![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci Listopad-Grudzień 2010
ja już nie daję wit.D - niby nie uzgadniałam tego z pediatrą ale na ogół daje się w okresie jesienno-zimowym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Cassie dziękuję, Maja ma się już dobrze
![]() ![]() Maja je kaszkę mleczno-ryżową rano i wieczorem, ale właśnie przyuważyłam że zjada jej coraz mniej więc chyba już nie długo nie będzie chciala wogóle. Witanminę D odstawiliśmy tydzien temu.Lekarka kazała podawać do maja aż słonko mocniej nie zaświeci ![]() Właśnie wróciliśmy z mężemz rowerów, ponad 20 km zrobilismy napewno ![]()
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Moj syn dopiero wstał
![]() Jutro zajrze ![]() Miłego podpołudnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#65 |
BAN stały
|
czy ktoś wspomoże przyszłą mamusię i kliknie na ten link? proszę o pomoc
[reebok_b]592474[/reebok_b] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Jak to dobrze, że to było ostatnie szczepienie, bo to była jakaś masakra
![]() Kamila cieszę się, że z Mają już lepiej. Nasze dzieci z reguły lepiej radzą sobie z chorobami, niż mogłoby się nam wydawać ![]() Incomprehensible witamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
ja witaminę D odstawiłam sama bez konsultacji z lekarzem - może źle zrobiłam i jednak powinnam dalej podawać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Vitamina D podaje co drugi dzień wg zaleceń mojej pediatryczki która jest b.mądrą kobietą jeśli chodzi o tą dziedzinę
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Hello
A co tu taka cisza?? ![]() ![]() U nas dzisiaj wreszcie zaświeciło słońce. Miłego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja już odebrałam starszą ze szkoły, pojechałyśmy kupić wianek, spinki i podkolanka - już chyba mamy kompletny ubiór na komunię - a nie przepraszam jeszcze majtek nam brakuje ![]() Izul spi z nami więc nie ma w nocy problemu,m ze jak się obudzi to trzeba do niej iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Cassie taka ladna pogoda że wszystkie dziewczyny na świeże powietrze uciekły
![]() My dziś wcześniej wstaliśmy, nasmarowaliśmy rowery, podokręcalismy śrubki. Wyjechaliśmy o 10.00, powrót 17.00 ![]() ![]() Teraz jak tylko się wykuruje jedziemy po fotelik do roweru, kask i będzie z nami szalala po szlakach ![]() ![]() Teraz uciekam do kąpieli i coś pooglądać. Czekam aż mąż da znac że jest na miejscu i wszystko ok. Miłego wieczoru wam życzę ![]()
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Up,up..
Co tu tak cicho? Gdzie sie podziewacie dziewczyny?? U nas LATO wróciło ![]() ![]() Ciao ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Co tam u Was? My, pewnie tak jak większość, dzisiaj prawie cały dzień spędziłyśmy na dworze. Ale już w weekend pogoda ma się popsuć więc może pojawi się więcej wpisów ![]() Jutro teściowa porywa Gabi na cały dzień, a ja jakoś nie mogę się z tym pogodzić. Jeszcze nigdy nie rozstawałam się z nią na tak długo ![]() ![]() ![]() ![]() Goodnight jak tam opalenizna? ![]() ![]() Spokojnego wieczorku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Za mną ciężki wczorajszy dzień. Rano wyciągnęłam kartotekę Mai do lekarza. Jak ją zobaczyłam myślałam że komuś coś zrobię. Okazało się że ma zapalenie oskrzeli z początkiem zapalenia płuc (!!). Jednak przecież tam u teściów wszyscy mówili że dziecku nic nie jest :-/.. Dostaliśmy skierowanie do szpitala... Udało się dogadać z lekarka że kupimy jej dość drogi zastrzyk i poczekamy w domu do wieczora. Późnym popołudniem moja mama przypomniala sobie że ordynator pediatrii przyjmuje gdzies prywatnie. Zadzwoniłam i trfiliśmy do niego. Powiedział że nie jest ciekawie ale płuca są ok, nie będzie nas ciągnął do szpitala bo możemy jakieś inne świństwo tam zlapać a wrazie jakiejkolwiek potrzeby on jest na telefonie. Dziś mała juz lepiej wygląda ale mnie chce coś trafić bo na 14.00 mam do pracy i musze ją zostawić
![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Oj Kamila współczuje Ci bardzo.
![]() A ja od rana sprzątam. Przynajmniej jutro już będę miała z tym spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
![]() Wylazłam z podziemia i przypadkiem znalazłam watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Kamila biedna mała
![]() Donuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Kamila jak tam u was? Jak malenka sie ma?
U nas dżuma ![]() Macie moze jakies fajne przepisy na zupe albo cos z botwinki ![]() ![]() Witam nowe mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Hej
U nas rano było ładnie, ale teraz już pada. Mąż był dzisiaj z Gabi na pierwszych zajęciach na basenie. Gabrysia była zachwycona ![]() Donuś Witaj ![]() Goodnight niestety nie pomogę, nigdy nic nie gotowałam z tych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
![]() Ja natomiast walczę ze skutkami alergii na pyłki.Od 2 lat mam dopiero ale na wiosnę czuję się fatalnie, wyglądam jak zapuchnięty miś panda ![]() Aha, dziewczyny zamówiłam sobie z Avonu kremu Solution z zieloną herbatą i jestem pod wrażeniem.Jeden na noc drugi na dzień. Polecam wam. GoodNight zupa szczawiowa ![]() ![]() ![]() Tutaj jeden z wielu przepisów,ja robie z ryżem i odrobiną koperku ![]() http://lepszysmak.wordpress.com/2012...pa-szczawiowa/
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() u mnie z czasem kiepsko nie mam kiedy siedziec na forum... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Hej, hej mamuski...Gdzie sie podziewacie?? Wątek nam spadl
![]() Jak tam u was? U mnie dżuma pogodowa i nuda. Dziecie spi, ja gotuje zupe i sprztaam mieszkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() no szkoda, że tu taka cisza ![]() ![]() Ja mam trochę problemów z młodszą córką, bardzo marnie przybiera na wadze i ciągle biegamy po lekarzach... Gabi w jej wieku ważyła 1 kg więcej chociaż urodziła się dużo mniejsza... I ogólnie jakiegoś doła łapie przez to wszystko, pogoda też ku temu sprzyja ![]() Mam pytanie, czy Wasze dzieci załątwiają się już do nocnika? Moja nawet nie chce na nim usiąść i nie mam pomysłu jak ją przekonać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
A ile waży? A tego, ze starsza wazyla odrobinke wiecej nie powinnas chyba brac pod uwage, przeciez kazde dziecko inaczej sie roziwja. Moj syn wazy jakies 11.5 kg. Chyba. Nie mam wagi a na szczepienie ide w nast. tyg to bede wiedziala
![]() Moje dziecie jak chce siku to przynosi nocnik z łazienki, stawia w salonie i ucieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Teraz waży 4700, a ma skończone 3 miesiące, waga urodzeniowa to 3 kg. A Gabi waży obecnie 10,5 kg, ale urodziła się maleńka bo ważyła 2100.
Mam nadzieję, że Twój synek dobrze zniesie szczepienie, u mnie była masakra, o ważeniu nie było mowy ![]() A co do nocnika, ja się już tyle o tłumaczyłam, że chyba odniosło to odwrotny skutek i teraz nawet nie chce na niego spojrzeć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
No to faktycznie nie duzo 2100, a wktórym tyg sie urodziła? Moj wazyl 2930
![]() A to młodsza nie przybiera na wadze? Jak ty sobie dajesz rade z takimi maluchami? Ja z jednym czasami nie wyrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Z tą wagą chodzi o młodszą córeczkę
![]() ![]() Jak daję sobie radę? Początki były ciężkie, zwłaszcza, że |Gabi była przyzwyczajona, że byłam tylko do jej dyspozycji i ciężko jej było zaakceptować, że nie mogę jej poświęcać już tyle czasu. Ale po tych 3 miesiącach już co nieco pojęła i z dnia na dzień jest coraz lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Zimno u mnie i wieje, az sie nie chce wylazic ![]() nie moge odsmoczkowac Justyny i mam nerwa , co zabiore w nocy to dziadostwo to jest placz, ale przyznaje ze troche z wygody jej oddaje bo mi sie wstawac nie chce ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- a poza tym jeszcze tylko dwa cykle i od lipca zaczynamy starania o dzidzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jakich powodow odkładacie? Fajnie ci, zazdroszcze. Ja tez chciałabym byc juz gotowa, ale sie boje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.