![]() |
#2431 | |
Konto usunięte
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
Cytat:
KURDE! kupilismy tego ktma, ale nie wiadomo czy dla mnie... http://otomoto.pl/ktm-inny-lc4-620-z...-M3140990.html ![]() taki troche spontan... mozliwe, ze zrobimy tak, ze sie na niego zrzucimy - moj tz bedzie go oral w lesie a ja nim jezdzila po drodze. Kasa tez sie poodzielimy, jesli go ogarne. Z 1 strony fajnie, ale z 2 jednak jesli bedzie zarejestrowany na mojego tza, to balabym sie na nim jezdzic ze wzgledu na ewentualna stluczke... sama juz nie wiem ![]() jestem z samego krakowa ![]() a 250 chcialas sm? bo jesli tak, to kolega mi mowil ze nawet setki supermoto sa za mocne dla poczatkujacego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;34133738]KURDE! kupilismy tego ktma, ale nie wiadomo czy dla mnie...
http://otomoto.pl/ktm-inny-lc4-620-z...-M3140990.html ![]() taki troche spontan... mozliwe, ze zrobimy tak, ze sie na niego zrzucimy - moj tz bedzie go oral w lesie a ja nim jezdzila po drodze. Kasa tez sie poodzielimy, jesli go ogarne. Z 1 strony fajnie, ale z 2 jednak jesli bedzie zarejestrowany na mojego tza, to balabym sie na nim jezdzic ze wzgledu na ewentualna stluczke... sama juz nie wiem ![]() jestem z samego krakowa ![]() a 250 chcialas sm? bo jesli tak, to kolega mi mowil ze nawet setki supermoto sa za mocne dla poczatkujacego[/QUOTE] Gratki! ![]() ![]() ![]() Tak, ja bym chciała 250 supermoto ![]() Ja mieszkam w Dąbrowie Tarnowskiej, to jest 100 km od Krakowa. A w Krk służbowo będę pojutrze, to co, kawa? ![]()
![]() |
#2433 |
Raczkowanie
|
A tak mnie czasem zastanawia... Skad wzieła sie u Was, dziewczyn ta pasja? Wszystkie "zaraziłyscie" sie najpierw od TZ-ów?
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Raczkowanie
|
Pytam bo z tego co miałam okazje obserwowac to zazwczaj dziewczyny wkrecaja sie albo za namową TZ-a albo jak juz troche poplecakowały i załapały bakcyla
![]() ![]() ![]()
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Popytaj znajomych, może się okazać, że ktoś się zna, mimo że nie jeździ ![]() Ja wiem, że nawet gdyby nie TŻ, to bym dążyła do tego, żeby mieć swoje moto i jeździć. Z racji mojego zawodu mam masę znajomych mechaników, więc zawsze ktoś by rzucił okiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja załapałam od brata ![]() TŻ załapał ode mnie ![]() Po ślubie w celach budowlanych chłop swój motor sprzedał (miał XJę 600N), a ja mojego nie chcę sprzedać uparcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Zakorzenienie
|
U nas trochę na smutno, kolega TŻa miał wypadek na moto, połamane 4 żebra i noga, dobrze, że nie gorzej. Nie zmieścił się w zakręt. A TŻ mi mówił, jak się zachować w takiej sytuacji całkiem niedawno. No i teraz jest na etapie: "Nie będziesz kupowała żadnego motocykla!"
![]()
![]() |
#2439 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() justyna_dt z mojego kata ni huhu... nie unmiem go odpalic z kopa... probowalismy 30 razy i nic ![]() ![]() ![]() jest BYCZY! ja przy swoich 180 siegam palcami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jesli pojutrze to piatek... to bede po nocy szla do szkoly i musze sie troche przespac ![]() a moge zapytac, czym sie zajmujesz? ![]() Ewuska_90 ja sie zarazilam sama, a przez to poznalam mojego tza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
kurde najgorzej jak człowiek zacznie o tych wypadkach rozmyślać...więc lepiej nie myśleć, a myśleć za innych użytkowników dróg; w Wawie to nie ma dnia żeby ktoś moto nie zajechał drogę, co ja mówię godziny pewnie nie ma. Jest dużo rozsądnych kierowców puszek, którzy jeżdżą normalnie, zwracają uwagę na to co sie wokół nich dzieje ale reszta....chyba mają powiedzenie ja to na pewno zdążę... ja też zarażona przez faceta, najpierw ze 2-3 lata jeżdżenia jako plecak a potem już sama;-) teraz się boję z nim wsiąść na zadupek, bo się wkurzam że kontroli na moto nie mam;-P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;34150231]tez bym nie sprzedala
![]() ![]() justyna_dt z mojego kata ni huhu... nie unmiem go odpalic z kopa... probowalismy 30 razy i nic ![]() ![]() ![]() jest BYCZY! ja przy swoich 180 siegam palcami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jesli pojutrze to piatek... to bede po nocy szla do szkoly i musze sie troche przespac ![]() a moge zapytac, czym sie zajmujesz? ![]() Ewuska_90 ja sie zarazilam sama, a przez to poznalam mojego tza ![]() O jaaaaa, no to lipa trochę :/ a paliłaś już moto na kopa? Miałam ten sam problem przy yzf, tylko że ja ogólnie mam (miałam) słabe nogi na takie wyczyny, a moto nie łapał za pierwszym razem. A TŻ ma problem z odpaleniem? Jaaaaki wysoki ![]() ![]() ![]() Pojutrze od wczoraj czyli jutwo, w czwartek ![]() ![]() ![]() A zajmuję się... długa lista ![]() ![]() ![]() Haha, napisałam TŻowi, że w weekend chcę się przejechać katem i chyba ma uraz po moich wywrotkach, bo napisał: "Chcesz się przejechać katem, hmmm ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- [1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;3415066 5]kurde najgorzej jak człowiek zacznie o tych wypadkach rozmyślać...więc lepiej nie myśleć, a myśleć za innych użytkowników dróg; w Wawie to nie ma dnia żeby ktoś moto nie zajechał drogę, co ja mówię godziny pewnie nie ma. Jest dużo rozsądnych kierowców puszek, którzy jeżdżą normalnie, zwracają uwagę na to co sie wokół nich dzieje ale reszta....chyba mają powiedzenie ja to na pewno zdążę... ja też zarażona przez faceta, najpierw ze 2-3 lata jeżdżenia jako plecak a potem już sama;-) teraz się boję z nim wsiąść na zadupek, bo się wkurzam że kontroli na moto nie mam;-P[/QUOTE] Przejdzie mu, dużo naszych znajomych miało wywrotki, jego siostra i szwagier leżeli w szpitalu połamani (szwagier niejeden raz...), tak że no takie ryzyko, trzeba mieć tego świadomość. Co do zachowania kierowców, to jak mi czasem TŻ opowiadał, co go spotyka na mieście, to porażka ![]()
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;34150231]tez bym nie sprzedala
![]() ![]() justyna_dt z mojego kata ni huhu... nie unmiem go odpalic z kopa... probowalismy 30 razy i nic ![]() ![]() ![]() jest BYCZY! ja przy swoich 180 siegam palcami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Jak zniósł sprzedaż swojego, czy mój upór na trzymanie mojego? ![]() ![]() ![]() Na kopa miałam mztkę na kursie na prawko. Teoretycznie powinnam jeździć ybr250, ale stwierdził, że jest za wysoka i mi jej nie da ![]() ![]() ![]() Na tym waszym nowym sprzęcie to bym chyba wisiała, skoro Ty sięgasz palcami ![]() ![]() ![]() [1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;3415066 5] ja też zarażona przez faceta, najpierw ze 2-3 lata jeżdżenia jako plecak a potem już sama;-) teraz się boję z nim wsiąść na zadupek, bo się wkurzam że kontroli na moto nie mam;-P[/QUOTE] Ostatnio jechałam jako plecak i cały czas schizowałam, że zaraz spadnę ![]() Cytat:
![]() Ale pamiętam jeden przypadek, co jechaliśmy drogą krajową i przed nami jechała osobówka i przed nią tir. Osobówka za wyprzedzanie się nie zabierała, no to my się zbieramy, nie będziemy czekać nie wiadomo na co. Jak mój chop był na równi z osobówką, to się babie przypomniało, że ona jednak chce wyprzedzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, ja Ci powiem, że Ty niewesoło masz ze swoim wzrostem. Ja jednak na większości moto normalnie sięgam ziemi. TŻ zadzwonił, zaczął narzekać, że w PL brzydka pogoda i mówi, że ma nadzieję, że na weekend się rozpogodzi, to poszalejemy na moto. Nie dosłyszałam, więc mu mówię, że spokojnie, poszaleje, na pewno pogoda się poprawi. A on: "Nie, nie, my, poszalejeMY, ubiorę Cię porządnie, przejedziesz się katem i zobaczysz, czy Ci pasuje" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zadomowienie
|
Przy okazji, to u mnie katastrofa wzrostowa, bo mierzę całe 160 cm...
A wczoraj miałam trzecią godzinę jazdy i powiem wam, że jestem zachwycona i dumna jak cholera jasna. Mój instruktor nikogo nie ma w zwyczaju chwalić, tymczasem u mnie wczoraj na koniec powiedział, że super, że zrobiłam ogromne postępy i niedługo możemy jechać na miasto ![]() ![]() Tylko ten motor trzeba będzie niedługo zakupić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mieszkam w małym miasteczku, jak robiłam prawko, to mój instruktor wszystkim się chwalił, że dziewczyna u niego jeździ ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Ło, to Ty dopiero będziesz miała wesoło jak będziesz chciała coś kupić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Konto usunięte
|
tak nie chwaląc nas dziewczyny śmigające na 2oo to są zdolne babki;-)
na kursie instruktor mi nawet mówił że woli na moto uczyć kobiety jeździć bo są ostrożniejsze, nie pałuja i zdecydowanie lepiej oceniają sytuację na drodze;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A powiedz mi, kobieto, bo nie wiem, czy dobrze pamiętam, jak ja przylazłam pierwszy raz na ten wątek ze 3 lata temu, to Ty nie byłaś jeszcze mężatką ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- [1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;3419218 0]tak nie chwaląc nas dziewczyny śmigające na 2oo to są zdolne babki;-) na kursie instruktor mi nawet mówił że woli na moto uczyć kobiety jeździć bo są ostrożniejsze, nie pałuja i zdecydowanie lepiej oceniają sytuację na drodze;-)[/QUOTE] Niestety też częściej leżą i są często nieporadne, zwłaszcza na placu. Ja problemu nie miałam za wielkiego, bo pomagał mi zawsze wzrost, ale tak ogólnie to często się czułam niestabilnie ![]() W ogóle zaczęłam ćwiczyć, bo uznałam, że mam za mało siły - mam cholerne zakwasy teraz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ja też bym chciała do was dołączyć
![]() Niedawno zaczęłam kurs na kat A , bo mnie Tż namówił. Mamy czoperka ale ja chcę turystyka. No i też mam problem wzrostowy... za mało go (163cm). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Raczkowanie
|
Myślałam o suzuki gs500 . Ale jeszcze muszę kasę uzbierać i przekonać męża
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Raczkowanie
|
Nie jeździłam. Tylko jako plecaczek
![]() ![]() Dlaczego nie ma szans na gs500? czyżby był wysoki? bo ja to króciutkie nóżki mam... Edytowane przez agad28 Czas edycji: 2012-05-18 o 11:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. dla mnie nie ma szans na gs ![]() ![]()
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2012-05-18 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Raczkowanie
|
Gs500 mi się podoba ale podobnie jak ty miałabym problem z jego utrzymaniem. Mąż ma suzuki ls 650 ( savag) to jest krowa 200kg ale nawet daję nim radę zawrócić (dał mi pojeździć po podwórku) na bardzo szerokim torze. Jak mi się wjechało w dziurę niezbyt głębokha to miałam problem
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- A co do egzaminu to instruktor mi powiedział ,że owszem mogę przejechać 8 na 1 ale slalom na 2 i tu pojawia się problem bo u nas czasami każą 8 i slalom za jednym podejściem przejechać i muszę wtedy na dwójce 8 robić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko, Ciebie musiał pchać, a ja wyrżnęłam po zahamowaniu, szit happens ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Dziwne z tym wymaganiem jazdy na 2, pierwszy raz się z czymś takim spotykam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Raczkowanie
|
Na kursie mam rometa 125 i waży z orurowaniem ok.140kg więc spoko, daję radę ale mam stracha przed nawrotką bo robię ją za szeroką jak na wymogi egzaminu (na2) i nawet nie mam czym poćwiczyć bo wszyscy znajomi mają wielkie moto albo czopery i kicha jest. A ja już w połowie jazd jestem. to nie to samo co autem, że każdym manewry poćwiczysz..
![]() Na szczęście na egzaminie mam wytyczoną trasę i znam ją na pamięć, więc z tym nie mam problemu, tylko ten plac...ech |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też trasa jest jedna. Ja jeździłam na egzaminie na YBR 250, też 140 kg, było naprawdę spoko. Nie martw się na zapas, zdasz na pewno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Raczkowanie
|
Dzięki. Ale chyba będę musiała dokupić kilka godzin jazd bo nie zdążę opanować trasy i placu. Ale się tym nie przejmuję bo mam fajnego instruktora.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
http://otomoto.pl/yamaha-wr-125-x-sm...-M3012055.html jutro albo pojutrze jedziemy oglądać!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.