|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Nie, nie, ugotowane z bułką tartą na masełku
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#3692 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hiiii nie wiem ale to zabawne tak, pierwsza ciąża, ale ja jestem mega wsłuchująca się w swoje ciało więc może to już wyczułam mama się śmieje ze zwariowałam bo to za wcześnie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez mieszkamy na batorego ![]() musze kupic szparagi jutro |
|
|
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
haha to nieźle
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, brzmi pyyyszniee
![]() To może dziś na kolację takie zrobie ![]() Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa kiedy poczuję
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
ja to juz bardzo bym chciała poczuc te ruchy....jak leze wieczorem w lozku na wznak to tak dotykam i tak bym chcaila ale wiem ze to za wczesnie
)) moja koleznaka poczula dopiero w 20 tygodniu w pierwszej ciazydziewczyny w czym pierzecie ciuszki dla dzidzi z sh?bo ja narazie w zyklym proszku bo nie mam a pozniej wypiore jeszcze z pare razy jak juz kupie taki proszek lovela na przyklad Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-18 o 14:37 |
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny H&M ma ciazowki zazwyczaj na dziale dzieciecym
Mojitoo masz racje-myslenie pozytywne to podstawa a napewno wszytsko jest ok
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
piekne ja wiekszosc rzeczy kupuje na all i jakbym miala miec synka to kupie zestaw ubranke od 56 do 74
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Justa mysle ze mozesz juz odczuwac ruchy
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie pralam dopiero w 7 m kupila lovele i robilam mega pranie
|
|
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może po prostu dzidzia inaczej się ułożyła i dlatego nie czujesz? ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Bo mnie to bardzo zastanawia ![]() Muszę zobaczyć czy moja pralka ma jakiś specjalny program dla dzieci
|
||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius nie wiem-ale co sie odwlecze to nie uciecze
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam za duzo zurawiny i mi niedobrze:/ lece do domciu dzis koncze wczesniej
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiscie ze pozytywne myslenie to podstawa , jak mam dzien na martwienie sie i wymyslanie bzdur to mopj michal zawsze mowi ze mam przestac bo to zle wplywa i sie sama nakrecam i stresuje. on ejst pewien ze bedzie wszytsko ok, ja tez przy nim tak czuje ale jak wyjezdza i tak sama siedze to czasem mi dziwne mysli przychodza ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, pozytywne myslenie jest bardzo ważne ![]() Cytat:
Ja też, dzis ostatni dzień w pracy...BOSKO
||
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to ciagle bym jadla pomidory ..............jestem glodna jak wilk a nie mam w domu nic na co mam ochote..a obiadu nei chce bo jednak nei chce gulaszu....jezuuuuuuuuuu musze isc do sklepu ostatnio tez odrzucilam wszelkie kielbasy, parowki itd jak juz to tylko kaszanke toleruje tak mi sie odmieniloale waga na szcescie stoi w miejscu i nei chudne )i zaparc nie mam odpukac
|
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam identycznie
|
||
|
|
|
#3710 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny za życzenia. Mam zdecydowanie offtopowe pytanie. Siostra Tż zaprosiła nas na "Dużą Komunię" do swojej córki. Pierwszy raz słyszę o czymś takim, bo pochodzę z okolic Warszawy i u mnie nigdy się czegoś takiego nie obchodziło. Była tylko rocznica komunii św. ale polegała tylko na mszy w kościele. Zapytałam czy mała coś by może chciała żeby jej kupić (wywnioskowałam że skoro komunia to wypada dać prezent) na co siostra Tż odpowiedziała że mała chce kasę... Wydaje mi się, że to trochę niegrzeczne ale zamierzam się nie wysilać i dać pieniążki, pytanie tylko ile? Któraś z was miała kiedyś podobny dylemat? Zupełnie nie orientuje się w takich sprawach, czy daje się tyle co np na urodziny, czy tyle co na wesele, ja nawet nie wiedziałam że daje się cokolwiek...
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do swojej chrzesniaczki dalam na komunie zegarek kosztowal jakies 250 zł i dodatkowo dalam 200 zł..nie jestem zwolenniczka dawania na komunie kasy bo to i tak rodzice biora poza tym przeraza mnie liczenie przez takiego dzieciaka ile to od kogo dostal kasy a bylam swiadkiem tego i bylo to straszne..."oo ta ciocia fajna bo dala tyle itd... nie wiem skoro to siostra tz to dalabym 400- 500 zł jesli to jest taka komunia bo jak rocznica komunii to ja nie wiem chyba malo
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-18 o 15:05 |
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie stresuję przed USG genetycznym ....bardzo....
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
W związku z praniem dzieciecych ubranek to jak jakieś zakupuje to od razu je piore w Perle różowej. Podoba mi sie jej zapach dlatego :P
Wole je wyprac, niech bedą wyprane, a potem i tak je jeszcze raz wrzuce do pralki z jakimś antyalergicznym proszkiem dla dzieci |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wydaje mi sie, żeby miało coś zaszkodzic
W ogóle to nie zamierzam sie tak patyczkowac z moim dzieciaczkiem Nie zamierzam go/ją izolowac od bakterii i innych dziadostw. Od brudnej podłogi też nie, choc wiadomo, że bede ją myła ![]() A jak zdarzy mi sie wyprac ubranka w jakimś zwykłym proszku to też tragiedii nie bedzie. Nie chce robic jakiegoś kaleki z tego dziecka, a potem milion alergii, bo nie bedzie miało kontaku z żadnym z alergenów Mój kuzyn o mało nie umarł, bo jego matka(moja ciotka) wszystko wyparzała, co wypadło mu z łóżeczka, wiec jak któregoś dnia zaczął raczkowac i zjadł coś z ziemi to dostał takiego zatrucia, że w szpitalu był przed kilka dni
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
looo ja naleze do mam ktore nie przesadzaja bakterie tez potzrebne coo do prania ja mialam 1 proszek lovela a pozniej jak sie skonczyl pralam wszystko w vizir sensitiv ak smoczek czy chrupka spanie jej na podloge nie plukam od razu chrupke tez moze zjesc wiadomo jakby w sklepie na zewnatzr wypadlo to co innego moja niunia wogole duzo wczesniej dostala marchewk ajbluszko i taaakie tam
![]() duza komunia czy jak jej tam pierwsze slysze u nas sa rocznice komuni ale gosci sie raczej nie zparaszam a dla mnie tekst kasa to przesada madzia ja roznie pralam 90 60 40 zalezy coooo |
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chciałabym jak najdłużej karmic piersią
Nie chce dawac mleka modyfikowanego Co do marchewek to raczej bede sie starała je ograniczać - to warzywa, które najszybciej pochłaniają ołów, sałata też. A jak wiadomo ołów jest opłakany w skutkach, nawet dla dorosłych ludzi. |
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy ma inne podejscie ja np chce karmienie mieszane a u mojej niuni tylko marchewka pomagala na kolki aaaa mialam chyba wszytskie kropelki taaak bidulka sie meczyla ze szok dopiero marchewka pomogla bo byly cale noce nie spane
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.