Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-08, 20:41   #4891
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

a irlandia wam sie nie marzy,eeee??
oj napewno mi sie nie spodoba w tym sklepie
kasiulek ty dawaj adres to ci podeslemy jakąś sexi koszulke i piłe elektryczną. otworzysz do szeroka okno, powiesz tz-owi żeby się patrzył przez, a ty wysmarujesz się oliwką, założysz sexi komplecik i bedziesz drzewa wycinać i w ogóle słyszałam że jak facetowi sie nazbiera to go jajka pózniej bolą wiec okaż litość!
a jak oliwka?to te zęby?
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 21:04   #4892
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

a ja slyszalam ze zbyt dlugie przechowywanie materialu genetycznego grozi zapaleniem zoledzi i potem rzuca sie na mozg.

kasiulka zlituj sie nad tym Tztem. ja na przyklad pomijajac fakt iz bylam bardzo spiaca dalam sie bzyknac o 4.30 rano jeszcze przed wyjazdem TZta w delegacje.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 21:38   #4893
agika11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
a ja slyszalam ze zbyt dlugie przechowywanie materialu genetycznego grozi zapaleniem zoledzi i potem rzuca sie na mozg.
to do mnie przemówiło

Daria, mój brat mieszka z żoną w Irlandii prawie 2 lata-w pobliżu Belfastu, a siostra w Anglii więc może kiedyś się wybiorę . Ale my to może jeszcze w tym miesiącu się meetniemy

Możecie być ze mnie dumne - napisałam moje wypracowanie o 47 słów więcej niż min. zadane Jestem taka dumna z siebie. Mam nadzieję, że mój Paolo też będzie
Stary 2007-01-08, 21:40   #4894
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny litościnie moge z Was .
Kasiulko Ty lepiej przyciśnij tż i się sexnijcie bo Ci dziewczyny nie dadzą spokoju .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 22:26   #4895
agika11
Zadomowienie

Zerknęłam sobie na wątek styczniówek 2007, by sprawdzić, czy są jakieś informacje na temat małej Wiktorii, nic nie wiadomo nowego.
Dziewczyny wklejają zdjęcia swoich nowo narodzonych dzieciątek i one są takie śliczne, że zaraz bym chciała takiego bobaska mieć Nasze to już duże szkrabiki są Trzeba się poważnie zastanowić.
Dobranoc
Stary 2007-01-08, 22:37   #4896
ch_aga
Zadomowienie

Tiaaro --
Agiko -- dziekuję A ile Kamilek waży, bo Muszek około 10,5kg Ale dziś na przykład na obiad wtrąbił cały słoiczek obiadku w tych większych porcjach, 190g, i jak zobaczył dno to zaczął kwękać więc otworzyłam drugi i jeszcze połowę wciągnął Potem ziemniaki z naszego obiadu i to tak solidnie. A w międzyczasie deserek cały słoiczek, jabłuszko, chlebek z masełkiem i podjada to co widzi u nas, dziś dostał odrobinę bułki maślanej.
Ścinałam Mateuszkowi tylko odrobinę grzywki, reszty nie ruszam bo teraz tak ślicznie zaczynają mu się krecić włoski z tyłu Zobaczę, jak będą jeszcze dłuższe.

Wy o wyjazdach za granicę a ja marzę o wyjeździe gdziekolwiek, nawet na Mazury. Ale nie wiem czy się uda, remont zagarnął wszystkie nasze fundusze i nie wiem kiedy się odkujemy
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 07:58   #4897
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko Kamilek jest drobniejszy od naszych Mateuszków więc może dlatego wydaje Ci się że mniejszy. Mój Mati waży 9200g ale on bardzo schudł przez te choroby, ale zaczyna pomału wracać do siebie . Jaki rozmiar ciuszków nosi Kamilek? Mati nosi jeszcze na 74-80, a body na 80-86cm.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 08:50   #4898
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Mati pokazuje ząbki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04153.JPG (116,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2007-01-09, 09:02   #4899
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Mati to wogole model na calego.przegladalam wczoraj wszystkie zdjecia zalaczone na tym watku i to wlasnie Mati jest na wiekszosci zdjec numer 1.

Agiko powiem szczerze ze bardziej niz twoje wypracowanie (oczywiscie buziak za to ze jestes taka zdolna ) interesuje mnie twoja salatka . powiem wam ze ostatnio jestem taki wilk na jedzenie ze nie wiem co sie ze mna dzieje. takie zachciewajki sie mnie czepiaja czyzby to wina zimy??

ja zmykam dzisiaj do tesciowki. cieplutko moze sie potem puszcze na miasto ze szwagierka??

Edytowane przez tiaara
Czas edycji: 2007-01-09 o 09:28
Stary 2007-01-09, 09:41   #4900
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- rzeczywiście Mateuszek ślicznie wychodzi na zdjęciach tutaj również

A wogóle to się pochwalę, że dziś Muszek przespał w sowim łóżeczku od 21.00 do 4.00, tu go nakarmiłam i próbowałam odkładać dwa razy ale się wybudzał więc wzięłam do siebie i spaliśmy do 8.00
Pozdrawiam
Stary 2007-01-09, 09:51   #4901
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziękujemy

Ch_ago gratulacje no teraz możesz powiedzieć, że się w miarę wyspałaś . Zauważyłam, że dużo osób ma ten problem ze spaniem ze swoimi dziećmi . No ale u Ciebei chyba schodzi to na dobra drogę powodzenia.

Agiko pochwal się oceną z włoskiego wogóle łatwo wchodzi do głowy ten język?

To na osłodę wklejam jeszcze dwa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04113.JPG (93,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04122.JPG (106,1 KB, 21 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 10:01   #4902
agika11
Zadomowienie

cześć kobiałki
Pan był zachwycony moim wypracowaniem dostałam MOLTO COMPLIMENTI . I chyba się rozochocił bo kazał dialog teraz napisać
Kamilek waży około 9 kg. Nosi ubranka głównie 80 rozmiar. Jeszcze kilka na 74 ale przeważnie kupuję na 80. Choć ostatnie body w Auchan 80 okazało się w sam raz. Ale cóż każde dziecko jest inne. Moj TŻ też był chudy nazywany do 18 roku życia, a teraz walczy by nie przytyć za bardzo, bo ma duże skłonności. Oby był zdrowy i wesoły
Ja tez jestem fanką TESCOwskich body - dobre gatunkowo i cna nie za wysoka
Stary 2007-01-09, 10:13   #4903
agika11
Zadomowienie

Tiaara ty się nie puszczaj jak mąż w delegacji

Płatku, nie wystawia nam ocen tylko napisał mi na wypracowanku : MOLTO BENE!!! COMPLIENTI! Język jest łatwy - zwłaszcza jak się zna angielski, bo trochę słów do polskich trochę do angielskich jest podobna. Mój problem jest taki, że ja tylko na tych lekcjach się uczę - potem już mi się nie chce. Ale lekcje na maxa staram się wykorzystać. Ale z co z tego - choć mogłabym coś powiedzieć to po angielsku jest mi szybciej i łatwiej - więc zawsze wybieram English - nawet do rozmowy z Włochami
Tiaro a może te zachciewajki to pierwsze oznaki kogoś . JA mam dziś w pracy sałatkę z następujących składników: pieczarki duszone z cebulką+czerwona fasola+jajko na twardo+ kiszony ogórek+sól+pieprz+jogurt naturalny z odrobiną majonezu. Choć po składnikach się nie wydaje i po wyglądzie też nie to zaskoczyła mnie smakiem jak ją pierwszy raz zrobiłam. Mi smakuje i mojemu TŻ też bardzo
Płatku - Mati śliczny, really, wklej zdjęcie TŻ, bo choć ty piękna jesteś babeczka i oryginalnej urody to mnie się zdaje, że MAti to tatuś. Wklej jak możesz to porównamy.
Stary 2007-01-09, 10:26   #4904
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko wklejam po cichaczu bo bardzo nie lubi jak pokazuje jego zdjęcia ale masz racje Mati jest bardzo podobny do taty, ale mówią, że uśmiech ma mój
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03932.JPG (107,6 KB, 33 załadowań)
Stary 2007-01-09, 10:35   #4905
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- Matik jest chyba mieszany Najważniejsze, że przystojniak Wam rośnie i przyszły łamacz niewieścich serc
Pozdrawiam
Stary 2007-01-09, 10:45   #4906
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Hej!
Ja widzę, że Mati ma po trochę z Was obojga . Oczy bardziej TŻ, a usmiech faktycznie Twój Płatku .
Śliczne te zdjęcia, zwłaszcza z ząbkami, szkoda że najpierw nie obróciłaś tego zdjęcia, bo niewygodnie się patrzy .

Agiko gratulacje! MOLTO BENE!!!
Mam pytanie, jak Ty robiłaś inhalacje Kamilkowi i czym? Natalka miała katar tylko 2 dni, ale teraz słyszę jak jej chrobocze w klatce piersiowej i gaworzy przez nos, mimo, że nie ma kataru. Martwie sie, żeby to nie były zatoki i oskrzela . Dziś po południu idziemy do lekarza, musi ją zbadać, bo jestem zaniepokojona. Taka ładna pogoda, słonko świeci, prawie 10 stopni, a ja boję się wyjść z Nią na spacer

Zaraz muszę zmykać na jazdę, to przedostatni raz przed egzaminem, a później do tego lekarza. Do wieczorka dziewczynki, miłego dnia

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 11:12   #4907
ch_aga
Zadomowienie

Kostko -- ja robię inhalacje z soli fizjologicznej a jak miał zapalenie oskrzeli to z kropelek Berodual.
Dużo zdrówka dla Natalki
Pozdrawiam
Stary 2007-01-09, 11:56   #4908
agika11
Zadomowienie

Kostko,
inhalacje robię inhalatorem - cena od 150 zł w górę. W październiku jak mi się rozchorował robiłam mu Pulmicortem (to na astmę już) oraz do tego 3 kropelki Berodualu. Teraz robię solą fizjologiczną i 15 krolelek Muclosolvanu do tego. Można też robić samą solą fizjologiczną jak jeszcze nie ma dużego problemu z oskrzelami.
MAm dziś seksualne podejście do pracy - pieprz*ć wszystko
Stary 2007-01-09, 12:02   #4909
agika11
Zadomowienie

Płatku - jednak tatusiek . Ale co osoba to opinia Fajnie mieć dwóch chłopaków no nie , bo mnie się to strasznie podoba

Kostko to ja życzę korków na egzamin - tak żebyś nie musiała za dużo jeździć Trzymam kciuki i wirtualnie kopię cię z doopcię na szczęscie

Ch_aga - jakieś ciążowe objawy?

Patrzę dziś w lustro i co widzę: móstwo nowych zmarszczek pod oczyma Porażka Poza tym strasznie mi się cera pogorszyła. Zmarszczki i syfki to jest połączenie. Używacie jakiś dobry krem pod oczy ???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 12:14   #4910
ch_aga
Zadomowienie

Agiko -- narazie żadnych objawów ale jeszcze mam czas, bo przy Mateuszku to jakoś 7 dnia od zapłodnienia miałam dziwne sensacje żołądkowe ale test wtedy wyszedł jeszcze negatywny więc mam jeszcze czas
Ja nie używam nic pod oczy a przydałoby się Ale u mnie to już niedługo trzydziestka stuknie, o rany !!! Naprawdę trzeba kupić dobry krem na zmarszczki !!!
Pozdrawiam
Stary 2007-01-09, 12:14   #4911
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Ho ho widze że humory na wątku dopisują.
My narazie wielkiego świata nie podbijemy. okazało się że źle nazwali stanowisko w ogłoszeniu i kasa jak dla nas śmieszna, bo tyle ile tu mamy więc nie ma sensu tyłka ruszać. Plus z tego jeden, zrobiliśmy sobie ekspresową wycieczke. Napewno będziemy jeszcze próbować. Wierze że kiedyś się uda.
Julka spała praktycznie całą droge, 6h w życiu nie była tak grzeczna.
Teksty a propos sexu kasiulkowego mnie powaliły
Chago nareszcie pokazałaś nam synka i siebie!
Agika a ty wolisz włoski czy nauczyciela??
'

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 13:17   #4912
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko my mieliśmy Flixotide i Atrovent, kupiłam dla Mateusza taką tubę z maską do inhalacji kosztowała jakieś 28zł. Może Natalka nie będzie potrzebowała inhalacji, oby daj znać jak wrócicie od lekarza.

Joasiu trafne pytanie .
Szkoda, że Wam nie wyszło, ale jeszcze coś się trafi. Pokaż zdjęcia Julki naszego aniołka ale zrobiła Wam miłą niespodziankę .

My bylismy dzisaj na dłuższym spacerku i Mati był odziwo grzeczny tylko deszcz nas złapał i musieliśmy wracać, ale dzsiaj jest już spokojnieszy i nawet sam się bawi .

Kostko chciałam odwrócić zdjęcie, ale wtedy musiałabym zmniejszyć jakość i zdjęcie było beznadziejne więc zostawiłam tak .

Gdzie się podziała Kasiulka .
Stary 2007-01-09, 14:56   #4913
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku jestem, ale zabiegana po uszy, nie dam rady dzis nic popisać
Śmiejscie sie ze mnie smiejcie , a mnie coraz mniej do smiechu.

Zdjecia super, Mati uroczy i ja bardziej widze podobienstwo do mamy

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 15:09   #4914
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziękuje Kasiulko pracuj, pracuj i w końcu postaraj się o internet bo za mało tu Twoich postów .
Stary 2007-01-09, 17:52   #4915
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

My już po wizycie. Natalce na szczęście nic takiego nie jest...ufff. Lekarz kazał mi kupić ODKURZACZ do nosa, żeby usunąć zgęstniały katarek i oczyścic zatoki.
Dziewczyny dziękuję za podpowiedzi w sprawie inhalacji .
Ja od dwóch dni na noc smarowałam chusteczkę higieniczną Wick VapoRub i składałam tak, żeby maść nie dotykała skóry. Kładłam Natalce na klatce piersiowej pod piżamke. I pomagało, lepiej jej sie oddychało.
Przy okazji zmierzyłam i zważyłam Natkę. Mierzy 73 cm i waży 9800 i dowiedziałam się również, że Natalusi będą wkrótce wychodziły górne ząbki

Joasiu po takiej wycieczce na pewno się trochę rozluźniłaś , a i miło Wam pewnie było, że Julcia taka grzeczna podczas podróży . Jeśli nie Gdańsk, to na pewno inne miasto na Was czeka

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 18:06   #4916
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko kamień z serca ciesze się że to nic poważnego no i Natalka ładną ma wagę . Zastanawia mnie co to za wynalazek "odkurzacz" do noska ? Dobrze obmyśliłaś z tym Wickiem ciekawe czy nie można by było cialko dziecka nim już smarować nie pytałaś lekarki?
Stary 2007-01-09, 18:09   #4917
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

ale ja sie puszczalam na zakupy i w odwiedzinki a nie na chlopow. co do wyprawy to zakupilam sobie te moje kozaczki ostatnia para byla juz w tamtym tygodniu wiec szlam tam jak na szpilkach. w drodze powrotnej weszlysmy ze szwagierka do taniej odziezy i zakupilam sobie tez futerko z firmy H&M. za cale 17.50.

a jeszcze nie pisalam ze w niedziele ide na dancing bez TZta. on zostaje z mala w domciu. a idziemy mala grupka bo ja , szwagierka bratowa TZta tesciowka i jeszcze cztery dziewczyny.

ide cos zjesc bo mi kiszki marsza graja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 18:10   #4918
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Kostko kamień z serca ciesze się że to nic poważnego no i Natalka ładną ma wagę . Zastanawia mnie co to za wynalazek "odkurzacz" do noska ? Dobrze obmyśliłaś z tym Wickiem ciekawe czy nie można by było cialko dziecka nim już smarować nie pytałaś lekarki?
z tego co wiem (przepraszam ze sie wtracilam) to do trzeciego roku zycia nie powinno sie smarowac. wiem bo pytalam w tamtym roku jak Wiki byla chora. pozostal nam nawilzacz powietrza i kropelki ktore wkrapla sie do wody. ja osobiscie polecam, szczegolnie w trakcie snu. Wiktorii zawsze sie lepiej oddycha.

Stary 2007-01-09, 18:59   #4919
kizia86
Raczkowanie

GG do kizia86

hej dziewczyny pomocy!!!Mój synuś ma dwa ząbki na dole i zaczynają mu wychodzić u góry.Bardzo płacze,marudzi,budzi się w nocy.Stosowałam wszystkie znane mi metody żele,preparaty przeciw bólowe masaże dziąsełek i nic nie pomaga.Może znacie jakieś inne sposoby.
kizia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 19:18   #4920
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kizia ja smaruje żelem dentinox i ewentualnie jak jest bardzo niespokojny daję mu czopka viburcol nie znam żadnych innych sposobów .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości