Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 12:37   #3811
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
tez chce takiego linka z siatka centylowa jak to zrobic?
proszę bardzo
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/

musisz sie tam zarejestrowac

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
to tak jak ja jak nie mam czasu to nie mam, jak mam czas to mam lenia. No ale cholerka nie samym dizeckiem i sprzataniem/gotowaniem sie zyje. Trzeba oddac sie tez przyjemnosciom

gdzies kiedys przeczytałam mądre słowa: "czysty dom to oznaka zmarnowanego zycia" i tego sie trzymam

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:39   #3812
wariateczka88
Zadomowienie

kurde my 210 za ta 6w1 ale mala kase na szczepienie dostala w prezencie jak sie urodzila,tak ze nie jest tak zle
goldika jak ja takich wizyt nie lubie,u nas sie zapowiadaja bo jakby mieli jechac do wrocka zeby klamke pocalowac to
zreszta my musimy za jakis zcas jechac do tesciow na tydzien bo mala ma tam wizyte u ortopedy,mam nadzieje ze ostatnia(kontrolna tylko) bo tam zaczelismy chodzic to juz chce to tam zakonczyc,a tu ciezko dostac jakis termin szybszy niz nie w przyszlym roku

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:39   #3813
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Idę obiadek robić - dzisiaj przepis dla lenia hehe Przysmaż pierś z kurczaka na oleju z rozpuszczoną kostką rosołową, potem zalej to śmietaną i gotowe Polewamy ziemniaki tym sosikiem też i pycha
brzmi pysznie i łatwo
ja to w ogole cycki lubie

Stary 2012-05-17, 12:41   #3814
ela3010
Zadomowienie

Jejuniu, nie mogę was dogonić i nadrabiam i nadrabiam, od 2h

Dalia gratki za ząbka

Muff zdrowiejcie szybko

Ja dziś na obiad mam rosołek i naleśniki, a tygrys dostał zupkę z pora, selera, marchewki, pietruszki i papryki, nie bijcie.
Tak z rozpędu, a papryka od 10 mca, czy jakoś tak. Oby nic mu nie było, a jadł jak szalony. Kolor i zapach zupki mniamniuśny.

Młody śpiocha to lecę wyszywać, mój tygrys też niedobry, ale walczymy, i tak, ma kołdrę na ziemi po której już całkiem sprawnie raczkuje iwychodzi poza nią, leżak w korytarzu, dywan u nas w sypialni, łóżeczko i tak mu zmieniam te atrakcje, jak mega marudził na rękach u mnie a ja nie miałam jak naleśnika przewrócić to chrupek kukurydziany w dłoń i 5min spokoju.

Mamusie dzieciaków które ukończyły 6mcy, dajecie żółtko? Miłosz wpyla aż miło.

Moja koleżanka 3miesięcznemu dziecku dawała polizać czekoladę , mówiła że jest wtedy szczęsliwsze i śmieje się przez godzinę, niby po tej czekoladzie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:42   #3815
fatal21
Wtajemniczenie

wstala. Ja 6w1 za 180 i pneumo zamierzam ale nie wiem ile?
Stary 2012-05-17, 12:49   #3816
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
Co wy tak marudzicie z ta pogoda?we Wrocku jest ok,troche wieje ale nie przesadzajmy,fakt w parku moze 3 panie z wozkiem oprocz mnie
bo własnie tylko u nas, na DLS pogoda jako tako, w całej PL podobno pada i zimnica

Cytat:
a my sie szczepilysmy chyba szczepionka 6w1,platna niestety i ostatnie szczepienie za tydzien 3 dawka,a pozniej chyba za 2miechy na cos,nie mam pod reka kalendarza szcezpien
az ciekawosci ile za szczepionki placilyscie?
pneumo 286PLN
5w1 135PLN

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:

u mnie pogoda w miare sie zrobila ale ze rodzina tzta przyjezdza oczywiscie bez wczesniejszej zapowiedzi na caly weekend to musze chate szorowac
uwielbiam takie suprajsy moi tescie mieszkaja w tym samym miescie co my, ale juz sie nauczyli ze bez zapowiedzi do nas to nie bardzo, bo po prostu moze nas najzwyczajniej nie byc poza tym ja nienawidze takich nalotów nawet "na chwilke tylko"
a kiedys to teść potrafil z pretensjami dzwonic, jak to, to "on czeka pod drzwiami (oczywiście niezapowiedziany ) a nas nie ma!!! skandal po prostu!!! "

Stary 2012-05-17, 12:54   #3817
fatal21
Wtajemniczenie

ja mieszkma z rodzicami tz wiec juz wiedza ze pedantka ze mnie zadna, a moja rodzinka daleko mieszka czasem jedna sis wpadnie niezapowiedziana ale dobrze mnie zna to jej balagan nie przeszkadza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 12:54   #3818
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
tez chce takiego linka z siatka centylowa jak to zrobic?

