|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
-na czytanie głośne" to po prostu dziecko czyta i już wiem.... nie wiem co tu więcej wymyślić, mamy czytankę, dzieci czytają fragmentami na głos no i wiem jaką mają technikę. Na ciche czytanie, to od razu ze sprawdzeniem rozumienia - dostają tekst do przeczytania a pod nim mają do niego pytania i rózne inne zadania, polecam tu tę książkę, często z niej korzystam http://www.ksiegarnia-szostka.pl/ind...rybwys=&stNR=0 o to chodziło???
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko ja dałam na polewę czekoladę biała i mleczną z żurawiną. Rozpuściłam ( dodając troszkę masła) i polałam.
aaa i laseczki nie wiem czy dziś wieczorem będę ale jakby co to sie proszę nie martwić, jakby coś się zaczęło dziać to od razu wysyłam smska i dziewczyny was powiadomią Cieszę się, ze jednak dziś nie urodzę Bo raczej szans nie ma hehe . A jak nie dziś, to już każdy inny dzień może być |
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podała nam właśnie takie punkty i na końcu jeszcze pytania do analizy tekstu, ale tak jak pisałaś to jak inaczej można sprawdzić jak czyta dziecko tylko prosić go o przeczytanie czegoś. babka strasznie mnie wkurza bo podchodzi do nas w taki sposób jakbyśmy mieli już jakieś doświadczenie a ja jestem oczywiście zielona. dzięki za odpowiedź
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy TV...teraz bawimy się z uchwytem
![]() Montują go z moim tatą, więc chyba ściana to utrzyma |
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Stokrotka już poszło. Aha, jeszcze mi się przypomniało - z jakieś 2 tygodnie temu zrobiłam im konkurs na piękne czytanie, dostali czytanki do powtórzenia, które już wcześniej ćwiczyliśmy - każdy czytał fragment, najlepsi przeszli do kolejnego etapu, kolejny etap był w następny dzień - tu dostali nowe czytanki do przygotowania w domu, znów najlepsi przeszli do kolejnego etapu - tu musieli czytać nieznany wcześniej tekst - imiona dzieci wypisaliśmy na tablicy, a inne dzieci "sędziowie" nie biorący już udziału w konkursie pisali na karteczkach dla każdego uczestnika konkursu punkty, potem te punkty liczyliśmy - żeby było obiektywnie. Zwycięscy dostali dyplomy a wszyscy uczestnicy ostatniego etapu szóstki do dziennika dzieciaki były baaaardzo zadowolone.
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2012-05-16 o 18:28 |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym wybrala czytanie z podzialem na role - dzieci to lubia
dopisalam ci do poprzedniego posta ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Stokrotka jeszcze coś co praktycznie codziennie robię - np ja czytam na głos czytankę, dzieci "śledzą tekst palcem" potem ja zadaję pytania do tego co przeczytałam, a oni najpierw odpowiadają swoimi słowami, a potem na dowód tego że dobrze mówią czytają potwierdzający to fragment czytanki.
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze śledzeniem palcem jest dobre, pomogłaś mi bardzo, to na pewno wykorzystam bo to i na czytanie ciche się nadaje bo dzieci śledzą tekst i na głośne- odczytywanie fragmentów
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-05-16 o 18:42 |
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki do szału mnie doprowadza ta truskawka która się pokazuje na górze strony po prawej..... normalnie zeżarłabym ją jak nic
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
cieszę się że mogłam pomóc
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Bika, ja nie widzę żadnej truskawki ale też miałam dziś na truskawy ochotę
mówiłam Ci już że mamy te same zachcianki ![]() Zaraz TŻ wraca ciekawe co przywiezie ) a ja się biorę za wystawianie na allegro.
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widzisz jej??? O Ty szczęściaro
mój mężuś też zaraz wraca z kursu - zarobiłam ciasto i on zrobi pieczywko tostowe i sałatkę, która wczoraj przegrała z ............. rurkami
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Bika, zrobiłaś jednak ciasto?
Jakie ? kurde, ale mi zrobiłaś ochotę na jakąś sałatkę... najlepiej brokułową z kurczaczkiem.a ta truskawka to jakaś z reklamy?
|
#1153 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajne ma kształty ![]() Cytat:
przepraszam bardzo nie chciałam przeszkadzać, jakbym wiedziała... nie ee przeszkadzałabym nie nie... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mojemu ani jeden kwiatek nie chce wyrosnąć ![]() w jakim miejscu ucięłaś łodygi? Cytat:
do 24 daleko |
||||||||
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
5km przebiegniete Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I jeszcze witam sie z Hope i gratuluje zafasolkowania. Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-05-16 o 19:49 |
||||
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Gocha, Nikita dzięki
Nikita, chyba nie mówisz o tym gdzie mieszkam ja mam dość spory kawałek do przejścia granicznego z Czechami. Nie mówisz czasem o Markovicach?Piżamę już testuję i właśnie tu dla Madzi info. już ją wyprałam i nic się z nią nie stało
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A trudkawka nie z reklamy tylko z wizażu jak na nią klikasz to się na jakieś depilacje wchodzi....
|
|
#1159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki piękny ![]() Cytat:
![]() A teraz...uwaga uwaga...!! |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat jak się piekło to przyszła koleżanka i jak się dosiadłyśmy to tyle zniknęło...
![]() Kotku, co do Twojej wczorajszej wypowiedzi, nie mów że zgrzeszyłaś...zobacz ile ja pochłonęłam Ciasto jest booooombaa |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1162 | ||||
|
Rozeznanie
|
ajjjj!!!
Uff!! oby jak najmniej takich syt.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Maz tez odetchnal z ulga ![]() Cytat:
Onyks podziel sie!!! ;D
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Tynkusia,
zapomnialam ci napisac, ze sie bardzo ciesze, ze wszystko OK po badaniach. Cytat:
Onyks, pieknie wygada to ciastooooo I wide, ze niezle schodzi |
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, dzięki
ale fajne masz te ciasto noo i dużo zjadłyście
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Nanananana TV podłączony
tylko trzeba jakąś cyfrówkę kupić...
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Tynkusia, dzięki
![]() Nikita, nie Nie wiem jak się dogadamy. Maleństwo, po co cyfrówka ! Wizaż podłącz
|
#1167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam wszystkie póki jeszcze coś zostało
![]() ![]() Maleństwo, po co cyfrówka ! Wizaż podłącz [/QUOTE]Ha ha dobry pomysł |
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
ale pędzicie
normalnie watek w 3-4 dni będzie do zamknięcia ![]() przeleciałam, ale migiem, więc za wiele nie pamiętam ![]() Tynkusiu, super że z maluszkiem wszystko ok Madzia, gaduło jedna, mogłabyś wreszcie urodzić to może byśmy się zamknęły w 7-8 stronach na dzień brzuszek super, ale faktycznie już ogromniasty. smaruj go dalej pilnie, także po porodzie Emilka, Strong, kurcze, malutkie te Wasze brzuszki o zyrafach słyszałam niestety, stało się to w moim mieście ![]() Bao, wózek wygląda bardzo fajnie, oby i w użytkowaniu się sprawdził kupilismy dziś działke a tak naprawdę to taki ogródek działkowy z altanką. Mała pip.ka, ale tylko 1,5 km od nas, więc w sam raz na wyrwanie się gdy na dworze ładna pogoda![]() jutro pracuje z domu, bo idę z Marysią na szczepienie szkoda tylko, że mój tż jutro wyjeżdża do Niemiec, wraca w nocy z piątku na sobotę...aaa, odnośnie rodzenia na przłomie grudnia i stycznia moja teściowa urodziła się 31 grudnia o godzinie 23.50 ale jej mama wykłóciła się ze szpitalem i wpisali jej 1 stycznia i zgadzam się z dziewczynami, że ten "rok" to jest różnica przy małych dzieciach... teraz do 1 klasy mają iść 6-cio latki. To te z początku roku we wrześniu będą mieć 6,5 a a te z końca - nie całe 6.... idę oglądać film z tż
|
|
|
|
#1170 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Gin mowil ze widocznie dziecko odemnie ciagnie z organizmu i dlatego waga spada. Ze jesli jem normalnie nie gloduje to nie ma sie czym martwic ![]() dziekuje kochana bardzo dziekuje Cytat:
Ja wole sos pieczarkowy. Dziekuje ![]() Cytat:
A to dopoki wody nie odeszly to mozesz byc spokojna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje bardzo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

chociaż jakieś sugestie jak ty to robisz z dziećmi

Podała nam właśnie takie punkty i na końcu jeszcze pytania do analizy tekstu, ale tak jak pisałaś to jak inaczej można sprawdzić jak czyta dziecko tylko prosić go o przeczytanie czegoś. babka strasznie mnie wkurza bo podchodzi do nas w taki sposób jakbyśmy mieli już jakieś doświadczenie a ja jestem oczywiście zielona. dzięki za odpowiedź
dzieciaki były baaaardzo zadowolone.
potem ja zadaję pytania do tego co przeczytałam, a oni najpierw odpowiadają swoimi słowami, a potem na dowód tego że dobrze mówią czytają potwierdzający to fragment czytanki.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

Jakie ? kurde, ale mi zrobiłaś ochotę na jakąś sałatkę... najlepiej brokułową z kurczaczkiem.
przepraszam bardzo 
nie nadrobiłam, ta praca mnie wykończy co mi z podwyżek awansów skoro i tak marzę o tym by ją zmienić
normalnie ta presja mnie dobija ehh