Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 21:42   #3931
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

dorwałam sie do lapa w koncu

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Laski te co maja synków pierwszych chca przewaznie drugich synków, a te co córeczki, to drugie córeczki...a obie płcie (płci?) są na swój sposób cudne Polusi nie zamieniłabym na sto chłpczyków, a Michałka na sto dziewczynek
to ja jestem chyba jakas inna bo po pierwszym synku chciałam miec coreczkę - zawsze ciekawiło mnie jak wychowuje się chlopca a jak dziewczynke, jakie są różnice, wiec teraz bede to mogła sprawdzic w praktyce

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

agulan śliczne te Twoje panny

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:46   #3932
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
a gdzie będziecie teraz mieszkać w mieszkaniu czy w domku?
wyremontowalismy pieterko u tesiuf (bardzo fajni ludzie). Maja duzy dom. Z czasem moze cos pobudujemy (dzaileczka juz czeka), chwilowo nei chcielismy sie pakowac w budowe skoro nie wiemy czy na pewno zostaniemy w kraju. zalezy jak nam pojdzie z szukania pracy

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
,a wasze pociechy od urodzenia ile przybraly?
przy urodzeniu 2150 a teraz 6600 (w niedziele 7 miesiecy konczy)

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:50   #3933
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
wyremontowalismy pieterko u tesiuf (bardzo fajni ludzie). Maja duzy dom. Z czasem moze cos pobudujemy (dzaileczka juz czeka), chwilowo nei chcielismy sie pakowac w budowe skoro nie wiemy czy na pewno zostaniemy w kraju. zalezy jak nam pojdzie z szukania pracy
to super ze sie dogadujecie - to podstawa, z takimi tesciami mozna mieszkac

Stary 2012-05-17, 21:58   #3934
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
wiesz, teraz masz na to wplyw, ale wiekszosc dziewczynek ma faze na roz a tak w ogole to babki maja przesrane, facet jednak ma lzejsze zycie, przynajmniej ja tak uwazam

Elu dziekuje

maly przespal dzis caly dzien, serio, nie spal tylko 2h, jadl tylko zupe, 90ml mm rano i 60 w poludnie... no i kasze na noc to juz cala, a swiszcze mu jak oddycha ze szok... musze jutro zadzwonic do mojej doktorki i popytac co robic, bo mialam 3 dni dawac leki i przyjsc jak nie przejdzie, a to weekend wypada

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Nie no wiadomo, ze nie trzeba miec wszystkiego w rozu, ale i tak wole malych chlopcow ale jakbym miala core, to pewnie zmienilabym zdanie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Przez chwile jak bylam w ciazy o tez mialam zal w oczach na widok tych wszystkich kiecuszek itd, ale uridzila mi si mala siostrzenuca i sie wyrzywam w ten sposob a co do rozu to ja po prostu nie lubie, sama tez nie mam nic rozowego w szafie, lacznie z bielizna
sen regeneruje, ale jest choć troszkę lepiej?

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
moj sie urodzil 2990, teraz 8200 ale juz przybiera wolno, 300g w 3 tyg ostatnio

edit. przy wypisie 2715
to też kawał kiełbaski

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Elf-w klubie to pytanko napisałam

jutro postaram się was nadrobic
dobranoc

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

nie mam maty edukacyjnej-i dobrze bo musiałabym ją codziennie prać tylko by nie nadązyła schnąć...

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

a masz sklep stacjonarny czy internetowy??
już sprawdzam

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ot i cała prawda o posiadaniu drugich dzieciów

U nas z kolorami to tak różnie - 2 dziewczynki mam więc od różu się nie opędzam siłą rzeczy ale przy Julci miałam niebieski wózek teraz mam bordowy i tez czasami pytali czy chłopczyk? A uwielbiam dla obu niebieskie ciuchy bo ślicznie podkreślają im kolor oczu.

A co do ubiorów i kolorów to u mojej starszej córki to już niestety nie mam za wiele do powiedzenia, raz, że w sklepie pytam jej się co jej się podoba, dwa, że już sama się ubiera tylko pyta się mnie czy jest zimno czy ciepło i tyle a oczywiście jej ulubione kolory w kolejności to różowy, fioletowy, niebieski i żółty
słodziaki

a ja na dobranoc wytarmosiłam tż-ta, leży jak rozgrzany precel na łóżku a ja mam spokój, bo chłop nie ma siły wisieć na laptopie
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 06:24   #3935
mol_aa
Zadomowienie

Dzien dobry

Wariateczka waga urodzeniowa 3280g, najniższa waga po 3 dobie 2990g, teraz ok 7100g. Szału nie ma, ale to przez te wariacje alergiczne 8maja skończyliśmy 6 mcy

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Moje wczorajsze depilowanie nóg skończyło sie tym, że mam jedną nogę zdepilowaną, a druga czeka - a to wszystko przez tża (test dywanu pozytywny )

Macie jakieś plany na dzień matki, robicie sobie wychodne??? Jakie prezenty robicie swoim mamom?? U mnie totalna pustka w głowie
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 06:30   #3936
Oliveira79
Zadomowienie

Dzieńdoberek

Stary 2012-05-18, 06:33   #3937
fatal21
Wtajemniczenie

Zoska bedzie jedynaczka!dzisiejsza ekstremalna noc mnie w tym uswiadomila.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 06:35   #3938
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
łącze się w bólu, u nas pobudki od 2 co 50min
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 06:35   #3939
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
haha Olivia chyba też

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 06:54   #3940
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Macie jakieś plany na dzień matki, robicie sobie wychodne??? Jakie prezenty robicie swoim mamom?? U mnie totalna pustka w głowie
Na pewno przedstawienie u Oliego w przedszkolu a poza tym raczej nic nie planuje. Jeśli chodzi o moja mamę, to mieszka ponad 300 km ode mnie wiec, dostanie cosik jak niedługo przyjedzie (pewnie juz po 26ym) - zwykle jakiś kosmetyk: tusz do rzęs, krem do twarzy - generalnie zasada jest taka, że "wiem" co jej się aktualnie kończy i czego potrzebuje
A z teściową zawsze mam problem bo ona praktycznie żadnych kosmetyków nie używa, wiec moja inwencja twórcza sie konczy

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
łącze się w bólu, u nas pobudki od 2 co 50min

my tez nie możemy mówic o przespanej nocce, ale ja już nie rejestruję o której i ile przyzwyczaiłam się?!

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Wariateczka u nas waga urodzeniowa 3230 g, teraz 7160 g (5,5 mies.)

Stary 2012-05-18, 06:57   #3941
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

a moje dziecie znowu przespalo ponad 11h. wstal po 6 wesoly jak skowronek, znalazl sobie zabawke w lozeczku i spiewal do niej az przyszedl czas na mleko o 7

Kuchnia Tygryska
Stary 2012-05-18, 07:06   #3942
dominej
Raczkowanie

Witajcie
Ja nadal walczę z przeziębieniem i boję się, żeby się Dobrusia nie zaraziła...

Od momentu jak pani doktor jej nie zaszczepiła, bo niby za mało przybiera na wadze- dostaliśmy z TŻ-em obsesji i ciągle jej wpychamy jedzenie. Wcześńiej wychodziliśmy z założenia, że mała sama wie ile i kiedy chce jeść (umie sie upominać i to jak!!!), ale teraz jak nie chce zjeść całej porcji to cudujemy, żeby jednak zjadła...

Dzisiaj TŻ idzie z nia na pobranie krwi i zaniesie mocz do badania - bo ja niestety mie mogę wziąć wolnego w pracy :/

Co do różowego koloru - to jak tylko wiedzieliśy, że urodzi się dziewczynka - wszystkim wkoło zapowiadałam, że nie chcę nic różowego. No ale mamy trochę rzeczy po innych dziewczynkach, więc niestety nie obyło sie bez różu. Wózek mamy czarny, i wkurzam się jak Dobrusia jest ubrana na inny kolor niż różowy, to się wszyscy pytają czy to chłopczyk

Dygotka - ja też używam henny tej firmy - i póki co jest najlepsza ze wszystkich przeze mnie wypróbowanych.

A no i też musze wreszcie wprowadzić zółtko.

Poza tym powiem Wam, że mam wrażenie, że ktoś mi podmienił dziecko - zaczęła sie budzić w nocy na jedzenie - nawet 2 razy potrafi (a mając 3-4 miesiące przesypiała całe noce) - więc ja nie jestem przyzwyczajona do nocnych pobudek:/
Poza tym marudna jak nie wiem co - cały czas jakby jęczy, wszystko ja nudzi.. Oszaleć można - ja chcę z powrotem moją grzeczną córeczkę!!!

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Aha! I moja też się "rzuca" na chrupki kukurydziane i wafelki ryżowe (kupiłam takie małe z Hippa chyba).
Wczoraj dałam jej kawałek jabłka do "pociamkania" ale za duże kawałeczki kryzła swoimi ząbkami i nie umiała sobie poradzić.

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-05-18 o 07:00
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 07:12   #3943
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
umowilam sie jutro na solarium jednak na szczescie maja tube procz lozka
to się już staje nudne goldi... ja jak już chodzę to też tylko na tubę innych nie uważam

Stary 2012-05-18, 07:15   #3944
wariateczka88
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim
E to my noc zaliczylismy bardzo spokojnie,jedna pobudka na karmienie i spanie do 8(ja,bo mala prawdopodobnie po 7 wstala ale lezala i tylko packala mnie lapkami po policzku)
Wreszcie sie jakis cieplejszy dzien zapowiada a weekend ma byc mega cieply
Powiem wam ze miałam przyjemność zajmować się i chlopcami,i dziewczynkami,i zdecydowanie chlopcy byli grzeczniejsi,na corcie moja nie moge narzekac,w dzien pomarudzi takie jej prawo ale spi cala noc
Jednak dziewczynki swoje charakterki maja

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 07:28   #3945
kasia_aa
Zadomowienie

woww nareszcie was nadrobiłam witam z rana choc zaraz musze musze mlodego nakarmić i położyć na drzemkę. kurcze nie wiem jak mam sie wbic w temat tak to jest jak sie tak długo nic konkretnego nie pisze;/ wcoraj w pracy pogadalam sobie z ludzmi!!! ale mam wrazenie że cofam sie w rozwoju tylko przebieranie dziecka, karmienie bawienie gotowanie sprzatanie...ciekawe czy mój mózg pzrestawi sie na inny tryb, puki co mam wątpliwości

wziełam urlop wypoczynkowy do 6 lipca...a potem wychowawczy tylko jeszcze nie wiem do kiedy, czty we wrzesniu dam małego do żłobka czy jeszcze nie? sama nie wiem zobaczymy
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 07:37   #3946
Oliveira79
Zadomowienie

co takie pustki
ide śniadanko zrobic

Stary 2012-05-18, 07:41   #3947
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Wózek mamy czarny, i wkurzam się jak Dobrusia jest ubrana na inny kolor niż różowy, to się wszyscy pytają czy to chłopczyk

u nas w druga strone, Adas ma czerwony wozek i akurat byl okres zemial rozowy kocyk i wszyscy wolali "jaka sliczna dziewczynka!"

kiedys w metrze jechalam sobie w windzie ze starszym panem, zajrzal do wozka i pyta: " a to lalka jest tak?" bo Adi byl jeszcze taki malutki

Kuchnia Tygryska
Stary 2012-05-18, 07:46   #3948
Oliveira79
Zadomowienie

goldi goście już są?

Stary 2012-05-18, 07:50   #3949
elf27
Zadomowienie

dobry

czy wasze dzieciaczki noszą rajstopki?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 07:51   #3950
saaraa_lub
Rozeznanie

Witamy się i my.Słońce wreszcie świeci:coo l:
U nas waga ur 3170 teraz 5.5 m-ca 8720;Tż ma urlop od poniedziałku, nie wiem ja nasze małżeństwo to przetrwaMoże wreszcie pojade na zakupy bo mamy 2 komunie 27.05 i 3.06 a ja oczywiście szafa pusta (jak zwykle zresztą)Hubson zaraz zje stół!
Elf mój nie nosi rajstopek,tylko skarpetki które i tak namiętnie sciąga!
Zamówiłam na all na dzień dziecka garfnuszek na klocuszek z fp; mały jeszcze za mały ale dla nas świetna zabawa

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-05-18 o 07:53
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 07:59   #3951
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy z rana

młoda zasnęła wczoraj przed 21... szoook.... nigdy tak nie miała, no ale udało się nocka jak zwykle - pobudka 3.40 i spanko do 7.30

teraz kawunia, jajka juz sie gotują i śniadanko

boje się- mojego taty zona ma rotawirusa! zadzwonila wczoraj zebym czasem z młoda nie przyjezdzała... jej córka ma przyjaciolke co w przedszkolu pracuje i tam epidemia byla i tak... doszło do niej to ustrojstwo... a w pon widzialam się z tatą i teraz młoda ma kaszel od wczoraj i ja juz panikuje, bo jej nie szczepiłam... boje sie wygooglac objawy ... lekarz im pow. ze 3 tyg. ZERO kontaktu

poza tym dzis jade na konsultacje w sprawie pracy lic ... poprosze o kciuki za mało poprawek

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
dobry

czy wasze dzieciaczki noszą rajstopki?

tylko jak temp ponizej +10 a tak to skarpeteczki... co mi swoją drogą przypomina ze musze zakupic- polecacie jakies takie bez sciągaczy ???? bo mloda ma tak poodciskane nozki ze masakra! kto takie gumki dla dzieci wciska w skarpety ?!

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
u nas w druga strone, Adas ma czerwony wozek i akurat byl okres zemial rozowy kocyk i wszyscy wolali "jaka sliczna dziewczynka!"

kiedys w metrze jechalam sobie w windzie ze starszym panem, zajrzal do wozka i pyta: " a to lalka jest tak?" bo Adi byl jeszcze taki malutki

hehehehhee

my mamy niebieski wozek, ale na sczzecie fioletowa czapeczke z kwiatkiem, wiec ucieły sie slowa typu : o jaki sliczny !

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:03   #3952
fatal21
Wtajemniczenie

o 12.45 mamy wizyte u lekarza.mala ma wiekszy katar i chyba czesciiej kaszle
Stary 2012-05-18, 08:06   #3953
dygotka8
Zakorzenienie

witam
próbuję nadrobić to co wczoraj napisałyście..
Dalia-gratuluję ząbka
Muffinko-oklepuj koniecznie i mam nadzieję,ze udaje się inhalować
Molaa co Ty jadasz jak nie jadasz glutenu??

moja zjadła włąśnie cyca,lezy w lezaczku i pięknie pod ciśnieneim mleko z niej ulatuje powoli

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:07   #3954
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

u mnie też jajeczko na sniadanko

Cytat:
poza tym dzis jade na konsultacje w sprawie pracy lic ... poprosze o kciuki za mało poprawek
proszę bardzo

Stary 2012-05-18, 08:09   #3955
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
witamy z rana

młoda zasnęła wczoraj przed 21... szoook.... nigdy tak nie miała, no ale udało się nocka jak zwykle - pobudka 3.40 i spanko do 7.30

boje się- mojego taty zona ma rotawirusa! zadzwonila wczoraj zebym czasem z młoda nie przyjezdzała... jej córka ma przyjaciolke co w przedszkolu pracuje i tam epidemia byla i tak... doszło do niej to ustrojstwo... a w pon widzialam się z tatą i teraz młoda ma kasz
el od wczoraj i ja juz panikuje, bo jej nie szczepiłam... boje sie wygooglac objawy ... lekarz im pow. ze 3 tyg. ZERO kontaktu
Nawet sobie nie zdajemy sprawy ile takich wirusów krąży w powietrzu ile ludzi moze być zarażonych w sklepie i w ogóle w większych skupiskach.Ty chyba karmisz piersią o ile dobrze kojarzę?Więc Córcia ma super ochronę, nie stresuj się.
Kciuki z a pracę lic. pamiętam jak ja broniłam mgr to zawsze mi coś cholera wynalazła do poprawy
Stary 2012-05-18, 08:10   #3956
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
t

ale bym wrabala cala puszcze masy krowkowej
wczoraj miałam też na to ochotę...
Cytat:

jadlam pasze z kurkami, a pszczoly oswajalam jeze lapalam i oswajalam, jaszczurki, myszy polne tez kochalam byc dzieckiem buszu a teraz mieszkam pod stolica :/
to może do mnie będziesz przyjeżdżała

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:14   #3957
saaraa_lub
Rozeznanie

Dalia tak sobie jeszcze pomyślałam, że możesz dać Małej na wszelki wypadek jakis probiotyk?Dicoflor czy cuś?
Stary 2012-05-18, 08:16   #3958
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

moja zjadła włąśnie cyca,lezy w lezaczku i pięknie pod ciśnieneim mleko z niej ulatuje powoli
może podstaw kubek z kawką

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
o 12.45 mamy wizyte u lekarza.mala ma wiekszy katar i chyba czesciiej kaszle
zdrówka dla malutkiej

Stary 2012-05-18, 08:17   #3959
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie

U nas pobudka o 7 - nie spodziewałam się tego :/ Synek budzi się koło 9 przeważnie, ale zdarza się o 7 jak sie cycem nie zatka :/

a ja sprzątam na jutrzejszy przyjazd męża

Dalia też mi się wydaje, że jak karmisz to ałej nic nie będzie

Oliwiera ja też mam koleżankę, która miała synka a drugą chciała strasznie córeczkę i się udało

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:23   #3960
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

w kwestii ksiazek, w tesco jest teraz ksiazka Marii Kownackiej "nakpiekniejsze wiersze dla dzieci" za 9,90 format A4. Mlody ja uwielbia. codzien ja ogladamy, wali w nia lapkami, probuje przewracac kartki, czasem podoba mu sie rymowanka a czasem tylko opowiadamy obrazki. polecam

Kuchnia Tygryska
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości