|
|
#2491 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
To super
. Pogłaskaj ode mnie biedną więźniarkę. A brzuszek dobrze się goi? Ma apetyt?Ja po przepuklinie zaczęłam Sonię karmić tylko mokrym (wcześniej jadła tylko suche a mokre tak raz w tygodniu) i od tamtej pory codziennie wymuszała mokre, teraz musi być i suche i mokre, ale ważniejsze mokre a do tego zaczęła mi wybrzydzać, wtedy się zaczęły moje problemy z jej dietą . Trzymam kciuki za szybki powrót Celinki do zdrowia i szybkie wypuszczenie z więzienia. |
|
|
|
#2492 | ||
|
Rozeznanie
|
Jak się dogadują, to rzeczywiście jest fajniej
Cytat:
Cytat:
Cześć Siejka, kopę lat...
Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-05-17 o 11:43 |
||
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Nie depcze krokusów
|
Siejka - a jak z jedzeniem i siuśkami, dogadują się, nie przeszkadzają sobie, nie są zazdrosne?
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siuśkają do jednej kuwety. Raz nawet w tym samym czasie ![]() Wczoraj języczkowały się po uszkach ![]() Reszta w załączniku. |
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Głaski dla znalezionej Kici
![]() Moja wczoraj w nocy wymiotowała z kilka razy. Najpierw raz nie przetrawionym jedzeniem. Głupia się pewnie najadła za dużo...ale Ona tak ma, że cały dzień ma focha na jedzenie, a potem wieczorem jak się dopadnie i pewnie dlatego. A potem jeszcze jakąś taką wodą czy śliną wymiotowała ja się wystraszyłam, zadzwoniłam do pracy do Męża że z Fioncią coś nie tak. I zasnełam dopiero jak Ona przyszła do mnie spać do łóżka, zaczęła śpiewać więc chyba już ok jest.A teraz troszkę suchego zjadła i dalej śpi. Będziemy ją obserwować. |
|
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę że to właśnie przez pazerność, Ancij rzyga jak rano rzuca się na mokre i właśnie te wymiociny to kawałki jedzenia, a ostatni hafcik to taka spieniona ślina. Wet mówił że to właśnie za szybkie jedzenie. Sądzę że będzie dobrze
Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-05-17 o 12:02 |
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz jest ok. Zachowuje się jak zwykle... więc chyba jest ok
|
|
|
|
|
#2499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że znajdziecie mu szybko wspaniały dom stały![]() Cytat:
Bardzo się cieszę, że jest Happy End
|
|
#2500 |
|
Nie depcze krokusów
|
morenica - mój rzygał zielonkawą wodą. Pił jak smok, potem biegał albo się emocjonował Gołębiem Gruchaczem* na dachu. Wet stwierdził, że to ze stresu i z zamieszania, jakie wokół niego panowało, ale na wszelki wypadek dostał antybiotyk i został odrobaczony. Jak się Szary wyprowadził, to też mu się zdarzyło, akurat jak Gołąb Gruchacz przeganiał z dachu wróbelki - zaczął szczekać, a potem rzygnął. Wcześniej nigdy tego nie robił, więc pewnie mu się odblokowała ta funkcja i nadrabia życiowe zaległości...
*Gołąb Gruchacz to taki mega gruchający samiec, który pomieszkuje nad moim oknem i szuka kobiety swego gatunku.
|
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uwielbiam te gołębie, jak takie napuszone biegają pod śmietnikiem za samiczkami i chcą sobie gruchnąć, a one uciekają, zawsze mi się kojarzy z facetami z nocnych klubach
|
||
|
|
|
#2503 |
|
Nie depcze krokusów
|
Właśnie... Na razie tylko sroki na niego lecą, a te z kolei emitują z mojego kota klekotanie Predatora.
|
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Raczkowanie
|
Monika, apetyt dopisuje i nie ważne, czy mokre, czy suche
aby było Brzuszek też już wygląda ślicznie, ale jak Vetka powiedziała "Nie zdejmować", więc ja nie zdejmuję, choć mój TŻ chętnie by ją już rozebrał, bo przecież "na pewno jej nie wygodnie" Morenica, a może spróbuj jej dawać jedzonko po trochu? Najpierw troszkę, jak zje dosypać? Albo podlewaj jej suche wodą, to będzie musiała przystopować. Ewentualnie możesz zmienić karmę na taką z dużymi chrupkami, których tak łatwo nie połknie. Siejusia, fotki śliczne
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Siejka twój Ancji też lubi jeść z talerzyka? moja jak nie chce jeść coś wybrzydza dajemy jej do talerzyka i nawet go wylize potem
![]() raport dnia ostatnio moja Nensi rano budzi mnie żebym otworzyła drzwi jej (4:25 z zegarkiem w ręku) przychodzi tzn wbiega mi na klatkę piersiową ale to już lepsze niz walenie w drzwi potem idzie do moich rodziców gdzie śpi do 7-8 wraca do mnie na jedzenie wali w drzwi sporadycznie jak stwierdzi ze za długo śpię np dziś aż do 7:30 mi pozwoliła spać
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę że Celinka ma się już dobrze. Trzymałam za nią kciuki Nie wiem czy powinno się polewać suchą karmę wodą ![]() Dziękujemy bardzo |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzisz jaką masz kochaną kotę
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś się kiedyś doczytałam, że można wlać trochę przegotowanej, żeby chrupki rozmiękczyć. Chyba, że się mylę, to proszę mnie poprawić
![]() Celisia właśnie walnęła taką Q, że poczułam w kuchni... Po mieszkaniu o powierzchni 80mk rozeszło się lotem błyskawicy
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro tak, to ja nie będę mówić że nie, bo nie wiem tego na pewno ![]() Daisy robi takie smrodliwe Q... Tym bardziej że nie ma krytej kuwety, bo się boi do takiej wchodzić. Już nie powiem jakie stężenie zapaszku mamy na 25 mkw
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Aromaterapia
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Co one jedzą, że tak smrodzą?
Zamówiłam rybne TOTW i modlę się, by efekt w kuwecie nie był zbliżony do rybnej Acany... Cytat:
|
|
|
#2514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daisy je Purinę, ale Ancjomak dzieli się z nią Royalem, więc smród nie wypala już nosa, choć jest mocny. Najgorsze były pierwsze Q. |
|
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
A Celka wcina Royala Kitten z malutką domieszką Royala Hairball. Ogólnie to pierwszy raz zdarzyło jej się tak nasmrodzić
Chyba że to po mokrym, bo dziś musiała zadowolić się Gourmetem (wszystko ulubione znikło bez śladu, ciekawe kto to zjadł? )---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- A jak już wykończy tego Royala (jeszcze około 3kg) to zamierzam się na Feline Porta 21.
|
|
#2516 |
|
Nie depcze krokusów
|
anty_lopka - winiłabym mokre.
Mam Portę w szafce w kolejce, może będziemy ją stosować w tym samym czasie.
|
|
#2517 |
|
Raczkowanie
|
raczej nie, bo te prawie 3kg to jeszcze dłuuugo będą... Wiem stąd, że Celina jest u nas od 19 marca, razem z nią dostaliśmy prawie pełną paczkę Royala Kitten (4kg) i mamy właśnie połowę tamtej paczki + uzupełnienie Royalem Hairball ( około 1 kg). Dlatego szacuję, że mamy jeszcze 3 kg suchego, a chrupki w misce Celka ma cały czas i uzupełniam jej średnio co dwa dni.
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Ja też winię mokre To było chyba z kurakiem. Tak w ogóle to z mokrego daję jej Applawsa, Cosma nie szła. A za rossmanowskim Winstonem to jest szał ciał
|
|
#2518 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- U mnie Felek szalał za tym, ale pannom tego nigdy nie kupiłam - skład jak KK , chociaż ładniej wygląda.---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
, już było kiedyś, że Ziwi w szafce, teraz Porta . Jak tam Daniels? Dawno go nie widziałam .
|
||
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Zamawiam małe paczki, odbieram w pracy i potem zwożę tramwajem na raty, więc nie kupię 10-kilowego opakowania karmy ani żwirku, muszę kupować nieekonomiczne małe, robić często zamówienia i na tyle, by nie płacić za przesyłkę. Obecnie w szafie mam: - Ziwi - PoN - Orijen - Porta 21 Idzie: - TOTW rybny - RC Appetite Control W ramach akcji "poskramianie apetytu" je teraz zbożówkę, HappyCat z łososiem i najada się mniejszą porcją niż PoN, a kupki ma piękne! Malutkie bobki, których nie czuć. Zdjęć nie mam, bo czas spędza głównie na kolanach
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-05-17 o 19:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

a do tego zaczęła mi wybrzydzać, wtedy się zaczęły moje problemy z jej dietą
. 

z kilka razy. Najpierw raz nie przetrawionym jedzeniem. Głupia się pewnie najadła za dużo...ale Ona tak ma, że cały dzień ma focha na jedzenie, a potem wieczorem jak się dopadnie i pewnie dlatego. A potem jeszcze jakąś taką wodą czy śliną wymiotowała

Mam nadzieję, że znajdziecie mu szybko wspaniały dom stały

.