|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24
Cytat:
sama pisałam, że za dowód się nie płaci, a jakoś zapomniałam o tym jak odpisywałam |
|
|
|
|
#1862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
audrey moja siostra miała nie ważny dowód w dniu ślubu i nie bylo problemu.. chyba paszport miała ze sobą
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze odnośnie tortu, to słyszałam ostatnio, że jeśli chce się trot zdobiony masą marcepanową to musi być krem - nie może być bita śmietana, ale podobno już można zdobić masą cukrową i ją można kłaść zarówno na kremy jak i śmietanę...
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludziska tak robili z 4o pakiem Carlsberga gdzie drugi był za 1 gr. Przychodzili grupami i każda osoba dzierżyła w dłoni dwa 4-o paki
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tylko mówie że nie ważny dowód nie jest problemem jak sie ma cos innego
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
to było chyba w sensie paszport ew inny dokument (choć chyba oprócz paszportu nic innego nie wchodzi w grę bo zaświadczenie o zameldowaniu raczej pod to nie podchodzi)
|
#1870 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Natomiast jeżeli masz paszport to to też jest dokument tożsamości.
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
odhaczamy kolejne sprawy: - obraczki sa juz w domu, sa takie piekne - bylam ponownie u fryzjerki (zaczynam tam bywac co drugi dzien . Fryzjerka dzisiaj miala dla mnie wiecej czasu, pokazala mi albumy ze zdjeciami fryzur zrobionych przez siebie, ciesze sie przeokrutnie, bo bylo przynajmniej 5 ktore mi sie bardzo spodobaly, wiec jestem pewna ze dobrze wybralam - kolejne osoby zaproszone, zostalo jeszcze ok. 5ciu zaproszen, ktore rozdamy w weekend ps. bylam u ciotki, ktorej syn jest w Norwegii (mowilam dziewczyna z Norwegii ze mam tam rodzine) i ona lata do nich przynajmniej 3 razy w roku (a ma 80 lat) i pytam ja dzisiaj jak jej sie tam podoba, ja Norwegie mam przed oczyma, jako przepiekny kraj " ufff... na dzisiaj tyle Czekam na pogode, aby moc pojechac w koncu na urlop do Zakopanego i przy okazji zrobic tam sesje narzeczenska Macie jakies przecieki kiedy bedzie znow cieplo? ![]() ![]() Odpuscilismy dlugi weekend, zeby nie bylo tlumow to teraz pogody nie ma
|
#1872 |
|
Podróżniczka
|
Cześć kochane. No to pora a moją relację ślubną
PIĄTEK W sumie bez stresu żadnego. Gorąco było jak nie wiem a my pół dnia w samochodzie załatwiając ostatnie szczegóły. Rano pojechałam na paznokcie - nota bene wyszły super - potem na salę umieścić winietki - zeszła nam godzina. Po południu zajęłyśmy się z mamą przycinaniem taśmy na kokardy żeby ozdobić klatkę, pojechalismy jeszcze z TŻtem odebrać te dekoracje z kwiatów, które były już gotowe. Później wiązałam z mamą kokardy, zrobiłam pedicure, a wieczorem relaks i poszłam spać koło 22. SOBOTA Wstałam koło 8. Chociaż mama o 7 wparowała do pokoju, żeby włączyć listwę do której podpięty jest router, chciała sprawdzić pogodę Narobiła hałasu i zła byłam jak nie wiem, że godzinę snu mi urwała, ale spokojnie doleżałam i zaraz wstałam. Szybki prysznic, coś na ząb - nawet miałam apetyt I na 10 pojechałam do fryzjera, gdzie czekał już na mnie Michał - fotograf. Świetny chłopak, na luzie było wszystko, robił fotki z ukrycia - wcale się nie krępowałam tylko zachowywałam naturalnie. Był cały czas ze mną u fryzjera, żeby uchwycić wszystkie momenty, wiec fotki będą boskie, jak mam wałki na głowie lub tapira Potem na 12 miałam kosmetyczkę w Sephorze. Oczywiście znowu z fotografem. Makijaż wyszedł super, chciałam delikatniejszy niż próbny i taki właśnie był. Jestem zadowolona i polecam. Trwałość super, nawet nie musiałam używać bibułek matujących. Od fryzjera wyjechałam o 13 i oczywiście lało jak z cebra. Ale humor mi dopisywał. Fotograf przyjechał do domu robił zdjęcie za zdjęciem, aż wreszcie i moja mam przywykła do jego obecności O 14 przyjechała Madzia - świadkowa Jak ludzie zaczęli wchodzić do domu czekałam w kuchni na znak od mamy, aż TŻ wejdzie. Mama pokiwała a ja wyszłam do mojego narzeczonego. TŻ wyglądał super Potem było błogosławieństwo i powoli ruszyliśmy do kościoła. Było chłodno, ale z emocji nie czułam zimna. Przez kościół przeszliśmy sprawnie. Znowu trochę stresu. Przysięgę mówiliśmy powoli, dokładnie i do siebie Podziękowanie wyszło super, zrobiliśmy ślubowanie rodziców - też było fajnie Zagrali piosenkę i zatańczyliśmy - wszyscy się wzruszyli, nawet mój tatuś. Dalej oczepiny i tort NIEDZIELA Oczywiście się spóźniliśmy, jak zawsze, przez mojego już MĘŻA Poprawiny od 15, mieliśmy być na 16, a byliśmy 16.20. Zespół się stresował bo czekali na nas z rozpoczęciem wesela, ale potrafili i to obrócić w żart. Znowu było kilka zabaw i konkursów - min. pojedynek