|
|
#1681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
Dziękuję
Czasem super, a czasem wszystko mnie boli i ruszać się nie chce Ale już coraz bliżej do godziny 0Cytat:
![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Bardzo się cieszę Oby nie przyszła Zostawiam
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam dziewczyny, mam nadzieję że nie przyjdzie @
My co prawda dopiero zaczynamy starania, ale o dziecku marzę odkąd pamiętam chyba dobre 6 lat, poza tym jestem już coraz starsza a nie młodsza
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
Przychodzę z gratulacjami dla Ciebie Kobra wspaniale, że będziecie rodzicami. Dbaj o siebie i Maluszka.
Tacca i Irmusia Wam dziewczyny życzę szczęśliwego rozwiązania. Cherubinuś Paulinko za Ciebie też trzymam pięknie byłoby przeczytać, że jesteś w ciąży. Ewakol myślę, że będziesz z Kobrą na wątku mamusiowym Wszystkie Was ściskam i przytulam. |
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
A co u Ciebie?
|
|
#1685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Wylot za 8 dni a ja się cykam, czy znowu coś się z @ nie poprzestawia... Poza tym nastrój kiepski... teściu wczoraj znowu wylądował w szpitalu i nie wiadomo jak to będzie...wszystko się może zdarzyć ehh...Cytat:
ale słodki zarazek Jeszcze raz Gratuluję Cytat:
![]() Cytat:
Martuś czekam na dobre wieści od Ciebie Co tam wogóle słychać?? Cherubinko Będzie dobrze |
|||
|
|
|
|
#1686 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
||
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
kobra GRATULACJE
Czekam na kolejne cudowne wiadomości |
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
nadia, co u Was?
![]() Chłopaki jak złoto! Już prawie rok mają!
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Co u mnie...
W sumie nic nowego. Za 2 -3 mce planujemy drugie podejście do ivf już we Wrocławiu, nie będziemy jeździć do Warszawy, bo to logistycznie jest trudne do ogarnięcia a poza tym może inna klinika, inna stymulacja inne podejście do nas i naszego przypadku dadzą dobry efekt? Niedługo minie rok od naszej straty po crio i czuję, że jestem gotowa znowu zacząć tą huśtawkę emocjonalną związaną z całą procedurą. A poza tym w sierpniu urodzi się mój siostrzeniec ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i jeśli uda nam sie dostąpić zaszczytu bycia rodzicami to na bank sie pochwalę
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy w momencie gdy dostajecie @ to i tak robicie sobie test? Czy odpuszczacie. Bo słyszałam, że niektóre kobiety mogą być w ciąży i mieć jeszcze kilka @ lub po prostu krwawienie to zagnieżdżanie zarodka.
Jutro lub w sobotę mam dostać @ i zastanawiam się czy w razie co i tak robić test?
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, za 4 tygodnie skończą rok muszę przyznać że zleciał on bardzo szybko, ale nie był łatwy. Dzieci wywracają człowiekowi życie do góry nogami, ale jest to cudowny bałagan
Amadeusz ma już za sobą perwsze kroczki i coraz lepiej wychodzi mu dreptanie, ale i tak czworak dominuje, wiadomo jest to bardzo szybki sposób przemieszczania. Sergiuszek zaczyna samodzielnie stawać, ale widać że trochę się boi, za to jest bystrzejszy i kocha muzykę, czasami tańcuje nawet w rytm miksera Oczywiście chłopcy jak to chłopcy, wszędzie ich pełno, robią bałagan i sieją ogólne zniszczenie. Mamy brudne, poobijane ściany, porysowaną podłogę w wielu miejscach i najgorsze dla mnie to rysa na zabytkowym stoliku kawowym ale wybaczyłam ![]() A co u Was? Fajnie się czyta dobre wiadomości na wątku, kolejne ciąże i szczęśliwe rozwiązania, oby więcej ich było Cytat:
Rozmawiałaś z lekarzami z Wa-wy o ewentualnych przyczynach niepowodzeń? Jakie komórki podają we Wrocławiu, blastocysty czy wcześniejsze stadium? A myślałaś może o jakiś wizytach u bio czy masażystów przed ivf, żeby zwiększyć szanse? Edytowane przez nadiazloto1 Czas edycji: 2012-05-17 o 11:30 |
|
|
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na dobre wieści Cytat:
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przechodzę jakiś kryzys. Potrzebuję jakąś małą odskocznie od dziecka i tematów dzieciowych. Jestem zmęczona psychicznie. Ponoć przechodzimy skok rozwojowy. Ciągnie się on już od soboty lub niedzieli.
Dziś Ewelinka skończyła 8 tygodni
|
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
kobra- gratulacje, tak to uczucieeee
![]() paulinko- aby wszystko poszlo po Twojej mysli cherubinko- Twoje "marudzenie" jest zrozumiale, pieniadze, emocje itd... ale trzeba byc dobrej mysli. ![]() karolka- kazdy koszmar trwa skonczoną ilość czasu Trzeba przeczekac. A jesli masz z kim zostawic malutką, to wyskocz na 2 godzinki polazic bez celu po sklepach, albo cokolwiek innego. Kup sobie karmi zadzwon do dawno nie slyszanej kolezanki na ploty. cokolwiek aby oderwac sie na moment.nadia- ciesze się, że u Ciebie wesoły bałagan
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2012-05-17 o 13:02 |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
We Wrocku podają różnie niektórym 3 dniowe, a innym blastusie. Myślę, że blastki podają jak się wcześniej nie udaje, żeby mieć pewność, że dobrze się rozwijają do tej 5 doby. Wiem, że teraz pani dr chce, żebym szła długim protokołem i w miarę możliwości zrobić IVF na połowie zarodków, a na drugiej (jeśli będzie ich więcej) ICSI. Myślę, że to dobry pomysł, bo przecież przy ivf to natura zdecyduje który plemnik zapłodni, a nie lekarz, może to jest jakaś metoda. Przy podejściu do crio "zaskoczyłam" i ok 2 tyg byłam w ciąży, ale niestety po pewnym czasie beta zaczeła spadać i było po wszystkim. To co wtedy przeżyliśmy to...nawet nie da się opisać. Ale dr powiedziała, ze na plus jest fakt, że coś ruszyło. Na pewno chcę teraz podejśc bardziej spokojnie i wyciszyć sie na tyle na ile mogę. Może faktycznie aku albo bioenergoterapia mi w tym pomoże. |
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja po wizycie u tesciów. powiedzielismy im o ciazy o dziwo....ucieszyli sie. rano bylam u gina zalozyl mi ksiazeczke ciazy termin mam na 31.12 to bedzie wesolo, a tak sie bałam. teraz w domku odpoczywam zaraz pujde sie polozyc.
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
|
#1699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oj nie wiem czy można wyobrazić sobie ich w akcji
to trzeba zobaczyć ![]() Cytat:
Rozumiem Twoją potrzebę izolacji. Sama to przechodziłam nie raz, do dziś są dni, że muszę wyjść i odsapnąć od chłopców. Pamiętaj że po gorszym dniu przychodzi lepszy dzień A co u Ciebie? Cytat:
W mojej klinice standardowo robi się ICSI, ja też właśnie w ten sposób miała robione i jeden zarodek miał naciętą otoczkę. Te procedury zwiększają szanse i mam nadzieję że za 2-3 m-ce zobaczymy II kreski a za kolejne 8 m-cy malusie Pacierpki Znajoma miała niedawno drugie albo trzecie podejście a w między czasie crio i nic się nie udawało. Zaczęła chodzić do bio i na jakiś masaż (nazwy nie pamiętam, ale był bardzo rozluźniający i odstresowujący) i zaszła naturalnie Cytat:
![]() Fajny termin. Mam chrześniaka urodzonego 1 stycznia, bóle i skurcze były już 31 grudnia, ale przyjaciółka spokojnie to przyjęła, zjadła kolacje sylwestrową, pooglądała sztuczne ognie o północy, wzniosła toas bezalkoholowy za nowy roki i spokojnie pojechała do szpitala ![]() Może u Ciebie będzie podobnie ![]() Przykre |
|||
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posiedziałam trochę u mamy i mi lepiej. Jutro też mam przyjść to mi porządnie plecy wymasuje ![]() I pocieszam się, że mamy 5-raczków mają jeszcze gorzej
|
|
|
#1701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz, kiedy minął prawie rok (dokładnie 11 m-cy) to już mogę spokojnie pogadać, ale wtedy szalałam z rozpaczy. Pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski na teście. Beta 9dpt 69,58 12dpt 129,30 miałam czekac na usg serduszkowe, ale jeszcze niemal przed samą wizytą chciałam dla samej siebie zrobić betę i wyszło 34 Nie wiem czy robiłam te badania na krzepliwość, posprawdzam i jeśli nie to zrobię, ale tu w klinice dają Acard przy transferach, ja wcześniej nie brałam. Muszę posprawdzać jakie mam możliwości skorzystania z bio we wrocku. Może joga No to tyle. Zmykam laseczki. Wpadne kiedyś posprawdzać której się udało. Jak mi się uda też dam znać, ale pisać regularnie już nie będę, tak mi lest lepiej. Całuski Edytowane przez pacierp Czas edycji: 2012-05-18 o 09:07 |
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Pacierpku, jak fajnie, że się odezwałaś
Nadia, z dwoma chłopcami z pewnością masz wesoło Karolca, coś musi być w tym, że w pewnym momencie kobieta potrzebuje odskoczni. Moje znajome, które są mamusiami też mówiły o tym. Fajnie, że wyluzowałaś się u mamy A Ewelinka już ma 8 tygodni Ten czas tak szybko leci...Tincia, dziękuję ...patrzę realnie na swoje szanse, ale staram się myśleć pozytywnie ![]() Libra, że musiała przyleźć wredna . Zaciskam kciuki za nowy cykl ![]() Paulinko, dziękuję ...mam nadzieję, że będzie dobrze U Ciebie również, żeby wszystko poszło po Twojej myśli ...a i jak możesz to zmień mi termin @ 18.05.2012, cykl 42.
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda...
Trzymam kciuki za nowy cykl
|
|
#1704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Cytat:
Cytat:
niedługo mamuśka za nimi nie nadążysz jak się na dobre rozchodzą ![]() Buziaki dla nich Hmm...chciałabym wiedzieć co to za masaż od którego się w ciążę zachodzi ![]() Cytat:
![]() Koleżanka miała termin na zeszłego sylwka a urodziła 10.01 ![]() Dbaj o Was Przykro mi Trzymam kciuki za nowy cykl ![]() Cytat:
![]() hehe zapomniałam całkiem o liście
|
||||
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko, a może by tak prowadzić listę tylko na pierwszej stronie? Zawsze łatwiej byłoby uzyskać dostęp do niej, a tak ginie gdzieś w tych wszystkich stronach? Co Ty na to?
![]() Wszystkim staraczkom zostawiam 8-tygodniowego fluidka Załącznik 4681215
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-12-01 o 17:54 |
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek
Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech jesienny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 8 staraczek paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Ewakol (Ewa, 25 lat, Poznań) staranka zawieszone Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 44, last @ 08,08 Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 30, last @ 09,08 Pukajdodrzwi (Marta, 25 lat, Białystok) cykl 4, last @ 02,09 Kasia_11_83 (Kasia, 28 lat Mazowsze) cykl 15, last @ 10.11 Alexa83 (Ola, 28 lat, Bielsko) cykl 18, last @ 10,12 Agasobo (Agnieszka, 29 lat, Łódź) cykl 17, last @ 11.02 Kadia83 (Anna, 28 lat, Anglia) cykl 10, last @ 12,02 Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 42, last @ 18,05 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 5 zafasolkowanych: Rinco (Karolina, 32 lat, Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu (t.p 26 maja 2012) Tacca (Maryla, 31 lat) gratulujemy! dwie kreseczki w ? cyklu (t.p 2 lipca 2012) Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)gratulujemy! dwie kreseczki w ? cyklu (t.p 10 lipca 2012) Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) gratulujemy! dwie kreseczki w 32 cyklu (t.p 25.07.2012) Szczęśliwe mamusie i ich maleństwa, czyli nasze "wątkowe" spełnione marzenia !! Dra - Rafał - ur.14.09.2010r. Lisica1 - Małgorzata - ur.26.10.2010r. Kotek81 - Izabela - ur.21.11.2010r. Coralady - Liliana - ur.08.04.2011r. Bella7 - Lena i Liliana - ur.26.04.2011r. Nadiazloto1 - Amadeusz i Sergiusz - ur.14.06.2011r. Edzia - Camilla - ur.24.06.2011r. Malinka123108 - Lena - ur.13.07.2011r. Egwene6 - Gabriel i Emma ur.12.09.2011r. Magdulec - Gabriel - ur.27.09.2011r. Danika - Olga - ur.04.10.2011r. Tincia - Liliana - ur.04.11.2011r. Karolca - Ewelina - ur. 22.02.2012r. Dziewczyny odzywajcie się i dajcie znać co u Was, trzeba uaktualnić listę !!! Uaktualniłam listę z 25.02...masakra... a tekst z góry o szybkim rozowju listy ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() Śliczny zarazek - porywam Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2012-05-18 o 18:33 |
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mi sie udalo..
|
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje kochane
dawno nie zaglądałam,ale młody to dworny krasnoludek i całe dnie na powietrzu,nawet sprzątanie i jedzenie w biegu ![]() kobra913 gratuluje niesamowita radość co ![]() cherubinka tym razem dobrze zareagujesz i już nie dopuszczaj innej myśli,musi być dobrze i nam niedługo się pochwalisz i ty wielkim szczęściem niestety wszystko kosztuje a nie powinno być tak,ale ty masz możliwość ,zaciskacie pasa,ale możecie sobie pozwolić.pacierpku miło cię widzieć ![]() paulina musi tym razem ci się udać kciuki zaciskam nadiazloto1 to już rok,o tak zgodzę czas leci szybko. karolca to normalne czasem człowiek potrzebuje odskoczni chwilowej,malutka cudna
|
|
#1710 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie też wesoły bałągan
Ale na pewno mniejszy niż u Was hehe... Wszystko dobrze, trochę pracuję, trochę w domku siedzę. Lilka rośnie i cieszy swoim słodkim uśmiechem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Jak się czujesz? Wszystko dobrze?
Czasem super, a czasem wszystko mnie boli i ruszać się nie chce
klask i:
...że powstaną torbiele albo, że wcale nic się nie będzie działo 

pięknie byłoby przeczytać, że jesteś w ciąży.