|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
![]() Siostra mojego TZta od początku była mała, nie dochodziła do norm, i jak się urodziła to miała z 2.5 kg i do dziś jest taka drobna jak jej mama, więc u Ciebie też pewnie tak jest |
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. U mnie wszystko w porządku.
Czekam z niecierpliwością na poniedziałek i na zobaczenie dzidzi. Jutro zaczynamy 18 tydzień. ![]() Mam pytanie - a ta promocja w Naturze to opłacalna jest?
|
#4683 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
alez gonicie z postami
ja tu ledwo 3 odcinki gotowych na wszystko obejzalam a dwie strony urosło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4684 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I_K tobie gratuluję syneczka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zaklepaliśmy pensjonat na wakacje. Tak spontanicznie zupełnie i tym sposobem 21 lipca jedziemy na tydzień do Szklarskiej
|
||||||||
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
mi z usg wychodzi 19 wrzesnia a z OM 17 września ale co wizytę to z usg się zmienia
![]() co do imienia to miałbyc Tymon lub Lenka. Jednak mężuś chce Tadzio bo Tymon ma na imię syn jego kolegi z pracy ale dla dziewczynki nic innego nie zaproponował. Mi się takze Dalia podoba, Tosia, Emilka, Aurelka i Amelka
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem opłaca, bo za 1 szt. pampersa 2 wychodzi 49groszy a normalnie około 60groszy sztuka.
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podkładów miałam 2 paczki, z tego nawet jednej nie wykorzystałam, w szpitalu była lignina i jej używałam, w domu zaczęłam używać tych podkładów, ale strasznie mi było niewygodnie, grube to i uwierało mi ranę, kupiłam więc ligninę w aptece, było mi wygodniej i bardziej przewiewnie, używałam jej przez może 2-3 dni a później już podpaski zwykłe. Podkładów na łóżko miałam kilka, przydały się, myślę, że spokojnie 15 ci wystarczy. Wkładki laktacyjne też powinno być o.k., później można dokupić, bardzo się przydają jak gdzieś wychodzisz, nie musisz się martwić, że masz dwie mokre plamy na bluzce .Bardzo przydaje się po porodzie Tantum Rosa, świetne jest, kupujesz saszetki w aptece i rozrabiasz, używasz do przemywania rany i koniecznie jakiś delikatny płyn do higieny intymnej typy Plivafem czy Baifem. Cytat:
Zjadłam właśnie zupkę chińską, pomarańczę i 3 ciastka kruche i czuję jak zgaga zbliża się wielkimi krokami Dowiedziałam się, że moja bratowa też jest w ciąży, termin na koniec roku lub początek 2013 .Widzę, że zakupy ruszyły pełną parą .
|
||
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin i cena tej butelki z Aventa chyba też atrakcyjna na all? Bo u mnie w sklepach są od 25 zł te małe :/
Katrin no to zamawiam
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
chyba kupie tą koszulę do karmienia. chciałam troche inna wczesniej ale kolezanka ktora rodzi zaraz moment i ktora chodzi na szkole rodze mowi ze ich uczulają (a tym samym ona mnie) zeby z latwym i duzym dostępem do cyca była a nie wszystkie z allegro ponoc są takie "łatwe".
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...342454297.html |
|
|
|
#4690 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też żałuje że Gotowe już się kończą ![]() dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle pokłóciłam się z mamą i mi teraz smutno
jakaś za bardzo nerwowa i drażliwa jestem ostatnio, też tak macie?była na obiedzie i komentarzami mnie wkurzyła, że musiała przyjsc na talerz zupy pokazałam śpiochy to komentarz, że szajs. Ubrałam po domu bluzkę do legginsów to z pretensjami czemu jej na ulice nie noszę. Nosz szlak może człowieka trafic w dodatku chciałam z nią rano podjechac do pepco to, że nei pojedzie, bo ma włosy brudne, a do mnie przyszła z umytymi i wystrojona jak do kościoła szkoda gadac, musiałam się jednak Wam wyżalic, bo mój to zkwituje tekstem: co się przejmujesz, wiesz jaka matka jest ufff już mi lepiej od samego napisania
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z doświadczenia powiem jeszcze że na ramiączkach są wygodniejsze do karmienia. |
||
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi mama z miesiąc temu podobne do tych dwie szare kupiła, tylko inny nadruk i jedna z niebieskią, a druga z różową lamówką http://allegro.pl/duzy-wybor-koszula...289000881.html tylko za duże troche wzieła ale cóż darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda
|
|
#4695 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jk adla mnie tez za krótka jest![]() Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4697 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4698 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wygląda, maluszek będzie miał śliczne łóżeczko i same kolorowe sny Cytat:
kochana wszystko będzie dobrze, odpoczywaj Cytat:
nasza dzidzia od początku ma 8 dni do tyłu .. ale to by się zgadzało wg sypialnianych igraszek ![]() co do drugiego imienia to jesteśmy 10000% zgodni będzie Bożenka ... co do pierwszego miała być Marcysia (Marcelinka) ale teraz mój mąż na Adriannę się nastawia ![]() Cytat:
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
mala_mysz, konczita i katrin dzięki za słowa zrozumienia
nie wiem tylko czy pójśc ją przeprosic czy nie, że się uniosłam :/a co do koszulek to rozpinają się prawie po pache, więc raczej tak tylko tych guziczków tyle i takie maciupkie :/osobiście wolałabym jakąś wiązaną koszulkę, ale jak te by nie były wygodne to mam jeszcze takie przekładane na biuscie, gdzie cyc łatwo wychodzi
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-05-17 o 14:55 |
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
to jak z naszą listą? robimy ją na mailu ????
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wysłałam Sojce namiary
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Elena dziękuję że pytasz
Gin mówił, że ruchy powinnam czuć między 20-22 tygodniem, ale ja bym chciała już ![]() Iwoncia śliczne łóżeczko Ja się nadal zastanawiam pomiędzy kojcem a drewnianym.Tamlin Wiem, że nie ma powodu do obaw, ale większość dziewczyn od dawna czuje ruchy, nawet te w pierwszej ciąży i standardowo takie głupie myśli przychodzą do głowy :/ Ale we wtorek wizyta i usg, więc się uspokoję, a potem jak w końcu poczuję ruchy, to już w ogóle ja bym była za założeniem klubu, na mailu jakoś nie bardzo mogę się odnaleźć :/ I z klubu można chyba wyrzucić kogoś, jak się nie będzie udzielał. No ale to już zależy od tego co zadecyduje większość.... A podając miejscowość, to jaką? Moją zabitą dechami wiochę, czy taką trochę większą w pobliżu, którą prędzej ktoś może skojarzyć?
|
|
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Angel, czy te koszule rzeczywiście 100% bawełna, czy tylko tak napisali a to podróba bawełny? Bo podobają mi się i to zapięcie wydaje się bardzo praktyczne.
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem iż później zmiana hasła i tylko osoby z namiarami je otrzymają ???
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- i ja też do Sojki wysłałam ... a teraz spaduję ... do później mamuśki
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
Konczi kochana zbieram wsie namiary i zrobi się jedną konkretną liste która bedzie na mailu w etykiecie "namiary na nas" i bedzie wtedy przejzyscie
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) moja faktycznie z takiej bawełenki jest cienkiej ale miłej w dotyku. Zaraz wstawię foto to będzie najlepiej bo już zapomniałam jak wyglądają
|
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, wstyd się przyznać, ale nie wiem jak wysłać namiary Sojce, nie używałam nigdy tego gmaila wizażowego. Wpisałam treść wiadomości, kliknęłam na adresata Sojka z lewej strony i nie wysłało , nie zidentyfikowano adresata, zapisało w roboczych. Ciemna masa ze mnie, pomóżcie
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
o.k. to potrafię chyba.
|
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
Ojej jak dużo stron, chyba nie dam rady nadrobić. Gratuluje poznania płci
![]() Jestem po wizycie i wszystko pięknie. Płeć pozostała ta sama Mała troszkę na początku szalała, poczułam jak mnie pupką uderzyła Sprawdził mi długość szyjki dopochwowym usg- 39mm. Tylko łożysko mam nisko osadzone ale nie przodujące.Nurtuje mnie jedna rzecz- skurcze braxtona hixa. Nie wiem czy potrafiłabym rozpoznać różnicę pomiędzy nimi a wzdęciem, które pojawia się u mnie dość często. Twardy brzuch mam też jak dużo zjem no i ogólnie jak chodzę. Np. dziś czułam taki dyskomfort, brzuch jakby bardziej się napinał ale trwało to długo a te skurcze są krótkotrwałe więc nie mam pojęcia co to było i czy mam się tym martwić. Boję się że przegapię jak coś złego się będzie działo.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

Jestem żonką 

bo chciałabym jak miec Was poinformowac, że np. jestem w szpitalu, bo mojemu mężusiowi ciężko byłoby się tu odnaleśc i dac Wam znac
nie mogłam się zdecydowac co chce, więc kupiłam mleczko czekoladowe, sok pomarańczowy, jogurty, świeże bułeczki, pomidorki i na bułeczki żółty serek i boczek. Jeszcze do tego boczku chrzan, by mi podszedł ale jak mi się go zachciało to już od kasy wyszłamnormalnie jak zagłodzona czułam się w tym sklepiea dla bobaska kupiłam baje "Przygody w serowej spiżarni" bo fajna, kolorowa, dużo obrazków i mało tekstu za 1,99zł
Pisałam Wam kiedyś, że wydaje mi się że mam ruchy, ale jednak się pomyliłam.
ale dla dziewczynki nic innego nie zaproponował. Mi się takze Dalia podoba, Tosia, Emilka, Aurelka i Amelka

Bardzo lubiłam ten serial

szkoda gadac, musiałam się jednak Wam wyżalic, bo mój to zkwituje tekstem: co się przejmujesz, wiesz jaka matka jest