Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 09:40   #2131
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mieliśmy bitwę na wielkość brzucha. TŻ przegrał
hehe super jest to zdjecie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:41   #2132
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Mała się rusza od 8, ja dobrze... Nie tak jak wcześniej, ale się tam wierci. Może się obróciła, że tak powiem, wypięła się na mnie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
pewnie tak, jednego siusiaka jej "odbiłaś" a drugiego sobie wyhodowałaś

Cytat:
Niekwestionowane zwycięstwo Malutki masz brzuszek Ile cm w pępku?

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizytę. Ciekawe czy z szyjką dalej ok po tych skurczach. I boję się wyników krwi, bo miałam badane czy z nerkami jest ok...
To trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

bylam rano na badaniu moczu i krwi, trochę się boję bo kurcze w tym pojemniczku z moczem pływało full jakis nabłonków czy czegoś
Jak masz pewność, że się dobrze doszorowałaś, heh to może faktycznie śluz. Najwyżej powtórzysz badanie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:44   #2133
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja tak mam zawsze . A przed pobraniem moczu zawsze się podmywam.
aha troche mnie to pociesza
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:50   #2134
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Super lokal Masakra - ja sie nastawialam na jakieś 50 zł za osobe 80 to nie dużo mniej niz wesele Planujemy chrzest w sierpniu na jakies 18 osob

myślę, że może być ciężko ze znalezieniem lokalu w takiej niskiej cenie, i wiadomo im mniej osób tym drożej, ostatnio byliśmy na komunii w lokali - 2 ciepłe posiłki + zimna płyta 90 zł za osobę - uważam że bardzo dużo bo za wesele płaci się powiedzmy od 120 w wzwyż ale to jest cała noc,

my chrzciny zrobimy w domu

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wy tak piszecie o tym, ze nie chcecie zeby wszyscy Wam dotykali brzuch, nie chcecie odwiedzin w szpitalu... A mi wszystko obojetne
W 1 ciazy tez nie chcialam ani odwiedzin w szpitalu, ani zeby wszyscy mi brzucha dotykali.
Teraz to jest mi obojetne. Nie uwazam dotkniecia brzucha za cos super intymnego. Jak chca niech dotkna. W szpitalu tez mnie moga odwiedzac, byle nie siedzieli za dlugo, ale fajnie bedzie z kims znajomym porozmawiac (poza TZ).

mnie na szczęści za brzuch łapie tylko bratowa, a to jestem jej w stanie wybaczyć natomiast odwiedzin w szpitalu nie chce choć myślę że będę musiała przetrawić jednych i drugich dziadków, moi rodzice jeszcze spoko, teściowie już gorzej
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:50   #2135
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to i siusiaka mam
Noo Ja się śmieję, że teraz to jestem i kobietą i mężczyzną w jednym ciele

Cytat:
Zdecydowanie przegrał

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Tak się prezentuje bryka
Śliczna

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizytę. Ciekawe czy z szyjką dalej ok po tych skurczach. I boję się wyników krwi, bo miałam badane czy z nerkami jest ok...
Trzymam kciuki za dobre wieści

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
[/COLOR]zaczynamy dziś 32 tc

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam 34 t.c.
Pięknie Nie bój się Kochana

Cytat:
hej

bylam rano na badaniu moczu i krwi, trochę się boję bo kurcze w tym pojemniczku z moczem pływało full jakis nabłonków czy czegoś
To pewnie były pasma śluzu Trzymam kciuki za wyniki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:51   #2136
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Phdwao he he ja też tak miałam tylko ja cwaniara przefiltrowałam sobie przez ścierkę u mnie na razie ok. Ktg dziś nie wykazało skurczy ale leże pod kroplówką. Mam mieć usg szyjki i ciąży. Jak będzie ok to mam nadzieję że mnie puszczą jutro.
żeby Cię wypuścili.

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Aha jeszcze co do dotykania brzucha, to ja mam problem z moją teściową... widzimy się prawie codziennie, bo mieszkamy w tym samym budynku tylko w osobnych mieszkaniach... no i za każdym razem ona bez pytania dotyka mi brzucha, albo kładzie rękę albo wręcz drapie mnie po brzuchu... nie wiem, jak delikatnie jej dać do zrozumienia, że sobie tego nie życzę wkurza mnie to coraz bardziej, to nawet moja własna mama nie dotyka mi brzucha a teściowa nie ma zupełnie oporów lubię ją, mamy fajne relacje, ale dotykana być nie chcę bo to zarezerwowane dla mnie i dla męża i zbyt intymne... ech doradźcie coś
Powiedz, że to powoduje mikroskurcze

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No i co mówili o tym aktywnym spędzaniu czasu?

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

Ad 1
Super lokal Masakra - ja sie nastawialam na jakieś 50 zł za osobe 80 to nie dużo mniej niz wesele Planujemy chrzest w sierpniu na jakies 18 osob
U nas wyjdzie ok. 40zł. Tylko nie wiem, czy domawiać alkohol
Stary 2012-05-18, 09:52   #2137
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

mi pasma śluzu nie wyszły tylko raz, a podmywam się za każdym razem gin nawet na to uwagi nie zwraca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 09:53   #2138
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, nie martw się tymi nabłonkami, to normalne, czasem coś wyleci. Ja miałam poważniejsze problemy z moczem, bakterie itd, ale wszystko jest do wyleczenia, więc akurat tym bym się nie przejmowała. Najgorsze jest chyba białko w moczu i cukier, a reszte da się szybko wyleczyć.

Co do ruchów - moja gin powiedziała, że można się martwić, gdy maluch przez cały dzień w ogóle się nie rusza. Wtedy to znak, że coś jest nie tak. A jeśli rusza się ospale od czasu do czasu, to jest wszystko ok

Dzisiaj po raz pierwszy od niepamiętnych czasów przespałam całą noc, nie budząc się nawet na sikanie. Zauważyłam pewną prawidłowość - im później idę spać i nie piję dużo wieczorem, tym spokojniej śpię.

Jedziemy dzisiaj z psiakiem nad jeziorko trochę pobiegać, pogoda w końcu dopisuje!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:54   #2139
blueberry88
Zakorzenienie

Ja myślę o tym miejscu. Uważam, że menu dedykowane na chrzciny jest przesadzone. Planuję coś mniejszego niż menu imieninowe. W ogóle widzę to jak zarezerwowanie stolika, czy piętra. W domu się nie pomieścimy, poza tym nie chcę mieć roboty z tym związanej Obiad, ciasto i spadówa
Stary 2012-05-18, 09:58   #2140
hanjah
Zakorzenienie

Witam z rana

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
U nas wyjdzie ok. 40zł. Tylko nie wiem, czy domawiać alkohol
Alkohol na chrzest??? Wiem, że to Wasza sprawa, ale wybacz-to jest uroczystość religijna, w dodatku święto Waszego dziecka-po co do tego %???

Dorotkę chrzciliśmy jak miała 3,5 miesiąca (w naszą rocznicę ślubu), takie małe przyjęcie zrobiliśmy u teściów. Teraz chcemy chrzcić w październiku-też w Polsce i też gości przyjmiemy w domu.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:58   #2141
Balbinka1983
Rozeznanie

Myślę, że alkohol na obiedzie po chrzcinach to nie jest dobry pomysł, tak samo jak na komunii ale co kto lubi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 10:00   #2142
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Aha jeszcze co do dotykania brzucha, to ja mam problem z moją teściową... widzimy się prawie codziennie, bo mieszkamy w tym samym budynku tylko w osobnych mieszkaniach... no i za każdym razem ona bez pytania dotyka mi brzucha, albo kładzie rękę albo wręcz drapie mnie po brzuchu... nie wiem, jak delikatnie jej dać do zrozumienia, że sobie tego nie życzę wkurza mnie to coraz bardziej, to nawet moja własna mama nie dotyka mi brzucha a teściowa nie ma zupełnie oporów lubię ją, mamy fajne relacje, ale dotykana być nie chcę bo to zarezerwowane dla mnie i dla męża i zbyt intymne... ech doradźcie coś
brzucha nie wolno dotykać - i tym argumentem sie posłuż, przecież lekarze zabraniają dotykania brzucha bo to prowokuje skurcze
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:01   #2143
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę o tym miejscu. Uważam, że menu dedykowane na chrzciny jest przesadzone. Planuję coś mniejszego niż menu imieninowe. W ogóle widzę to jak zarezerwowanie stolika, czy piętra. W domu się nie pomieścimy, poza tym nie chcę mieć roboty z tym związanej Obiad, ciasto i spadówa
Kurcze, już myślisz o chrzcinach ?? Przeraziłaś mnie Ja nawet nie wiem, gdzie będę chrzcić, w jakim mieście, kiedy, a co dopiero jakie menu będzie

Co do alkoholu, to każdej rodziny indywidualna sprawa, ja byłam ostatnio na komuni to nie było ani grama, ale jak byłam kiedyś na innej, to alkohol stał, kto chciał ten pił. Nie widzę nic złego w piwku czy winie, vódka to może przesada, ale są i tacy, którzy mają ochotę....
Stary 2012-05-18, 10:01   #2144
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Myślę, że alkohol na obiedzie po chrzcinach to nie jest dobry pomysł, tak samo jak na komunii ale co kto lubi
też tak uważam, aczkolwiek lampka wina do obiadu jest dla mnie do zaakceptowania
Stary 2012-05-18, 10:02   #2145
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
To pewnie były pasma śluzu Trzymam kciuki za wyniki

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mi pasma śluzu nie wyszły tylko raz, a podmywam się za każdym razem gin nawet na to uwagi nie zwraca

Cytat:
Phdwao, nie martw się tymi nabłonkami, to normalne, czasem coś wyleci. Ja miałam poważniejsze problemy z moczem, bakterie itd, ale wszystko jest do wyleczenia, więc akurat tym bym się nie przejmowała. Najgorsze jest chyba białko w moczu i cukier, a reszte da się szybko wyleczyć.

Jedziemy dzisiaj z psiakiem nad jeziorko trochę pobiegać, pogoda w końcu dopisuje!
boje sie wlasnie dlatego ze leczylam infekcje pecherza wielkorotnie przed ciaza, a wciazy tez

bawcie sie dobrze
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:02   #2146
pumas
Zakorzenienie

Mnie się zawsze pytają, czy mogą dotknąć brzucha i albo pozwalam, albo nie. Teściowie to inaczej, wiecie zresztą jak, im nie pozwalam :P
Stary 2012-05-18, 10:04   #2147
blueberry88
Zakorzenienie

Cieszę się, że tak myślicie z alkoholem. Presja rodziny... Tak to już u nas niestety jest. Choć jak powiem to tż, to pewnie zareaguje jak Hania - i dobrze! Wiem, że jest w tym słuszność. To głupie, ale u mnie to rodzi problemy, heh.
Stary 2012-05-18, 10:06   #2148
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się zawsze pytają, czy mogą dotknąć brzucha i albo pozwalam, albo nie. Teściowie to inaczej, wiecie zresztą jak, im nie pozwalam :P
Ja już nie pozwalam, kiedyś tak. Teraz sama tego unikam, to jeszcze brakuje tego by inny dotykali..

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Blue nie ulegaj presji rodziny.. To Wasze dziecko i Wasze chrzciny i zróbcie je tak jak Wy chcecie.
Stary 2012-05-18, 10:06   #2149
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, już myślisz o chrzcinach ?? Przeraziłaś mnie Ja nawet nie wiem, gdzie będę chrzcić, w jakim mieście, kiedy, a co dopiero jakie menu będzie

Co do alkoholu, to każdej rodziny indywidualna sprawa, ja byłam ostatnio na komuni to nie było ani grama, ale jak byłam kiedyś na innej, to alkohol stał, kto chciał ten pił. Nie widzę nic złego w piwku czy winie, vódka to może przesada, ale są i tacy, którzy mają ochotę....
Kochana, siedzę na L4 jakoś od 6-7 tc. - coś muszę robić
Stary 2012-05-18, 10:07   #2150
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao he he ja też tak miałam tylko ja cwaniara przefiltrowałam sobie przez ścierkę u mnie na razie ok. Ktg dziś nie wykazało skurczy ale leże pod kroplówką. Mam mieć usg szyjki i ciąży. Jak będzie ok to mam nadzieję że mnie puszczą jutro.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
a my dzisiaj zaczynamy 28 tydzień i 7 miesiąc!!
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Mam pytanko: ile szt. podkładów poporodowych kupujecie? Co myślicie o podkładach Tena Lady?
Już o tym pisałyśmy wiele razy... 2 opakowania powinny wystarczyć.

Cytat:
Dziewczyny czy to normalne, że malutka przez ostatnie dni niewiele się rusza? Zazwyczaj tylko jak leżę, to ją czuję (czyli rano i wieczorem)... lekarz nic nie mówił, żeby już liczyć ruchy, więc nie wiem, czy na tym etapie to jest jakiś powód do niepokoju?
Pewnie, że normalne U mnie też tak bywa, że Mały jest mniej aktywny przez 1-2 dni

Cytat:
Hmm, to może powiedz, że lekarz zabronił dotykania Twojego brzucha, bo to powoduje skurcze

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To musiało być ciekawie na sr

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
W szpitalu tez mnie moga odwiedzac, byle nie siedzieli za dlugo, ale fajnie bedzie z kims znajomym porozmawiac (poza TZ).
Ja też tak myślę Poza tym nie wiem czy wyjdę po 3 dniach czy np po 5, więc będzie mi miło, jak ktoś do mnie wpadnie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
myślę, że może być ciężko ze znalezieniem lokalu w takiej niskiej cenie, i wiadomo im mniej osób tym drożej, ostatnio byliśmy na komunii w lokali - 2 ciepłe posiłki + zimna płyta 90 zł za osobę - uważam że bardzo dużo bo za wesele płaci się powiedzmy od 120 w wzwyż ale to jest cała noc,
A my byliśmy ostatnio na komunii i gospodarze płacili po 125 zł za osobę Bardzo dużo kosztują takie przyjęcia w porównaniu z weselami. Ale my też planujemy chrzciny w restauracji. Na pewno nie będę stać przy garach i usługiwać gościom w tym dniu
Stary 2012-05-18, 10:10   #2151
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Blue nie ulegaj presji rodziny.. To Wasze dziecko i Wasze chrzciny i zróbcie je tak jak Wy chcecie.
Wiem, że masz rację Na błogosławieństwie przed ślubem (było dzień przed uroczystością) też nie chciałam alkoholu... Mama nie wytrzymała i postawiła butelkę wermuta. Choć i tak uważam to za niezły wynik.
W ogóle była taka sytuacja, że między ślubem a weselem nie wszyscy goście dotarli równo (część jechała autami, a część autobusem) i ci co przyjechali wcześniej kupili sobie po piwku - bo wesele było nad jeziorem w miejscowości letniskowej. Myślałam, że tż ich powybija. Niestety taka rzeczywistość. Obawiam się, że jak nie będzie, to znajdą się tacy, co na własny koszt zamówią sobie piwko. Żenada.
Stary 2012-05-18, 10:11   #2152
Balbinka1983
Rozeznanie

A nasze dziecko nie będzie chrzczone bo jesteśmy oboje ateistami przyszłe prababcie już przeżywają i biadolą, że dziecko będzie małym Belzebubem
Stary 2012-05-18, 10:12   #2153
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że tak myślicie z alkoholem. Presja rodziny... Tak to już u nas niestety jest. Choć jak powiem to tż, to pewnie zareaguje jak Hania - i dobrze! Wiem, że jest w tym słuszność. To głupie, ale u mnie to rodzi problemy, heh.
To jest tak jak z wszystkimi innymi sprawami dotyczącymi dziecka-WY jesteście rodzicami i to WASZA decyzja.
Jak ktoś koniecznie chce się napić to ok (zwłaszcza że chcecie robić te chrzciny w lokalu), ale Wy nie musicie tego alkoholu stawiać i za niego płacić.

Teściowa mi kiedyś opowiadała, że jak robili roczek córce to nie kupili alkoholu. Ojciec teściowej zapytał ją wtedy czy mają jakieś problemy finansowe bo alkoholu nie kupili
Stary 2012-05-18, 10:14   #2154
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To jest tak jak z wszystkimi innymi sprawami dotyczącymi dziecka-WY jesteście rodzicami i to WASZA decyzja.
Jak ktoś koniecznie chce się napić to ok (zwłaszcza że chcecie robić te chrzciny w lokalu), ale Wy nie musicie tego alkoholu stawiać i za niego płacić.

Teściowa mi kiedyś opowiadała, że jak robili roczek córce to nie kupili alkoholu. Ojciec teściowej zapytał ją wtedy czy mają jakieś problemy finansowe bo alkoholu nie kupili
Nie ma wódki to znaczy, że nie ma kasy
U nas już jest kwestia kiedy i z kim tż powinien opić narodziny małej.
Stary 2012-05-18, 10:15   #2155
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj po raz pierwszy od niepamiętnych czasów przespałam całą noc, nie budząc się nawet na sikanie. Zauważyłam pewną prawidłowość - im później idę spać i nie piję dużo wieczorem, tym spokojniej śpię.
Szczęściara U mnie to nie działa. Dziś miałam pobudkę o 4 i już nie mogłam zasnąć, a później chodzę i ziewam

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Alkohol na chrzest??? Wiem, że to Wasza sprawa, ale wybacz-to jest uroczystość religijna, w dodatku święto Waszego dziecka-po co do tego %???
Wiesz, z punktu widzenia kościoła ślub to też jest uroczystość religijna, a jednak alkohol na weselu leje się strumieniami Nie uważam, żeby nieco alkoholu na chrzcinach to było coś złego. Oczywiście w niedużych ilościach. Oczywiście głównie winko, ale może być też szampan i trochę wódki, tak, żeby każdy mógł sobie wybrać jakiś trunek dla siebie. Znając moją rodzinę, nie sądzę, żeby przesadzili z alkoholem, a jakiegoś kielicha czy dwa chętnie wypiją
Stary 2012-05-18, 10:16   #2156
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
oby chociaz sie podmylam wczesniej
u mnie tez tak jest czasami
Cytat:
dobrze ze skurczy nie ma!3mam dalek
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! Ja tylko chwilowo. Uspokoiłyście mnie trochę z tymi pachwinami, czyli tak ma byc... a my dzisiaj zaczynamy 28 tydzień i 7 miesiąc!!
grtaki

wróciłam z miasta. Jestem taka zła jak osa az sie popłakałam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:17   #2157
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma wódki to znaczy, że nie ma kasy
U nas już jest kwestia kiedy i z kim tż powinien opić narodziny małej.
A Twój tż taki chętny do tego opijania?

U nas w rodzinie na szczęście nie ma problemu alkoholu, jedynie teściu czasem więcej wypije jak jest okazja. Mój tata i teściowa to w ogóle abstynenci
W ogóle mieliśmy robić wesele bezalkoholowe, ale w ostatniej chwili zmieniliśmy zdanie. I tak więcej było piwa i wina (mój dziadek robi pyszne ) niż wódki.
Stary 2012-05-18, 10:17   #2158
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
A nasze dziecko nie będzie chrzczone bo jesteśmy oboje ateistami przyszłe prababcie już przeżywają i biadolą, że dziecko będzie małym Belzebubem
a niech sobie gadają, to Wasza sprawa przecież
Stary 2012-05-18, 10:18   #2159
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

wróciłam z miasta. Jestem taka zła jak osa az sie popłakałam.
Co się stało?
Stary 2012-05-18, 10:18   #2160
hanjah
Zakorzenienie

Ciastek, co się stało?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości