|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
martiii sa zobacz na all ja mam z hm tez 36 i na razie za duzo wogole wszytski z tamtej jeszcze za duze i pewnie kupie sabie ta spodniczke co wam kiedys pokazywalam
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
ja rozumie ze chca nas podbudowac mimo ze tyjemy le kurcze s to s a nie wielkie m :/
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
koffam all wiec prosze http://moda.allegro.pl/nowe-jeansy-h...338799545.html
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...342008447.html http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...344926609.html http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazo...330892850.html te smi sie podobaja ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- dziekuje kurcze ja sie zakochalam w meblach kosc sloniowa |
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
weronika mam takie troche stylizowane na starsze, tzn patynowane i jakies takie wzory wyzłobienia sa, nie wiem jak to sie fachowo nazywa, i kolor jest taki cieply troszke ciemniejszy niz kość słoniowa i nie widac żadnego brudu
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te ostatnie sa boskie i nasz rozmiar
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
najpierw jednak zmierze w h&m i dopiero jak cos kupie
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika, ja też miałam faze na takie meble
Ale stwierdziłam, że to niestety ale nie jest funkcjonalne |
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Czarnamadonna,
Masz to samo co ja - mój to pedant przeokropny i mimo tego że ja ciągle chodze i sprzątam to wiecznie ma jakieś uwagi ![]() ...które doprowadzają mnie do tzw. szewskiej pasji ![]() Całe szczęście że to jego jedna z naprawdę nielicznych wad... Mam z nim jak pączek w maśle Kurcze ja sobie nakupiłam tych spodni ciążowych bo jeansy mnie cisnęły a teraz po tych masażach i aqua aerobiku ten brzuch o połowę mniejszy bo za potrzebą (nr. II) chodzę 3 razy dziennie ![]() I spodnie leżą i czekają
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis cyknelam zdjecie z rana po wieczornej potrzbie nr II i Was zaskocze jak wrzuce-sama bylam w szoku
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Karola a gdzie kupowalas?? |
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet przed ciążą tak dobrze mi nie szło ![]() Choć zdarzają się dni, kiedy tylko raz albo w ogóle ![]() W koncu się doczekają ![]() Ja już śmigam w ciążowych dżinsach, bo w normalne to już się nie zapnę, a jeśli już to cisną mi brzuch niemiłosiernie
|
|
|
|
|
#3672 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj miałam sie odezwać, ale padłam i spałam całe popołudnie ![]() Mój lekarz pobulwersował się ze mną na tamtego debila, powiedział, że kolejne badanie w 20tyg mi da może skierowanie do szpitala, żebym nie musiała iśc do tamtego. Też od razu mu przytaknęłam. Nie robił mi USG (pewnie dlatego, że we wtorek miałam robione), następną wizytę mam za 3 tygodnie, od poniedziałku mam L4 ![]() Co do przezierności powiedział, że jak czuję potrzebę to mam iśc prywatnie, ale nawet jeśli wyszłoby ponad normę to nie jest żaden wyrok, tylko prawdopodobieństwo (moja kolezanka miała ponad normę dużo i wszystko ok). Także chyba z tego zrezygnuję, ja to jestem pozytywnie nastawiona. Co do mebli w kuchni mam białe lakierowane, blaty też białe. Ale tak jak pisałam ja uwielbiam nowoczesność i im mniej tym lepiej. Ktoś pytał o zupę szparagową- robiłam wczoraj ![]() Do wody w garnku ścieram na tarce marchewkę i pietruszkę, dodaję do tego 2 kostki warzywne i czekam aż się zagotuje. Do wrzątku wrzucam pokrojony na kawałki 2cm szparagi, chwilę się gotują. I robię dwie wersje: 1. Wyciągam łebki szparagów (bo są najpyszniejsze), miksuję blenderem, a łebki wrzucam do zupy z powrotem 2. Zostawiam szparagi w kawałkach i zaciągam śmietaną, jak się zupa zagotuje dodaję trochę gałki muszkatołowej i robię lane kluseczki. Pyyyyyycha Prosta, smaczna, nic dodać nic ująć ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() A wizyt w wc zazdroszczę, ja mam niestety problemy, choc dzis poszłam po 3 dniach i ulga, od razu czuję sie lepiej. Bo bolał mnie brzuch
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
||
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Ja się właśnie zaczęłam rozglądać za gatkami ciążowymi bo już 16 tydzień się kończy i ciasno ojjjj ciasno
a mam szczęście bo okazało się że sąsiad który ma sklep ma w nim też asortyment z ubranek ciążowych więc właśnie wpadły mi w rączki moje pierwsze ciążowe jeansy i powiem Wam że wygodne okropnie nigdzie nie cisną, reszta na nogach przylega fajnie bo bardzo jestem zadowolona jak na te kg które mi przybyły to nie wyglądam chyba jak potwór, może pół potworka ![]() Ahh...... i powiem Wam że chyba mi się nie wydaje..... to niemożliwe żeby jelitka aż tak pracowały, maleństwo chyba kopie!! jeeej.... a może nie?? podobno jak to to to się jest na 100% pewnym że to to ale mówię Wam takie urocze uczucie bulgotania! coś musi w tym być a z drugiej strony pod koniec 16tygodnia już bym czuła? no nie wiem, ale fajnie jest myśleć że to już skarb kopie
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodze w tunikach i rajstopach bo w zadne spodnie i spodniczki juz sie nei meiszcze neistety ..rajstopki jednak mnie uciskaja musze sobie chyba kupic ciązowe ale patrzylam u mnie w sklepiku 30 zł wiec szukam tanszych bo bez przesady
karola gdzie ty kupujesz te spodnie?ja nie wiem w poznaniu chodzilam do h&m i c7a ale ja nei widze tych dzialow ciązowych.. albo gapa ze mnie
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A nie przeszkadza Ci ten pas ciążowy w spodniach? Kurcze jak się ubierze cieńki T-shirt to tak średnio leży ![]() Może musze kupić takie luźne koszulki, co?
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
mojito ja pytalam dzieki za przepis
mniaaaam
|
|
|
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
super bede wdzięczna!!!w plazie tez nie ma bo mieszkam blisko i bylam ..a w innych sklepach , sieciowkach widzialas moze jakis taki dzial?
|
|
|
|
#3680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I dużo ich dodajesz do zupy? Cytat:
![]() To Twoja pierwsza ciąża tak?
|
|||
|
|
|
#3681 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem z batorego, tzn moi rodzice tam mieszkają Więc tez zawsze blisko miałam do Plazy ![]() Cytat:
Robię z tych i z tych, chociaż na zupę to lepsze są białe Zawsze daję pęczek cały
||
|
|
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed chwilką kupiłam takie body ![]() http://allegro.pl/body-4-pak-3-miesi...343855773.html |
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odp. Kurcze byłam dziś w sklepie i widziałam białe szparagi, ale nie kupiłam ![]() Chyba po pracy się przejdę, bo narobiłaś mi smaka
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne ![]() Śliczne macie te wszystkie ciuszki dziewczyny! Ja tez niedługo muszę zacząć kupować
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo zaraz skończy się sezon
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, że Wam sie podobają
![]() Z przesyłką wyszło taniej niż w sh |
|
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
Czarnamadonna,
Zazwyczaj w HM Mama jest obok niemowlęcego. Ale musisz sprawdzić. Ja też sie zdziwilam jak zaszłam w ciążę że tam są ciążowe ...bo wcześniej nie zwracałam uwagi ![]() I wszystkim koleżankom gadałam że u nas w HM to nie ma działu Mama
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupię dziś No i super- faktycznie cena rewelacyjna ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Ja też do tej pory myślałam, że u mnie w mieście w żadnym sklepie nie ma ubrań ciążowych, bo po prostu się tym nie interesowałam, teraz się okazało, ze jednak coś tam jest ![]() A i w środę jak byłam u gina to znalazłam ulotkę z kuponem rabatowym, sklepu z ubraniami ciążowymi u nas na targowisku miejskim. Tylko nie było tam żadnej daty, więc nie wiem czy to aktualne, ale kiedyś się przejdę jak będę w okolicy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

najpierw jednak zmierze w h&m i dopiero jak cos kupie

Nawet przed ciążą tak dobrze mi nie szło