Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 14:03   #4681
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jesli. takie pomiary tzn taka doznica jest od poczatku to sie nie masz czym martwic po prostu dzidzia sie pozniej splodzila niz mlsi to om ja mam gorsza sytuacje bo na poczatku pomiary sie pokrywaly a od. polowki ciazzy zzaczelo sie pierdzielic i prawie 3 tyg roznicy miedzy om a usg i dlategk jutro znow usg abby potsierdzic lub wykluczyc hipotrofie plodu.
ale w Twoim przypadku nie masz zupelnie czym sie martwic
Na pewno wszystko będzie dobrze A Twoja dzidzia jeszcze nadrobi
Siostra mojego TZta od początku była mała, nie dochodziła do norm, i jak się urodziła to miała z 2.5 kg i do dziś jest taka drobna jak jej mama, więc u Ciebie też pewnie tak jest
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:18   #4682
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. U mnie wszystko w porządku.
Czekam z niecierpliwością na poniedziałek i na zobaczenie dzidzi. Jutro zaczynamy 18 tydzień.

Mam pytanie - a ta promocja w Naturze to opłacalna jest?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:19   #4683
mala mysz
Raczkowanie

alez gonicie z postami ja tu ledwo 3 odcinki gotowych na wszystko obejzalam a dwie strony urosło

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
dziekuje ze pytasz a wczoraj mi tak szybko dzien zlecial ze nie mialam sily wieczorem juz pisac. z dzdziolkiem wszystko ok, w koncu wizyta trwala dluzej i badania bardzo dokladne. i co do plci to bedzie
dziewczynka

teraz oczywiscie myslimy nad imieniem. wczoraj wymyslilam Weronika albo Wiktoria. wiem ze tych drugich jest strasznie duzo. miala byc Laura ale nie ma do tego fajnego zdrobnienia. a te dwa pierwsze imiona co podalam to ani ja ani moj tz nie znamy nikogo o tym imieniu i to zawsze lepiej albo i nie bo sie nie kojarzy z konkretna osoba.

a u nas dzisiaj jest swieto, dobrze chociaz ze pogoda ladna to mozna wyjsc polazic na spacerze troche.

to moge zaczac oficjalne zbieranie wyprawki w koncu!
Gratulacje, kolejny róż na wątku!!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
kochana gratuluję księżniczki maleńkiej teraz jakie imię wybrać będzie hehe u nas też nie zatwierdzone do końca

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

zjadłabym coś a nie wiem co
a jakie macie omysły na imię?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
weronika_91 śliczne ubranka

no coś Ty to bardzo fajnie w ogóle może byśmy też założyły jakąś listę z telefonami później albo coś bo chciałabym jak miec Was poinformowac, że np. jestem w szpitalu, bo mojemu mężusiowi ciężko byłoby się tu odnaleśc i dac Wam znac
Iwoncia czekamy na foto jak już będzie gotowe
axxa gratuluję córeczkia I_K syneczka
Kalpana na pewno jeszcze poczujesz, nie raz pierwsze dopiero w 21 tc czuc. Poczekaj jeszcze trochę

a ja już wróciłam od mamuśki i byłam po coś dobrego na drugie śniadanie nie mogłam się zdecydowac co chce, więc kupiłam mleczko czekoladowe, sok pomarańczowy, jogurty, świeże bułeczki, pomidorki i na bułeczki żółty serek i boczek. Jeszcze do tego boczku chrzan, by mi podszedł ale jak mi się go zachciało to już od kasy wyszłamnormalnie jak zagłodzona czułam się w tym sklepiea dla bobaska kupiłam baje "Przygody w serowej spiżarni" bo fajna, kolorowa, dużo obrazków i mało tekstu za 1,99zł

w ogóle brrrrrr masakrycznie zimno jest!
no i wlasnie po tym poscie zrobiłam sie głodna

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Jakby mogło być inaczej, skoro całe 9 miesięcy ze sobą spędzimy Pozatym będziecie pewnie skarbnicą wiedzy, kiedy pojawią się problemy z kolkami, karmieniem itp

Ja nastawiam się, że będzie to raczej wcześniej niż później, choć wiem, że różnie to bywa. Tak czy siak w połowie sierpnia muszę być już zwarta i gotowa. Torba spakowana

gratuluje, mnie się te wszystkie imiona podobają

Konczita czujemy się dobrze, ale to nie znaczy, że się nie oszczędzamy... Staram się większość dnia spędzić w łóżku, leżąc. Od czasu do czasu muszę wyjść do ludzi, bo srasznym samotnikiem się stajeZa tydzień wizyta, mam nadzieję, że z szyjką okey, bo troszkę się boję.

Idę odgrzać pierożków od teściowej, bo wczoraj dostałam
widzę że my nadal na podobnym "wozku " jedziemy... ja tez staram sie jak moge w wyrku lezec ale hopla juz dostaje... i tez czekam na wizytę za tydzień z niecerpliwoscią chociaz nie mam za duzych nadzieji bo wczoraj znowu małe plamienie u mnie wystąpiło... ech..

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A więc wrzucam focie łóżeczka
Mam nadzieje że widać bo z telefonu wysyłam
kurcze fajne to łózeczko, moze tez takie kupie zamiast drewnianego... hmm...

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Nie było mnie wczoraj cały dzień, bo szykowałam z teściową urodziny teścia, a wieczorem była imprezka
Przepraszam że nie cytuję ale już nie wyrabiam za wami, gratulacje wszystkich udanych wizyt i oczywiście poznania płci
Iwoncia bardzo fajne to łóżeczko U nas będzie tradycyjne drewniane A u teściów mamy podobne turystyczne po ich najmłodszym synku, więc będzie w sam raz jak będziemy u nich zostawać na noc
Kurcze w sobotę mam egzamin, a leń mnie nie opuszcza i prawie nic się jeszcze nie nauczyłam, masakra :/
do soboty jeszcze czas

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
dziwczyny co siedzą na L4 powiedzcie mi czy musiałayście do zwolnienia pierwszego w ciąży dawać jakieś zaśwaidczenie o tym ze jesteście w ciąży??? Czy nie?
u mnie w ksiegowosci od razu dziewczyny kazały mi wziac takie zaswiadczenie, chociaz to kretynizm jakis bo przeciez na zwolnieniu widac ze to ciąża, ale uparly sie ze musi byc i juz. ale lekarz od reki wypisal taki gotowy druczek wiec problemu nie bylo.

Cytat:
Dzien do bry dziewczyny.
ja dzis z. telefonu bo komputer sie zawiesil dziad konkretnie

gratuluuje kolejnych udanych wizyt z poznawaniem plci
my dzisiaj weszlismy w 26tydzien!
i jakos kiepsko zie czuje. strasznie sie poce i na oczy mi siadlo musze sobie cisnienie zmierzyc. a dobrze ze jutro wizyta u gina boje sie ze znow cos bedzie b nie tak
juz 26! jak ten czas leci! trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
WitajcieU mnie pochmurno i pada od rana aż żyć się odechciewa

A mam do was pytanie. Jak u was jest z wymiarami dzieci USG pokrywa się z OM Bo u mnie jest 4 tyg różnicy.. I tak jest od samego początku Pewnie dlatego, że owulacje miałam baardzo późno
Cytat:
Jesli. takie pomiary tzn taka doznica jest od poczatku to sie nie masz czym martwic po prostu dzidzia sie pozniej splodzila niz mlsi to om ja mam gorsza sytuacje bo na poczatku pomiary sie pokrywaly a od. polowki ciazzy zzaczelo sie pierdzielic i prawie 3 tyg roznicy miedzy om a usg i dlategk jutro znow usg abby potsierdzic lub wykluczyc hipotrofie plodu.
ale w Twoim przypadku nie masz zupelnie czym sie martwic
u mnie tez coraz bardziej się rozjezdza ale narazie jeszcze lekarz mowi ze sie mieszcze w normie wiec staram sie nie martwic na zapas...
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:23   #4684
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje ze pytasz a wczoraj mi tak szybko dzien zlecial ze nie mialam sily wieczorem juz pisac. z dzdziolkiem wszystko ok, w koncu wizyta trwala dluzej i badania bardzo dokladne. i co do plci to bedzie
: roza:dziewczynka : roza:

teraz oczywiscie myslimy nad imieniem. wczoraj wymyslilam Weronika albo Wiktoria. wiem ze tych drugich jest strasznie duzo. miala byc Laura ale nie ma do tego fajnego zdrobnienia. a te dwa pierwsze imiona co podalam to ani ja ani moj tz nie znamy nikogo o tym imieniu i to zawsze lepiej albo i nie bo sie nie kojarzy z konkretna osoba.

a u nas dzisiaj jest swieto, dobrze chociaz ze pogoda ladna to mozna wyjsc polazic na spacerze troche.

Gratuluję kochana
I_K tobie gratuluję syneczka

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny trochę się niepokoję, bo już 19 tydzień, a kopniaków nie czuję Pisałam Wam kiedyś, że wydaje mi się że mam ruchy, ale jednak się pomyliłam.
Spokojnie, w pierwszej ciąży ruchy można wyczuć nawet w 22 tygodniu. Doczekasz się na pewno

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
dziwczyny co siedzą na L4 powiedzcie mi czy musiałayście do zwolnienia pierwszego w ciąży dawać jakieś zaśwaidczenie o tym ze jesteście w ciąży??? Czy nie?
Cytat:
Nie trzeba, na zwolnieniu jest napisane, że to kategoria B i już wszystko wiadome

Cytat:
http://allegro.pl/butelka-avent-125-...346295204.html zastanawiam sie czy zamówic co sądzicie?
Ja tylko aventa zamawiam. Mają prosty kształt, do mycia idealny. Poza tym są to jedne z najlepszych butelek na rynku.

Cytat:
Już nie wspomne że różne badziewia do nosa wkładałam
np. żelazne małe kuleczki które z jakiejś tam gry wypadły bo sie popsuła.
O matko jak ja po dupie dostałam wtedy
Paula raz kulkę do ucha włożyła i musieliśmy jechać do szpitala wyciągać. Najlepsze że wyciągał jej ginekolog bo laryngologa nie było i śmiał się że w tej dziurze jeszcze pacjentce nie grzebał

Cytat:
Jestem za, tylko ze dostep do meila maja tez inne kobitki, ktore na poczatku pisaly, a teraz ich nie ma, może bysmy haslo zmieniły i jak ktoras wysle kontakt do siebie to wówczas dostanie nowe hasło
Popieram

Cytat:
A mam do was pytanie. Jak u was jest z wymiarami dzieci USG pokrywa się z OM Bo u mnie jest 4 tyg różnicy.. I tak jest od samego początku Pewnie dlatego, że owulacje miałam baardzo późno
U mnie 2 dni różnicy więc jest idealnie. Trochę dużo u Ciebie. A co na to lekarz. A różnica w którą stronę?

Zaklepaliśmy pensjonat na wakacje. Tak spontanicznie zupełnie i tym sposobem 21 lipca jedziemy na tydzień do Szklarskiej
Stary 2012-05-17, 14:25   #4685
angel166
Zakorzenienie

mi z usg wychodzi 19 wrzesnia a z OM 17 września ale co wizytę to z usg się zmienia

co do imienia to miałbyc Tymon lub Lenka. Jednak mężuś chce Tadzio bo Tymon ma na imię syn jego kolegi z pracy no i Lenka mu się nie podoba ale dla dziewczynki nic innego nie zaproponował. Mi się takze Dalia podoba, Tosia, Emilka, Aurelka i Amelka

