Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz. 15:) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 20:38   #2191
amaryjane
Raczkowanie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
A pomyśl jak trudno nazwać słowami to co czujesz i chcesz przyrzec tej drugiej osobie... Chyba bym nie umiała, a jak już to bym ryczała jak bóbr- choć i tak pewnie będę

no tego, że się popłaczę też się boję :P
może jak przez tydzień codziennie będziemy sobie nawzajem powtarzać tą przysięgę, to już w dniu ślubu poziom stresu nam spadnie...?
Stary 2012-05-18, 20:40   #2192
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

Podskoczy w ostatniej chwili... nie spadnie:p.
Stary 2012-05-18, 20:40   #2193
amaryjane
Raczkowanie

Cytat:
Ani o Skarusie ani o Szczurku nie słyszałam... więc w tej kwestii nie jestem w stanie Ci pomóc....
Szczurek Karol Zaczkiewicz się nazywa, może w ten sposób?
córka znajomej mojej mamy poleciła tego Skarusa, że podobno najlepszy w mieście, też wtedy po raz pierwszy o nim usłyszałam
Stary 2012-05-18, 20:43   #2194
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Z tego co ja wiem (a ostatni bywam na weselach i duużo słucham) do Dj Art albo Dj Pastor. O Szczurku pierwsze słyszę. O Skarusie w sumie też... Nie wiem... Może mama patrzy "z innej epoki" i przez koleżanek opinie... Pojęcia nie mam...
Ps do której szkoły chodziłaś:P?
Stary 2012-05-18, 20:44   #2195
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie ale nazwać słowami takie uczucia... to cholernie trudne...
w filmach zawsze to tak pieknie brzmi i wyglada
Stary 2012-05-18, 20:46   #2196
amaryjane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
w filmach zawsze to tak pieknie brzmi i wyglada
ślub i wesele jak z filmu - marzenie!

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Z tego co ja wiem (a ostatni bywam na weselach i duużo słucham) do Dj Art albo Dj Pastor. O Szczurku pierwsze słyszę. O Skarusie w sumie też... Nie wiem... Może mama patrzy "z innej epoki" i przez koleżanek opinie... Pojęcia nie mam...
Ps do której szkoły chodziłaś:P?
Prus ^^
ja żadnego na oczy nie widziałam, w ogóle na weselach, na których bylismy, same zespoły były :/ i kijowe do tego...
Stary 2012-05-18, 20:54   #2197
moniczka_2010
Wtajemniczenie

No bo te słabsze są dużo tańsze... A dj w tych okolicach to zjawisko na miarę zaćmienia słońca.....
Nie potrafiłabym i nawet nie spróbuję podjąć decyzji za Ciebie, skoro masz spotkać się z dj to poproś go o jakąś płytę z wesela na którym grał i zobacz co gra, jak się goście bawią.... Czy Tobie to odpowiada. Ja biorę dj ze względu głównie na pieniądze... Ale chcę wziąć najlepszego jakiego znajdę więc kierując się opiniami wybrałam Dj Pastora- ale muszę go sprawdzić i na szczęście mam taką okazję...
Przysięgi sama bym nie chciała na prawdę układać... Ta która jest w zupełności mi wystarcza a poza tym to my mamy już w sumie wypracowany związek i pewny więc wiemy czego po sobie możemy się spodziewać i jak reagujemy w najbardziej ekstremalnych sytuacjach a przysięga dla nas jest... w sumie taką formalnością której bardzo i chcemy ale jak to Tż powiedział: Będzie ślubować własnej żonie
A teraz dobranoc Pmki Słodkich snów
Stary 2012-05-18, 20:56   #2198
motylek1
Wtajemniczenie

Ja też uciekam
Dobranoc

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:03   #2199
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
No Ty już faktycznie nic lepiej nie mów

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
kurcze ale mam chcice
ja ostatnio miałam tak wieczorem
Cytat:
Napisane przez amaryjane Pokaż wiadomość
niniejszym dołączam do 2013-nastkowych panien młodych
szczególnie szukam towarzystwa z Siedlec, bo nic nie wiem o tamtejszym "rynku ślubnym"
ale miłymi pogawędkami o sukniach, dekoracjach i innych ślicznościach nie pogardzę
Witaj
Cytat:
Wysiadając z samochodu przytrzasnęłam sobie palec wskazujący u lewej reki aż się poryczałam, teraz jest spuchniety i cały czerwony

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

osz Ty

ostatnio czytam tylko ksiązki tej autorki nawet dzis kupiłam jedą
biedaczysko wem co to za ból
Cytat:
ja 23, TŻ rok młodszy, hihi studiujemy, mieszkamy (oddzielnie aż do ślubu, czyli po bożemu:P) i pracujemy w Warszawie, a cała impreza będzie w Siedlcach.

salę mamy na 31.08, i na razie tylko tyle mamy zarezerwowane.
i tu jest pierwszy problemik - otóż nie bierzemy katolickiego ślubu, tylko protestancki. wybraliśmy salę, gdzie na górze jest też mniejsza sala i tam prawdopodobnie będziemy brać ślub, a wesele piętro niżej. wokół sali jest duży parking i malutki ogródek. tak sobie po cichu planuję, coby ten ślub zrobić na zewnątrz, ale nie wiem jeszcze co właściciel na to... bardzo chciałam mieć ślub "w naturze", ale mamy duże wesele(200 osób) i zorganizowanie wszystkiego pochłonęłoby dodatkowe, niemałe fundusze, no i co w razie niepogody? toteż pomysł upadł.
Dużo pm-ek ma tą datęjesteś równolatką duże weselicho Wam się szykuje
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:16   #2200
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość

Dużo pm-ek ma tą datęjesteś równolatką duże weselicho Wam się szykuje
Dastin a nie 24?

mi sie ciagle wydaje, ze mam jeszcze 23
Stary 2012-05-18, 21:21   #2201
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Dastin a nie 24?

mi sie ciagle wydaje, ze mam jeszcze 23
ja tylko rocznikowo mam 24 a 23 skończę w grudniu

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Zmykam spać. Dobranoc
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:24   #2202
zytka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
ja tylko rocznikowo mam 24 a 23 skończę w grudniu

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Zmykam spać. Dobranoc
rocznik ten sam a na miesiace prawie rok różnicy

ja tez zmykam, poczytam jeszcze książkę

do jutra
Stary 2012-05-18, 21:54   #2203
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Wysiadając z samochodu przytrzasnęłam sobie palec wskazujący u lewej reki aż się poryczałam, teraz jest spuchniety i cały czerwony

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------

ostatnio czytam tylko ksiązki tej autorki nawet dzis kupiłam jedą
ałć
a nore roberts też lubie

amaryjane
witam mamy w tym samym dniu ślub. wesele na 200 osób? a mi sie wydawało że sie z naszymi 90 wygłupiliśmy...

i tyle tylko nadrobię, bo padam... cały ten tydzień to była masakra. ale jutro wolne i jade szukać żakietu na ślub teściowej

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:41   #2204
tajeczka
Zadomowienie

ja też już uciekam spać
Witam nową PMkę
dobranoc
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 00:51   #2205
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma komunii, jest więcej śpiewania; kazanie i błogosławieństwo jest
trochę jak na amerykańskich filmach. pastor na wstępnym spotkaniu powiedział nam, że bliżej ślubu ustalimy wspólnie ceremonię, cokolwiek to oznacza
prawdę mówiąc, nie byliśmy nigdy na takim slubie, oglądaliśmy tylko fragmenty na dvd (jesteśmy "świeżo nawróceni").
brzmi fajnie

Jezu, czemu ja jeszcze nie śpię?!
Stary 2012-05-19, 05:54   #2206
myszka 1234567
Zakorzenienie

Moja teściowa jest protestantką i byłam 8 lat temu na jej ślubie. Taki ślub nie ma żadnych formułek, nie ma też rzeczy w stylu klęcz, wstawaj, śpiewaj, klęcz itd. Każdy ślub wyglada nieco inaczej i zawsze jest poświęcony parze młodej. Cała ceremonia skupia się na nich. Z tego co pamiętam para młoda wchodzi do kościoła przy muzyce jaką tam sobie wybierze, najczęściej tradycyjny marsz weselny, pastror wita parę młodą i oczywiście zgromadzonych gosci (oni się znali dość długo bo takie społecznosci są zwykle niewielkie, wiec bardzo ciepło się o nich wypowiadał), potem przemowa czyli kazanie......no i tu inwencja należy do pastora. Głownie mówi o miłości , małżeństwie, roli kobiety i mężczyzny, w tym czasie niektórzy się modlili za parę młodą , inni siedzieli i słuchali. Potem była przysięga (tekst był taki sam jak w katolickim), w tym czasie śpiewano , jakąś piękną piosenkę o miłości, taką radosną. I tyle

W zasadzie gigantycznych różnic nie ma. Tyle tylko ze para młoda moze decydować o wszystkim, nie ma tu żadnych zakazów i nakazów. Śluby moga odbywać się w parafii, w plenerze, w innych budynkach, nie robią problemu. Młodzi mogą ułożyć własną przysięgę, tutaj też nie ma problemu, mogą też nieco zmieniać przebieg ceremonii.np ktoś może im zadedykować wiersz lub piosenkę. Wszystko trwa około 30-40 minut

Witam się z rana
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 06:42   #2207
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Dzień doberek
U mnie chmury... ale nie pada więc nie marudzę
Myszka czy Ty nie sypiasz?
Asia fajnie tak mieć ślub teściowej a u mojego Tżta w rodzinie to babcia kilka lat temu za mąż się wydała
Muszę dziś posprzątać i poprasować a w między czasie ugotować obiad... I to wszystko przy 3 dzieci.... Padnę
Stary 2012-05-19, 07:23   #2208
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek
U mnie chmury... ale nie pada więc nie marudzę
Myszka czy Ty nie sypiasz?
Asia fajnie tak mieć ślub teściowej a u mojego Tżta w rodzinie to babcia kilka lat temu za mąż się wydała
Muszę dziś posprzątać i poprasować a w między czasie ugotować obiad... I to wszystko przy 3 dzieci.... Padnę

haha wstałam dzisiaj o 5.17 pouczylam się , posprzątałam, ogarnęłam sie i mogę wyruszać w swiat idę dzisiaj pogadać z kwiaciarką niech mi bukiecik roi przykąłdowy a potem do cukierni po torcik trzymajcie kciuki
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 07:43   #2209
moniczka_2010
Wtajemniczenie

: kciuki: mówisz i masz
Stary 2012-05-19, 08:16   #2210
motylek1
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ja właśnie siedzę z mokrą głową i piję herbatkę A za oknem piękne słoneczko mam nadzieję, że dzisiaj będzie cieplutko

A i proszę o kciuki w ważnej dla mnie sprawie

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 08:19   #2211
amaryjane
Raczkowanie

rocznikowo mam 24, ale csiii... :P

asia27100
o proszę! jak miło! dużo już masz zorganizowane?
też chcieliśmy małe wesele ale większość kosztów pokryją moi rodzice, a oni "całą rodzinę" chcieli zaprosić.

myszka 1234567
dziękuję za opis powodzenia w rozmowach i wybieraniu życzę!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

drogie Panie, a któraś się może na dzisiejszą Noc Muzeów wybiera?
Stary 2012-05-19, 08:30   #2212
201609062115
Konto usunięte

Coś czułam, że jak zacznę nadrabiać to będzie o zboczeństwach Wyyy a ja z dala od TŻ
Nadrobiłam w końcu nie mam na nic czasu, muszę do pracy chodzić, życie jest niesprawiedliwe ale jakoś już mi lepiej
Lecę robić zakupy na dzień dziecka dla dziewczynek wpadnę później

aaa witam nowe PM i trzymam

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

aaa jeszcze jedno chciałam powiedzieć: nie wyspałam się, bo mi kosza trawsko pod oknem dlaczego w Krakowie mogą kosić trawę w tygodniu po 9 rano, jak człowiek w pracy jest? a tu muszą to robić w sobotę od 6.30 kiedy mam jeden dzień w tygodniu, żeby się wyspać
201609062115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 08:53   #2213
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Hej, ten wczorajszy kamerzysta to totalna porażka
Przyszedł pan wyglądający jak mafioso - czarny t-shisrt, marynarka, na łańcuszku krzyżyk i na drugim obrazek Matki Boskiej. Miał brudne, zaniedbane ręce i chyba był pijany (a był autem). w ciągu minuty 40 razy powtarzał: wiesz, rozumiesz, wiesz. a był to sam szef - kręcić miałby jakiś pracownik
filmiki na stronie były ok, ale były to czołówki, skróty, nie było filmu właściwego. to co było nam się spodobało (ze względu na pomysły), ale okazało się, że to wszystko co pan oferuje, bo każdy film jest robiony tak samo (taka sama czołowka, zakończenie, urozmaicenia w środku). Na pytanie o teledysk się roześmiał i stwierdził, że tyle urozmaiceń co mają starcza - nie wiedział więc nawet co to jest.
A i mówił "odczepiny"

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 09:10   #2214
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

dziś mija już 3 tygodnie jak jestem żonką
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 09:14   #2215
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie:
Jak radzicie sobie z finansami po ślubie/mieszkając razem?
Bo podejrzewam, że w większości sytuacji jest tak, że to Wasz tż zarabia znaczną część Waszego dochodu. Podejrzewam, że część z nas robi za minimalną krajową
Ja mam z tym zawsze problem jak tż chce coś postawić albo mi coś kupić. Czuję się jak utrzymanka I bardzo mi z tym źle... Dlatego zawsze się upieram, że każdy płaci za siebie, albo po równo. Nie wiem jak sobie poradzę z tym po ślubie. Bo wiadomo, że z mojej pensji mnie nie będzie stać na utrzymanie domu czy mieszkania, więc nie będę samowystarczalna. Na wczasy pewnie będziemy jeździć z tego co zarobi mężuś, nowa komoda też będzie z jego zarobków, wózek dla dziecka itp. Już nie wspomnę o wyrzutach jakie prawdopodobnie będę miała kupując sobie coś... Sukienkę, buty itp.
Tż nigdy nic mi nie wypominał broń Boże. Nie wiem skąd się to u mnie wzięło, ale tak mam... Mam nadzieję, że po ślubie mi to przejdzie...
dopóki byliśmy w Pl oczywiście było wszystko osobno i jak TŻ pracował i coś chciał mi kupić, to mi głupio tak bez okazji było.. Potem jak już tu przyjechałam, to byłam na jego utrzymaniu i też nie chciałam żeby mi coś kupował, tylko to co najpotrzebniejsze.. TŻ zawsze mówił, że mam się nie przejmować tym i w ogóle.. Ale od kiedy ja pracuję, to moje pieniądze idą na utrzymanie mieszkania i w jakiejś części nas, a TŻ to co nie pójdzie na bieżące potrzeby odkłada na swoim koncie, bo ja konta nie mam.. Pieniądze mamy wspólne i tak już zostanie.. Nikt nie ma pretensji do nikogo jeśli chce coś kupić sobie, do domu czy dla rodziny w Pl. Jesteśmy razem, mieszkamy razem i pieniądze też mamy wspólne.. Mimo, że ja nie zarabiam kokosów i 3 razy mniej niż TŻ to wiem, że on pretensji o to nie ma, że ja sobie coś kupię z "jego" pieniędzy..
Stary 2012-05-19, 09:44   #2216
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
haha wstałam dzisiaj o 5.17 pouczylam się , posprzątałam, ogarnęłam sie i mogę wyruszać w swiat idę dzisiaj pogadać z kwiaciarką niech mi bukiecik roi przykąłdowy a potem do cukierni po torcik trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja właśnie siedzę z mokrą głową i piję herbatkę A za oknem piękne słoneczko mam nadzieję, że dzisiaj będzie cieplutko

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dzień dobry

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

dziś mija już 3 tygodnie jak jestem żonką
fajnie
Witam się z kawką
Tż do pracy pojechał a ja siedzę i jeszcze nie mam planu na dzisiaj, wieczorem na parapetówkę do mojego kuzyna mamy iść ale nie wiem czy sama nie pójdę, bo Tż mi jęczy, że finał Ligi Mistrzów i że nie chce mu się iść
Stary 2012-05-19, 09:48   #2217
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość

fajnie
Witam się z kawką
Tż do pracy pojechał a ja siedzę i jeszcze nie mam planu na dzisiaj, wieczorem na parapetówkę do mojego kuzyna mamy iść ale nie wiem czy sama nie pójdę, bo Tż mi jęczy, że finał Ligi Mistrzów i że nie chce mu się iść
też właśnie kawę piję. Nabieram sił i ochoty na sprzątanie
Stary 2012-05-19, 09:53   #2218
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

trzymam

Dzień dobry
Dzisiaj miałam aż dwa koszmary ślubne
W pierwszym nie wiem jakim cudem ale nasz ślub zaczął być odprawiany w innej wierze, w ogóle nie mam pojęcia w jakiej w każdym razie ten ksiądz, czy kim on był ciągle całował mnie w usta
A w kolejnym slub był odprawiany normalnie ale ksiądz mówił do nas nie przez mikrofon tylko sam sobie do brzucha, a ja cągle się na niego darłam "słucham?! niech ksiądz powtórzy!"
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 10:06   #2219
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
też właśnie kawę piję. Nabieram sił i ochoty na sprzątanie
no ja też właśnie muszę ale żeby to przeciągnąć to mam pół dzbanka kawy
Cytat:
trzymam

Dzień dobry
W pierwszym nie wiem jakim cudem ale nasz ślub zaczął być odprawiany w innej wierze, w ogóle nie mam pojęcia w jakiej w każdym razie ten ksiądz, czy kim on był ciągle całował mnie w usta
A w kolejnym slub był odprawiany normalnie ale ksiądz mówił do nas nie przez mikrofon tylko sam sobie do brzucha, a ja cągle się na niego darłam "słucham?! niech ksiądz powtórzy!"
nieźle Ty to się masz z tymi koszmarami
Stary 2012-05-19, 10:07   #2220
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

kurde, w tv trąbią jak to w Polsce ciepło jest i słonecznie, a u mnie słonko co dopiero wyszło, za ciepło na dodatek nie jest, bo wiatr wieje (a niby też w Polsce mieszkam )

Cytat:
trzymam

Dzień dobry
dahna, Ty i te Twoje sny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości