|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
oby, oby.
Idę książkę poczytać to mi czas szybciej zleci
|
|
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziu, musi być dobrze i tego się trzymaj
![]() Ja myślę, że trochę się stresujesz w związku z opisaną sytuacją w k. Ale nie nakręcaj się!
|
#1354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wszyscy radzą... a kupiłaś to a mogłaś tamto a nie wydawaj tyle, nie kupuje się przed , mogłabyś zmienić , a to jest Ci zbędne , tak dużo to kosztowało ? po co Wam to zwariować można a teściowa ... zabawia syna sąsiadki od rana do wieczora ze słabo się robi , a ta zołza za ścianą na nas jeszcze źle gada po ludziach a mamusia nawet się nie zapyta czy z naszym maleństwem wszystko dobrze nie chce jej pomocy ... i cieszę się,że nauczyłam się liczyć na siebie ![]() za rok będziemy mieszkać na swoim z dala od tej kobiety ![]() lepiej mieć jednego dobrego znajomego niż taką rodzinkę |
||
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka, szczerze?To dopiero poczatek jak bedziesz potrzebowala pomocy...i nie mowilabym tak, bo róznie to w zyciu bywa...moze zdarzyc sie tak,ze akurat to bedzie jedyna osoba ktora przybiegnie Wam pomóc w potrzebie...ludzie sie zmieniaja naprawde
U mnie podobna sytuacja miala miejsce...ze strony bratowej...jakis czas buczyła sie na moja mame,bo jej mama sie lepiej zajmowala dziecmi...ale jak przyszlo co do czego,pilnie potrzebowala pomocy to do kogo przybiegła?Nie do swojej tylko do tesciowej...docenila to ze zawsze moze na nia liczyc...
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-17 o 15:24 |
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
hej Bao, nie przejmuj się tak.. Ja mam też niewesołą sytuację, gdyż zdecydowaliśmy się z TŻ na dziecko, choć jesteśmy jeszcze młodzi (21, 22 lata) tyle przed nami, ale po prostu poczuliśmy, że tego chcemy i koniec. O ślubie jeszcze pomyślimy, na razie wypadałoby w końcu razem zamieszkać. Ooo, no tak nie mieszkamy razem. JESZCZE:P no i generalnie moja mama wiadomość o ciąży przyjęła z pytaniem: czego Ci brakowało, że to zrobiłaś? A ojciec... Ojciec nawet ze mna nie porozmawial. Od momentu kiedy wie to bąknie do mnie dwa słowa i koniec. Na razie zachowuje się jakbym była powietrzem i nie może dopuścić myśli, że córunia wobec której miał tyle planów i wymagań będzie mieć dziecko i będzie poza jego kontrolą. Także jeśli chodzi o moje "przerażenie" to nie to, że sobie nie poradzimy, bo jakoś poradzimy, ale to, że własny ojciec traktuje mnie i wnuka jak zło konieczne.
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesz się,że nie natrafiłaś na takich ludzi co ja
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam Cię z góry, ale muszę to napisać Zdecydowaliście się na dziecko w bardzo młodym wieku i w dodatku nie mieszkając razem?
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana zacytuje mojego ojca jak sie dowiedział, ze będzie dziecko "Teraz to już macie prze☠☠☠an....'' Też byłam pod kontrolą i planami... |
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
to racja
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale niespecjalnie się tym przejmuję. Ważne, żeby dzidzia była zdrowa, a jak się urodzi to taki zły czy taki i tak oszaleje na jej punkcie![]() mieszkamy 2,5 km od siebie - straaaaaaaaszna odleglosc i od rana do wieczora razem. teraz TŻ jest za granicą |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zrozum mnie źle, jeśli chcieliście dziecko i się cieszycie, to super, gratuluję Ci serdecznie, że jesteś w ciąży Jednak ja uważam to za nie do końca odpowiedzialne. Ale to tylko i wyłącznie moje zdanie - nie obraź się.A akurat gadaniem gin, że po studiach byś nie miała czasu, to bym się nie kierowała... bo moim zdaniem to głupie gadanie
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hope, bycie ze sobą od rana do wieczora, to jednak nie to samo co wspólne mieszkanie i ja tutaj akurat rozumiem obawy rodziców. Edit: Jednak się obraziłaś W każdym bądź razie tak wynika z "tonu" Twojej wiadomości
Nasz dzień: 12.09.2009 Zawsze będę wierzyć... Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2012-05-17 o 15:43 |
||
|
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę.Cytat:
|
||
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, tylko to czego nie lubię to jak ktoś wypowiada się o sytuacji, o której ja nie napiszę powieści na forum, tylko dam zarys sytuacji, a tymczasem osoba próbuje nie wiem.. umoralniać, robić wykłady itp. Macie swoje zdanie. Nie ma problemu., Nie zapominajmy tylko o tym, że jesteśmy w sieci i owszem łatwo kogoś oceniać, nie znając go. Myślę, że raczej tu większość kobiet jak np. ja czy Bao, może po prostu sobie ponarzekać, wykrzyczeć co siedzi na serduchu itp. Ale nie trzeba od razu wchodzić w temat, rozpisywać się między sobą i oceniać. Mam sytuację jaką mam, zresztą każda jakąś tam ma, każdy ma swoje mniejsze czy większe tragedie i wojny. Ja jestem akurat przeszczęśliwa, że w końcu się nam udało. W życiu bym tego nie zmieniła. A jedyne obawy jakie ma mój tato, to zapewne moje studia, które jak najbardziej zamierzam skończyć (oo przy tej okazji, czy jest tutaj osóbka po Pedagogice Specjalnej, albo z doświadczeniami z dogoterapii - miałabym kilka pytań
) i to ktos teraz, kiedy mnie nie będzie, będzie opiekował się moją młodszą siostrą. Po prostu niestety, ale wróci mu kilka obowiązków. Więc tym samym ucinam temat swojej skromnej osoby, moich kochanych rodziców (dziękuję Wam ), chłopa za granicą (wracaj>:/), mieszkania (niedługo) i mojej fasoluni (mój Hefalumpik;*)I nie nie boczę się. Rozumiem że skoro nie wstawię uśmieszków to cię boczę. ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty napisałaś tyle, że ja wyciagnęłam takie a nie inne wnioski i postawiłam się mimo wszystko w sytuacji Twoich rodziców/taty. Też mam prawo mieć swoje zdanie Więc je wyrażam. I tak, masz rację, nie znam Cię i pewnie wyciągam pochopne wnioski. I nie umoralniam, tylko zwyczajnie głośno myślę
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Isabelle piękny wyjazd zaliczyliście! Super zdjęcia! Zazdroszczę! Ja na wakacje pewnie dopiero w październiku pojadę
![]() Onyks trzymam mocno kciuki! Blonde, Seba ma 2 lata tak? A nazywa przedmioty po swojemu? Czy nic nic nie mówi? On będzie dwujęzyczny, więc zacznie mówić na pewno nieco później, ale nie przejmuj się! Myślę, że czas na logopedę jest wtedy kiedy dziecko ma 3 lata i więcej i nie mówi nic, to znaczy nie nazywa rzeczy po swojemu, nie określa czynności choćby sylabami itp. Wtedy myślałabym o konsultacji. Ale ja się nie znam ![]() Natalka super, że jesteście już po szczepieniu! Gucia6 zgadzam się z Tobą w 100% z tym co napisałaś, żeby nie zakładać pomocy ze strony innych. To znaczy ja uważam, że decydując się na dziecko nie można na sucho zakładać pomocy rodziców, teściów, ciotek itp. to nie jest ich obowiązek i tym bardziej nie powinnyśmy się złościć, że rodzice np nie chcą pomóc. Mają do tego prawo. To w końcu nasze życie, nasze decyzje i sami za nie odpowiadamy. Podobnie mam z decyzją o wspólnym życiu, ślubie i tym podobnych sprawach. Hope zgadzam sie z Agnuskiem i Butter rodzice mogą nie być zachwyceni, bo jakby nie było, nadal mieszkasz z nimi, stąd czują się za Ciebie odpowiedzialni. Poza tym oboje jesteście młodzi, więc pewnie się trochę martwią. I też mnie ciekawi jak Agnusek pisze, nie mieszkając razem zdecydowaliście się na dziecko? Wiem, że odległość nie jest duża między Waszymi domami, ale co innego jest spotykać się ze sobą, a co innego mieszkać, mieć wspólne mniejsze i większe sprawy.
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
co innego pewnie tez wspolnie przezyte male i wieksze sprawy i lata razem.
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Onyks aaaaaaa!!! kurde ja chyba nie wytrzymam do tego 22-go
![]() Nie no Ty i Madzia trzymacie nas teraz w napięciu ![]() Hejo!! A zdjęcia cudne![]() Cytat:
Hope wiem, że nie wiemy wiele o Tobie i Twojej sytuacji ale dla mnie to też trochę dziwne i nieodpowiedzialne Ciekawe co jest z Ilonką.. dawno tutaj jej nie było.. No nic miłego dnia Dziewczyny! |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, ponad 2 latka Mowi po swojemu, bardzo duzo buzia mu sie nie zamyka, tylko nie po Naszemu![]() Narazie sie nie spinam, rozumie wszystko a to bardzo duzo i mam nadzieje, ze wkrotce sie odblokuje i zacznie mowic zgadzam sie
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itp Na pewno się odblokuje!
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są radością dla Was to najważniejsze cóż, ja pracuję, on też, kwestia tego czy po powrocie znajdzie coś tu (wiadomo, że za granicą lepiej, ale musi też być tatusiem ) zamieszkamy razem, ślub planujemy tak może za rok![]() A Tobie z góry Kochana dziękuję za zrozumienie i uprzejmość. Jesteś dojrzałą kobietą, żoną z dwójką maluchów i nie oceniasz i nie komentujesz, za co jestem Ci stokrotnie wdzięczna |
|
|
|
|
#1379 | |||||
|
Zakorzenienie
|
a z jakiej okazji imprezka?
![]() Cytat:
Tak wysyla sie kartke z podziekowaniem za przybyscie i za prezent Wszystko oczywiscie pisane w srodku recznie ![]() Takie same kartki wysylalismy po Naszym slubie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaraz zrobie zdjecie ![]() Cytat:
super ze juz po szczepieniu magda - powodzenia na wizycie! Witajcie Maz mnie dzisiaj obudzil sms : " i jak synciu nie wychodzi??? " Przeciez jeszcze 3tyg mam do terminu
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Wy tacy całusińscy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Zdecydowaliście się na dziecko w bardzo młodym wieku i w dodatku nie mieszkając razem?

Proszę.