|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Koty część IV
hej
![]() pisałam już jakiś czas o mojej kotce, która jest niesamowicie chuda i było podejrzenie kociej białaczki. na szczęście malutka miała robione badania, nie ma ani kociej białaczki, ani kociego HIV, ale mimo to nadal jest niesamowicie chuda. w badaniach krwi wyszło, że ma niestety robaki, mimo, że była kilka razy odrobaczana. jest już umówiona na wizytę i dostanie jakiś specjalny inny preparat. mam nadzieję, że się ich pozbędziemy i troszkę przytyje. zachorowała niestety druga kotka, jest już po serii zastrzyków: wymiotowała biedna zielonym śluzem - weterynarz mówi, że to zapalenie śluzówki żołądka. miała 39,5 temperatury i była tak wyczerpana, że praktycznie się nie ruszała. na szczęście wczoraj było już trochę lepiej .. |
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
koteczka która jest zarobaczona , mam nadzieje ze po lekach polepszy jej sie i przytybierze na wadze , ja jak przynioslam kota rezydenta , tez był silnie zarobaczony , miał brzuszek okrągły , twardy , gazy , i mało jadł ja 3 miesiące podawalam Stronghold na kark i paste na robaki po tym czasie i badaniach kupy , pozbylismy sie robakow Obydwu koteczkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia i liczę na dobre wiadomości
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-05-17 o 20:15 |
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro... Trzymam kciuki żeby doszła do siebie.
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Rozeznanie
|
właśnie dostałam telefon z domu i dowiedziałam się czegoś dużo gorszego. to nie jest zapalenie śluzówki żołądka - jest bardzo poważnie chora, są martwe fragmenty wątroby, do tego mocznica, kotka ma non stop 39,5 stopni. miała robione usg, pełno badań krwi i jest ustalone z weterynarzem, że przez tydzień leczymy (6 zastrzyków dziennie) jeśli nie będzie poprawy, trzeba uśpić. jeśli przeżyje to tylko specjalne jedzenie będzie mogła jeść.
nie myślałam, że jest tak poważnie .. koteczka jest tak kochana, że sobie nie wyobrażam, że może jej nie być. malutka traktuje ją jak matkę i boję się, co będzie jeśli jej zabraknie .. zawsze razem skaczą, gonią się, śpią.. |
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby kotka się nie poddała i walczyła! W końcu koty mają 9 żyć, musi być dobrze
|
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2527 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
Anjya, trzymamy kciuki za Twoje futerka. I Ty też bądź dzielna i opanowana, bo kiciula wyczuje Twój stres i może być jeszcze bardziej niespokojna. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. Ba, musi się dobrze skończyć!
|
|
#2529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mocno trzymam kciuki.Wczoraj zdecydowałam się jednak pójść z Małym do weterynarza, bo kupki ani trochę nie były lepsze. Dostał antybiotyk, ponieważ to może być łagodna infekcja bakteryjna. Jeśli zadziała, to dziś wieczorem spodziewam się już lepszej kupki Na szczęście nie jest odwodniony, ale stracił nieco apetyt i więcej śpi. I w ciągu 4 dni przybrał tylko 95 gramów, poprzednim razem w ciągu 7 dni przybrał 240 gramów.
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Drapak jedzie, będzie przed południem, kotki siedzą na parapecie i wypatrują kuriera. No dobra - to ja siedzę .
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję wszystkim za miłe słowa. czekam z niecierpliwością na kolejne wiadomości i mam ogromną nadzieję, że kotka się z tego wyliże.
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja wariatka właśnie ćwiczy poranną szajbę. Biega po całym domu, wskakuje na wszystkie możliwe meble i jeszcze się odbija od Pańci :P |
|
|
|
|
#2534 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Zastawiłam kotu pudełkami przestrzeń pod łóżkiem i zaczął rano drapać z innej strony. No tak, przecież drapanie to najlepszy sposób na obudzenie pańci...
|
|
|
#2535 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
|
|
#2536 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nimfa - dziś gruchał do jakiejś, przerywając mi radosną zabawę z futrzakiem. Kot wolał szczekanie na niego od podskakiwania do ukochanego piórka. Muszę się pogodzić z byciem tą drugą.
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby kicia sie wylizała z tego
|
|
#2538 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że wszystko się ułoży... Trzymam kciuki. |
|
|
|
|
#2540 | |
|
|
Cytat:
Faktycznie nieciekawie. Trzymam kciuki, żeby było w porządku wszystko ![]() Pisz co i jak.
|
|
#2541 |
|
Nie depcze krokusów
|
anjya - jak Ci idzie nastrzykiwanie kotki? Czy coś się zmieniło w objawach?
Czasem chyba lepiej nie znać prawdy...
|
|
#2542 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Dziewczyny, chcę kupić furminator. Potrzebuję dla psów (pies mały i średni) oraz dla kotów. Chciałabym , żeby miały osobne. Co sądzicie o tych? Nie chodzi mi o cenę, ale o popularność. Nadadzą się dla zwierząt? http://allegro.pl/furminator-4-6-cm-...tml#tabsAnchor http://allegro.pl/furminator-10-cm-t...315569053.html
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
|
A, zastanawiam się nad kupnem takiego tunelu:
http://allegro.pl/tunel-szeleszczacy...326751561.html Co myślicie? Chciałabym kupić od razu 2. A w tym tunelu, te żółte rękawy do czego służą Też się kot może przeciskać?http://allegro.pl/anpol-tunel-dla-ko...351242651.html ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
http://www.zoologiczny.sklep.pl/Kerb...72_173___11038
|
|
#2546 |
|
KOTerator
|
Drapak przyszedł, będzie poskładany dopiero jutro albo dziś wieczorem, ale już teraz mogę powiedzieć, że będzie szał ciał, drapak jest solidny, zrobił furorę i duże wrażenie na mnie i na kotkach, Milka już wspinała się po słupku, drapała podstawę, spała na hamaku a Sonia odwiedziła budkę, drapała słupki i nie możemy się wszystkie doczekać, kiedy powstanie budowla
.
|
|
|
|
#2547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś takiego. Ziazik ma taki sam i o ile dobrze się orientuję, jest też zadowolona. Ale jeśli chcesz zainwestować w taki wypasiony, to sądzę że nawet nie ma porównania do takiego zwyklaczka jak mój ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Fantastyczne zdjęcia. |
||
|
|
|
#2548 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nimfa - tunele są super, ja mam najtańszy z Zooplusa, jest dość długi.
Żółte rękawy służą do ubierania kota na zimę :P Monika - re-we-la-cja!
|
|
#2549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
monika-sonia piękne zdjęcia, piękne!
odnośnie kotki dzwoniłam do domu i tylko tyle się dowiedziałam, że troszkę się rusza (potrafiła przeleżeć całą noc w miejscu), łasiła się troszkę , wypiła wody, jeść wcale nie chce.. po południu kolejna seria zastrzyków, więc wieczorem więcej wieści będę miała. dla odmiany mam kolejny dylemat ![]() chciałabym się poradzić: przy moim wydziale wczoraj pojawiła się mała biała kotka (tak mi się wydaje), bardzo miauczała, łasiła się do ludzi - nie mam pojęcia, czy się zgubiła (niedaleko jest miejsce gdzie żyje stadko kotów, mają nawet chyba swój domek - pierwszą myśl miałam, żeby ją tam zaprowadzić, ale potem zwątpiłam, bo kiedyś tak zrobiła moja mama i się okazało, że małe nie było ich, koty napadały na tego malucha i tak znalazł się u nas w domu). dzisiaj koteczka nadal jest w tym samym miejscu, ktoś przyniósł kartonik i wyłożył jakimś ręcznikiem i wstawił w krzaki, ja przyniosłam jej coś do jedzenia, ale boję się, że coś się jej stanie. to właściwie jest parking i przewija się tam masa ludzi codziennie. jak myślicie, czy jest coś co mogę zrobić dla tej kotki? niestety nie ma opcji, żebym wzięła ją do siebie, bo wynajmuje pokój. czy zgłosić to gdzieś? przewieźć w jakieś miejsce, ale gdzie i czy to w ogóle ma sens? jestem w kropce, cały czas myślę co tu zrobić. co za czasy ostatnio, nie dość, że sesja, kicia mi choruje to jeszcze na dworze na nieszczęścia trafiam .. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

koteczka która jest zarobaczona , mam nadzieje ze po lekach polepszy jej sie i przytybierze na wadze , ja jak przynioslam kota rezydenta , tez był silnie zarobaczony , miał brzuszek okrągły , twardy , gazy , i mało jadł ja 3 miesiące podawalam Stronghold na kark i paste na robaki po tym czasie i badaniach kupy , pozbylismy sie robakow 

Na szczęście nie jest odwodniony, ale stracił nieco apetyt i więcej śpi. I w ciągu 4 dni przybrał tylko 95 gramów, poprzednim razem w ciągu 7 dni przybrał 240 gramów.
.

żeby kicia sie wylizała z tego

Faktycznie nieciekawie. Trzymam kciuki, żeby było w porządku wszystko 

Też się kot może przeciskać?