![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Maksymalna różnica wieku.. jaka jest waszym zdaniem "dopuszczalna"
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
12 lat różnicy... co wy na to? on wykłada na mojej uczelni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie oba te fakty byłyby przeszkodą by się z facetem związać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem ze starszym o de mnie o 11 lat i planujemy ślub za 2 lata jak widać w podpisie
![]() ![]() Wydaje mi się, że to jest bardzo indywidualna kwestia czy możesz być z o tyle starszym partnerem czy też nie. Zależy i od kobiety, i od mężczyzny. Ja wyszalałam się w liceum i na pierwszym roku studiów - imprezowałam wtedy jak szalona, ale nie byłam z tego powodu szczęśliwa, cały czas pchało mnie do stabilnego związku. Aż się okazało, że miłość jest bliżej niż myślałam, bo to był mój znajomy ![]() Mamy to samo podejście do imprez, do spędzania wolnego czasu. Dobrze nam ze sobą. Oboje różnicy lat nie odczuwamy w ogóle, jeżeli już to ja widzę same pozytywy. Chyba nie potrafiłabym być teraz z młodszym mężczyzną. Kto wie, może fakt, że wychowałam się bez ojca ma jakieś znaczenie, pewnie ma. Nie wiem co będzie. Zdaje sobie sprawę, że może być różnie, może być gorzej, możemy się w pewnym momencie rozminąć, ale wiem, że naprawdę kocham go całym sercem, on kocha mnie. Los wystawił nas już, w krótkim czasie, na wiele prób, ale z każdej wyszliśmy zwycięsko. Wierzę, że tak będzie nadal. I czekam na nasz ślub ![]()
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ jest ode mnie starszy o niecałe 13 lat i jakoś tej różnicy nie czujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Mój mąż jest ode mnie starszy o 18 lat, razem jesteśmy 12 lat. I dodam, że zanim go poznałam nawet nie brałam pod uwagę tego, że może mnie zainteresować mężczyzna o tyle lat starszy ode mnie. Po prostu stało się, piorun, miłość od pierwszego wejrzenia, nazwijcie to jak chcecie. Nie mam zamiaru go zmieniać na młodszy model
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 Czas edycji: 2012-11-18 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;3421002 5]Mój mąż jest ode mnie starszy o 18 lat, razem jesteśmy 12 lat. I dodam, że zanim go poznałam nawet nie brałam pod uwagę tego, że może mnie zainteresować mężczyzna o tyle lat starszy ode mnie. Po prostu stało się, piorun, miłość od pierwszego wejrzenia, nazwijcie to jak chcecie. Nie mam zamiaru go zmieniać na młodszy model
![]() Nikt raczej nie robi "starych dziadków". Po prostu niektóre dziewczyny nie interesują się dużo starszymi, niektóre zaś właśnie takich wolą. A czasem też zakochujemy się w kimś, w kim nie spodziewałyśmy się zakochać ![]() Jeżeli Wam jest dobrze, to na pewno nikt nic do tego nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o innych, to taką granicą jest dla mnie różnica wieku, przy której jednej partner mógłby być rodzicem drugiego, czyli ~15 lat. No ale wiadomo, jak między jakimiś ludźmi jest różnica 20 lat, ale związek mają udany, to słowa nie powiem, bo nie moja sprawa ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jurny 50 latek to być może nie unikat ale też pewnie nie norma. Niestety, czas upływa, organizm się zużywa, życie. W banku nasienia już 40 latkowi odmówią "wspołpracy" (niektóre już od 35 latków nasienia nie chcą). Za stary. To, że kobietom się częściej "chce" ![]() ![]() Z księżyca się przecież tzw. krzywa popędu seksualnego nie wzięła. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-05-18 o 23:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyna 25 lat.. facet 45-50, ona rodzi dziecko.. i przy jego pełnoletności ojciec będzie miał 63-68... przyznam, że ja osobiście nigdy nie chciałbym się znaleźć w takiej sytuacji, że młody chłopak długo ojca oglądać nie będzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to, że czas upływa, a organizm się zużywa, jeszcze o wszystkim nie przesądza. Istotne są osobiste preferencje i potrzeby (przecież nie każdy 20-letni człowiek ma taki sam popęd — już tutaj różnice są niekiedy kolosalne), ogólny stan zdrowia (a nie jest on bezpośrednio zależny od wieku), sytuacja materialna (czy jest stabilna czy jednak nie, co może powodować wiele stresów), styl życia, zadowolenie z samego związku i seksu, który w nim jest... Tych czynników jest tak dużo i są tak istotne, że ten wiek gdzieś ginie w gąszczu innych ważnych kwestii. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
„Statystyczny Polak nie istnieje” ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Znam udane malzenstwo, ona 33, on 48. Oni juz planuja, co beda robic na emeryturze, tyle ze ona bedzie musiala na te emeryture 15 lat dluzej czekac! Bo tu w szwajcarii i kobiety i mezczyzni prauja zazwyczaj do 65 r.z..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
ma zielone pojęcie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;3421040 6]Jakość nasienia nie ma wpływu na sprawność seksualną faceta... To, że sperma nie nadaje się do banku nasienia, bo plemników jest mniej i są mniej ruchliwe, nie znaczy, że facet jest mniej "jurny", jak to określiłaś
![]() To prawda ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Trochę też mnie dziwi takie wybieganie w przyszłość.. Wygląda na to, że większość ludzi wchodząc w związek już przewiduje, co to będzie za 10, 2o, 30 lat.. A przecież doskonale wiemy, że to bzdura. Jak człowiek się zakocha, to naprawdę takie sprawy schodzą na dalszy plan. Równie dobrze można być z równolatkiem, a po 10 latach może go spotkać jakaś tragedia, może zachorować/zostać kaleką itp. To znaczy, że już na pierwszej randce mamy o takich rzeczach myśleć? Ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego, że PRAWDOPODOBNIE mój mąż szybciej zejdzie z tego świata ode mnie, więc co? Już mam go rzucić? ![]() Takich wątków było już wiele i żaden do niczego nie doprowadził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
BAN stały
|
Cytat:
W obu przypadkach facet 50 z lekkim plusem, jeden rozwodnik, jeden wdowiec. Obaj z dwudziestoletnimi dziećmi z poprzednich małżeństw. Panie 30 lat. Mają dzieci. Na razie jest ok, bo chłopy jeszcze w miarę jurne są. Ale za 15 lat, nastoletnia córka/syn będą miały niezły kanał - tatuś (o ile żywy) koło 70tki, mamusia 50, siostra 40 ![]() Dziwne. Ale z drugiej strony, XX lat temu np. w mojej rodzinie zdarzało się tak, że np. siostra mojej prababki była młodsza od jej najstarszej córki, czyli mojej babki. A rodzeństwa miała prababka 8 sztuk - różnica wieku między najmłodszym a najstarszym 3 dekady. No i jakoś wyszli na ludzi - a wojna była ![]() btw. tutaj ktoś poruszył kwestię ramolenia panów po 40stce. To jest wina głównie gospodarki hormonalnej - oczy chcą, a ciało nie może ![]() Teść spada na łeb na szyję, jednak teraz są na to sposoby - idziemy do lekarza, badamy sobie poziom T, jak jest za mały to bierzemy syntetyczny, to jest robimy to co koksy na siłowni. I to działa ![]() Ja jak dożyję zamierzam zacząć koksić jak mnie andropauza dopadnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;3421044 3]Może ja wypowiem się tylko za siebie - my dzieci nie planujemy (nie ze względu na podane przez ciebie argumenty, po prostu nie chcemy), więc nie można od razu zakładać, że wszyscy mają ochotę się rozmnażać.
Trochę też mnie dziwi takie wybieganie w przyszłość.. Wygląda na to, że większość ludzi wchodząc w związek już przewiduje, co to będzie za 10, 2o, 30 lat.. A przecież doskonale wiemy, że to bzdura. Jak człowiek się zakocha, to naprawdę takie sprawy schodzą na dalszy plan. Równie dobrze można być z równolatkiem, a po 10 latach może go spotkać jakaś tragedia, może zachorować/zostać kaleką itp. To znaczy, że już na pierwszej randce mamy o takich rzeczach myśleć? Ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego, że PRAWDOPODOBNIE mój mąż szybciej zejdzie z tego świata ode mnie, więc co? Już mam go rzucić? ![]() Takich wątków było już wiele i żaden do niczego nie doprowadził ![]() Przeczytaj moje poprzednie posty w tym temacie ![]() Wyraziłem tylko opinie jakie mogą być "minusy" sporej różnicy wieku. Na plusach się nie skupiałem bo z reguły "uczucia" są piękne same w sobie, lecz tak jak pisałem, jeżeli ludzie są naprawdę dobrani, mają świadomość swojej sytuacji, akceptują ją, super układa im się w łóżku (zgodność potrzeb i temperamentu) to szczęścia im tylko życzyć. Kobieta w kwiecie wieku 30-45 powinna być bardzooooooo wyrozumiała dla swojego faceta i jeżeli jest między nimi prawdziwe uczucie.. to wtedy będzie ok ![]() ![]() ps. właśnie te "różne może być" ostatnio miałem okazję usłyszeć co sfrustrowana kobieta może wyczyniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Swoją drogą to ciekawe zjawisko. Faceci żyją krócej. Kobiety znacznie dłużej. Jednak w większości par facet bywa starszy
![]() Po prostu szybciej chcecie się nas pozbyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
BAN stały
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;3421040 6]Jakość nasienia nie ma wpływu na sprawność seksualną faceta... To, że sperma nie nadaje się do banku nasienia, bo plemników jest mniej i są mniej ruchliwe, nie znaczy, że facet jest mniej "jurny", jak to określiłaś
![]() No nie ma. Chodziło mi o płodność. Miało być jurny i płodny. Wiedziałam, że się do tego któraś przyczepi ![]() A popęd seksualny z wiekiem panom spada i takie są prawa natury ![]() Można sobie z tym radzić w dzisiejszych czasach, jak zauważył Potwór. Kobiety też mają hormonalną terapię zastępczą i ja też zamierzam jej użyć jak przyjdzie pora ![]() Starosc nas dopadnie w koncu chocbysmy sie szprycowali nie wiadomo czym i wcinali viagre na kilogramy. 50 latka dopadnie ona znacznie szybciej niz jego 20-30 letnia partnerke i to jest ogromna wada zwiazkow z bardzo duza roznica wieku. I tyle. Ja rozumiem, że Ty do sprawy podchodzisz przez pryzmat swojego związku, jesteś zadowolona i gra muzyczka. Ja Cię do porzucenia swojego pana nie namawiam, jestem od tego jak najdalsza ![]() Cytat:
No jest jakaś ogólna tendencja (czyli występująca w większości "przypadków", ew. w znacząco duzej ilości) jak chodzi o sprawę popędu, zostało to zbadane i opisane przez seksuologow i psychologów i mówi coś o tej sferze człowieka. Oczywiście, ze mozesz to odrzucać i nie przyjmować do wiadomości i wierzyć, że młody chłopak ma mniejszą chcice niż jego ojciec np. Genralnie, i bazować na wyjątkowych przypadkach kiedy tak właśnie było. Nie mówimy o statystycznych Polakach, tylko o ludziach (homo sapiens sapiens ![]() Cytat:
![]() Ale sam już na tym wątku widziałeś, że jak facet starszy znacznie od dziewczyny, to ja to jeszcze rozumiem, ale w drugą stronę, to ni chu chu - okropność i czyste wyrachowanie pewnie ![]() ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-05-19 o 09:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zawsze sobie myślałam, że max 10 lat. bo jak więcej - to już możliwe ojcowanie. poza tym różnica pokoleń, w znaczeniu dojrzewania w zupełnie innych czasach. z drugiej strony nie skreśliłabym nikogo tylko ze względu na wiek ![]() moja koleżanka kilka tygodni temu wyszła za swojego wieloletniego partnera. pan jest o 5 lat starszy od jej taty (i 25 od niej) ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
BAN stały
|
Dla mnie max to 5 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Z moim byłym byłam 9 lat. I absolutnie (to do normalnego faceta) nie rozstaliśmy się z powodu różnicy wieku. On cały czas był mniej dojrzały, dorosły ode mnie. I nadal jest chłopcem, wiem, bo obserwuję, jesteśmy przyjaciółmi, mimo że ja jestem z innym. Tak więc wiek metrykalny nijak się ma do dojrzałości życiowej. Dodam, że w momencie rozstania był pod sześćdziesiątkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Chyba właśnie najbardziej drażni mnie to, że starsi faceci myślą, że mają prawo decydować o życiu swojej młodszej partnerki i że ze względu na swój wiek wiedzą lepiej od niej samej, co jest dla niej najlepsze. Jestem w stanie zrozumieć, jak ta partnerka jest nastolatką, ale dojrzała kobieta chyba wie najlepiej, co jest dla niej najlepsze i co chce w życiu osiągnąć... Tymczasem często facet stara się być na siłę fair w stosunku o kobiety i unieszczęśliwia tak naprawdę dwie osoby, w imię "nie marnowania jej życia".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poza tym, nie chodzi o to, że odrzucam czy nie przyjmuję do wiadomości tego, co mówi medycyna i seksuologia, po prostu wydaje mi się to zbyt uogólnione w tym wypadku. Nie twierdzę, że ojciec zawsze jest płodniejszy i jurniejszy od syna, ale spokojnie tak może być. Przecież popęd zależy od wielu kwestii, wiek to tylko jeden czynnik. No i też ochota na seks oraz możliwość jego uprawiania nie musi iść w parze z płodnością. Ktoś może być bezpłodny, a mimo to może czerpać radość z seksu.
![]() |
![]() |
#88 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie chce mi sie z Toba przegadywac, wiesz na pewno co chce powiedziec - ogolnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;3421044 3]
Równie dobrze można być z równolatkiem, a po 10 latach może go spotkać jakaś tragedia, może zachorować/zostać kaleką itp. To znaczy, że już na pierwszej randce mamy o takich rzeczach myśleć? [/QUOTE] Ale to, że równolatka spotka jakaś tragedia i śmiertelny wypadek statystycznie jest mała szansa. A mężczyźni statystycznie żyją 10 lat krócej i jeśli miałabym starszego faceta to, że umrze DUŻO szybciej ode mnie, miałabym prawie jak w banku. I nie rozumiem tego argumentu o niewybieganiu w przyszłość, równie dobrze mogłabym nie myśleć o jutrze, bo a nóż dzisiaj umrę.
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie różnica 10-20lat (i więcej) to już przesada. Nawet nie zwracam uwagi na facetów w tym wieku, a co dopiero mówić o związku... Dla mnie było by to lekko obleśne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.