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:25   #4686
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Mam pytanie - a ta promocja w Naturze to opłacalna jest?
Moim zdaniem opłaca, bo za 1 szt. pampersa 2 wychodzi 49groszy a normalnie około 60groszy sztuka.
Stary 2012-05-17, 14:26   #4687
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Do mam, które już rodziły:

Ile potrzeba majtek jednorazowych i podkładów poporodowych?
Ja kupiłam :
-10 sztuk tych majtek (może za dużo? Bo ja się boję, że będę miała obsesję i ciągle je zmieniała)
-15 podkładów (takich na łóżko do szpitala i potem)
-60 podkładów takich do majtek do chodzenia (nie zwariowałam, że aż tyle? bo ja się boję, że będzie ze mnie tak cieknąć, że co chwila będę je wymieniać )

Jeszcze kupiłam paczkę wkładek laktacyjnych 80 sztuk...
Gda, ja nie miałam majtek jednorazowych, bo podobno sa niezbyt fajne, mało przewiewne itp. Miałam majtki siatkowe wielorazowe i uważam że sa świetne, możesz je przeprać i za chwilę są już suche. W paczce jest 2 szt., kosztują ok 3 zł, wystarczą 2 paczki.
Podkładów miałam 2 paczki, z tego nawet jednej nie wykorzystałam, w szpitalu była lignina i jej używałam, w domu zaczęłam używać tych podkładów, ale strasznie mi było niewygodnie, grube to i uwierało mi ranę, kupiłam więc ligninę w aptece, było mi wygodniej i bardziej przewiewnie, używałam jej przez może 2-3 dni a później już podpaski zwykłe.
Podkładów na łóżko miałam kilka, przydały się, myślę, że spokojnie 15 ci wystarczy. Wkładki laktacyjne też powinno być o.k., później można dokupić, bardzo się przydają jak gdzieś wychodzisz, nie musisz się martwić, że masz dwie mokre plamy na bluzce.
Bardzo przydaje się po porodzie Tantum Rosa, świetne jest, kupujesz saszetki w aptece i rozrabiasz, używasz do przemywania rany i koniecznie jakiś delikatny płyn do higieny intymnej typy Plivafem czy Baifem.

Cytat:
http://allegro.pl/butelka-avent-125-...346295204.html zastanawiam sie czy zamówic co sądzicie?
Angel, ja miałam tę butelkę i cały czas z synkiem używamy Aventa, do mleka i kaszek nigdy innej nie miałam. Jest bardzo trwała, ma szeroką szyjkę i smoczek. Dodatkowe smoczki do niej kosztują w granicach 20 zł za 2 sztuki więc się opłaca za taką cenę.

Zjadłam właśnie zupkę chińską, pomarańczę i 3 ciastka kruche i czuję jak zgaga zbliża się wielkimi krokami.

Dowiedziałam się, że moja bratowa też jest w ciąży, termin na koniec roku lub początek 2013.

Widzę, że zakupy ruszyły pełną parą.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:26   #4688
angel166
Zakorzenienie

tamlin i cena tej butelki z Aventa chyba też atrakcyjna na all? Bo u mnie w sklepach są od 25 zł te małe :/

Katrin no to zamawiam

Jagódka
Stary 2012-05-17, 14:27   #4689
mala mysz
Raczkowanie

chyba kupie tą koszulę do karmienia. chciałam troche inna wczesniej ale kolezanka ktora rodzi zaraz moment i ktora chodzi na szkole rodze mowi ze ich uczulają (a tym samym ona mnie) zeby z latwym i duzym dostępem do cyca była a nie wszystkie z allegro ponoc są takie "łatwe".
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...342454297.html
Stary 2012-05-17, 14:29   #4690
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje syneczka Pochwale się łóżeczkiem, wtedy będziemy pewnie "chwalić się" na bieżąco wszystkim co kupiłyśmy dla dzidziusiów

Zabieram się za oglądanie ostatniego, finałowego odcinka Gotowych na wszystko, szkoda, że to już koniec Bardzo lubiłam ten serial
dziękuję
też żałuje że Gotowe już się kończą
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
ą

I_K - Gratuluję synka
dziękuję
Cytat:
: roza:dziewczynka : roza:

gratuluje córeczki
Cytat:
Iwoncia czekamy na foto jak już będzie gotowe
axxa gratulu ję córeczki:roza :a I_K syneczka:roza :
Kalpana na pewno jeszcze poczujesz, nie raz pierwsze dopiero w 21 tc czuc. Poczekaj jeszcze trochę
w ogóle brrrrrr masakrycznie zimno jest!
dzięki
Cytat:
Nie trzeba, na zwolnieniu jest napisane, że to kategoria B i już wszystko wiadome

Iwonka to łóżeczko jest super, ile kosztowało z przesyłką? Gdzieś tu linka wklejałaś ale nie chce mi się szukać. Ja też zamierzam kupić turystyczne do mamy, bo większość dnia tam będę z maluszkiem spędzała
I rozkminiam właśnie, czy kupić taki za 100 zł maksymalnie, czy wydać więcej i zakupić takie jak Twoje, bo ten przewijak to jednak fajna sprawa I w ogóle to łóżeczko ślicznie wygląda
moja koleżanka miała takie za 100 i było super jakościowo, wszytko ładnie uszyte, też będe potrzebowała turystycznego i kupie właśnie takie tańsze.
Stary 2012-05-17, 14:30   #4691
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie są 3 dni różnicy.

Cytat:

co do imienia to miałbyc Tymon lub Lenka. Jednak mężuś chce Tadzio bo Tymon ma na imię syn jego kolegi z pracy no i Lenka mu się nie podoba ale dla dziewczynki nic innego nie zaproponował. Mi się takze Dalia podoba, Tosia, Emilka, Aurelka i Amelka
U nas będzie Tymon.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:34   #4692
angel166
Zakorzenienie

w ogóle pokłóciłam się z mamą i mi teraz smutno jakaś za bardzo nerwowa i drażliwa jestem ostatnio, też tak macie?
była na obiedzie i komentarzami mnie wkurzyła, że musiała przyjsc na talerz zupy to naskoczyłam na nią, że nie dosc, że jej ktoś zrobi i poda pod nos to jeszcze wybrzydza pokazałam śpiochy to komentarz, że szajs. Ubrałam po domu bluzkę do legginsów to z pretensjami czemu jej na ulice nie noszę. Nosz szlak może człowieka trafic i tłumaczyc, że nie będę z gołym tyłkiem paradowała, bo do leginsów to się nie nadaje to wielce obrażona poszła, że opryskliwa jestem w dodatku chciałam z nią rano podjechac do pepco to, że nei pojedzie, bo ma włosy brudne, a do mnie przyszła z umytymi i wystrojona jak do kościoła szkoda gadac, musiałam się jednak Wam wyżalic, bo mój to zkwituje tekstem: co się przejmujesz, wiesz jaka matka jest ufff już mi lepiej od samego napisania

Jagódka
Stary 2012-05-17, 14:36   #4693
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
tamlin i cena tej butelki z Aventa chyba też atrakcyjna na all? Bo u mnie w sklepach są od 25 zł te małe :/

Katrin no to zamawiam
Szczerze mówiąc niewiem ile kosztują bo nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
chyba kupie tą koszulę do karmienia. chciałam troche inna wczesniej ale kolezanka ktora rodzi zaraz moment i ktora chodzi na szkole rodze mowi ze ich uczulają (a tym samym ona mnie) zeby z latwym i duzym dostępem do cyca była a nie wszystkie z allegro ponoc są takie "łatwe".
Fajna, ale ja koszule boję się przez allegro zamawiać. Materiał muszę dotknąć, bo wiem że koszulę robią z bawełny i "bawełny". Ta druga nie przepuszcza powietrza i śmierdzi, ale na metce pisze 100% bawełny. Tak więc ja mam takie zboczenie że koszule muszę pomacać.
Z doświadczenia powiem jeszcze że na ramiączkach są wygodniejsze do karmienia.
Stary 2012-05-17, 14:37   #4694
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
ładne mi mama z miesiąc temu podobne do tych dwie szare kupiła, tylko inny nadruk i jedna z niebieskią, a druga z różową lamówką http://allegro.pl/duzy-wybor-koszula...289000881.html tylko za duże troche wzieła ale cóż darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda

Jagódka
Stary 2012-05-17, 14:47   #4695
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cytat:
Koszulka fajna, jednak 40 zł z przesyłką, więc cena taka sobie a materiał nie wiadomo jaki. Ja za taką cenę wolałabym kupić w sklepie i zobaczyć na własne oczy materiał. Jk adla mnie tez za krótka jest

Cytat:
w ogóle pokłóciłam się z mamą i mi teraz smutno jakaś za bardzo nerwowa i drażliwa jestem ostatnio, też tak macie?
była na obiedzie i komentarzami mnie wkurzyła, że musiała przyjsc na talerz zupy to naskoczyłam na nią, że nie dosc, że jej ktoś zrobi i poda pod nos to jeszcze wybrzydza pokazałam śpiochy to komentarz, że szajs. Ubrałam po domu bluzkę do legginsów to z pretensjami czemu jej na ulice nie noszę. Nosz szlak może człowieka trafic i tłumaczyc, że nie będę z gołym tyłkiem paradowała, bo do leginsów to się nie nadaje to wielce obrażona poszła, że opryskliwa jestem w dodatku chciałam z nią rano podjechac do pepco to, że nei pojedzie, bo ma włosy brudne, a do mnie przyszła z umytymi i wystrojona jak do kościoła szkoda gadac, musiałam się jednak Wam wyżalic, bo mój to zkwituje tekstem: co się przejmujesz, wiesz jaka matka jest ufff już mi lepiej od samego napisania
Też bywam nerwowa, ale to normalne i to ty powinnaś mieć humory a nie twoja mama, bo ty w ciąży jesteś a nie ona.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2012-05-17, 14:47   #4696
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Zgadzam się z tym żeby koszula była latwa w obsłudze, ja mądrala kupiłam sobie z takimi wycięciami na cycki, pół biedy jak się ma nieduży biust ale mój że tak powiem nie dał rady wyjść i wyłaził tylko sutek z kawałeczkiem piersi, efekt całą koszulę podciągać do góry musiałam żeby dziecko nakarmić.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:50   #4697
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
ojj jak ja Cie rozumiem... bardzo kocham moją mamę ale nie mam do niej wcale cierpliwosci... za każdym razem się z nią sprzeczam i mówie jej przykre rzeczy. i za każdym razem sobie obiecuje ze juz więcej nie będę, ale za kazdym razem powie coś co w ciągu sekundy doprowadza mnie do pasji! a to w sumie piuerdoły są, tylko ze w ustach mojej mamy doprowadzają mnie do szału...
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc niewiem ile kosztują bo nie pamiętam

Fajna, ale ja koszule boję się przez allegro zamawiać. Materiał muszę dotknąć, bo wiem że koszulę robią z bawełny i "bawełny". Ta druga nie przepuszcza powietrza i śmierdzi, ale na metce pisze 100% bawełny. Tak więc ja mam takie zboczenie że koszule muszę pomacać.
Z doświadczenia powiem jeszcze że na ramiączkach są wygodniejsze do karmienia.
o widzisz, a roducent ma te same tez na ramiączkach ale myslalam ze bedą mniej praktyczne, ale moze i racja. wezmę więc na ramiączkach.

Cytat:
ładne mi mama z miesiąc temu podobne do tych dwie szare kupiła, tylko inny nadruk i jedna z niebieskią, a druga z różową lamówką http://allegro.pl/duzy-wybor-koszula...289000881.html tylko za duże troche wzieła ale cóż darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda
a rozinają się tak solidnie? ze cyc bez problemu wyjdzie?
Stary 2012-05-17, 14:52   #4698
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
A więc wrzucam focie łóżeczka
Mam nadzieje że widać bo z telefonu wysyłam

super wygląda, maluszek będzie miał śliczne łóżeczko i same kolorowe sny

Cytat:
Dzien do bry dziewczyny.
ja dzis z. telefonu bo komputer sie zawiesil dziad konkretnie

gratuluuje kolejnych udanych wizyt z poznawaniem plci
my dzisiaj weszlismy w 26tydzien!
i jakos kiepsko zie czuje. strasznie sie poce i na oczy mi siadlo musze sobie cisnienie zmierzyc. a dobrze ze jutro wizyta u gina boje sie ze znow cos bedzie b nie tak

kochana wszystko będzie dobrze, odpoczywaj

Cytat:
WitajcieU mnie pochmurno i pada od rana aż żyć się odechciewa

nasza dzidzia od początku ma 8 dni do tyłu .. ale to by się zgadzało wg sypialnianych igraszek

Cytat:
a jakie macie omysły na imię?
co do drugiego imienia to jesteśmy 10000% zgodni będzie Bożenka ... co do pierwszego miała być Marcysia (Marcelinka) ale teraz mój mąż na Adriannę się nastawia

Cytat:

ehh te nasze burze hormonów ... jutro będzie lepiej
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 14:54   #4699
angel166
Zakorzenienie

mala_mysz, konczita i katrin dzięki za słowa zrozumienia nie wiem tylko czy pójśc ją przeprosic czy nie, że się uniosłam :/
a co do koszulek to rozpinają się prawie po pache, więc raczej tak tylko tych guziczków tyle i takie maciupkie :/osobiście wolałabym jakąś wiązaną koszulkę, ale jak te by nie były wygodne to mam jeszcze takie przekładane na biuscie, gdzie cyc łatwo wychodzi

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-05-17 o 14:55
Stary 2012-05-17, 15:01   #4700
Konczita
Zakorzenienie

to jak z naszą listą? robimy ją na mailu ????
Stary 2012-05-17, 15:05   #4701
kraven
Zakorzenienie

Ja już wysłałam Sojce namiary

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 15:05   #4702
Kalpana
Zakorzenienie

Elena dziękuję że pytasz Czuję się lepiej, rano jest najgorzej, bo jeszcze mnie kaszle, jakbym miała zaraz płuca wypluć ale w trakcie dnia nie jest tak źle. Uszy ciągle zatkane i piszczy, ale jest to mniej uciążliwe (może się przyzwyczaiłam?) i dzisiaj wydaje mi się jakby były mokre, o może to co mi tam zalega zaczyna wyłazić. Jak nie będzie jakiejś znacznej poprawy to we wtorek powiem ginowi co i jak i zapytam co radzi, bo dzidzia najważniejsza, a takie choróbska, szczególnie jak tym razem 3-tygodniowe nie wpływają najlepiej.....
Gin mówił, że ruchy powinnam czuć między 20-22 tygodniem, ale ja bym chciała już Wtedy będę wiedziała, że dzidzia ciągle tam jest

Iwoncia śliczne łóżeczko Ja się nadal zastanawiam pomiędzy kojcem a drewnianym.

Tamlin Wiem, że nie ma powodu do obaw, ale większość dziewczyn od dawna czuje ruchy, nawet te w pierwszej ciąży i standardowo takie głupie myśli przychodzą do głowy :/ Ale we wtorek wizyta i usg, więc się uspokoję, a potem jak w końcu poczuję ruchy, to już w ogóle

ja bym była za założeniem klubu, na mailu jakoś nie bardzo mogę się odnaleźć :/ I z klubu można chyba wyrzucić kogoś, jak się nie będzie udzielał. No ale to już zależy od tego co zadecyduje większość.... A podając miejscowość, to jaką? Moją zabitą dechami wiochę, czy taką trochę większą w pobliżu, którą prędzej ktoś może skojarzyć?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 15:06   #4703
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Angel, czy te koszule rzeczywiście 100% bawełna, czy tylko tak napisali a to podróba bawełny? Bo podobają mi się i to zapięcie wydaje się bardzo praktyczne.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2012-05-17, 15:09   #4704
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja już wysłałam Sojce namiary
rozumiem iż później zmiana hasła i tylko osoby z namiarami je otrzymają ???

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

i ja też do Sojki wysłałam ... a teraz spaduję ...
do później mamuśki
Stary 2012-05-17, 15:09   #4705
Sojka1990
Zadomowienie

Konczi kochana zbieram wsie namiary i zrobi się jedną konkretną liste która bedzie na mailu w etykiecie "namiary na nas" i bedzie wtedy przejzyscie
Stary 2012-05-17, 15:12   #4706
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Angel, czy te koszule rzeczywiście 100% bawełna, czy tylko tak napisali a to podróba bawełny? Bo podobają mi się i to zapięcie wydaje się bardzo praktyczne.
moja mama nie zamawiała na all tylko kupowałą u nas na hali targowej także nie wiem czy ta z linka to ta sama (z wyglądu się zgadza ale nei wiem jak w dotyku) moja faktycznie z takiej bawełenki jest cienkiej ale miłej w dotyku. Zaraz wstawię foto to będzie najlepiej bo już zapomniałam jak wyglądają

Jagódka
Stary 2012-05-17, 15:19   #4707
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Wiecie co, wstyd się przyznać, ale nie wiem jak wysłać namiary Sojce, nie używałam nigdy tego gmaila wizażowego. Wpisałam treść wiadomości, kliknęłam na adresata Sojka z lewej strony i nie wysłało , nie zidentyfikowano adresata, zapisało w roboczych. Ciemna masa ze mnie, pomóżcie

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2012-05-17, 15:23   #4708
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Wiecie co, wstyd się przyznać, ale nie wiem jak wysłać namiary Sojce, nie używałam nigdy tego gmaila wizażowego. Wpisałam treść wiadomości, kliknęłam na adresata Sojka z lewej strony i nie wysłało , nie zidentyfikowano adresata, zapisało w roboczych. Ciemna masa ze mnie, pomóżcie
Szpoko, szpoko wysyłamy prywatne wiadomości normalnie na wizażu, nie w mailu
Stary 2012-05-17, 15:25   #4709
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

o.k. to potrafię chyba.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
Stary 2012-05-17, 15:28   #4710
Agnes!84!!
Rozeznanie

Ojej jak dużo stron, chyba nie dam rady nadrobić. Gratuluje poznania płci
Jestem po wizycie i wszystko pięknie. Płeć pozostała ta sama Mała troszkę na początku szalała, poczułam jak mnie pupką uderzyła Sprawdził mi długość szyjki dopochwowym usg- 39mm. Tylko łożysko mam nisko osadzone ale nie przodujące.

Nurtuje mnie jedna rzecz- skurcze braxtona hixa. Nie wiem czy potrafiłabym rozpoznać różnicę pomiędzy nimi a wzdęciem, które pojawia się u mnie dość często. Twardy brzuch mam też jak dużo zjem no i ogólnie jak chodzę.
Np. dziś czułam taki dyskomfort, brzuch jakby bardziej się napinał ale trwało to długo a te skurcze są krótkotrwałe więc nie mam pojęcia co to było i czy mam się tym martwić. Boję się że przegapię jak coś złego się będzie działo.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości