|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz
No właśnie... Bo można kupić piękne buty i to tanio, ale zazwyczaj wszystkie mają wielkie szpile. A na takie niskie, ładne, zgrabne i tanie, to graniczy z cudem, żeby trafić.
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz
Jak kupię buty to mam nadzieję przetańczyć w nich całą noc... Na zmianę baletki mogę wziąć ale wtedy suknia będzie ciągać po ziemi... Ale 2 czy 3 par butów brać nie będę. Nie ma opcji.
Ja niziutka jestem bo mam 158cm ale nie chcę wysokich butów bo nie dam rady zwyczajnie... na codzień chodzę w trampkach więc szpilka 8-10cm dla mnie to jakiś absurd choć nie powiem bo wyglądają bosko
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dostep do internetu
Nie nadrobie wybaczcie! teskniłyscie?
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no pewnie cześć |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że tak
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie TŻ powoli zaczyna rozumieć więc jest dobrze
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No raczej ![]() Witam Kochane ![]() W nocy prawie nie spałam, nagle dopadła 40stopniowa gorączka i biegunka Byłam dziś po wniosku na kredyt - ile tego jest Najardziej teraz żyję w stresie przez rzeczoznawcę, że wyceni na mniejszą kwotę mieszkanie niż my za nie dajemy
|
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedactwo
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie, że chyba nie zajęło Ci to długo, nie? Mi się biegunka przydała, 1,5 kg. mniej Teraz już lepiej chociaż zjadłam przed chwilą pierwszy posiłek i znowu czuję w żółądku rewolucje ![]() No z kredytem ok, bardziej się boję, że rzeczoznawca wyceni mieszkanie na mniej i wtedy du.pa
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
2 tyg bez komputera-masakra
i tak na razie nie mam swojego tylko pozyczony ale dobre i to... jak na zlość musiał sie teraz zepsuc, kiedy najbardziej jest mi potrzebny. TZ pojechal dzis na 2 tyg na poligon. 2 i 23 czerwca mamy wesela ![]() matko ponad 2tys postów a nie wiem o czym pisałayście jeszcze niegdy nie było mnie aż tak długo![]() są jakies nowe PMki? Melleczko gratulacie
|
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie:
Jak radzicie sobie z finansami po ślubie/mieszkając razem? Bo podejrzewam, że w większości sytuacji jest tak, że to Wasz tż zarabia znaczną część Waszego dochodu. Podejrzewam, że część z nas robi za minimalną krajową ![]() Ja mam z tym zawsze problem jak tż chce coś postawić albo mi coś kupić. Czuję się jak utrzymanka I bardzo mi z tym źle... Dlatego zawsze się upieram, że każdy płaci za siebie, albo po równo. Nie wiem jak sobie poradzę z tym po ślubie. Bo wiadomo, że z mojej pensji mnie nie będzie stać na utrzymanie domu czy mieszkania, więc nie będę samowystarczalna. Na wczasy pewnie będziemy jeździć z tego co zarobi mężuś, nowa komoda też będzie z jego zarobków, wózek dla dziecka itp. Już nie wspomnę o wyrzutach jakie prawdopodobnie będę miała kupując sobie coś... Sukienkę, buty itp. Tż nigdy nic mi nie wypominał broń Boże. Nie wiem skąd się to u mnie wzięło, ale tak mam... Mam nadzieję, że po ślubie mi to przejdzie... ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Trochę zajęło... Wychodzi 0,5kg tygodniowo, więc prawidłowo... Ale co z tego jak nadal nie mogę na swoje nogi patrzeć, a mamy prawie lato Kochana musisz się oszczędzać i trochę podietkować Ale zazwyczaj chyba jest tak, że nieruchomości mają wyższą wartość niż faktyczna cena sprzedaży U mnie za cenę Waszego mieszkania to nie wiem czy o kawalerce by można marzyć...---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
My mamy 2 czerwca wesele![]() A PMek jest dużo nowych
|
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie zarabia Tż i z tych pieniążków się utrzymujemy, ale kasę w domu trzymam ja
. Prawie od początku naszego związku było tak, że kasa była wspólna, nie dzieliliśmy nigdy żadnych pieniędzy na moje- twoje, zawsze było nasze. I nadal tak jest. Wszystkie wydatki planujemy razem, nie mamy raczej problemu z tym... Ale znam parę która jest rok po ślubie, na czynsz się składają, na opłaty też- po połowie, a o kasę na jedzenie się kłócą bo żadne z nich nie chce wydawać "swoich"
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba muszę pogadać o tym z tż i mu powiedzieć o swoich obawach Wg mnie małżeństwo powinno jednoczyć pod każdym względem - nie ma wtedy "Ty i ja", jesteśmy MY, w każdej sytuacji.
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale wyrzutów sumienia nie mam, bo przecież jak skończę szkołę mam nadzieję na znalezienie normalnej pracy ![]() Tylko, że u nas tak niskie ceny mieszkań to norma... A rzeczoznawca z banku nie patrzy na to, co zostaje w cenie np kuchnia. On tylko patrzy na gołe ściany - czy są okna wymienione, kaloryfery, panele, jak łazienka wygląda itd. Dlatego się boję, że wycenie je na ok. 130 tys. A nie mamy skad tych 10 tys. wytrzasnąć |
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy macie spotkanie z tym rzeczoznawcą?
|
|
#2116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ![]() Cytat:
![]() W każdym miesiącu każde z nas ma odłożoną kwote na swoje potrzeby plus odkładamy na ślub. Więc jak coś sobie kupuje,za te odłożone na osobiste wydatki wtedy nie konsultuje z TŻ i wzajemnie Uważam,że to dobre rozwiązanie,bo wiemy,że druga osoba nie cierpi na wydatkach pierwszej![]() Myślę,że rozumiecie bo chyba pokręciłam
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jadę do lumpka, to TŻ nawet nie wie, dowiaduje się po fakcie ![]() Rzeczoznawca dopiero przyjdzie dopiero po złożeniu wniosku
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to w sumie TŻ płaci rachunki, jak gdzieś wychodzimy -kino, knajpa tez on płaci a reszte wspólnie
|
|
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny strasznie dawno mnie nie było ale sesja zbliża się wielkimi krokami a na dodatek mam mnóstwo pracy z którą sie ledwo wyrabiam ;(((
dzisiaj też już nie nadrobie padam na twarz - ale bd zerkać co tam piszecie )przesyłam fajny artykuł ; http://blog.onet.pl/42092,archiwum_goracy.html i chcialam was jeszcze ostrzec przed zamawianiem na allegro zaproszeń...porazka totalna nie wiem jak mozna odwalać taka fuszerę...owszem zaproszenia próbne byly piekne a jak juz zamówiliśmy wszystkie to nie dojść ze byly jakies wilgotne przez co papier sie powyginał, kokardki są krzywo poprzyklejane, prują sie i nawet ten diamencik ktory mial byc na srodku kokardki jest krzywo, a cena? 3zl za zaproszenie nie uwazam zeby to bylo malo... na szczescie przyjeli reklamacje ale poprostu rozpłakałam sie jak zaczęłam to wszystko oglądać ;((
|
#2120 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam 2 pary wysokich szpilek i w nich najlepiej mi się chodzi boso bo w rajstopach naga mi się ślizga w środku i czuje się strasznie niepewnie a bez jak dobrze włożę buta to jakbym boso chodziła mam nadzieję, że mnie zrozumiałyście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do zaproszeń to nie zgodzę się z tym, gdyż wszystko zależy od dobrego zapakowania i transportu, moja siostra zamawiała przez allegro i przyszły jej ładniejsze niż próbne ![]() Ale najważniejsze, że uznali reklamacje i macie dużo czasu, żeby nowe kupić
|
|||
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Galija a daj link do aukcji gdzie kupowałaś. To może żadna z nas nie nadzieje się na to...
|
#2122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc zazwyczaj mam probelmy z doborem butów, nie kupuję takich które mi się podobają, tylko taki które są szerokie i bardzo wygodne, a co za tym idzie drogie szpilki wkładam tylko na wesela...bardzo bym chciała nosić na codzień, ale nie mogę![]() Cytat:
Cytat:
![]() brawo, gratuluję! ![]() Cytat:
Na razie TŻ pracuje, ja nie, jak zamieszkamy razem to będę szukać pracy, ale nie ma gwarancji że od razu coś znajdę, więc przez jakiś czas będę utrzymanką ze wspomaganiem rodziców
|
|
#2123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy rzeczoznawca podejmie decyzję? długo będziecie czekać? Cytat:
Czy przepuszczamy wszystko czy odkąłdamy na cos Od poczatku tak było i nigdy zadnych kłótni o kasę nie było![]() Cytat:
w jakich się będziesz czuła najlepiej![]() Cytat:
![]() melleczka super kosztorys właśnie sprawdzam wyszło nam około 15 tys
Edytowane przez myszka 1234567 Czas edycji: 2012-05-18 o 18:38 |
||||
|
|
|
#2124 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
#2125 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witamy
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do kosztów to za salę tez wyjdzie nam około 20 tys (ale razem z ciastem i noclegami dla gości) melleczka, dzięki za kosztorys, przyda się ![]() Uff, udało się, ogarnęłam wszystko, no, może prawie, ale sprawa butów i sukni mnie stresuje :P Wiem jedno, będę chciała sobie uszyć wybrany model bo jak dotąd nic z wystaw salonów mi się nie podoba Na pewno nie chcę koła, suknia na dole ma być zwiewna i "płynąć" w tańcu, ale zobaczymy co mi zaoferują jak już wejdę do środka, póki co, trzeba zbić masę haha Co do butów, to mam dylemat, pisałam wcześniej, że jestem 30 cm niższa od TŻ i w związku z tym nie wiem, czy wziąć wysokie czy niższe buty ...
Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-05-18 o 19:03 |
||||||
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza
- oj jednak nie ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
Chodzę w wysokich butach bez problemu, ale boję się czy dam radę wytrzymać całą noc. Najwyżej wezmę sobie jakiś obcas średniej wysokości bo w zupełnie niskich butach chyba źle bym się czuła.
|
|
|
|
#2129 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niech odpoczywa!Zdrowia dla Tż-ta![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tęskniłam Cytat:
![]() Dobry wieczór ![]() Dopiero teraz miałam czas, żeby do Was wejść. Od samego rana dokańczałam pisanie pracy mag. i tym sposobem dzisiaj poprawiłam II rozdział, napisałam wstęp, blibliografię i pobiegłam wszystko wysłać. Trzymajcie proszę kciuki za to, żeby ten babol mi zaakceptował całą pracę stresuję się... bo czasu coraz mniej...---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Aha i skoro tak liczymy swoje ddś to u mnie jest 477
|
||||||
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pracę. Tzrymam kciuki zeby promotorka rzuciła łąskawym okiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

no i obcas i platforma i miałabym 2 metry 

choć nie powiem bo wyglądają bosko
Nasz najpiękniejszy dzień

No ale wyrzutów sumienia nie mam, bo przecież jak skończę szkołę mam nadzieję na znalezienie normalnej pracy 

więc zazwyczaj mam probelmy z doborem butów, nie kupuję takich które mi się podobają, tylko taki które są szerokie 
Co myślicie?
niech odpoczywa!Zdrowia dla Tż-ta