|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Sporo
Ja ze śląska za lublin
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana..
Coś mnie łapie jakies choróbsko wiec zaaplikowałam juz wapno, witamine C i czosnek , w końskich dawkach - powinno zadzialac .. Zaczynamy powoli etap informowania świata , znajomych o mojej ciazy . kazdy kto do mnie napisze zadzwoni odrazu sie dowiaduje . No nie moge sie powstrzymac zeby nie powiedziec .. Zaskoczyla mnie reakcja mojego kolegi ze studiow z ktorym nie widzialma sie juz ponad rok ,,. Ja mu sie chwale a on '' Boże napewno sobie poradzisz , dasz rade . to nie koniec swiata - pamietaj '' cos w tym stylu .. Yyyy dlaczego jak dziewczyna ma 22 lata to odrazu musi byc zalaman ze jest w ciazy .. dziś taki stereotyp krąży . JA JESTEM NAJSZCZESLIWSZA KOBIETA POD SLONCEM ..a on mi takie coś ehh ..Emylka - powodzenia na wizycie i kciuki zacisniete .. Cytat:
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj zaczełam II trymestr
![]() Dzisiaj mam wizytę będą te badania przezierności itd. Poznam płeć ??Pewnie jeszcze nie...
|
|
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na szczeście nie ide na żadne wesele. No oprócz swojego w lipcu
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za II trymestr ![]() I za wizyte ![]() A w którym tyg. jesteś? Ja wczoraj byłam w 13t4d i niestety płci nie poznałam ![]() Ale niektóre dziewczyny w podobnym tygodniu już wiedzą
|
||
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
HEYKA! czy ja również mogę dołączyć do grona grudniowych mamusiek?? jestem w 9 tc i 5 d termin na 14 grudnia
pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia )
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny szukam na all ciuszkow dla dzieci ...ale mam problem co to są Rampersy???wg mnie wyglądaja jak body to sie cos rozni?
ja dostaje krecka od tego wszytskeigo..body, spioszki, pajacyki..ja nei wiem czym to sie rozni |
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna madonna nie martw sie, ja też nie wiem za bardzo :P
Ide oglądac przepis na życie z obiadkiem w łóżku |
|
|
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj myślałam, że kupiłam pajacyka, a mama mi mówi, że to śpioszki ![]() Nauczymy się
|
||
|
|
|
#3311 |
|
Rozeznanie
|
Witam was, czuje sie tragicznie chorobsko przybralo na sile, pije sok z malin i cytryny, rosolek tez zrobiony czosnek jadlam na noc z kanapkami, zrobilam sobie nawet napar z kropli mietowych i wachalam przez jakis czas, jednak na razie bez zmian, dzisiaj umowilam sie na 17 do lekarza ciekawe co mi zaleci.
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrewitam nową mamusię!! oliweczka trzymam kciuki!! ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
)ale na tym etapie latwo moze pomylic wiec to taka czasem zgadywanka .ale nastepnym razem sama sie juz chyba spytam bo będe z tżem i sie spytam czy widzi co to.jak nieto ok jak tak to super to już bedzie wtedy 17 tydzien wiec moze
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-17 o 10:55 |
||
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole dzien dobry, mam dzis dobry humorek, bo w koncu bylo bzyku-bzyku , ostatnie bylo jak zaszlam w ciaze takze mam prawo byc dzis happy
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-17 o 10:57 |
|
|
|
|
#3314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To czekamy na relację i trzymam kciuki za dobre wyniki !!! Jak się ładnie rozkraczy to poznasz płec Cytat:
Cytat:
Trochę uczę sie przy koleżankach bardziej doświadcoznych i z tego co się orientuje jest to pajacyk bez stópek ![]() DeKajka- niektórzy nie są na tyle dojrzali aby podejśc do ciaży jakoś rozsądnie.. Czasy się zmieniły i teraz kobiety robią studia, karierę i dopiero decydują się na dzieci. Kiedyś było to normą, że 20letnia kobieta miała już dziecko i nikogo to nie dziwiło.. ......................... .................... Wymoczyłam sie przed chwilką w wannie, nasmarowałam oliwką i siedzę w szlafroczku
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#3315 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczęta
![]() Jakoś nie mam weny pisać, tylko Was podczytuję. Trzymam kciukasy za wszystkie wizyty i gratuluję udanych. Ja dziś na 14:45 jadę do swojego lekarza, zobaczymy co mi powie. I czy gdzieś jeszcze będę się dobijać na badanie NT... Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Zazdroszczę ![]() Ale dziś biorę L4 i mam nadzieję, że dołączę do Ciebie od pon
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
||
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj na necie obejzralam przepis na życie ))jedyny serial ktory oglądam
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ImmortalWoman - witamy w naszym gronie
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już będziesz chciała byc na L4 do końca, czy czasowo tylko bierzesz? Ja póki co mam do 14.06, ale nie planuje póki co wracac do pracy.. Mamy tam niezłe kongo więc wolę się nie denerowac Cytat:
Ja oglądam Julię
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#3319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że choróbsko szybko przepędzisz Cytat:
Mam nadzieję, że na nast. usg w 18 tyg. poznamy płeć ![]() Myślę, że w 17 tyg. też już powinno być widać o ile Maluch ułoży się odpowiednio ![]() Cytat:
![]() ![]() Oby do września, oby do września ... Codziennie sobie to powtarzam, bo z każdym dniem coraz bardziej nienawidze swojej pracy ![]() Cytat:
za wizytę.Też jestem ciekawa co powie Twój lekarz. |
||||
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
13t1d
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam paru znajo9mych co jak sie dowiedzialo o mojej ciązy to przestalo mnie zapraszac na imprezy do siebie itd(inna sprawa ze i tak juz nie mam na to ochoty), bo stwierdzili ze ja juz teraz zapadne sie w pieluchy wiec zadna ze mnei towarzyszka do zabaqwy a ja ejstem bardzo szcesliwa, zawsze marzylam o dziecku.moj tz też on tez mial wczesniej związki ale nigdy nei byl sczesliwy tak naprawde, ja zrsezta tez.obydwoje bylismy po przejsciach roznych uważam ze mielismy cholernie wielkie szcescie ze my obydwoje uczuciowi i wrazliwi na siebie trafilismy )wiem ze juz takiego kogos bym nei znalazła![]() to co inni sądzą o tym ze bede matka w nosie mam, ostatnio na facebooku jeden taki moj znajomy napsial sobie na tablicy, że nie znosi kobiet cięzarnych i matek bo one sa ogłupiale i tylko o jednym potrafia mowic...............jakas masakra jak neiktorzy są ograniczeni..a chlopak ma 29 lat wiec zaden smarkacz ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- idziemy oliweczka łeb w łeb
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna masakra, jak niektórzy ludzie potrafią być zacofani
Mi jeszcze nikt nie współczuł, że jestem w ciąży ![]() Ciekawe co będzie jak przyjdę w weekend do szkoły z widocznym brzuszkiem, bo jak narazie ze studiów to wiedzą tylko moje dwie najbliższe koleżanki
|
|
|
|
#3323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę do końca wziąć. Po porodzie macierzyński wydlużony o te 4 tygodnie plus cały urlop wezmę z tego roku plus z kolejnego, także trochę mi się uzbiera. A do pracy nie chcę wracać, bo ja się tu wykańczam psychicznie. Nie dziękuję No jestem ciekawa i może na USG coś podejrzy, bo ja bym już chciała znac płeeeeć
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
, a na kiedy masz termin-ja 21 listopad
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze wczoraj ja sie pozarlam z tz i mam dzis podly nastroj...wszytsko przeczytalam ale nie mam weny na pisanie.po krotce... Madzius super ze wszytsko ok-dzidzia cudna-obraczki rowniez zazdraszczam spodni ja pojade do olsztyna do komisu moze cos kupie....Witam wszytskie nowe mamcie i graluje Chorowitkom zycze szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Weronka przesliczny brzuszek ![]() ja mam chyba rozepchany zoladek bo nie mam tego uskoku ktory mi sie tak zawsze bardzo podobal
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny czy w ciązy mozna jesc fete???bo ja juz zglupialam jecie czy nie? |
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie mam takie samo podejście ![]() Ja czytałam, że niby nie można, potem, że umiarkowana ilość nie szkodzi. Także ja w sałatce mam zamiar jeść jakby co. Nic sie chyba nie stanie.
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na 15tego bo w g usg ciąza jest posunieta dalej o prawie tydzien
ale to sie jeszcze jak wiadomo moze zmienic.wg om jestem w 13tyg 1 dzien a wg usg w 14tyg---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- no wlasnie bo mam taką ochote od wczoraj ze naprawde msuze chyba sobiekupic bo zwariuje jak raz zjem to od razu nic sie nei stanie a nie tykałam jej od marca |
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Mojito
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

dlaczego jak dziewczyna ma 22 lata to odrazu musi byc zalaman ze jest w ciazy .. dziś taki stereotyp krąży . JA JESTEM NAJSZCZESLIWSZA KOBIETA POD SLONCEM ..a on mi takie coś ehh ..

będą te badania przezierności itd. Poznam płeć
??Pewnie jeszcze nie...

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
za II trymestr 

4.9.10 Nasze malenstwo