![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odejść? Walczyć? Jest o co? Patowa sytuacja. Kłopoty w raju...
Dziewczyny, nie dobijajcie dziewczyny, on już i tak została pokrzywdzona przez los. Zauważcie, że to wszytsko działo się na przestrzeni lat a on był na początku kochającym mężczyzną, potem wszystko się zmieniło.
Nie będę Cię moralizować... grunt, że przejrzałaś na oczy i nie daj ich sobie znowu zamydlić! Mam nadzieje, że cała sprawa zakończy się dobrze. Oczywiście dla ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze: dziewczyny próbują sprawić, że spojrzy na sprawę realnie, bo poki co buja w obłokach. Znowu. Po drugie: nie los ją pokrzywdził, tylko sama się w to (razem z równie mądrymi rodzicami) wpakowała...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
.
|
Cytat:
- przynajmniej 200tys zl wkladu w mieszkanie (wliczajac remonty i meble - sporo wiecej) - samochod - utrzymywanie przez 3 lata + ubieranie przez 5 lat - kilkaset!!! tys. dlugu wsrod znajomych i rodziny. mysle, ze nie bedzie przesady, jak powiem, ze chodzi o kwote okolo miliona zl. niektorzy ludzie przez cale swoje zycie tyle nie zrobia.
![]() |
![]() |
#64 |
Marszałkini II RP
|
A on nie zarabiał tylko żerował na innych ludziach. Wszystko co do złotówki powinien oddać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
A ja tak szczerze i zupełnie bez złośliwości radzę zgłosić sie gdzieś po rzetelną poradę w kwestii finansów.
Przecież u notariusza nie będziecie się tam przerzucać rachunkami i fakturami. Musisz wiedzieć, co chcesz aby w akcie notarialnym było zawarte. Ile faktycznie włożyłaś w to mieszkanie (zakup), ile w remont, ile w meble. Przeczytaj uważnie co jamestown napisała odnośnie licytacji komorniczej. To nie są przelewki jeśli licytuje sie coś za długi. Powiem raz jeszcze: będziesz na samym końcu łańcuszka wierzycieli (pod warunkiem że nieruchomość sprzeda się za tyle, że będzie co dzielić)
![]() |
#66 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wrócił, powiedział, że ma kryzys w związku ze swoją sytuacją finansową. Mówi to nie pierwszy raz, więc wierzę. Stwierdzil, ze "chce zeby mieszkanie bylo rowniez na mnie, bo to naturalna kolej rzeczy i kwestia zaufania". dokładnej daty, kiedy chciałby to zrobić oczywiście nie podał.... Cytat:
Dostałam dwukrotny wklad moich pieniedzy plus wszystkie koszta sądowe. Zero apelacji, szybciutka sprawa. Jamestown, teraz wyślę Cię na matematykę do szkoły podstawowej ![]() ![]() Edytowane przez Lana_Del_Rey Czas edycji: 2012-05-17 o 16:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, nie wysyłaj jamestown na matematykę, tylko zobacz, co sama pisałaś. 2/3 od rodziców TŻta, 2/3 od Twoich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mowiac jednak juz powaznie to z autorki buractwo i buta wychodzi teraz spora. Ja to mysle, ze w przypadku jej zwiazku "trafił swoj na swego". Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-05-17 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;34182545]Ten watek to jakby stworzony dla mnie. Niesamowicie pozwala mi odkryc siebie. Dowiedzialam sie, ze nie dosc, ze na prawie sie nie znam to liczyc nie umiem. Ciekawe co dalej ![]() Wszystkow Twoich rekach, a raczej palcach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam, zamarłam i wiem jedno: dziewczyna jest w czarnej dupie, tyle że nie zdaje sobie jeszcze z tego sprawy.
W życiu kupowałam i sprzedawałam łącznie 3 mieszkania, zawsze byłam współwłaścicielką, opisany układ dla mnie osoby dorosłej jest nie do wyobrażenia i nie do ogarnięcia, tak jak możliwość związania się z facetem, który 3 lata żeruje na dziewczynie, ustawia się super: mieszkanie na niego, ale koszty za notariusza (niemałe) ponosi dziewczyna. Szok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Lana del Rey, według Ciebie nie może być w matematyce 133% czegoś?? w tym przypadku KWOTY KREDYTU?
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze lepiej. Ona uważa, że jest w za*ebistej sytuacji i na pewno jej się wszystko zwróci ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Zacytowałam przecież ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Dobra, łopatologicznie, po raz ostatni. Mówisz że rodzice TŻta dali 2/3 wartości mieszkania (zobowiązali się do zapłacenia, jak zwał tak zwał). Mówisz, że twoi rodzice dali tyle samo. Czyli również 2/3. Czyli dostaliście 2/3 + 2/3 = 4/3 3/3 spożytkowane na mieszkanie, jak sądzę pozostała 1/3 na urzadzenie. Co to jest niezrozumiałe?
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Rodzice płacą 2/3 raty miesięcznej (w sumie zaplacą rowne 220 tys), on 1/3. Tyle zostanie spłacone w ciągu 10 lat. Pozostały kredyt spada na syna lub syna i mnie w przypadku wpisania mnie jako wspolwlasciciela (480 tys). Nasi rodzice włożyli w zasadzie "po równo" w mieszkanie. Cytat:
Edytowane przez Lana_Del_Rey Czas edycji: 2012-05-17 o 16:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie opisałaś męskiego kosmitę, życie na co dzień z kimś takim musi być... kosmiczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Przyłączę się do pytania zadanego juz wcześniej. Na co poszły pieniądze pożyczone "po rodzinie"? Macie coś z tego? Sprzęt agd/rtv? Czy po prostu sie rozeszło?
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestes w ciemnej dupie, po Twojej nowej "rozpisce" widze, ze jestes w gorszej sytuacji niz poczatkowo sadzilam. Jak jeszcze nie zauwazylas, to ja niestety mam jakies pojecie o Twoim problemie od strony prawnej, Ty zadnego. Zamiast buraczyc w moim kierunku wypadaloby przeprosic za swoje uwagi i czym predzej do prawnika biec ![]() No, ale widac latwo przyszlo, latwo poszlo, tym bardziej, ze pieniadze nie Twoje a Twoich rodzicow. Lepiej siedziec na forum i furczec na ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
... to od dawna nie byłby moim facetem. Przerażający jest Twój post, bo koleś jawi się jako cwaniak mający dojną krowę (sorry), przy której zwyczajnie jest mu wygodnie i tyle. Wiej jak najszybciej, ale wcześniej zatroszcz się o swoje finanse i prawa do własności, żeby nie okazało się, że utopiłaś pieniądze w błocie. Co do charakteru faceta, to chyba komentarz jest zbędny. I imho to Twoje szczęście, że nie chce ślubu. Jeszcze ślub z takim typem potrzebny? ![]() Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2012-05-17 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;34183156]Dziewczyno, opanuj swoje chamstwo. Jesli masz ze soba jakies problemy to idz do psychologa a nie relaksuj sie zlosliwosciami na mojej osobie.
Jestes w ciemnej dupie, po Twojej nowej "rozpisce" widze, ze jestes w gorszej sytuacji niz poczatkowo sadzilam. Jak jeszcze nie zauwazylas, to ja niestety mam jakies pojecie o Twoim problemie od strony prawnej, Ty zadnego. Zamiast buraczyc w moim kierunku wypadaloby przeprosic za swoje uwagi i czym predzej do prawnika biec ![]() [/QUOTE] Wiesz podobno na nauke nigdy nie jest za pozno, wiec pewnie i na nauke "dobrego wychowania". Proponuję więc zacząć od siebie, przejść się na spacer, może ciśnienie zejdzie. Obrażać ludzi i później kazać im się przepraszać, to trzeba mieć tupet (albo nie równo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Z jednej strony zazdroszczę optymizmu (5 lat łożenia na darmozjada i jeszcze chatka i samochód w prezencie), z drugiej - nie zazdroszczę rychłego bólu doopy
![]()
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Słuchaj, to, że jamestown pisze w chłodnym tonie nie powinno Ci przysłaniać tego, o czym pisze. Pokazuje Ci przecież pewne możliwości rozwoju stuacji, na które musisz się z góry przygotować. Udziela Ci konkretnych rad, za to się dziękuje, nie ironizuje.
![]() |
#85 |
Miss Pudernica
|
Cóż, gratuluję Tobie i Twojej rodzinie głupoty i naiwnosci. Podziwiam, że z taką łatwością powierzacie pieniądze obcemu człowiekowi jakby nie patrzył, na słowo, tylko dlatego że nosi Cię na rękach. Takie noszenie to można udawać i kilkanaście lat, a w między czasie dobrze się ustawić - co widać na Waszym przykładzie. Nie wątpię, że wiele osób zazdrosciło Wam związku, bo on pewnie piruety na głowie kręcił, żeby odpowiednio i niepostrzżenie się uposażyć.
Wydaje mi się, że masz za dobrą sytuację, żeby odpowiednio zrozumieć swoje położenie. Masz pracę, mimo że może dochody nieregularne. Masz ewentualnie drugie mieszkanie i rodziców, którzy Cię wspomogą. Dokładając Twoje podejście, zazdroszczę facetowi, bo pewnie niewiele na tym biznesie straci ![]() Jak można pisać o miłosnym raju, gdy trzeba prosić o ślub przed kupnem mieszkania ![]() A potem ja się zastanawiam skąd takich kretynów znajduję, ale jak czytam wizaż to już rozumiem.
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia. Edytowane przez aante_e Czas edycji: 2012-05-17 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Marszałkini II RP
|
Autorko wątku, po to założyłaś ten wątek, bo zapewne oczekujesz pomocy. Niby zakładasz jakiś swój biznes, ale żyjesz w jakimś nierealnym świecie. Chcemy Ci pomóc, ale przykro mi, zaczynam odnosić wrażenie, że to jest jakaś prowokacja - ciężko jest mi uwierzyć w taką naiwność. Jeśli to wszystko jest prawdą to współczuję bardzo Twoim rodzicom, bo wyłożyli pieniądze na jakiegoś cwaniaczka. Nie chce mi się aż wierzyć w to wszystko, a Twoja postawa wobec innych pozostawia wiele do życzenia. To Ty prosisz o ocenę sytuacji więc musisz się liczyć z krytyczną oceną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
- prawda? Dawno nie czytałam wątku o takim władowaniu się w kanał z byle jakim, żerującym facecie, tyle że w porównaniu z sytuacją jakiegoś dziewczątka, które źle wybrało/trafiło; ona jest w czarnej dupie, bo zobowiązania finansowe spore. Dziewczyna tak głupio w tej sprawie postąpiła, że dziwię się, iź nikt z rodziny nie zauważył, w jaki kanał ich córka wdepnęła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Miss Pudernica
|
Cóż, wyobrażenie niektórych o prawnikach jest takie, że oni z każdego bagna powinni człowieka wyciągnąć. A jak nie to najlepiej skrytykować, wyśmiać, a nie wyciągnąć wnioski ze SWOICH błedów i skorzystać z pomocy.
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
A, i ja na Twoim miejscu powściagnęłabym wątpliwośći, tak, by Facet się nie połapał, poudawała oszołomioną wizją ewentualnego pierścionka a po cichu szukała porady profesjonalisty co do tego, jak można choć część pieniędzy odzyskać. No i ciągnęłabym do notariusza, klepnąć tę współwłasność.
Swoją drogą, wiesz, że smród po pożyczkach po Twojej stronie może się ciągnąć po Tobie i Twoich Rodzicach przez lata?
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.