|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Kupowałam póki co w Bomi i Auchan, ale jak na razie nie byłam zbyt obeznana w sprawie olejów i niewiele wypróbowałam
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
A co sądzicie o tej odżywce na włosy: odżywka keratynowa gal do paznokcie, brwi i rzęs, ja myślę jeszcze o włosach. Zawiera: olej rycynowy, z oleju z wiesiołka, olejek z drzewa herbacianego oraz witaminy A+E? Miała któraś? Jakie wrażenia?
|
|
|
|
#813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Skorzystaj z wyszukiwarki...
|
|
|
|
|
#814 |
|
Rozeznanie
|
o.k. sorry, na razie patrzyłam tylko na kwc a tam dziewczyny stosują do rzęs, paznokci, brwi a i czytam wątek o olejkach do włosów od dłuższego czasu. Musiałam coś przeoczyć. Sorrki.
|
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Pierwszy raz kupiłam olej kokosowy, wcześniej używałam rycyny i z pestek winogron. Możecie mi napisać, ile go trzeba wydłubać z pojemnika, żeby starczyło na włosy o średniej długości (do łopatek), cienkie? Oleju z pestek winogron schodzi mi 2,5 łyżki na głowę, bo lubię tłuste włosy Ile mam rozpuścić kokosowego? Łyżka starczy? Ewentualnie jakbym go nie zużyła, to mogę resztę przelać do z powrotem do pojemnika? Aha, olej jest firmy Efavit.
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
Ale mnie ten wątek wciągnął...
![]() Efekt taki, że mam masę olei w domu, zrobiłam zamówienie na ZSK, bawię się w małego chemika (jak to mój mąż stwierdził widząc te buteleczki, które przyszły ), a na dodatek co jestem w sklepach, to koniecznie muszę iść na dział z olejami... i pal licho to, że np. 2 dni wcześniej byłam w tym samym sklepie i obejrzałam półki z góry do dołu - trzeba jeszcze raz zobaczyć, bo przez 2 dni mogli coś dołożyć mąż w moim nałogu mi nie pomaga, bo sam mówi, że jak chcę jakiś nowy olej, to mam sobie wziąć dobrze, że jeszcze mam resztki zdrowego rozsądku trudno jest tylko wytrzymać, jak pada nowa propozycja oleju. Jak mówiłyście o sezamowym, to w sb o godzinie 20 pędem jechaliśmy z mężem do lidla i ledwo zdążyliśmy ale to było bardzo ważne, bo następny cały dzień spędziliśmy w trasie i dopiero w pon mogłabym kupić olej.A efekty olejowania i dbania o włosy spektakularne - z siana i gumy na głowie zrobiły mi się w miarę zdrowe włosy, które przykrywają te gumowate (których się nie da odbudować i czekają tylko na ścięcie) KOCHAM OLEJE
|
|
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie, bo z tego co wyczytałam to moje włosy maja wysoka porowatość, jednak stosowałam bhringraj i vatike kokosowa- jak wiadomo oba oparte na kokosie i moje włosy były po nich naprawdę ładne, błyszczące, gładkie, miękkie, a podobno wysoka porowatość nie lubi się z kokosem. teraz zgłupiałam, bo miałam w planach zakup samego kokoska ;D mam świadomość, ze te olejki indyjskie to nie tylko sam kokos, ale w dużej części przecież tak jest ;d
|
|
|
|
#819 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 |
|
Konto usunięte
|
Moje obrażone włosięta dostały dzisiaj porcję Khadiego, sesy i oliwki BD niebieskiej.
Mogę spać spokojnie, że się najedzą uff... |
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi zdarzyło się trzymać 2 noce lniany włosy miałam baaardzo wygładzone ale zapchał mi twarz, bo straszliwie się wierciłam i warkocz się rozleciał ![]() ja nie, ale czytałam, że wiele dziewczyn praktykuje i świetnie się ponoć zmywa kiedyś na pewno spróbuję i ja ![]() wiesz co, teraz to w sumie nie wiadomo co źle zadziałało ![]() widać Twoja siostra ma zupełnie inną strukturę włosa niż Ty może jest kręcono- lub falowanowłosa? Albo nie wie o tym, że jest ![]() może gliceryna jej nie służy. Wiele osób jej unika, bo powoduje puch, podobnie z białkiem kurzym Niektórym proteiny, czyli żółtko wysuszają włosy i robią się strąki, tak samo jak miód ![]() Niech najpierw solo poużywa określonych produktów i obserwuje włosy ![]() A może po prostu mieszanka była za bardzo wybuchowa, czasem lepiej mniej ![]() Cytat:
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Masz duży wybór olei Oleofarmu np. arachidowy, orzech włoski, laskowy, pestki dyni, rzepakowy, sezamowy, lniany..... Do tego z firmy Denova jest olej z avocado i macadamia
![]() Cytat:
A te bez parafiny: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html i https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html Cytat:
Ja zawsze jak mi coś zostało, to dawałam na ciało, np. stopy, ale często też specjalnie więcej rozpuszczałam, aby się wysmarować nim też po kąpieli
|
|
#823 |
|
Raczkowanie
|
Jigoku, izus_86 dziękuję za rady
pewnie w niedziele olej kokosowy będzie miał swój debiut, już się nie mogę doczekać
|
#824 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wykorzystane do ostatniej olejowej kropelki ![]() U mnie wczoraj poszedł z pestek winogron, włoski wyglądają ładnie, mimo dzisiejszej pogody
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
nie czytalam wątku ostatnio ;(
przyszlo moje zamowienie zsk na alverde jeszcze czekamwidzialyscie nowe olejki do skalpu green pharmacy? kosztują 4,99 klik chyba sobie kupię ten z papryką, ale one maja parabeny o ile sie nie mylą i wrażliwsze skalpy mogą porażniać chyba
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tutaj zdjęcie składu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=258
|
|
#828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze ta cena.a co do parabenow to chyba pod tym postem pisali i zaczelam sie zastanawiac ![]() polecę koleżance z AZS. cena nie duża to nie bedzie zalować moze. a w rossmannach? u mnie chyba byly produkty tej firmy... kiedy na zamość wpadasz Pando?
|
|
#830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A planuję w następnym tygodniu Muszę jeszcze zagadać z siostrą, bo ma remont. A jeśli nie na noc na tygodniu, to na weekend następny wpadnę Btw, wysłałam Ci zapa na facebooku, bo widziałam, że znasz moją siostrzenicę Agnieszkę! :p |
|
|
|
|
#831 | |
|
Raczkowanie
|
hej a widziałyście nową serię olejków do ciała i włosów w The Body Shop? http://www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb...ode=C_BathBody
bardzo łądnie pachną i szybko się wchłaniają tylko właśnie nie wiem czy one aby na pewno do włosów dobre ![]() wrzucam skład jednego z nich: Shea Beautifying Oil Cytat:
i jak nada się na włosy?
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mnie znalazlas?Agnieszka...to żona mojego brata ciotecznego (syn siostry mamy, wiec bliska rodzina) byłas na weselu we wrzesniu? ja całkiem niedaleko jej domu rodzinnego mieszkam, na innej wsi jakies 6km.
|
|
#833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
piąta woda po kisielu, masz racje ;d
|
|
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nadal testuje oliwke BD fur mama
![]() teraz czekam az wloski wyschna. poki co oliwka schodzi przy 1 myciu (przy czym stosuje patent na oleje przed myciem) zaczelam tez wcierac wode brzozowa po umyciu zobaczymy co bedzie z takiej pielegnacji ![]() kochane taki off top. na jakims blogu znalazlam kiedys screenshota ze strony, ktora po wpisaniu ilosc poszczegolnych produktow wyliczala stezenia. cos w sam raz do robienia domowych maseczek i bawienia sie polproduktami. niestety nie znam adresu. moze ktoras z was zna?
Edytowane przez la figa Czas edycji: 2012-05-19 o 14:26 |
|
|
|
#835 |
|
Przyczajenie
|
Hej
dzisiaj moje włosy przeszły po raz pierwszy w życiu olejowanie rycyną. Nie wiem czy przesadziłam z ilością olejku ale głowa po 1,5h strasznie mnie swędziała tak że musiałam to zmyć. Ogólnie to jestem pod wielkim wrażeniem całego wątku i waszej cierpliwości do olejowania. Do tej pory z troski o włosy piłam jedynie pokrzywę ale po ostatniej dekoloryzacji włosy obraziły się na mnie tj mam siano i muszę coś z tym zrobić. Jeśli nie macie nic przeciwko to chętnie bym się przyłączyła do czynnej aktywności na forum.
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba chodziło o screena z tej notki
|
|
#837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy ktoras z was slyszala o oleju musztardowym? ponoc rozgrzewa i swietnie nadaje sie do przyspieszenia porostu i przeciwdziala wypadaniu wlosow
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
byłam dzisiaj na poszukiwaniach oleju sezamowego - nie znalazłam, stałam i myślałam nad lnianym, a poza tym pierwszy raz spotkałam się w sklepie z olejem z orzecha włoskiego, ciekawe.
|
#839 |
|
Przyczajenie
|
witam ponownie włosomaniaczki!
tym razem chcialam się zapytać o słynny babydream fur mama, który zakupiłam dzisiaj po raz pierwszy. dotychczas myłam włosy dovem i zastanawiam się czy zmiana na 'szampon' bez sls nie sprawi, że będę mieć siano na głowie. jak on się sprawuje na waszych włosach?
|
|
|
|
#840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i kiedy planujesz przejść na lżejsze szampony, najpierw powinnaś oczyścić włoski z silikonów
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

. Skorzystaj z wyszukiwarki...
Pierwszy raz kupiłam olej kokosowy, wcześniej używałam rycyny i z pestek winogron. Możecie mi napisać, ile go trzeba wydłubać z pojemnika, żeby starczyło na włosy o średniej długości (do łopatek), cienkie? Oleju z pestek winogron schodzi mi 2,5 łyżki na głowę, bo lubię tłuste włosy 
), a na dodatek co jestem w sklepach, to koniecznie muszę iść na dział z olejami...
mąż w moim nałogu mi nie pomaga, bo sam mówi, że jak chcę jakiś nowy olej, to mam sobie wziąć