bokserski i astronauci (rajstopy na głowy ) Tą drugą szczególnie polecam - może się komuś wydawać głupia i tandetna, ale wszyscy płakaliśmy ze śmiechu - rewelacja. Drugi dzień już kompletnie na luzie. Cieszyliśmy się sobą nawzajem. Zabawa była super. Przez dwa dni nie schodziłam z parkietu. Tańczyłam chyba z każdym chłopem na sali i wcale mi to nie przeszkadzało. Bawiliśmy się świetnie, wytańczyłam się za wszystkie czasy. Podczas wolnych utworów tańczyliśmy z mężulkiem i było bardzo romantycznie, jakby nie było wokół nikogo. Suknia wyglądała i leżała super, ale całe szczęście, że miałam ramiączka bo podczas podnoszenia rąk leciała no i standardowo ciężko było wziąć oddech. Podwiązka też szybko mi spadła. Tren wyglądał pięknie, a suknia podpięta zachowywała się idealnie, oczywiście się cała ubrudziła i mnie podeptali. Buty były wygodne, ale za wysokie i musiałam po pierwszej w nocy zmienić na ortopedyczne sandałki ![]() Generalnie jestem wniebowzięta i strasznie szczęśliwa, mój mężulek również i powiem Wam, że coś się w nas zmieniło. Nie prawdą jest jak ludzie mówią, że po ślubie nic się nie zmienia. W poniedziałek u teściów były poprawiny poprawin. Wczoraj jeszcze szalony dzień. A dzisiaj juz dostaliśmy akt ślubu i oficjalnie jestem panią M. (nie ma to jak mieć dobre znajomości ) Możemy wiec podpisywać akt notarialny na nasze mieszkanko i rozpoczynać remont |
|
|
|
#1873 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Lady, ja mam przecieki, że w sobotę 19.05 będzie ciepło i słońce
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
MagdziaS piękna relacja
bardzo się cieszę, że tak pięknie wszystko się udałoA tak btw mamy jakiś klub ![]() Dziewczynki, budowlańcy zaczęli dzisiaj stawiać więźbę
|
|
|
|
#1876 |
|
Konto usunięte
|
magdzias super relacja
![]() widze ze wszystko sie udalo ![]() jem loda bo jestem ostatnio zestresowana i juz mi lepiej
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
![]() gratulacje relacje dodaje do zestawienia
|
#1878 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Cytat:
A klub miałam na myśli majówkowy Kilka zdjęć mam w profilu w albumie ślubne ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Dzięki |
||
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jedyny dokument jaki mogłabym mieć to będzie prawko
![]() ale mam zdjęcia więc podjade i zrobie nowy skoro to bezpłatne. MadziuS super relacja ![]() LadyS cykaj foty obrączek, zwłaszcza na ręce bo chyba mamy podobny model?
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
niestety jak się wejdzie na Twoj profil nie widać albumów chyba masz zablokowane
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1882 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Konto usunięte
|
ble cemy foto!
|
|
|
|
#1884 |
|
Konto usunięte
|
magdzius super relacja!
co do zastrzyków: załatwiłam
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za relacje
![]() ![]() klask i: wyczuwa sie spokoj, radosc i milosc w tej opowiesci jeszcze raz gratuluje i ciesze sie ze wszystko sie pieknie udalo hehe, to oczywista oczywistosc 19stego w calym kraju bedzie piekne slonce, blekitne niebio, a temperatura nie spadnie poznizej 21 kreski Tylko ze ja w sobote akurat nie moge jechac do Zakopca Cytat:
przy swietle dziennym
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
masa cukrowa tez jest ciezka jak marcepanowa, więc pod nią także kładą masę budyniową lub inną, która pod jej ciężarem się nie spłaszczy. Wiem, bo o tym z panią w cukierni rozmawiałam.
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was piękne PM
![]() W pierwszych słowach kajam się, że kilka dnie nie pisałam. Nie dam też rady was nadrobić, ale z moją nogą nadal nie jest świetnie. Po pracy głównie leżę, żeby noga mogła sobie odpoczywać. Rano i wieczorami jest dobrze, ale w trakcie i po pracy noga jest tak zmęczona, że nie jestem w stanie chodzić. TŻ bez przerwy mnie wszędzie wozi i już mam tego dość, ale do wesela się zagoi Postaram się wpadać jak najczęściej
|
|
|
|
#1888 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
EDIT - część zdjeć juz usuwam Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2012-05-16 o 22:27 |
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Super relacja
![]() Wyszły u nas małe komplikacje i pewnie przed ślubem autka nie kupimy Beznadziejnie, bo mamy wesele z kucharką i auto wtedy jest bezcenne...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

. Fryzjerka dzisiaj miala dla mnie wiecej czasu, pokazala mi albumy ze zdjeciami fryzur zrobionych przez siebie, ciesze sie przeokrutnie, bo bylo przynajmniej 5 ktore mi sie bardzo spodobaly, wiec jestem pewna ze dobrze wybralam

bardzo się cieszę, że tak pięknie wszystko się udało
klask i: wyczuwa sie spokoj, radosc i milosc w tej opowiesci