|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
czarnula tak,lampki nie potrzebuje bo nie robi n zelu a akryle dopiero kupila:/
moe wystaw na ebay/gumtree |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
aaa spoko, to nic
#2193 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy już po kontroli z agencji
![]() Okazało się, że od listopada wchodzi nowe prawo, wg którego agencje muszą odesłać depozyt do rządu i potem po wyprowadzce ludzie muszą od rządu odzyskać te pieniądze (co może trwać dłużej niż odzyskiwanie ich od agencji). Nasza agencja (DJ Alexander) proponuje inne rozwiązanie: potrącają nam z tego depozytu 100f na cleaning po naszej wyprowadzce, a resztę oddają nam już teraz ![]() ![]() Myślę, że proponują to lokatorom, którzy długo zajmują dane mieszkanie (tak jak my-dwa lata), jest czysto, wszystko działa etc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wczoraj mielismy casting ![]() ![]() ![]() 1,5 godz mielismy wycieczki ![]() Dzien dobry ![]() My dzis mielismy ciezka noc...Seba goraczkowal, strasznie marudny byl, rozpalony ![]() Do rana leki nie dzialaly, dopiero rano sie zrobilo lepiej...caly dzien jest marudny,ale goraczki nie ma...naszczescie teraz spi ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Glownie dla Seby chodze na play group i glownie dlatego poslalam go do zlobka by mial kontakty z innymi dziecmi ![]()
![]() |
#2195 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I Twoja teoria ma chyba wady, bo moja mama codziennie odwiedzała conajmniej 2 sąsiadki, plus jedna wpadała do niej, więc zawsze albo u kogoś była, albo ktoś u nas siedział i jakoś nie przejęłam tej jedynej słusznej drogi uwielbienia do przebywania w towarzystwie ![]() Problemu z kontaktami społecznymi też nie mam. Żaden z moich znajomych czy przyjaciół by tak o mnie nie powiedział ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daleka też jestem od srzelania focha. Wyrażanie swojego zdania fochem nie jest. Czyli rozumiem, że jeśli ktoś mi wmawia, że muszę zostać w uk, bo tu jest tak cudownie/ muszę wziąć ślub kościelny, bo cywilny, to nie ślub / powinnam ochrzcić dziecko, bo dziecko bez chrztu jest zwierzątkiem / powinnam wypić drinka, bo WSZYSCY tak robią, to mam się śmiać i cieszyć, że w takim świetnym i mądrym towarzystwie się znalazłam. Znajoma polka nie odzywała się do mnie tygodniami, kiedy spytała gdzie chrzcimy dziecko, a ja odpowiedziałam, że wcale i nigdy. Rozumiem, że mam się zachwycać takimi ludźmi? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie to rozwiazala Wasza agencja. Przynajmniej nie musicie juz sie stresowac oddadza, czy nie oddadza ![]() blonde zdrowka dla synka ![]()
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gdzies mam mozliwa opinie o mnie,ze jestem odludkiem bo jestem,zawsze mowie ze jestem asocjalna i dobrze mi z tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2199 |
Zadomowienie
|
Hej,
Blonde- zdrowka dla Sebusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hania- u nas to prawo juz chyba dawno weszlo ![]()
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie tutaj (w Szkocji) wprowadzają to w listopadzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
TAk, ale potracaja wam 100F za sprzatanie ![]() MOim zdaniem to bardzo duzo ![]() My zawsze dostawalismy caly depozyt, bez zadnego potracania ![]()
![]() |
#2202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do tej porty też odzyskiwaliśmy cały depozyt, ale długo to trwało zanim się wykazało brak zaległości w rachunkach i opłacaniu councilu. A następnego mieszkania też chcemy szukać za pośrednictwem tej agencji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My teraz wynajmujemy od osoby prywatnej i znacznie lepiej niz przez agencje. Super babka, ze wszystkim pomoze i mozna sie z nia dogadac ![]() ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-17 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
Na razie nie (już przerabiałam przeprowadzkę pod koniec ciąży
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie,ciekawe jak to bedzie wygladalo,ile z depozytu oddadza
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | ||
Zakorzenienie
|
Bry,ale pogoda,od rana non stop pada
![]() ![]() Co do agencji,to ja mam nadzieję,że nigdy już nie będę musiała korzystać z usług żadnej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I pozdrowionka dla reszty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
ja również mam złe doświadzczenie z agencjami. poprzednie mieszkanie mieliśmy z agencji 'Your Move'. Nie polecam, bo to złodzieje.
Wprowadziliśmy się tam z musu, nie z wyboru. Nie umieliśmy znaleźć nic innego, a potrzebowaliśmy jakiegoś miejsca. Mieszkanie było malutkie, zaniedbane, brudne, ściany oskubane, pleśń w rogach okien, wanna połamana, DYWAN W KUCHNI. No ale się wprowadziliśmy. Mieszkaliśmy tam przez niecały rok, wymalowaliśmy mieszkanie, wyczyściliśmy wszystko, wannę naprawiliśmy i mieszkanie oddaliśmy o 200% lepsze niż dostaliśmy. Wszystko przed oddaniem było wypolerowane, nawet zostawiłam w łazience chodniczki i kurtynę do prysznica. Przyszła agencja na odbiór i oczywiście się wszystkiego czepiali. Że jakieś pudło niby stało w szafie a teraz nie ma, że na dywanie w kuchni widać "ślady użytkowania" itp. Oczywiście nie zauważone zostało nasze malowanie, odpleśnianie okien, czyste okna, zadbany korytarz. Nic. Zażyczyli sobie 120 funtów na czyszczenie dywanu w kuchni. Masakra. Od poprzedniego stycznia wynajmujemy w "LakeDale" i jestesmy super zadowoleni. Ale miałam na początku obawy po poprzednich przejściach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My w zeszlym roku wymienilismy je na plytki do lazienki- super sprawa bo dostalismy 4krotna ich wartosc ![]() Teraz zamierzamy je wymienic na wejsciowki do Eden project- jedziemy za tydzien do Cornwall ![]() A 2 lata temu kupilismy odkurzacz za nie ![]()
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też od nich wynajmowalismy dom.Zero pomocy z ich strony kiedy tego potrzebowaliśmy i winny był landlord. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
hejjjjj
![]() ja tam nie wiem, nie mogłabym w domu siedzieć z dzieckiem większość czasu, dostałabym na głowę... ![]() ![]() a moje dziecię samo wyjmuje buty i karze sobie zakładać przy tym krzycząc "ooććć , mamo , oććć " ![]() ![]() do chrzcin jestem tego samego zdania, trochę niektórzy za duży nacisk na to kładą, ja do dzisiaj nie ochrzciłam małej ![]() chociaż nie zawsze jest źle, zależy od sytuacji, w której się znajdujemy... no to namieszałam trochę... ![]() ![]() Byłyśmy dzisiaj u dentystki, w polskiej przychodni, zostały nam jeszcze 3 "zabiegi" ![]() no i założyłam rajstopki i sukieneczkę Nelce, co się później okazało ma odparzenia od rajstop ![]() talkiem posypałam i chodzi w krótkich spodenkach po domu ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- jeszcze apropo agencji to ja mam na razie tylko z jedną styczność, ale na początku miałam brać mieszkanie z Foxtons'a - to dopiero zdzierają tam kasę nie wiem za co ![]() na szczęście wzięliśmy z nieznanej agencji, bardziej ciapackiej ![]() ale z nimi też jest tak sobie, jak się wprowadziliśmy to pokupywali różne rzeczy, a teraz cisza... miałam zapłacić 2 dni temu rent, ale czekam aż sami zadzwonią, żeby ich trochę zje*** ponieważ : łóżka nie wymienili w single bedroom,jest całe połamane zlew był zatkany, a TŻ musiał się za to wziąć, bo nie dało się nawet umyć normalnie zębów w łazience ![]() kosiarkę sami musieliśmy kupić... no ale cóż, zabierzemy ją ze sobą,gdybyśmy mieli się przeprowadzać no i dziur jeszcze nie połatali, bo się boję, że znów jakaś mysz wejdzie więc jak zadzwonią to powiem, że są nie fair, że chcą ode mnie tyle pieniędzy, a miesiąc temu prosiłam o te wszystkie rzeczy... i się nie wyprosiłam i póki nie zrobią to nie zapłacę :/
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój partner nie był nigdy ochrzczony, i ani nikt w jego rodzinie. moja rodzina dobrze go przyjęła i nic za bardzo nie komentowała. także jeśli już się doczekamy maleństwa to nie będę się spieszyć z chrztem i naciskać za wszelką cenę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będę w PL to ją ochrzczę ![]()
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też w domu nie siedze.Mam 3 dni wolnego i każdego dnia jesteśmy gdzieś.Fakt,że auto mi pomaga bo mam 2 playgrupy na drugim końcu miasta ale park mam fajny koło siebie i jak jest pogoda to tam siedzimy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Darianna rajstopy były z Primarka
![]() tak samo wydaje mi się, że za grube jak na to pogodę ![]() ale wylądowały w śmieciach - wszystkie ![]() pójdę może do M&S czy mothercare i tam kupię bawełniane ![]() ![]()
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że oceniając ludzi wokół i odcinając się od towarzystwa nie masz szansy poznać osób co najmniej tak błyskotliwych i inteligentnych jak ty ![]() Nigdzie napisałam, ze wiele kontaktów towarzyskich jest związane z dobrym rozwojem dziecka. Miłość do świata i zdrowy balans to podstawa. Nie chcę tu robić jakiś wycieczek osobistych, ale to ty wspominałaś o tym jak unikasz sytuacji, gdzie mówisz po angielsku, bo swoje błedy językowe przezywasz bardzo emocjonalnie. I jasne, że nie piszę, że tak jest w twojej sytuacji, bo swoją opinie opieram na tym co piszesz tutaj ![]() Nie trzeba udawać, kłamać i czy cieszyć się z benzdziejnych i powierzchownych relacji z ludźmi. Przecież nie o to chodzi. Myslę, że większość ludzi na emigracji przeżywa rozczarowania jeśli chodzi o znajomości nawiązywane poza krajem. Nie jedna osoba, była i jest wykorzystywana przez 'znajomych', którzy oczekiwali: załatwienia pracy, benefitów, pozyczek finansowych i innych. Takie kontakty nie sa ani zdrowe ani sensowne. Mam wrażenie, ze się oddzielasz od tych głupszych i zasciankowych- czy jak ich tam nazwać- jako ta lepsza. Możliwe, że sama jesteś odbierana za zbyt rozgarniętą, ale nie jest to istotne, bo po pierwsze ciebie to nie interesuje; po drugieludzie często mają do innych jakieś 'ale' i tego by, żyli wg ich zasad. Z punktu widzenia rozwoju dziecka zdrowe kontatky społeczne sa mu potrzebne. Tobie przyjaciele w Polsce wystarczają, dziecku niekoniecznie. I żeby nie było, ja sama nie jestem mega towarzyską osobą i zresztą mam dość specyficzny tryb zycia, ale balans z myślą o dziecich po prostu trzeba trzymać.
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byly nowe te rajstopy to moze powinnas uprac albo prac w proszku dla dzieci.\ ![]() No nie wiem.Moze inne mamy się wypowiedza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
Też mamy rajstopki i skarpetki z primarka-nic Dorotki nie uczula.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już pisałam, że mogły być ZA GRUBE jak na tą pogodę, dlatego odparzyła... no i były trochę przetarte, zjechane... nie były nowe młoda nosi skarpetki też z Primarka, nic jej nie jest...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.