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
czuje w kosciach ze albo zab sie pokaze albo ostre chorobsko nas zaatakuje.to co ona wyprawia przechodzi ludzkie pojecie.

trzymam kciuki za zębola... ja tam dzis dumna jak paw chodze ze takie juz dorastające dziecko mam

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:56   #3819
fatal21
Wtajemniczenie

czasem juz nawet tz cos posprzata bo mu przeszkadza a mi niepytalyscie o mycie podlog...jak 1xtyg mi sie zdarzy to swieto,jak mala zacznie bywac na podllodze to pewnie od mopa nie odejde
Stary 2012-05-17, 12:57   #3820
wariateczka88
Zadomowienie

Moi tesciowie tez nie moga sie doczekac kiedy zaserwuja Beatce czekoladke,cukiereczki,i wszystko wszystko co im sie zamarzy(niedoczekanie) jeszcze mi smialo w twarz niby zartuja ze to tak bedzie w sekrecie przed mama haha no ubaw po pachy

Wymianka

Stary 2012-05-17, 13:02   #3821
fatal21
Wtajemniczenie

a dalia nie pogratulowalam.brawa dla Majeczki

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

kiedys Kasia Cichopek mowila ze jej synek nie zna slodyczy i jak chciaal lizaka bo widzial u innego dziecka to mu powiedziala ze to pilka na patyku...no comment ja tam sie rekoma i nogami nie zapieram bo kiedys mala dostanie cos slodkiego na pewno wszystko z umiarem

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

moj siostrzeniec chlop 25lat a moze od roku czy dwoch nie jada juz na sniadanie kanapek z nutella wiec....
Stary 2012-05-17, 13:04   #3822
wariateczka88
Zadomowienie

fatal21 ja tez sie nie zapieram bo to normale ze kiedys i tak to pozna,tylko ja sie boje o ta jej alergie ale w sumie dzieci ponoc z tego wyrastaja
to moja corcia tu najmlodsza?czy jest jeszcze ktos z konca grudnia?

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-05-17 o 13:05
Stary 2012-05-17, 13:04   #3823
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka 3miesięcznemu dziecku dawała polizać czekoladę , mówiła że jest wtedy szczęsliwsze i śmieje się przez godzinę, niby po tej czekoladzie.

bez komentarza

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-17, 13:04   #3824
fatal21
Wtajemniczenie

warzywa tylko w hamburgerach lub pizzy a z owocem go w zyciu nie widzialam.najlepsze ze jest wyyysokim chudzielcem dodam ze antybiotyk chyba raz w zyciu bral jak mial tydz bo w szpitalu na urodzinowy prezent dostal paciorkowca
Stary 2012-05-17, 13:06   #3825
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
proszę bardzo

musisz sie tam zarejestrowac

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

gdzies kiedys przeczytałam mądre słowa: "czysty dom to oznaka zmarnowanego zycia" i tego sie trzymam
dzieki juz mam wykresik, sie pochwalimy : http://siatkicentylowe.edziecko.pl/e...188.weight.png

ooo jakie to madre powiedzenie od dzis jest moim mottem zyciowym
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:06   #3826
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szyszymora92 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny już pewnie o mnie zapomniałyście, ale ja Was podczytuję regularnie z wyjątkiem ostatniego tygodnia, bo mieliśmy zapalenie oskrzeli i jednego płuca.
i właśnie dlatego piszę...
Muffinko inhalacje są naprawde ważne, może boi się hałasu? gdybyś spróbowała to zagłuszyć? albo pokazać telewizor? i koniecznie oklepuj Filipka, to baaardzo pomaga.

co do jedzenia, Adam obraził się na nie przez chorobe... tylko cycek,cycek i cycek. nic więcej. próbujemy różnych smaków, ale zero ochoty.. a tu trzeba zacząć gluten, bo niedlugo 6. miesiąc skończymy..

fatal frida jest ok, ale tylko jeśli dziecko sie nie boi. na wiekszy katar polecam katarek, szybciej i skuteczniej. ale nam tez nie wszystko dalo rade odciagnac. takze rewelacji tez nie ma.
A bo kuzwa z tej maseczki strasznie syczy i on sie tego boi, a inaczej sie nie da, jak wstanie to mu z miska zrobie.

dalia gratki za zabek

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:07   #3827
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
kurde my 210 za ta 6w1 ale mala kase na szczepienie dostala w prezencie jak sie urodzila,tak ze nie jest tak zle
goldika jak ja takich wizyt nie lubie,u nas sie zapowiadaja bo jakby mieli jechac do wrocka zeby klamke pocalowac to
zreszta my musimy za jakis zcas jechac do tesciow na tydzien bo mala ma tam wizyte u ortopedy,mam nadzieje ze ostatnia(kontrolna tylko) bo tam zaczelismy chodzic to juz chce to tam zakonczyc,a tu ciezko dostac jakis termin szybszy niz nie w przyszlym roku
no oni maja 400km ale uwazaja, ze jak dzien wczesniej nam powiedza to wystarczy. w ogole nie licza sie z naszymi planami. mieli byc jutro, a beda jednak dzis. i przypadkiem sie dowiedzialam, ze dzis beda...
ogolnie lubie ich ale te niektore zachowania. ojciec Tzta stwierdzil, ze nie musza sie zapowiadac bo przyjezdzaja do wnuka i nic nam do tego.
Stary 2012-05-17, 13:07   #3828
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
fatal21 ja tez sie nie zapieram bo to normale ze kiedys i tak to pozna,tylko ja sie boje o ta jej alergie ale w sumie dzieci ponoc z tego wyrastaja
to moja corcia tu najmlodsza?czy jest jeszcze ktos z konca grudnia?

zgadza się... moja mogłaby juz wyrosnąć z alergii na żółty ser, bo tęsknie bardzo za taką grzaneczką... mniam mniam... albo za kawą z mleczkiem

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-17, 13:08   #3829
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
Jezusiczku laski..........nigdy w życiu Was nie nadrobię. Sorki, ze nie pisze ale głupio tak, jak się nie jest na bieżąco. Ciągle podczytuję ale nie mogę nadążyć. Przy trójce dzieci czasu mi wciąż brakuje. Mogłaby się doba wydlużyć Dobra lecę czytać dalej. Pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieciaczki.

ja_dalia- masz priv.

Ach, zapomniałabym się pochwalić Kubuś kończy dziś 7 miesięcy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 13:08   #3830
fatal21
Wtajemniczenie

wg mnie ta cala otoczka zdrowego odzywiania jest ok ale wiekszosc zalezy od genow i juz.co do tej czekolady to mojej sis corce maz dal polizac jak miala 4mce i jakas okruszynka jej sie odlamala minimalna posokala posokala i poszla spac z usmiechem na twarzydo dzis na widok czekolady usmiech od ucha do ucha
Stary 2012-05-17, 13:09   #3831
wariateczka88
Zadomowienie

idem na obiadek
ale ile można jeść ryż i makaron ryżowy
moj tz-et wczoraj siedział z małą i jadł wafle ryzowe,dal jej do reki i mowi fajne takie dziecko,jedzenie Ci potrzyma a mala co?
wafla w dziub i ani myślała go oddac

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-05-17 o 13:13
Stary 2012-05-17, 13:10   #3832
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
no oni maja 400km ale uwazaja, ze jak dzien wczesniej nam powiedza to wystarczy. w ogole nie licza sie z naszymi planami. mieli byc jutro, a beda jednak dzis. i przypadkiem sie dowiedzialam, ze dzis beda...
ogolnie lubie ich ale te niektore zachowania. ojciec Tzta stwierdzil, ze nie musza sie zapowiadac bo przyjezdzaja do wnuka i nic nam do tego.

no taaaaaaak... bo wnuk sam mieszka a Wy ino goście lub pomoc domowa- przynies, wynies, pozamiataj, zarób kase, ugotuj, posprzataj, wez mnie na spacer... a to chata milorda

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
idem na obiadek
ale ile można jeść ryż i makaron ryżowy

znam ten bol... ale np moje dziecie ryzu nie tknie.. kupilam jakis sloiczek ryz z warzywami i indykiem czy jakos tak i kot zjadł, bo maja po 2ch lyzeczkach zarzadała cyca i koniec

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-17, 13:10   #3833
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a do szczepienia mielismy się zgłosić 10go i jeszcze nie byliśmy, ile można mieć zwłoki?

szejm on mi
my mielismy isc 03.04 a poszlismy po dwudziestym, ale nikt nic nie mowil.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-17, 13:11   #3834
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
poza tym mola ja mam do Ciebie naprawde bliziutko, wiec nie zdziw sie jak Ci sie kiedys naprawde zwalę na te kawke z ekspresu
chętnie
choć ja mogę być szybciej bo w weekend w cuprum arena jest pokaz luksusowych aut i mój tz oszalal - jedziemy i koniec
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:11   #3835
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
brzmi pysznie i łatwo
ja to w ogole cycki lubie
to juz dziwne sie robi ale ja tez lubie kurczakowe cycki
ja bym smietane jogurtem zastapila
Stary 2012-05-17, 13:11   #3836
fatal21
Wtajemniczenie

goldi posprzataj u malego w lozecxku zostaw go im i wyjdz w koncu do niego przyjechali a to jego krolestwo...
Stary 2012-05-17, 13:15   #3837
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Jejuniu, nie mogę was dogonić i nadrabiam i nadrabiam, od 2h

Dalia gratki za ząbka

Muff zdrowiejcie szybko

Ja dziś na obiad mam rosołek i naleśniki, a tygrys dostał zupkę z pora, selera, marchewki, pietruszki i papryki, nie bijcie.
Tak z rozpędu, a papryka od 10 mca, czy jakoś tak. Oby nic mu nie było, a jadł jak szalony. Kolor i zapach zupki mniamniuśny.

Młody śpiocha to lecę wyszywać, mój tygrys też niedobry, ale walczymy, i tak, ma kołdrę na ziemi po której już całkiem sprawnie raczkuje iwychodzi poza nią, leżak w korytarzu, dywan u nas w sypialni, łóżeczko i tak mu zmieniam te atrakcje, jak mega marudził na rękach u mnie a ja nie miałam jak naleśnika przewrócić to chrupek kukurydziany w dłoń i 5min spokoju.

Mamusie dzieciaków które ukończyły 6mcy, dajecie żółtko? Miłosz wpyla aż miło.

niech mu da koksu wciagnac dopiero bedzie mu dobrze jak czekolady dlugo nei dam, znajac zycie dziadkowie piersi dadza...

Ja zoltko jutro podam pierwszy raz. Ale jak podajesz? Na twardo, na miekko czy na surowo?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
bo własnie tylko u nas, na DLS pogoda jako tako, w całej PL podobno pada i zimnica

pneumo 286PLN
5w1 135PLN

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

uwielbiam takie suprajsy moi tescie mieszkaja w tym samym miescie co my, ale juz sie nauczyli ze bez zapowiedzi do nas to nie bardzo, bo po prostu moze nas najzwyczajniej nie byc poza tym ja nienawidze takich nalotów nawet "na chwilke tylko"
a kiedys to teść potrafil z pretensjami dzwonic, jak to, to "on czeka pod drzwiami (oczywiście niezapowiedziany ) a nas nie ma!!! skandal po prostu!!! "

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
czasem juz nawet tz cos posprzata bo mu przeszkadza a mi niepytalyscie o mycie podlog...jak 1xtyg mi sie zdarzy to swieto,jak mala zacznie bywac na podllodze to pewnie od mopa nie odejde
piąteczka predzej moj Tz sprzatnie niz ja. Chociaz kuchnie ciagle ja ogarniam, on nasz pokoj i pranie robi.
Stary 2012-05-17, 13:15   #3838
elf27
Zadomowienie

TUSZKA mam młodsze rodzeństwo, mama nie chciała już dzieci po mnie, miała traumę ale musiała zajśc w ciążę (jakiś guz jej się robił, po ciąży zniknął)

WARIATECZKA ja jadłam tyle ryżu, że skośne oczy mi się zrobiły i mały się uczulił
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:16   #3839
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
wg mnie ta cala otoczka zdrowego odzywiania jest ok ale wiekszosc zalezy od genow i juz.co do tej czekolady to mojej sis corce maz dal polizac jak miala 4mce i jakas okruszynka jej sie odlamala minimalna posokala posokala i poszla spac z usmiechem na twarzydo dzis na widok czekolady usmiech od ucha do ucha

nie wszystkie macie fb - agnieszka wrzuciła .... http://www.....termedia.pl/Niepokoja...lat-,6252.html

jesli tylko 10% jest karmionych prawidłowo to... szoook.. ale co zrobic np. POR... raz widziałam ze od 5 mca, raz od 4tego a raz od 7mego ... i bądź tu mądry ...

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-17, 13:18   #3840
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

ja z moim też mam ten problem, że jemu przeszkadza a mi nie nieraz ostentacyjnie weźmie się z porządki, bo "już nie może w tym burdelu", ale żeby nie było: on chyba jeszcze burdelu nie widział tzn. przesadza strasznie, ale on to zodiakalny baran, mam tez kolezanke spod tego znaku i tez pedantka niesamowita, wiec nie wiem czy to nie "przypadłość" tego znaku (nieraz jak mnie już wkur*** tym swoim sprzątaniem i dziamotaniem jaki to balagan, to mu mowie zeby sie ze mna rozwiódl i poszedł do tej mojej kol - to beda mieć czysto jak w muzeum jak tak razem bedą zapier**** )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości