|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam te zdjecia. Wyczyn wielki przy tym moim wierciochu
![]() ![]() Beatka Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-17 o 18:26 |
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Reebok nieźle, ale pochłania cały mój czas. Siedzę i Mam nadzieję, że mnie nie skuszą nagrodą. ![]() W Luksji i Therm Line też wygrałam, udało się Nagród jeszcze nie dostałam Patik dostałaś od redakcji formularz z danymi po nagrodę? Załączam Radzia mojego Jak czyta i jak je
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-05-17 o 18:46 |
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Stronczek
za rocznicę. Niezły staż. ![]() A u Wiki to może potówki są? Betti u nas nie ma i nie było takich ranek |
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
mozliwe, ale tylko na buzi to ma ![]() idziemy na spacer... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-17 o 18:41 |
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja właśnie odpuściłam Reeboka
![]() śliczny Radzio hmm.... może od słonka faktycznie bo skazowe pokazałyby się też gdzie indziej, zwłaszcza na szyi i na łydkach - tam najczęściej wyłażą. - a nie tylko na policzkach. posmaruj kremem typu emolium, oilatum itp - i zobaczysz czy zejdzie
|
|
#757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, mój tż ma uczulenie na słońce i podobnie ta wysypka wygląda, tylko jemu na rękach wychodzi. Ale u Was to może być wszystko... od potówek, po skazę, po zmiany AZS. Obserwuj, u nas reakcja na nabiał od razu była w postaci czerwonych szorstkich polików. Jak będzie Cię to niepokoiło, albo dłużej się utrzymywało to może do lekarza się udaj...I gratulacje pokaźnej rocznicy związku ![]() Beatka moja nie miała czegoś takiego jak opisujesz....Marysia Evewe miała chyba ostatnio zapalenie jamy ustnej to może coś więcej powie, czy to tak wygląda. Ale na pewno u Julki to tylko kwestia tych zabawek. Aga jakie tortyyyy ![]() Zdrówka dla chorowitków! Dla dzisiejszych solenizantów ![]() Witam, odprawiłam małża w del. do Wawy (do jutra ma(miał) urlop )Ala już śpi, a ja w końcu mogę spocząć na mojej szanownej ![]() Mogę już chyba pochwalić się, że mała uskutecznia już na dobre naukę chodzenia. Dziś przeszła sama już pół salonu. Oczywiście prym wiedzie jeszcze raczkowanie Nie doceniłam wcześniej krzesełka uczydełka - Ala nauczyła się na niego siadać, siedzi jak królowa na tronie i "czyta" załączoną tam książeczkę No to tyle o nas
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Lili - 3700 klika Ci kliknęłam
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
A co do roczku to ja mięso zamówię na pewno z restauracji, tak jak na chrzest. Za 18 kotletów typu dewolay<--nie wiem jak to się pisze, i za strogonowa dla 10 osób (było go jak nic na drugie tyle ludzi) zapłaciłam 220zł. Może jakbym sama zrobiła to by mnie wyszło taniej ale podejrzewam, że niewiele. Poza tym, nam i tak nikt w niczym nie pomoże więc by było ciężko.
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- |
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla dzielnego i zdolnego szkraba podpytam Eweeve jak wpadnie do nas o to zapalenie jamy ustnej oby to nie było to..
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny używacie jeszcze leżaczków/bujaczków?
Bo my już jakiś czas nie. Wyprałam go dzisiaj i wystawimy na all. Jak sprzedam to będę chciała ten domek kupić co któraś niedawno pokazywała. Marzena Radek się przekonał do arki, świetna ta zabawka. Chętnie się nią bawi. Tylko gdzieś nam wcięło konia
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam takiego jak Ty z FP - tzn mam leżaczek Tako ale już wieki nie używałam i lezy na strychu schowany - korzystałam z niego jakoś tak do 5 miesiąca chyba.
|
|
#763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(zdj. w załączeniu)Jednak nie sprzedaje go, bo liczę, że jak wydorośleje, a jest on chyba do 18kg, to będzie chciała sobie w nim posiedzieć oglądając np. bajke (jak sąsiadka przychodzi z 3letnią córeczką, to chętnie się w niego pakuje) A jak nie to zostawiam dla drugiego kiedyś dziecka. takie rzeczy jak mata, leżaczek zostawiam, bo to był dość drogie gadżety. Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-05-17 o 19:25 |
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Laski wczoraj kupiliśmy chodzik uwaga za całe 5zł
![]() i mały od dzisiaj już w Nim śmiga muszę mu buciki kupić rozm 19
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Beata ja nie pomogę
Lilii tak, dostałam wiadomość. Ale nagrody jeszcze nie. Leżaczek już schwany od czasu jak mamy krzesełko, a wczoraj złożyłam huśtawkę do pudła, Sara się już nie chce w niej huśtać. Poczeka na lepsze czasy...tzn na rodzeństwo ![]() Stronczek Wiki ma śliczne gęste, czarne rzęsy. Mi to wygląda na taką kaszkę, skaza ma raczej plamy...a tu takie krosteczki, no nie wiem..
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-05-17 o 19:47 |
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
My leżaczka juz dawno nie używamy
Kajol Ty chyba pytałaś o manne, szczerze to nie robie, ale albo bym ugotowała na wodzie i dodała starte jabłko, a jak chcesz na mleku mm 150 ml wody, 20 ml odlewasz i w tym rozrabiasz 5 miarek mm (czy ile tam dajesz na 150 ml), reszte gotujesz zasypujesz manną, studzisz dodajesz mm. Sprzedałam pełzaka z FP za 21 zł (kupiłam za 20 ) i książkę w oczekiwaniu na dziecko za 20 zł. Bedzie akurat na prezent na dzień dziecka - chce kupic ten traktorek z kiddeland, na roczek ten odkrywczy domek |
|
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
Beata, AgaG pokłony dla Waszych talentów. Torty cuda
Eweeve zdrówka dla taty życzę Kolina fajny ten Twój "pomagier" A kiedyś był nimi zaciekawiony.Stronczek to nie wygląda na alergię, ale od czego te krostki, to nie mam pojęcia ![]() Patik kuruj się Lili Nasz leżaczek też leży i kurz zbiera. Ale tak jak Alibany mam nadzieję, że kiedyś posłuży za krzesełko Kurde a ja jeszcze nic nigdy nie sprzedawałam na allegro, a przydałoby się Jedo wystawić... i parę innych rzeczy ![]() Dominik po dwutygodniowym strajku obiadkowym zjadł dziś pomidorówkę. Teściu wziął go sposobem i podał mu ją w zwykłym talerzu, a nie dziecięcej miseczce, bo z Naszych talerzy zawsze chętnie podjadał. Jutro okaże się, czy to zbieg okoliczności czy rozwiązanie zagadki ![]() Dominik, Filip
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee patrząc na to że Domek tylko starszy o 1 dzień od damy to stwierdzam, że to sposób. Moja jak widzi jakąkolwiek szklankę to chce z niej pić, z bidonu pije tylko na dworze, a jak widzi że Ja piję z butelki to chce butelkę... tak samo z obiadem, jak jej dam miseczkę od niej ale ona sobie ją sama trzyma to "pięknie" je a jak podaję jej łyżeczką to nie bardzo,dlatego robię takie obiady aby ona coś podziubała sobie sama np. dzisiaj dostała pierś i ziemniaki a Ja w między czas jej dawałam rękami, bo łyżeczką nie chce,no chyba że widelcem...chce jeść tak jak my.Wczoraj miała pomidorówkę i dałam jej makaron świderki i sama sobie go jadła, a Ja jej w między czasie dawałam zupę z mniejszymi kawałkami makaronu.
Aga torty MEGA piękne ! |
|
|
|
#769 | ||||
|
Zadomowienie
|
scio z doswiadczenia mojego powiem ci, ze latwiej mi sie robilo z masy agi z glukoza niz z pianek.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do tego traktorka tez mi sie bardzo podoba ale podoba mi sie tez traktorek FP Little People To jak sie chwalicie tortami, to ja tez moge???
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Stron. czy to skaza, kurka nie wiem. Nigdy na żywo nie widziałam.
Saren ma krostki i zaczerwienienia pod ustami i na brodzie, ale to przez śline i pchanie wszystkiego do paszczy. Smaruje kremm specjalnym, raz jest lepiej, raz gorzej... |
|
|
|
#771 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za zachwyty nad tortami. Bardzo mi milo, choc prawda jest taka, ze to taka namiastka pieknych tortow. No ale na nasze potrzeby wystarcza, no i zachwyt w oczach dzieci bezcenny!
Cytat:
No najpierw biszkopt, potem masa, przelozenie, na koncu zrobilam mase cukrowa z tego przepisu, co Adrij wklejalam kilka postow wczesniej. Ona jest biala, wiec oddzielilam od niej kilka kulek i zabawrilam na potrzebne kolory, czyli najwiecej brazowego (moze byc czarny), troche rozowego i jakis na kwiatek. Bialy trzeba rozwalkowac i oblozyc nim caly tort. Z bialego wycielam tez glowe krowy i przykleilam. Potem brazowy i wycielam z niego latki i przykleilam do tortu. No i tak po kolei z kazdym szczegolem. Przyklejam masa maslana. Mozna tez sama woda lub woda z cukrem. Jak jeszcze bedziesz miec pytania to dawaj. Cytat:
Potem kupilam takie: http://www.aledobre.pl/4879,ZESTAW_P...zt_Wilton.html i z nich teraz czesto korzystam. A jesli chodzi o "makarony" to tutaj przydalo sie miec dzieci , bo podebralam im sprzet do ciastoliny, wyparzylam i juz.U mnie na osiedlu jest wlasnie od jakiegos czasu sklep z tego typu sprzetem i za kazdym razem jak tamtedy przechodze, to przyklejam nos do szyby. Ale kasy trzeba miec na te rzeczy. Jak ktos w tym siedzi, to owszem oplaca sie kupic, ale jak ja robie 2, gora 3 torty na rok, to staram sie radzic sobie w inny sposob. Cytat:
Ale slodziak. Tak go wyglodzilas, ze sie rzucil na caly bochenek? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Mysle, ze to moze byc rozwiazanie. U mnie tak jest, ze jak widzi nasz talerz, to az sie trzepie, a swoja miseczka nie jest zainteresowany. Ale ogolnie Antek ma slaby apetyt ostatnio, to znaczy od poniedzialku, kiedy pojawila sie ta goraczka. To ewidentnie zeby, ale nie mam pojecia, ktore, wiec to jeszcze dluga droga do przebicia. I on sie tak bedzie meczyl caly czas? |
|||||||
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Nastepna zdolniacha!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I z tego, co kojarze to nasza Ania tez z tego linka robi mase cukrowa, no i Babonik tez robila taka krowke. Wiec przepis naprawde sprawdzony. |
|
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Stronczku po pierwsze gratuluje rocznicy,
po drugie wysypka. Powiem ci, ze Szymek jest na diecie bezmlecznej a od czasu do czasu cos takiego mu wyskoczy na buzce. Po prostu jakby jego skora zyla wlasnym zyciem. Zaobserwowalam jedynie, ze dzieje sie tak jak jest goraco, wtedy na pojedyncze krostki klade sudocrem na cala buzie lipobase i schodzi.
|
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
Aga wow nie spodziewałam sie takich dzieł
1) jaką robisz mase do biszkoptu? 2) te literki na chrzest to czyms wycinalas żeby wyszly takie ładne proste jakieś specjalne formki czy jak je robisz? 3) barwniki kupujesz w internecie? -i powiedzcie czy krem budyniowy z dodatkiem mleka to też rozpuści? czy tylko śmietana? -a masa serowa taka jak na sernik na zimno mogłaby byc czy nie? -i sprawdzony przepis na masę maślaną? Kajol no super tez, a ta lalka to wbita jest taka barbie i oblożona tortem masą? pomysły wow normalnie słodki interes mozna otwierac jakbyśmy się wszystkie skrzyknęły
|
|
|
|
#776 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za rozpoczęcie II trymestru.I czekam z niecierpliwością na fotki brzuszka ![]() Już dawno nie używamy ( ok. 4 mcy ) Cytat:
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool...
Jesteście rewelacyjne.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
No ba! Toż to dzieło, tylko się chwalić
![]() A to jest "cała" Barbie wbita w torta? ![]() Dzięki ![]() Uciekam spać. Dzisiaj udało nam się Radka do łóżeczka położyć ale nie wiadomo jak długo tam będzie spał. Bo muszę Wam zdradzić, że ta mała bestia chce spać z nami w łóżku. Milion razy jak zasnął próbowałam go do łóżeczka przenieść i za każdym razem się wybudzał i był ryk... Aczkolwiek uwielbiam z nim spać Dobranoc. |
|
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
Donoszę że jestem na bieżąco i wiem co u Was.
Przepraszam, ze się nie odnoszę - na to już nie starczyło czasu. Dzień Filipa trwa ok 12 godzin, z czego tylko 2 godziny to sen - jakoś tak nagle na to zapadł ![]() Scio Kobieto dziękuję za patent chustowo-hamakowy, bo od tygodnia za stojaki robimy, żeby jakoś uśpić nasze dziecię. Wypróbowałam dzisiaj i zadziałało |
|
|
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eee pomysly nie moje , taka kreatywna to ja nie jestem niestety....ups i czar prysl![]() Na szczescie Antek spi (i na razie cisza, wiec jest nadzieja, ze katar i zeby odpuszczaja), to moge popisac: 1. Masy robie rozne. Oczywiscie z netu. Robilam takie: - masa budyniowa http://89.171.188.165/recipe28504.html z wisniami - bita smietana z wisniami - masa z sera mascarpone z malinami z tego przepisu: http://czympachnieuzakow.blox.pl/201...czekolada.html - tort egipski http://sercezczekolady.blox.pl/2010/...t-Egipski.html Jesli masa jest na bazie bitej smietany, to nie smaruje wierzchu nia, bo jednak sie boje, ze sie masa cukrowa rozpusci (choc znalazlam na innym forum dziewczyny, ktore pisza, ze im sie nic nie dzieje, ale wole nie ryzykowac. 2. Literki byly wycinane specjalnymi wykrawaczkami, Beatka dzisiaj takie wklejala. Ale jak moge radzic, gdybys chciala kupic, to nie kupuj tego typu, tylko np. drukowane "normalne", no te sa bardzo cienkie i strasznie ciezko bylo z nimi, choc moze to moja wina, ze za cienko rozwalkowalam mase. 3. Pierwsze barwniki kupila mi kolezanka z innego forum i wyslala. Potem sama kupilam w necie, a teraz jak bym miala kupic, to w sklepie, ktory mam na osiedlu. 4. nie, taka masa nie rozpusci. Przynajmniej u mnie nic sie nie stalo, tyle, ze budyn robilam sama, a nie taki z torebki. 5. a jak to masa serowa? bo nigdy nie robilam sernika na zimno? 6. to juz podawalam wyzej mase budyniowa, jak przelozysz tort taka masa, to mozesz go calego posmarowac jako podklad masy cukrowej Ja generalnie jesli mam srodek z bita smietana lub podobny, to wtedy ucieram maslo z cukrem pudrem i tym smaruje cienko boki i gore, zeby masa cukrowa sie przykleila. Ale tak jak pisalam, u mnie sie tej dekoracji nie jada, wiec i tego masla z cukrem tez nie, bo on zostanie na maasie cukrowej na talerzyku. A co do tortu z lalka... piecze sie biszkopt w owalnej misce i u gory robisz dziure, wbijasz lalke (ja wyjelam nogi i tulow owinelam folia) i ozdabiasz. ufff ale post... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

)

, ale winie tu glukoze, bo dodalam taka, ktora mialam juz dlugo otwarta (sknerstwo nie popłaca
zębole