|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
ja nie wiem jak bede karmic na nic sie nei nastawiam bo roznie bywa, mzoe wogole nie bede mkeic pokarmu lub coś ..moja siostra od początku stosowala mieszane i bylo ok, na tym modyfikowanym to wiadomo chyba szybciej waga rosnie bo wiecej wszytskich skladnikow chociaz nie wiem to dopiero pewnie po porodzie zdecyduje zobacze co i jak )---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- tego gulkaszu nie jem za chiny bo mam wstret do miesa..tż bedzie mial na dwa dni i tyle.. ja poszlam do sklepu i robie zupe szparagową stwierdzilam ze na zupke mam ochote wogole ostatnio bym jadla zupki---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- wogole dziewczyny sie tak wkurzylam..mylam glowe i wystawilam mokry recznik na balkon bo sloneczko ...wchodze zeby juz go zdjac a on caly osrany przez golebie!!ja mam dosc sie tak zdenerwowalam koniec tego
|
||
|
|
|
#3722 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() już wróciłam - rower kupiony, nawet poniżej górnej granicy naszego budżetu i dokupiłam jeszcze światełka na przód i tył żeby młody jeździł bezpieczniea na obiad robię sobie kluski z serem mniam mniam
|
#3723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było tak jak u Ciebie- rocznica komunii i to tylko w kościele Więc nie mam pojęcia. Cytat:
Będzie oki ![]() Pewnie, że nie zaszkodzi ![]() Cytat:
I mam nadzieję, że też będę miała takie podejście jak Ty i nie będę ześwirowaną matką A ta historia z Twoim kuzynem przerażająca ![]() Aha ![]() Cytat:
![]() Ale nic na siłę Lumpki to złoooo . Wpadłam dziś i oczywiście z pustymi rękoma nie wyszłam ![]() Kurcze u nas jest jeden taki fajny duży lumpek, mega wybór i dla dorosłych i dla dzieci, i w sobotę mają promocę -50% na wszystko. Tylko jutro mam zajęcia Ale kiedyś napewno się wybiorę ![]() Pokaże co dziś kupiałm. W tym pierwszym sweterku zakochałam się normalnie Jest taki mięciusi, jak misio |
||||
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest okropne, jak Ci ptaki osrają ubrania... Tak na pocieszenie przed chwilą wystawiłam te moje upolowane ciuszki na balkon, wchodze za chwile a na tej ślicznej bluzie waliły sie dwie muchy, takie wielkie obrzydliwe
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak komunia to nie wiem może jakiś złoty medalik z łańcuszkiem? |
|
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz się z tymi gołębiami. Choć ja gołębie lubię, lubię słuchać jak gruchają. Ale mi one akurat nie wchodzą w paradę. Cytat:
![]() Niech spadają do śmietnika a nie na pachnące ubranka
|
||
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestem w domku ..
Ale mi dzisiaj brzuch wywalilo.. jest taki fajny - taki juz ciazowy Czarnamadonna - ja na balkon nic nie wywieszam bo te cholery ciagle przylatują .. do tego gniazdo sobie zaczely robic akurat u mnie. Ja tez musze zaczal buszowac po lumpkach .. jak narazie na pierwszy miesiac wszystko mam od siostry ale wiadomo ze przy dziecku to ciagle trzeba prac wiec i kazdy kolejny ciuszek sie przyda .. A to prawda jest ze trzeba najpierw ubranka wyprac w proszku dla niemowlat a potem uprasowac po obu stronach ? a po co to prasowanie jest niby ???
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
ja też pierwsze słyszę o tym prasowaniu
|
|
|
|
#3730 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z wami. Nie mam ostatnio czasu na zaglądanie do was.
Z tego co tak szybki przejrzałam to problemy ausente współczuję. Musisz ukarac TŻ i postawic ultimatum ![]() isia Co do prasowania ubranek. Prasowanie ma na celu zabicie wszystkich mikroorganizmów wysoką temp i parą wodną gdzie zwykła woda z proszkiem nie daje rady. Ot co
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczynki
![]() aaaaaaaaaaaaaaaaale się za Wami stęskniłam wybaczcie, że mnie nie było Widziałam na 1szej stronie, że niektóre z Was już wiedzą kto mieszka w brzuszkach ![]() i ja też już wiem u mnie mieszka : Jaś, Antoś lub Staś ![]() co do tego to jeszcze się nie bardzo z TŻtem zgadzamy ![]() niestety nie zdołam Was nadrobić 100 stron mnie przerasta ale postaram się teraz bywać w miarę regularnie i czytać wszystko ![]() co do tego co było na ostatniej stronie: ja też jestem za niesterylnym wychowywaniem. Mój bratanek wychowuje się z psem, nie przegrzewają go zbędnymi rękawiczkami, szalikami itp, dzieciak ma już ponad 2 lata i był 1 raz chory na 3 dniówkę. Dlatego mój dzidziol też będzie z moim psem swobodnie obcował ![]() Buziaki i miłego wieczoru Kochane
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3734 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam napewno beda.wiem bo chodze po dzieciecych dzialach juz od kilku lat i tam wlasnie najczesciej sa zlokalizowane ciazoweCytat:
za to mam faze teraz na wodne lody i wpierdzielam lody ktore wspominam za czasow szkolnych a mianowicie kredka.mniam ![]() bedzie dobrze-wiem ze i tak sie stresujesz ale napewno bedzie wszystko w porzadku Cytat:
tak samo moja tesciowa wiecznie sterylne wychowywanie i moj tz srednio 5 razy w roku mial zapalenie jamy ustnej...takze dziewczyny nie dajcie sie zwariowac!! Cytat:
Cytat:
![]() ja bede wprowadzac pokarmy jak tylko bede mogla-czyli jak skonczy 3 miesiace marcheweczka i jablko bedzie dane.no i napewno bede madrzejsza co do jadlospisu mojego dziecka niz przy Laurze-dam z siebie wszysko zeby jadlo wszytsko-nawet to czego ja nie lubie.Laury nie nauczyla i masakra jest Cytat:
to mialas przesrane:/ Cytat:
![]() a lumpy potrafia uzaleznic...oj potrafia...wiem cos o tym Cytat:
Cytat:
tak prasuje sie zeby zabic reszte ktora zostala ![]() a oto ja dzisiaj rano-jest roznica co?? |
|||||||||
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Agasobo gratuluje synusia
AAAAAAAAAAAa Neseczka spoznione ale najszczersze zyczenia dla Ciebie
|
|
|
|
#3736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No śliczny brzusio
|
|||
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
madziuś.... noooo jak zobaczyłam ile stron już jest, to się za głowę złapałam
![]() ![]() ![]() Marti, dziękuję ![]() co prawda myślałam, że będzie Synek, bo mi wszystkie wróżki wróżyły i mój mąż co chwila mówił, ze wyładniałam, że na pewno na syna, a ja na przekór miałam taki malutki cień nadziei, że może jednak uda się i będzie dziewczynka.... no ale już się oswoiłam z tą myślą i cieszę się bardzo ![]() chociaż wszędzie widzę śliczne dziewczyńskie ubranka... ehhhh może następnym razem ![]() Twój brzunio śliczny - mnie tak wywaliło, że mówię do mamy: kurde, wyglądam jak w 5tym miesiącu, a moja mama: wyglądasz jak w siódmym ![]() ![]() ![]()
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać. - Walt Disney Antek 18.11.2012 Edytowane przez agasobo Czas edycji: 2012-05-18 o 18:11 |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mialam z 2 razy taki do wczoraj bo mam problem z zaparciami.jak mi zeszlo wszytsko to sie zmiejszylam:P
a chlopczyka tez mozna fajnie ubrac choc tak to prawda dziewczece roznosci sa boskie |
|
|
|
#3739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A lekarz Wam tak na 100% powiedział, że będzie chłopak? Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Ja już bym chciała kupować ubranka pod konkretną płeć, no ale cóż muszę jeszcze troszkę poczekać
|
||
|
|
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronika masz wyjatkowa corke, ze caly czas na mieszanym byla, bo zazwyczaj dzieci w moim otoczeniu wybieraja albo mm albo tylko piers i nie zmusisz ich na sile Cytat:
moj maly tez z psem, czasem je z podlogi i raz byl lekko chory, to byl jakis wirus ja i TŻ goraczki i umieranie , a on lekki stan podgoraczkow katarek i po paru dniach zdrowiutki bylam na 3 godzinnym spacerku po leesie i malych zakupkach i nogi mi odpadaj, TŻ nas zabral jets teraz milutki jutro mial nas zabrca do ciechocinka na obiadek i na ężnie, ale teściowa wpandie n aobiad, wiec nici z tego, i kupil mi truskaweczki swiezutkie i nasze![]() zupelnie inny smak niz te wczesniejsze, wlasnie jem je na kolacje a lumpki zawsze pralam w naszym proszku w duzej temp. a dopiero potem w dzieciowym np lovela i 40 stopniach i daje tez plyn loveal zmiekczajacy bo u nas twarda woda jest strasznie i ubranka byly sztywne |
||
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
agasobo gratuluje synusia dawno Cię nie bylo
![]() probowalam sie zdrzemnac ale nei zasnelam jakas podminowana jestem chyba znowu jakis foch tz przyjedzie wieczorem to opd razu za cos dostanie nei wiem za co ale czuje focha marti mysle ze narobilas mi ochoty na loda wodnego ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-18 o 18:31 |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie- to może Ci przejdzie ![]() Tak na niego czekałaś, szkoda czasu na fochy |
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide po loda marti normalnie nie jadlam loda przez trzy tygodnie chyba
|
|
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
mojej nie przeszkadzalo byle jedzonko bylo ogolnie duzo pieornica jadla a mieszane wprowadzilam jej po wyjsciu ze szpitala w ciagu dnia czasem 1 butelki i 1 w nocy
mam nadzieje ze teraz jakos bedzie wogole to moja jakas nabita jest ale nie gruba
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
oj nabita bo wazy 13,200
|
|
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobietki
![]() Teraz moja kolej na 1 fotke... 13 tc, wieczor, cos chyba mnie troche mocno juz wybulilo? ![]() (rano duzo mniejszy brzusio, wieczorem po objedzeniu calodniowym rossssniee) Pozdrawiam Wszystkie mamusie! Moge prosic o dopisanie na 1 stronie? Anjouka, Dominika, 27 lat, tp 18-21.11 Edytowane przez Anjouka Czas edycji: 2012-05-18 o 19:35 |
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczny brzuszek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

)

28.08 2010 Nasz Dzień