|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - część II
Proszę
![]() Cytat:
daj zdjęciaaaa!
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
Długość trzymania henny zalezy od intensywności odcienia, chodzi mi o to kiedy jest jaśniejszay akiedy ciemniejszy ?
Na moich rozjaśnianych włosach wyszedł piękny naturalny rudy
|
#4744 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma za co
Indygo za to im szybciej się położy tym lepiej. Był gdzieś w pierwszej części link do fajnej instrukcji "hennowej", przetłumaczonej na polski, może któraś z dziewczyn to go ma bo ja zgubiłam. Tam były ekstra informacje z przykładami na fotkach. Poszukaj w pierwszej części tego wątku, może znajdziesz... ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Kiedyś czytałam ksiązke o farbowaniu i tam było napisane, że aby uzyskac braz trzeba polaczyc henne z indygo... za to gdy zrobi sie dwustopniowo najpierw zwykla henna a potem indygo wychodzi czarny, czego chcialabym uniknac. Poszukam tej instrukcji, dziekuje za rade Wlasnie zobaczyłam link do tej instrukcji. Tam sa podane proporcje mieszania indygo z henna i amla w celu uzyskania wlasnie brazow. Pisza, zeby najpierw sporządzić henne a potem dodac indygo i od razu nakładać na włosy. Konsystencja ma być dość gęsta, prawda? Ile mogę dodać Glorii do mieszanki 100g? starczy mi tyle na włosy do zapięcia stanika, proste, niezbyt gęste?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=700547 Edytowane przez diablica piekielnica Czas edycji: 2012-05-14 o 12:54 |
|
|
|
#4745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile Glorii to nie wiem, ja dodawałam na oko - kilka łyżeczek na ok 100g henny. Ale jeśli robisz z indygiem to nie wiem... moze któraś z dziewczyn bardziej doświadczonych coś podpowie
|
|
|
|
|
#4746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale póki co spróbuje jamile z indygo, pochwale sie efektem a Ty czym teraz farbujesz? Myślisz, że te 100g starczy mi na włosy do zapięcia biustonosza?
|
|
#4747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hennowanie jest jak narkotyk ![]() Ja ze względów portfelowych kupuję Eldową naturalną i dodaję tylko sok z cytryny w ilościach na oko, tak z 1/2 na 100g. Za każdym razem wychodzi mi baaardzo ciemno, mahoniowo. Ale dziewczyny tą Khadi uzyskują piękny, gorzko-czekoladowy brąz chyba bez miedzianej poświaty, cudo z połyskiem Na włosy do zapięcia stanika powinno Ci 100g wystarczyć (choć wszędzie sugerują więcej). |
|
|
|
|
#4748 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie dziewczyny
![]() Od kilku miesięcy przerzuciłam się na naturalne kosmetyki i mniej więcej w tym samym okresie zaczęłam farbować włosy na rudy, czerwony. Chciałabym użyć naturalnej henny, obecnie mam kolor Wellaton płomienna czerwień (sprany z odrostami w słynnym, mysim blondzie). Moim celem jest uzyskanie soczystej, ciepłej odcieni rudego, ale wiem, że nie zejdę na jaśniejszy kolor, więc ewentualnie interesuje mnie właśnie czerwień. Jak myślicie, jaki kolor uzyskam przy nakładaniu naturalnej henny? Na początku (2 dni temu) myślałam o hennie z naturalnej henny + amli, ale myślę, że włosy byłyby po prostu niemal brązowe- to odpada. Podobnie wątpię, bym użyła cytryny- jeśli już to chyba lepsze byłoby czerwone wino? Moim celem jest uzyskanie jak najbardziej ciepłej czerwieni, bądź ciepłego rudego, choć boję się, że moje włosy będą po prostu ciemne brązowe!Przeglądałam na helfy wiele zdjęć i filmów, ale chyba nikomu nie udało się uzyskać takiego koloru, o jakim marzę No ale trudno, raz się żyje, wolę mieć mniej odpowiadający mi kolor, ale za to ładniejsze, zdrowsze włosy! |
|
|
|
#4749 |
|
Raczkowanie
|
Powtórzę się, ale prosiłabym o odpowiedź jeśli ktoś się orientuje, wolałabym się upewnić przed sięgnięciem po kolejną chemiczną farbę:<
|
|
|
|
#4750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze raz dziekuje z pomoc
|
|
#4751 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4752 |
|
Przyczajenie
|
Hej, chcę sie upewnić - czy dobrze zrozumiałam, czytając recenzje, że henna nie niszczy włosów, a nawet przeciwnie, pielęgnuje je?
dokładniej, to zastanawiam sie nad henną z venity. |
|
|
|
#4753 |
|
Raczkowanie
|
farba w 100% ziołowa działa pielęgnacyjnie, np. taką farbą jest khadi, jednak venita jest farbą słabszej jakości , może mieć jakieś chemiczne dodatki.
Dziewczyny mam problem, właśnie odebrałam farbę od kuriera patrze a na pudełku napisane jest "naturliches NUSSBRAUN" czyli orzechowy brąz ? bo miał do mnie zostać wysłany ciemny brąz ![]() z ciemnego brązu jestem zadowolona, dał u mnie ładny ciemny kolor, czy pomiędzy ciemnym brązem a orzchowym jest różnica ? nie chcę mieć żadnych rudych tonów, orzeszek ich nie daje ?? ciemny brąz u mnie ich nie dał dlatego mi się spodobał ![]() dobra obejrzałam se galerię i widzę że u części widać jakieś rude tony a u części kolor jest tak chłodny i tak ciemny jak po ciemnym brązie. Zapewne znaczenie ma wyjściowy kolor włosów. Edytowane przez doniek Czas edycji: 2012-05-15 o 18:59 |
|
|
|
#4754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Różnica jest, używałam i tego, i tego. U mnie ciemny brąz wychodzi naprawdę jako ciemny chłodny brąz, orzech wyszedł dużo jaśniej ale to kładłam na refleksy etc. A jak już masz ciemniejsze włosy to może wyjdzie ok Swoją drogą w nd nakładałam właśnie hennę Khadi, i zaraz idę w końcu umyć włosy i nałożyć maskę bo są tak mega przesuszone... poprzednio chyba nie miałam takiego siana.
|
|
#4755 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Raczkowanie
|
pewnie nie byłoby problemu z wymianą, ale nie chciało mi się dzwonić po kuriera żeby wrócił po paczkę
a doszłam do wniosku, że nie szkodzi spróbować, bo wciąąż męczę się z zielenią na włosach, może orzechowy brąz mi to lepiej pokryje postanowiłam spróbować dwustopniowego farbowania, właśnie robiłam henną a jutro zrobię orzeszkiem i może w końcu ta zieleń zniknie. Ale coś dziwnego się stało bo nawet henna tej zieleni do końca nie pokryła, jak się przyjrzeć nadal ją widać na końcach |
|
|
|
#4757 |
|
Rozeznanie
|
Mój efekt po Khadi ciemny brąz
![]() Oczywiście przy świetle i tak są refleksy, nie wiem czy kiedykolwiek się tego pozbędę. Ale podoba mi się jak wyszło Oba zdjęcia są po hennie, tylko po prawej zdjęcie robione przy lampie.
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam i czytam... wszystkie polecacie henny Khadi. Do tej pory używałam Eld - tania i łatwo dostępna, ale niestety szybko płowieje i nie daje zbyt efektownego efektu
![]() Dlatego zastanawiam się nad zakupem Khadi... tylko mam wątpliwości -czym różni się zwykła henna Khadi od tej z amlą i jatrophą?? Która daje bardziej czerwony/ognisty odcień, a która bardziej rudy/naturalny?? |
|
|
|
#4759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaję mi się,że ta z amlą daje rudy japtropha-czerwony |
|
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
Czy jeśli mam włosy dość ciemny brąz to żeby je przyciemnić o jeden odcień lepiej kupić Orzechowy Brąz Czy Czarny Khadi.
Foto moich włosów w załączniku.
|
#4761 |
|
siedzę i myślę
|
Dziewczyny czy znacie jakieś naturalne sposoby żeby odrobinę rozjaśnić włosy po hennie ciemny brąz? Nie spodziewałam się, aż tak ciemnego efektu..
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
Ale sęk w tym, że jedna z nich to czysta henna, a druga to henna+amla+jatropha. Dlatego ponawiam pytanie - jakie kolory uzyskuje się po ich użyciu ?? Która z nich daje naturalne, a która bardziej ogniste odcienie ?? |
|
|
|
#4763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4764 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zauwazyłam, że te odcienie to i tak sprawa indywidualna i nie tylko od naturalnego koloru włosa zależy. Np moja córka pomimo że jest jaśniejsza to po hennie (tej samej bo paćkę rozrabiam zawsze na nas obie) wychodzi bardziej mahoniowa niż ja. I nie dodaję nic poza sokiem z cytryny i wodą. Od ok roku nakładamy sobie najzwyklejszy w świecie ELD. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
pewnie wina PPD.
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
nie ten watek
Drożdże 15.02.2012-15.05.2012 CG od 07.03.12r OCM od 20.04.2012r 24 25 26 27 28 29 30włosy 27 cm, fale-typ 2a/2b, porowatość ekstremalnie niska.Szukam ENCANTO! Edytowane przez Cjuban Czas edycji: 2012-05-17 o 19:33 |
|
|
|
#4768 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam takie świezo po hennie, tą grubość a nawet zapach sianka polubiłam ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() Tak czy siak henna im nie zaszkodzi ... a wręcz odwrotnie
|
||
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Było to moje trzecie farbowanie Khadi. Po pierwszych dwóch razach farba wypłukiwała się. Teraz nie znika, a robi się bardziej czerwona. Znika ta ładna kasztanowa rudość i pojawia się czerwnień. Włosy mam raczej średnie, jeśli chodzi o odcień. Boję się kolejnego hennowania, ponieważ nie chcę czerwonych włosów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

daj zdjęciaaaa!

postanowiłam spróbować dwustopniowego farbowania, właśnie robiłam henną a jutro zrobię orzeszkiem i może w końcu ta zieleń zniknie.