z cytryną
później pewnie jeszcze jakieś owoce, orzeszki przed tv ;d (chodzę spać ok 23-24)
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 19:47   #4969
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
U
I grahamka na pół obie z duszonymi pieczarkami z cebulką, jajecznica z dwóch jaj z łososiem i pomidorem

II 7 kromek chrupkiego pieczywa(wiem że to syf, ale testuje produkty firmy Granex) 3 z twarożkiem, łososiem i ogórkiem, 2 z twarożkiem domową konfiturą z czarnej porzeczki, 2 z twarożkiem plasterkami gruszki, miodem i orzechami włoskimi, reszta gruszki ( w sumie żużyłam kostkę twarogu), koktajl gruszkowy na bazie jogurtu naturlanego

III talerz zupy minestrone w wersji wege, Enchilada wegetariańska z mieszanką warzywną (250 g) i sosem koperkowym

IV cappuccino orzechowe, chrupiąca bułka z rodzynkami, serek wiejski z jabłkiem, cynamonem i orzechami arachidowymi

V Enchilada z obiadu
Pyszny ten Twój jadłospis! Zaśliniłam ekran

Ervisha, tapetka, dziękuję za zauważenie mnie w tłumie innych jadłospisów

Z samopoczuciem bywa różnie, ale staram się brnąć tylko i wyłącznie do przodu.

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:13   #4970
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

U
1.Croissant, sok grejpfruitowy swiezo wyciskany
2. koktajl z truskawek i banana
cappuccino
3.Naleśnik z piersią kurczaka,pieczarkami i serem, surówka
4. Zupa szczawiowa z jajkiem
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:19   #4971
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

P
I Owsianka- mix płatków i otrąb + siemię, na mleku, z truskawkami i gorącym musem truskawkowym, serkiem wiejskim, białą czekoladą z orzechami i prażonymi płatkami migdałowymi (wersja XL, oczywiście )

II
Podwójna porcja gęstej kremowej zupy grochowej z ziemniakami, przy pisaniu pracy: marchew do pochrupania

III
3 () kawałki chlebka bananowego (1 solo, 2 z masłem, 3 z resztą serka wiejskiego i dżemem porzeczkowym), duża inka z mlekiem

IV
3 grube kromki razowca; 1 z masłem i wędzoną makrelą, 2 z masłem czosnkowym, sałatą, polędwicą drobiową, ogórkiem i rzodkiewką, 3 z serkiem topionym i pomidorem; inka karmelowa z mlekiem i kolejny kawałek chlebka bananowego z półtłustym twarożkiem i dżemem jeżynowym. Chyba przesadziłam z kolacją.

Ruch zerowy.

Dziękuję za dotychczasowe oceny.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:19   #4972
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

Z Chaty Polskiej w takim woreczku przezroczystym. o takie http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa...70&tx=12&ty=61
A deser sonata, ale satino też jest w lodówce

Dzięki za ocenę.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26

Edytowane przez fioleciasto
Czas edycji: 2012-05-16 o 20:23
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:20   #4973
fresas1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
U
śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, szynką, rzodkiewkami i papryką; herbata z cytryną
2 śniadanie: duże jabłko, pomarańcze
obiad: smażony łosoś (200g) z masłem, ziemniaki, fasolka z masłem, surówka z młodej kapusty
podwieczorek: jogurt naturalny z gruszką
kolacja (będzie ok 21): kromka chleba orkiszowego z masłem, szynką, rzodkiewką i papryką; 200g serka wiejskiego ze szczypiorkiem; herbata z cytryną
później pewnie jeszcze jakieś owoce, orzeszki przed tv ;d (chodzę spać ok 23-24)
pycha! obiad

kiitty! jak Cię dawno tu nie było

jak zdrówko, waga?jest już lepiej?

Is the choice I make every day.
fresas1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:24   #4974
Bellamy
Zadomowienie

dziewczyny
kolej na mnie - prezentuje Wam moje jutrzejsze P, znów mam problem z @, kurczę, myślałam, że to już za mną, a tu wciąż problemy gin zalecił mi przytycie tak z 3kg - powiedzcie, czy idę w dobrym kierunku? nie potrafię obiektywnie stwierdzić porównując z tym co jadłam na U.

jak wiecie jestem bardzo przeciwna planowaniu, ale zrobiłam domowy research i muszę wykorzystać resztki

a w ogóle - niedługo 5 000 wiadomości i kolejny wątek to będzie mój chrzest

I 2 omlety biszkoptowe (łącznie z 8 jaj) - jeden z marmoladą rabarbarową, drugi z cukrem pudrem; kakao na mleku sojowym;
II 2x duża grahamka - jedna z masłem, polędwicą, sałatą lodową, papryką itp, druga z masłem, twarogiem, łososiem wędzonym i szczypiorkiem;
(tu będę na mieście więc pewnie zamówię moje ulubione fish and chips)
III pieczone udko z kurczaka, ziemniaki ze szczypiorkiem, buraczki
IV koktajl - maślanka 0,5l zblendowana z duuużą ilością mieszanki truskawek, wiśni, malin (z hortexu, zalegają w zamrażarce ), kilka ciasteczek bakaliowo-owsianych do herbaty z miodem kilka(naście) babcinych sezamków i krówek
V mieszanka sałat z ricottą, fetą, oliwkami, prażonym słonecznikiem, piersią z kurczaka w tortilli czyli mini kebab, lody toffi i miętowe z gorzką czeko, trochę pozostałości białej czekolady Nussbeisser
gdzieś jeszcze muszę zmieścić budyń czekoladowy, nie wiem gdzie...
Stary 2012-05-16, 20:26   #4975
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
U
1.Croissant, sok grejpfruitowy swiezo wyciskany
2. koktajl z truskawek i banana
cappuccino
3.Naleśnik z piersią kurczaka,pieczarkami i serem, surówka
4. Zupa szczawiowa z jajkiem
Luźne U. Myślę, że trochę za mało białka. Poza tym, mimo że nie spełnia zakładanych reguł R, według mnie wygląda trochę redukcyjnie... Nie chudniesz na takim jedzeniu?
Stary 2012-05-16, 20:28   #4976
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Luźne U. Myślę, że trochę za mało białka. Poza tym, mimo że nie spełnia zakładanych reguł R, według mnie wygląda trochę redukcyjnie... Nie chudniesz na takim jedzeniu?
patrząc na avatar airwaves myślę, że nie z czego już chudnąć <- to oczywiście komplement, ale są osoby które się najadają na takim jadłospisie.
Stary 2012-05-16, 20:33   #4977
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
dziewczyny
kolej na mnie - prezentuje Wam moje jutrzejsze P, znów mam problem z @, kurczę, myślałam, że to już za mną, a tu wciąż problemy gin zalecił mi przytycie tak z 3kg - powiedzcie, czy idę w dobrym kierunku? nie potrafię obiektywnie stwierdzić porównując z tym co jadłam na U.

jak wiecie jestem bardzo przeciwna planowaniu, ale zrobiłam domowy research i muszę wykorzystać resztki

a w ogóle - niedługo 5 000 wiadomości i kolejny wątek to będzie mój chrzest

I 2 omlety biszkoptowe (łącznie z 8 jaj) - jeden z marmoladą rabarbarową, drugi z cukrem pudrem; kakao na mleku sojowym;
II 2x duża grahamka - jedna z masłem, polędwicą, sałatą lodową, papryką itp, druga z masłem, twarogiem, łososiem wędzonym i szczypiorkiem;
(tu będę na mieście więc pewnie zamówię moje ulubione fish and chips)
III pieczone udko z kurczaka, ziemniaki ze szczypiorkiem, buraczki
IV koktajl - maślanka 0,5l zblendowana z duuużą ilością mieszanki truskawek, wiśni, malin (z hortexu, zalegają w zamrażarce ), kilka ciasteczek bakaliowo-owsianych do herbaty z miodem kilka(naście) babcinych sezamków i krówek
V mieszanka sałat z ricottą, fetą, oliwkami, prażonym słonecznikiem, piersią z kurczaka w tortilli czyli mini kebab, lody toffi i miętowe z gorzką czeko, trochę pozostałości białej czekolady Nussbeisser
gdzieś jeszcze muszę zmieścić budyń czekoladowy, nie wiem gdzie...
o kurczę, gdzie Ty to pomieścisz ( w sensie że objętościowo oczywiście) tak czy inaczej, bardzo ładnie, jest białeczko, warzywa, owoce. dorzucilabym tylko tłuszczy a zmniejszyła objętości wlaśnie trochę, by żołądek się nie zbuntował po takim nagłym przeskoku.

z ciekawości zapytam, odpowiedz jeśli zechcesz - jakie masz teraz BMI?
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:34   #4978
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Nie wiem w sumie,nie ważę się od czasów kiedy po ed uzyskałam zalecaną wagę.
Ale mam @,dobrzę się czuję więc wszystko jest ok
Lepiej się czuję na takim jadłospisie niż na jedzeniu mega ilości mięsa albo sera i warzyw
poza tym przez ostatni wyjazd i hiszpanskie jedzenie,które mi zupełnie nie smakowało (oprócz paelli i owoców morza ) skurczył mi się żołądek.
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:40   #4979
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
o kurczę, gdzie Ty to pomieścisz ( w sensie że objętościowo oczywiście) tak czy inaczej, bardzo ładnie, jest białeczko, warzywa, owoce. dorzucilabym tylko tłuszczy a zmniejszyła objętości wlaśnie trochę, by żołądek się nie zbuntował po takim nagłym przeskoku.

z ciekawości zapytam, odpowiedz jeśli zechcesz - jakie masz teraz BMI?
też się zastanawiam ale kocham jeść więc to nie powinien być problem moje BMI oscyluje w granicach 20-21 i co chwila mam z @ problemy, wystarczy że schudnę 1kg, więc muszę pilnować wagi. nie wiem z czego to wynika, pewnie hormony.. ale dobrze jest mieć raz na jakiś czas kilka dni rozpusty kurczę rzeczywiście tłuszczy brak.. ale pokończyły mi się wszystkie zapasy orzechów, a i te wszystkie sałatki itp są z oliwą z oliwek
Stary 2012-05-16, 20:42   #4980
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Bellamy wg mnie jadłospis mega tylko faktycznie musisz gdzieś tam jeszcze tłuszcze upchnąć.

Edytowane przez AshtrayGirl86
Czas edycji: 2012-05-16 o 20:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości