|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
na szczescie nie placze
![]() ostatnio polozylam malego kolo meza w lozku w poscieli i mowie mu ze ladnie sie komponuja w czerwieni a maz mowi do malego zeby poszedl do swojego lozka i tak mu tlumaczy a Wiktorek odpowiedzial m usmiechem od ucha do usza i gugal do niego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Mravka, ja te ubranka dopiero na koniec czerwca chyba dostane, jak moj brat na chrzciny przyjedzie - chyba ze tatus mi wysle poczta, ale taka paka to prawie 100 zl bedzie kosztowac
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
Emigra u nas kąpiel też trwa około 20 minut.
Mówię Ewelince o każdej czynności jaką trzeba zrobić, że trzeba dokładnie pupę umyć, paluszki, rączki, szyjkę, za uszami diabełka trzeba umyć ![]() ![]()
#4114 |
Zakorzenienie
|
Hej
Zaraz Was nadrobie ale musze napisac ze ciezki poranek za mna. Od rana dopiero teraz usiadlam. Filip ma zapalenie krtani, rano mial szczekajacy kaszel i lekka dusznosc. Wystawilam go w kocu na balkon i szybko dzwonilam do meza, zeby przyjechal z pracy i zabral Filipa do lekarza, bo balam sie ze dusznosc sie rozwinie. Poza tym w jednym momencie Szymon sie rozplakal ze glodny a ja musialam stac z Filipem zeby oddychal zimnym powietrzem bo to pomaga. Ech... Filip dostal leki i jest lepiej ale ja ledwo żyję. ![]()
#4115 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, biedny jest Filipek z tą krtanią, oby szybko wrócił do zdrowia
![]()
#4116 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i tak kapiac wlasnie odkrylam ze pomaga nam oliwa z oliwek ladnie na ciemieniuche, raz zapomnialam wysmarowac wlasnie oliwka prze kapiela, potrzymac itp i nalozylam juz podczas kapieli na mokre wloski i od tamtej pory tak robie w razie potrzeby. A jak wczesniej stosowalam zwykla oliwke dla dzieci przed kapiela to papralo sie i mialam wrazenie ze wiecej sie ta skora luszczy
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Zawsze obawialam sie, ze zostane sama w takiej sytuacji, ze Filip bedzie mial krtaniowa dusznosc a Szymon bedzie plakal z glodu i dzis tak bylo. Szymon mial tyle łezek w oczach ze chcialo mi sie tez plakac (musial zostac sam w pokoju i plakac a ja musialam tego sluchac
![]() Ale juz jest lepiej. Ja tez nawet nie zdazylam sie ubrac, bo Filip mnie obudzil tym kaszlem i w koszuli nocnej stalam z nim na tym balkonie a sama jestem znow na antybiotyku bo znow mam angine (wczoraj bylam u lekarza, bo mnie znow pobolewa migdał a przeciez miesiac temu bylam chora i bralam Duomox i teraz znow). Mam nadzieje ze sie nie zaprawilam bardziej;/ Cytat:
![]() Ciesze sie, ze biustonosz sie podoba ![]() Co do mleczka, ja juz nawet nie probuje odciagac laktatorem, bo nie bardzo chce cos leciec. Ostatni raz jak odciagalam, mimo ze czulam, ze piersi nie byly do konca oproznione, jednak odciagnelam zaledwie 20, 30 ml....Ale mleczko jest lenka, inaczej te nasze bobasy tak pieknie by nie przybieraly! ![]() Cytat:
![]() A tamtych baby ono jeszcze nie otwieralam, wiec dopiero zobacze moze dzis na noc zaloze. TT tez uzywalam i byly fajne. Uzywalam ten J&J ale te zostawiaja na brodawce nitki z waty co mnei strasznie draznilo, jedyne co mi sie u nich podobalo, to ksztalt i to, ze maja wyprofilowanie na sutek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-18 o 11:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o wkładki, nie mam porównania, ale mam Aventu i jestem z nich zadowolona. Są dość miękkie, bardzo chłonne, nie zostawiają kłaczków.
![]() |
#4120 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dzien dobry mamusie!
Wczoraj podczytywalam z doskoku, bo mialam ciagle wlaczone forum, ale z odpisywaniem bylo juz ciezko. Od wczoraj jestem sama w domu, tzn tylko ja i Matylda we dwie, Tz pojechal na szkolenie do UK. Na szczescie wraca dzis wieczorem.... Ciezko dac sobie z wszystkim rade samej, zwlaszcza ze wieczory mamy ciezkie a i mnie dopadła migrena, ale jakos poszlo i nawet zdazylam wziasc prysznic i potem przez godzine poprasowac bo sie uzbieralo pranie ![]() Cytat:
Ja też zawszemówię Matyldzie o każdej czynności ale przy przewijaniu, bo kapiel to domena TZ. Ale ostanio już mi się znudziło ciagle powtarzać to samo i teraz mówię Jej co mi ślina na język przyniesie hehe Cytat:
Biedny Filipek ![]() Cytat:
Monia, ja w godzine po karmieniu sciagam podobna ilosc mleczka...Wraz z upływem czasu sciagam wiecej-mialam okazje sprawdzic o roznych porach. Tracy Hogg pisala chyba, i zreszta nie tylko u niej to wyczytalam, ze po uplywie godz od karmienia mozesz sie spodziewac ok polowy tego, co normalnie by dziecko wyssalo. Tzn Ty sciagasz 60 ml ale Hania wyssalaby i 120 w tym samym czasie. Poza tym raz moze Jej starczyc tylko 60, innym razem 90 itd wiec poki przybiuera na wadze, poty sie nie martw! Mialam isc dzis na wazenie malutkiej, ale wstalam pozniej niz planowalam i w dodatku nie mialam sily ani auta, bo TZ pojechal na lotnisko, a na nogach to spacer ok 45 min. W innej syt bym poszla, ale bylam za bardzo wyczerpana sprawowaniem wylacznej opieki nad Matylda. Zasnela jak zawsze, czyli miedzy 22 a 23( kapiemy zawsze 19-20 ale to nie pomaga w szybszym zasnieciu), i tym razem bez kapieli, bo sama sie balam tak na 1 raz. O 1 obudzila sie na jedzonko, potem znow o 3 i pozniej o 5. Jak pojadla o 5 tak spac nie miala zamiaru. Gaworzyla cos po swojemu, usmiechala sie i obserwowala wzorki na poscieli. Gdy w koncu panienka raczyla zasnac to bylo juz przed 7! Teraz zasnela bez marudzenia. Odlozylam Ja do lozeczka po zabawie i od razu odplynela ![]() A w ogole to robie tak jak radzila Tracy Hogg- najpierw karmienie, potem zabawa/kapiel/pieluszka jelsi nie zmienialam przed karmieniem, i potem sen. Tylko wieczorem czesto podaje Jej cyca na lepsze zasniecie tuz przed spaniem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz te jednorazowe tak? Bo czytalam o wielorazowych do prania, ale nie wiem co o nich myslec ![]()
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
ewelajna tak kochana, dobrze pamietasz. Ale ostatni raz chorowal na krtan jak bylam pod koniec II trymestru ciazy, wiec dosc dawno.
Kiedys lekarz dal skierowanie do alergologa ale nie wybralismy sie bo cos tam bylo wtedy z ta moja ciaza i jakos tak potem przez to wszystko zapomnielismy a skierowanie to juz pewnie nie wazne. Ale chyba trzeba bedzie sie w koncu z nim wybrac do alergologa, testy juz bedzie mozna robic bo ma 3 latka. Co do tego mleczka i odciagania, w trakcie odciagania laktatorem nigdy nie czuje naplywu mleczka a gdy karmie i Szymon ssie dluzej to co jakis czas czuje jak tam naplywa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- a gdzie kupujesz? przez all?
#4125 |
Zakorzenienie
|
Ostatnie opakowanie kupiłam jeszcze w hurtowni dziecięcej. Za opakowanie 60 szt. zapłaciłam 22,90 zł
http://allegro.pl/avent-wkladki-lakt...344102093.html takie mam
#4126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4127 |
Gang Iren
|
Ja kupilam z Aventu wkladki wielorazowe i nie fajne sa.
Po dwoch razach uzycia i wyprania,takie szmatki sie zrobily.
#4128 |
Zakorzenienie
|
no to dobrze wiedziec.
#4129 |
Gang Iren
|
Jestem dzisiaj klebek nerwow.
I nakrzyczalam na Eryka ![]() A teraz rycze,bo mi tak przykro...
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam wczoraj wieczorem nerwy na mala, bo nie chciala jesc, plakala, krzyczala, byla glodna ale przez placz nie umiala jesc. Co prawda nie krzyczalam na nia ale byla zla i poddenerwowana... maz mi pozniej mowil ze nie powinnam sie zloscic na dziecko bo ono niczemu winne ale latwo mowic jak nie trzeba byc z nim 24 h na dobre i znosic wszelkich humorkow czy dolegliwosci ... czasem po prostu sie nie da zachowac spokoju i usmiechu na twarzy... przez ponad tydzien mi sie to udawalo ale wczoraj juz bylo ciezko
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
No własnie! Moj TZ tez taki madry i opanowany, bo nie spedza z dzieckiem 24h na dobe. Ale z 2 str to dobrze, bo jak wraca z pracy, to przejmuje Mala, kapie, podaje mi do karmienia a ja mam chwile wytchnienia gdy juz moja cierpliwosc jest u kresu ![]() Teraz probuje nieskutecznie uspic Matylde w lozeczku ale co kilka minut wrzask. Poddaje sie-pakuje ksiezniczke do gondolki i spacer! A propos spacerkow o ktore wczoraj Jolka pytala, u nas sa codziennie bez wzgledu na pogode, i czesto az dwa. No bo jakbym sie na pogode ogladala, to nie wychodzilabym prawie wcale bo u nas bardzo czesto pada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Kiepski humor mam od rana,denerwuje sie tym co w klubie pisalam,poza tym jestem nie wyspana i jeszcze mialam spiecie z mama...Ogolnie dzien do d...
![]() |
#4133 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=lena_mi;34189538]Dzięki Dziewczynki, ja tez mam nadzieję, że ta rehabilitacja pomoże i będzie widac postępy. W poniedziałek prawdopodobnie ma Kaję zobaczyc już rehabilitant i może zaczniemu już działac. Aguśka przyszedł biustonosz - jest super! Mężowi też się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czesc ja wczoraj dostalam okres ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zadomowienie
|
Gosia co do bączków to u mnie też się strasznie pręży, stęka, ryczy jak jeleń na rykowisku jak to kiedyś pisała gkatarzynka
![]() Aagga wiadomo, że się denerwujesz tymi podejrzeniami ale tak jak dziewczyny piszą każde dziecko rozwija się w sowim tempie...teraz może wolniej a później nadgoni ![]() Aguśka biedny Filipek z tym kaszlem i dusznościami...pamiętam własnie jak miałas ta akcję z nim jak jeszcze w ciąży byłaś...a teraz jeszcze maluszek jest, który nie rozumie że musi poczekac chwilkę..na szczęście Ty jesteś mega zaradna i ładnie sobie poradziłas ![]() Ja Małemu ta łuszczącą się skórkę na czółku i główce smaruję olejkiem migdałowym i jest jakby lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Robson zasnał SAM...całkiem SAM! Lezelismy sobie po jedzeniu i zabawie na lozku...Mlody cos tam zaczal powoli marudzic. Przekreciłam Go z pleców na brzuszek(czyli tj lubi spac) i patrze,a On zaczyna odjezdzac(takie spojrzenie w jeden punkt przez dluzszy czas). Jakis bąk Go tam meczyl, ale tylko sie wykrzywil i przewrocil na druga strone głowke...i po 15 min już spał jak suseł. Moja obecnosc totalnie do niczego nie była Mu potrzebna (a przez ostatni ponad tydzien szuszałam i poklepywałam Go po pleckach puszcxzajac kołysanke w tle ![]() Wiem wiem, że to pewnie dla niektorych z Was calkiem normalne ![]() ![]() Moze to taki przypadek, nie zmienia to jednak faktu,ze ciesze sie przeogromnie, bo to naprawde miła niespodzianka po tym trudnym czasie. ![]() ![]() Az z tej radosci ide cos zrobić do jedzenia ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zadomowienie
|
Mravka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oby to nie było jednorazowe. ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Załuję tylko że ma problemy z tym napięciem, dzieciaczki tych cwiczeń podobno nie lubią, często przy nich płaczą, a one trwają długo, mój chrześniak miał to samo i rehabilitowany był pół roku! Martwię się jeszcze bioderkami, czy z nimi wszystko ok.. Niedługo się okaże na wizycieu ortopedy. Dziś Kaja Biedulka była kłuta, na aż 3 probówki, długo Jej wyciskali tę krew, no ale już jutro lub w pon będą wyniki na tą cytomegalię, plus kolejna kontrola bilirubiny i morfologia. Koniakonia, albo inne dziewczyny które robiły podwyższenia łóżeczek - nam też pediatra zalecił, by podniesc z jednej strony łóżeczko, albo pod materacyk coś włożyc. ALe materacyk chyba za sztywny. Co wkładałyście pod nózki łóżeczka żeby było z jednej strony wyżej? ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() Daję też czasem Delicol. Tynka ![]() aaggaaa ja aż się boję myślec jak na razie o tym co poczuję jak z mężem spróbujemy pierwszy raz po porodzie.. A co Dominika, to może po prostu lekarka chce dmuchac na zimne. Tak jak u nas - neurolog chciała sprawdzic wszystko żeby upewnic się, że problem z napięciem wynika np. z porodu (mi pomagali wyciskac Kaję) a nie czegoś innego. Z napięciem sporo dzieci ma problem.. Nie martw sie, wszystko dokładnie sprawdzcie. Ja w maju i czerwcu non stop mam wizyty lekarskie, ale to dobrze - wszystko dokłądnie sprawdzą. Nikki gratulacje z okazji miesiąca! ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-18 o 14:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zadomowienie
|
Lenka a słyszałam o podkładaniu książek pod nóżki łóżeczka..a też cos musze wymyslić bo Morfeuszek dziś pierwszy raz będzie spał w swoim łóżku...ciakawe jak taką przestrzeń zaakceptuje (140x70cm) bo do te pory spal w gondolce, która jest przeciez malutka..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Byłam z Oskarem w przychodni przybiera ładnie - 4940 już waży. Co do tego płaczu to wieczorne kolki jakie miał mogły przejść na rano dlatego jest taki płacz... dostałam skierowanie na USG bioderek w pon bedę dzwoniła aby zarejestrować.
Oki zmykam do altany bo teściowa herbatę mi zrobiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.