|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
[QUOTE=Sharifa;34202067
A ja sie pochwale - Nadia zjadla obiadek Jutro powtorka, a potem zrobie kuskus pelnoziarnisty z jakims warzywem (nie mamy tu kaszy gryczanej, jaglanej - tylko kuskus i chyba manna ale jakas taka gruba-> semolina) i moze krewetke dorzuce [/QUOTE] za obiadek, a danie naprawdę apetyczne![]() Cytat:
fajny ten fotelikCytat:
mój może zapomnieć o jakimkolwiek wychodnym na imprezki integracyjne, ale sobie zasłużył
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
wróciłyśmy od babci, najadłam się bitej śmietany z owocami i aż mnie mdli teraz
![]() Aguś, no cieszę się bardzo że fotelik kupiony i że Michasia zadowolona! Sharifa, oklaski za Nadii za obiad i dla Ciebie za pomysłowość no i smakowicie te wsze menu brzmi! Zosiula dziś u babci na dywanie raczkując w końcu poszła do przodu zamiast do tyłu ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Emma, a czymże on sobie zasłużył?! ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Irmith, ja zawsze staram się znajdować plusy, nawet w z pozoru beznadziejnych sytuacjach |
|
|
|
#3033 |
|
Rozeznanie
|
Tez, wszystko razem, ale nie na gladka papke, byly male kawalki.
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po Tobie kochana widać że jesteś raczej pozytywną osobą ja to taka raczej maruda niestety.Emma ja tez nie jestem szczęśliwa że mój łazi po imprezach integracyjnych no zle co zrobić, zabronić nie mogę choć wściekła jestem jak nie powiem co
|
|
#3035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ależ jestem okropna
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Irmith, no czasem zmuszam się do pozytywnego myślenia. Bo gdybym siadła i zaczęła się nad sobą umartwiać to bym się chyba załamała. A tak uśmiech i do przodu!
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
i już myślę by tam wrócić, co nie cieszy mojej rodziny.a teściów to ja na szczęście nie mam - i właśnie znalazłam kolejny plus mojej sytuacji, hi hi |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja właśnie, że zabraniam. Kiedyś sobie chodził i nie miałam nic przeciwko, ale sytuacja się zmieniła, jak się przeprowadziliśmy na wieś. Aktualnie dla mojego męża impreza integracyjna wiązałaby się z noclegiem u kolegi, w ostateczności załatwianiem jakiegoś kierowcy, który po niego pojedzie w środku nocy...
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
jak narazie to on mi sie podoba, choć minusem jest, że w moim samochodzie trochę lata...ale ja mam nierówne siedzenia więc tak bedzie, ale pasy trzymaja ..
|
|
|
|
#3039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mieszkałam 7 lat w Lublinie i mimo, że to nie jest jakaś metropolia też strasznie tęsknię niby nie mam daleko, ale to już nie to samo
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to jestem straszny mieszczuch i każda wieś, nawet najbardziej urokliwa to nie moja bajka
|
|
|
|
|
#3041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecię jest niezmordowane we wstawaniu..w jednej ręce trzyma klocek, drugą się trzyma za stolik i wstaje, po czym siada i znowu wstaje...i tak na okragło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha....tez może cos wymyslę młodej, bo jakoś słoiczki ciężkawo zaczynają jej wchodzić, ale z moim zapałem do kuchni to trochę ciężkawo jest czAsami ![]() Cytat:
moje dziecie zgrzyta mi tu zębami..tymi co ma i tymi co wychodzą
|
|||
|
|
|
#3042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A żeby chociaż ta moja wieś była urokliwa strasznie ruchliwa droga, tir za tirem jeździ, brak chodnika. Nawet do sklepu pójść nie mogę z dzieckiem, no chyba, że rowem![]() W każdym razie pracuję nad mężem i może uda mi się go przekonać do wyprowadzki stąd o ile będzie jeszcze co zbierać z naszego małżeństwa
|
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3044 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3045 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla ZosiCytat:
9.6kg i 80cm ale szybko te dzieci rosna...A widzialyscie wersje koko euro spoko a la gotye? http://www.youtube.com/watch?feature...v=NkEXjBnKNgA#!
Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2012-05-18 o 19:56 |
||
|
|
|
#3046 | ||
|
Raczkowanie
|
pracujemy ostro nad jakimś kompromisem
![]() :p ala:![]() Cytat:
kawał mężczyzny![]() moja takie wymiary to pewnie na roczek będzie miała dopiero ![]() Cytat:
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
na tvn leci właśnie super film, polecam ze 3 razy widziałam
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
, u nas na razie jest wspinanie sie na poduszkę, co sprawia że już samej jej na łóżku za nic zostawić nie mogę
|
|
|
|
|
#3050 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
sprzedałam następną rzecz po Michaśce
![]() Cytat:
![]() klaski :aha...to trzymam , żeby się udało Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas dziś dzień dziecka i Zośka leży sobie obok mnie w leżaczku i coś tam gada do siebie, bo w łóżeczku zostawiona dziś protestowała okrutnie
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Aguś ty jesteś naszą biznesłumen wątkową Brawa!
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że czasami nie poznaję tego wątku. Jakoś tu się inaczej zrobiło.
Aż czasami nie poznaję tym bardziej patrząc na statystyki klubu. Byłam dzisiaj w pepco. Kurde, ale oni mają niskie ceny! Aż żałuję, że dopiero teraz tam dotarłam. ![]() Oczywiście nie wyszłam z pustymi rękoma.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-05-18 o 21:03 |
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Cotka dostałas juz ta koszulkę gerbera? moje dziecię dziś spi ze mną sasasa, mąż poszedł na nocke a ja małego uspałam u sibie w łóżu i nie oddam do łożeczka ![]() a co rozumiesz przez nei poznawanie watku? cisza? mniej osób? było to do przewidzenia..... nie wiem co znaczy statystyki klubu w kazdym razie mnie w klubie nie ma bo z niego odeszłam, a na watku zostałam bo są tu osoby dla których chciałam zostać) czasem mniej mnie tu ale to ze względu czasem na pogode, czasem ze względu na humor młodego itd-pewnie jak kazda mamusia nasze dzieci coraz wiecej chcą uwagi i pewnei cisza na watku wynika również z tego
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
o statysttki wątku chodziło.
Lista mamuś jest długa a udzielających się "starych' mniejszość. Jak się wchodzi to nie poznaje osób nie wiem z kim pisze ![]() kiedyś się wchodziło i pisało jak do starych znajomych, teraz czuje że muszę się najpierw przedstawić aż ide sobie poczytać jak to ja rodziłam z wami Cotka pamietasz "sms między partymi"
|
|
#3055 |
|
kosmitka
|
Jest dziwnie
. Mam na imię Ania itd
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
yyyyyyyyyyyyyy
ahaaaaaaa mi nowe osoby nie przeszkadzaja, fajnie że ktoś dołączył i fajnie ze ktoś tu coś pisze, skoro osoby które były od poczatku wolą nie pisac nic ![]() dziwne takie jakies to
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś głupio się poczułam
|
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
Domyślam się, że to co piszecie po części odnosi się do mnie. Nie wiedziałam, że jeśli nie wysyłałam Wam smsów między partymi oznacza, że nie mogę dzielić się z Wami doświadczeniami na innych etapach macierzyństwa.
Myślałam, że jesteście bardziej otwarte, ale skoro to jest zamknięte koło wzajemnej adoracji to ja już nie przeszkadzam. W każdym razie milo było mi poznać co niektóre
|
#3059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rajstopki kupione a do smyka innym razem się doturlam ![]() ja się nie pcham, bo natalka wszystko łapie i ściąga, gdybym weszła międyz zabawaki to by dopiero było, jedno pudełko by ociągnęła i turlutuuuurlu .... ![]() Cytat:
za obiadekpoślij pomidora kuriere tak, duma jak nie wiem przy Mateuszu byłam bardzo zawiedziona że nie zostałam chrzestną, ale młoda wtedy byłam ![]() a ja lubię ale życie w mieście jest wygodne, to fakt Cytat:
![]() statystyki się zmieniły, to fakt Cytat:
![]() z nami razem też często śpi, a to nie tak miało być ![]() Cytat:
ja pamiętam moje esy do natki i chyba cotki? na zmiane, że jade, że kroplówka, że poród to super sprawa cześć Ania
|
|||||
|
|
|
#3060 |
|
kosmitka
|
Asia nie chodzi o przeszkadzanie, tylko, że to miejsce się zmieniło i jak człowiek zajrzy, to widzi nowe twarze, a starych, dobrych poczciwych mamusiek brak.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

[/QUOTE]
za obiadek, a danie naprawdę apetyczne

mój może zapomnieć o jakimkolwiek wychodnym na imprezki integracyjne, ale sobie zasłużył

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

niby nie mam daleko, ale to już nie to samo

o ile będzie jeszcze co zbierać z naszego małżeństwa
ale szybko te dzieci rosna...
klaski :
, żeby się udało