Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 21:15   #1891
sweetjoy
Raczkowanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja czarownica wyczarowałam jaki zawód ma Twój mąż
Taki sam jak ja

Zgodnie z zapisem rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 15 maja 1996 r. w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy (Dz. U. 1996 r. Nr 60, Poz. 281) pracownikowi, któremu urodziło się dziecko, przysługują dwa dni urlopu okolicznościowego
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:19   #1892
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Taki sam jak ja

Zgodnie z zapisem rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 15 maja 1996 r. w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy (Dz. U. 1996 r. Nr 60, Poz. 281) pracownikowi, któremu urodziło się dziecko, przysługują dwa dni urlopu okolicznościowego
Zawsze się nad tym zastanawiałam, czy możecie sobie wziąć dzień urlopu jeśli macie jakiś ważny powód. A np na pogrzeb? to chyba muszą dać.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:19   #1893
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
mój synuś wczoraj był coś ospały, na wieczór się uaktywnił, natomiast dziś cały dzień się wierci, już mu coś nie pasuje, najlepsze jest, że jak popukam palcami w brzuch, odpowiada mi ruchem w to miejsce
mój też miewał takie dni jak byłam w ciąży i co? Dzisiaj dokładnie to samo ! Śpi mi od godziny 15 z dwoma wątłymi przerwami na pieluchę i karmienie ale nic go nie rusza Jeśli zrobi to samo co w brzuchu to późny wieczór i noc mam wyjęte z życiorysu

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Że co, że co??? Jest jakiś urlop okolicznościowy z racji urodzenia dziecka?
tak jak dziewczyny napisały, dwa dni

Cytat:
Taki sam jak ja
Czuję się zaintrygowana
Stary 2012-05-18, 21:25   #1894
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze się nad tym zastanawiałam, czy możecie sobie wziąć dzień urlopu jeśli macie jakiś ważny powód. A np na pogrzeb? to chyba muszą dać.
Wszystko zależy od dobrej woli i humoru pracodawcy, ale zawsze musi to być jakiś ważny powód, bo wiadomo różne są sytuacje, zresztą odkąd mamy córkę to mamy też dwa dni w roku opieki nad dzieckiem szkoda tylko że do wykorzystania przez jednego z rodziców
Stary 2012-05-18, 21:25   #1895
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w przypadku śmierci kogoś bliskiego z rodziny też przysługuje urlop okolicznościowy. W przypadku kogoś bliskiego chyba 2 dni,a dalszej rodziny 1 dzień, ale nie jestem tego na 100 procent pewna.

OO, bobo mi się wybudza
Stary 2012-05-18, 21:27   #1896
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie już doczytałam
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:33   #1897
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Nie, nie, absolutnie! Wychodzi się normalnie, tylko dokumenty są w pon do odbioru.
Dzięki
aaa to dobrze, czyli trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej byli już w domku

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Opis porodu:
Jak wiecie pojechałam do lekarza a Filipem,wracałam o 17 i u lekarza zaczęłam odczuwać skurcze,nie bolesne więc nie zwracałam na nie uwagi.Kiedy nabrały na sile,jak się wypróżniłam bolały już mocno i zadzwoniłam po mame to była 21.23 mama przyjechała za godzinę,wsiadłam do auta pojechałam po koleżnakę i jej męża,oni mnie zawiezli,po drodze skurcze nabierały na sile-bloałoDo szpitala zajechałam 23.15 poszłam na izbę i mówię że chyba rodzę,pani mnie zbadała i orzekła dobre 5cmKoleżanka pojechała,ja się przebrałam,poszłam na porodówkę,chodząc skurcze się nasialały,leżąc słabły więc chodziłam,przy 8cm miałam okropną potrzebę parcia,puszczałam bąkiPołożna latała,biegiem rozkładała te swoje przyżądy,wenflon założyła i parłam,szok jak mnie bolało,krzyczałam że już nie mogę,że boliPo 4 parciach młody wyskoczył,był piękny i taki malutki w porównaniu z Filipem,utuliłam go i się popłakałamObok mnie na stoliku pani go opatuliła,mnie położna zszyła i leżałam z nim na porodówce ponad godzinkę.Cyca nie chciał ssać tylko spał,dopiero rano zaciągnął.Po dwóch godzinach wstałam siusiu.

Za dużo nie mam co opisywać bo akcja szła bardzo szybko.
Rzeczywiście, szybka akcja dziękujemy, że nam ją opisałaś

Cytat:

My czekamy teraz na wieczorne ważenie. Trzymajcie kciuki! Musi być ładnie, to zwiększy nasze szanse na wyjście jutro Zostanie zbadanie obojczyka i hormonów tarczycy. Mój Maksiu już bardzo nie może się doczekać naszego powrotu. Podobno opowiada każdemu możliwemu słuchaczowi, że ,ma braciszka i jak będzie się nim zajmował
i jak tam ważenie? ładnie wyszło?
może już za późno ale trzymam kciuki

Cytat:
hehe nie Ty jedna, ja codziennie myśle, że to może być w każdej chwili
ja też

Cytat:
Pewnie że jest, tylko na chwilę obecną nie pamiętam czy dzień czy dwa ale wydaje mi się że dwa.
Poprzednim razem mój mężuś nie wykorzystał, bo akurat były wakacje
przysługują 2 dni

Cytat:
mój mąż brał na pogrzeb dziadka ale nie pamiętam czy 1 czy 2 dni, brał też 2 dni urlopu okolicznościowego z okazji swojego własnego ślubu plus dobrał sobie zwykły urlop no i miał o 2 dni dłuższy

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:40   #1898
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

mój mąż brał na pogrzeb dziadka ale nie pamiętam czy 1 czy 2 dni, brał też 2 dni urlopu okolicznościowego z okazji swojego własnego ślubu plus dobrał sobie zwykły urlop no i miał o 2 dni dłuższy
Ja to wiem pytałam jak jest w zawodzie jaki ma sweetjoy

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Chyba się położę, jakoś dziwnie się czuję

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:43   #1899
sweetjoy
Raczkowanie

Ja też zmykam do łóżeczka Dobranoc
Stary 2012-05-18, 22:03   #1900
blueelektron
Rozeznanie

ja też uciekam

dobranoc
Stary 2012-05-18, 22:07   #1901
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ale się dzisiaj nalatałam
Byłam i tu i tam
A na obiad jadłam pyszne knedle z truskawkami

Dzień zleciał w mgnieniu oka.
Jestem padnięta.
Dobranoc.

_millena, cały czas myślę o Was Bezsilność jest najgorszą rzeczą na świecie...zaraz obok cierpienia.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:08   #1902
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
aaa to dobrze, czyli trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej byli już w domku
i jak tam ważenie? ładnie wyszło?
może już za późno ale trzymam kciuki
Tak, już po ważeniu, ale dziękujemy pięknie za jedne i drugie kciuki Mojemu wielkoludowi przybyło od wczoraj 120g
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:11   #1903
szerylka
BAN stały

Witam
Byłam dziś na wizycie mały waży 3,010 dostałam skierowanie na cc i we wtorek juz będzie po wszystkim boję się jak cholera najgorsze jest to czekanie
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:14   #1904
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Tak, już po ważeniu, ale dziękujemy pięknie za jedne i drugie kciuki Mojemu wielkoludowi przybyło od wczoraj 120g
No to dla Waszego "wielkoluda"!

Co do pępkowego to na pewno się odbędzie. Już M. rozmawiał z naszą sąsiadką żeby go następnego dnia do szpitala zawiozła. Tak mówi przy kolegach. jak jesteśmy sami to mówi że najchętniej to by w ogóle nie zostawiał mnie samej w szpitalu. Jak tu wierzyć facetom?
Dla mnie to niech robią co chcą, niech się bawi póki może. Tylko mu zapowiedziałam że jak wrócę do domu z Hanią to ma być porządek w domu. I pod naszą nieobecność ma łóżeczko ubrać. Jak nie to: : atyaty:
Stary 2012-05-18, 22:39   #1905
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedyś pisałyście o chcicy na arbuza i nie wiem czy dobrze pamiętam, ale czy później czasem nie miałyście jakiś dolegliwości
ja wcinam arbuzy i nic mi si e nie dzieje

Cytat:
No właśnie miałam zapytać czy Wasi mężowie planują robić pępkowe, jak będziecie w szpitalu?
moj planuje chociaz ja bym wolala zeby zrobil jak juz wrocimy do domu z malym

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Witam
Byłam dziś na wizycie mały waży 3,010 dostałam skierowanie na cc i we wtorek juz będzie po wszystkim boję się jak cholera najgorsze jest to czekanie
a czemu masz skierowanie na cc?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:58   #1906
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Drogie doswiadczone mamy
mam do Was pytanie. Corka nie schodzi mi z piersi ... je przez 15-20 minut ( pozniej zasypia tak ze nie moge jej dobudzic) i spi.. pol godziny.. i znowu to samo. Juz nie mam sily, a o czasie juz nie wspomne. Wczoraj byla u mnie polozna i powiedziala zeby przystawiac ja na kazde zawolanie, ale moim zdaniem to bez sensu bo mala bedzie ssala piers nie tylko jak bedzie glodna, ale tez zeby sie uspokoic. Smoczka porbuje podawac, ale caly czas nim pluje. Jak moge to wyregulowac? zeby chociaz te 2-2,5 godziny przesypiala.
Czekam na odpowiedz

Jak ktos mi powie , ze wiekszosc czasu dziecko spi lub spi po 3-4 godziny to normalnie wysmieje
ja karmię rządanie - i frustracja mnie dopada wieczorem, bo Adaś dokladnie tak samo się zachowuje - pije pije pije, po czym kładę go i za pięć minut znowu. Oczywiście trwa to np dwie albo trzy godziny, padam po tym na pysk, dzisiaj zapytałam się Pani doktor o to - powiedziała że to całkiem normalne, że tak jak my po pordzie mamy rozszalałe hormony tak dzieci mają roszalały system głodu i że to się niebawem ustabilizuje - ale nim się to stanie to ja chyba padnę zupełnie... z niedosypiania, bo albo go karmię albo ma kolki już ledow widze na oczy

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Agatko i inne Mamy - mam pytanko dot. karmienia
Piszesz, że dokarmiasz butelką młodego - w butelce masz odciągnięty pokarm własny, czy mleko "sztuczne"? I, jeśli to drugie, to czy można w ten sposób, łącząc te dwa rodzaje pokarmu, karmić od narodzin? Jakie są tego zady i walety?
my karmiliśmy Adama cycem i butelką na początku, w butelce był mój pokarm - ale położna i lekarze ostrzegali, że jeśli tak będziemy go karmić długo, to wreszcie dziecko może całkowicie odrzucić pierś, bo ze smoczka łatwiej i przyjemniej - nie męczy się tak jak ssąc pierś.

co do mieszanego karmienia, to wydaje mi się, że mleko matki a potem dawania mleka modyfikowanego może być bolesne dla brzuszka maluszka - tak jak nie zmenia się mleka modyfikowanego ciągle, tak pewnie nie powinno się mieszać długo pokarmów - ale to akurat moje zdanie.

co do cyca i butelki - zalety: masz więcej czasu dla siebie, zawsze Twój mąż może nakarmić dziecko w nocy
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Myślałam o tym, nic nie robie od dwóch dni tylko analizuję sytuację i staram się podejść bez emocji, chociaż to mega ciężkie. Ale powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie przeżyć miesiąc ze świadomością, że i tak muszę podjąć tą decyzję i tak, bo nie ma wyjścia. Codziennie będę na niego patrzeć i przeżywać dokładnie to samo co dziś i wczoraj. Codziennie będę cierpieć ja , a skąd mam pewność , że mój pies nie cierpi. Pytalam wczoraj lekarza o to , odpowiedzial mi w dziwny sposób, ale myślę , że to zrozumiałam. Powiedział : pyta pani czy on ma świadomość tego że nie może się sam załatwić ? nie ma ... ale wie, że coś jest nie tak, bo nie może podejść do miski, nie może sie najeść do syta, nie może podbiec do swojego pana, pobiec za piłką, nie moze robić tego , co robił do tej pory, nie może działac zgodnie ze swoimi instynktami. pyta pani czy jego coś boli ? teraz może gardło z podrażnienia, reszty - nawet gdyby bolało - nie czuje. pyta pani czy się męczy jak nie może zlapać powietrza i się dusi ? tak, na pewno się męczy. Skąd mam pewność, że ja mu zafunduję miesiąc zycia, a on w tym czasie dostanie takiego ataku, że nie będę mu w stanie pomóc i pies się po prostu udusi?
te slowa jeszcze długo pozostaną w mojej glowie, niestety.

Mąż dzisiaj jeszcze jedzie do weterynarza prowadzącego. Musimy z nim obgadać sytuacje . To też dobry lekarz. Zobaczymy co on ostatecznie powie , jakie daje mu szanse, jakie rokowania i co proponuje dalej.
Naprawdę współczuję

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wam coś napiszę,bo Szymon jest strasznie absorbujący,na rękach leży ładnie,uśmiecha się i leży zadowolony ale tylko go odłożyć i wrzaskMało spi,spał do 11 a od tej 11 pół godzinyteraz śpi jakąś godzinkę.Do tego Filip,jemu też musze pośiwęcić czas,którego nie mam.Jem w biegu,sikam w biegu,pranie wieszałam na kilka rat.
Szymon nie lubi się przebierać,zmnieniać pampka,kąpć wrzasku narobił wczoraj jak go kapałam jakby ze skóry go obdzierali.Cyce mam straszne,suty poranione,krew mi z nich leci.Ściągam mleko i daje z butelki,cyce bolą.No dość narzekania.Jest ciężko,ja nie wiem jak radzą sobie kobiety jak mają przerwę pomiędzy dziećmi np 2 lata.
Kocham ich nad życie moich chłopaczkówPoczątki zawsze są trudne.Wczoraj wieczorem był koncert,krzyczał Szymon okrutnie ululałam go bujając na rękach wie,wiem że zle ale inaczej nie dało rady.
Tak – czytając to można naprawdę „chcieć” drugiego dziecka…ręce opadają – kobieto jak Ty dajesz radę? podziwiam

A tak poza tym – to Gratuluje kolejnym mamusią
_Agata synek cudny, smutno tylko, że musiałaś podejmować decyzje, które nie koniecznie były po Twojej myśli
pokoik fantastyczny a wózek wygląda super!
My byliśmy dzisiaj na wizycie – podobno tarczyce mam w normie, Pani doktor kazała poczekać chwilę jeszcze bo powiedziała, że waga może mi nie spadać przez wariujące hormony po porodzie i że na pewno ruszy – zobaczymy
Adaś jest silny, jak chwycił Panią doktor za palce to od razu stanął na nogach… przezabawnie to wyglądało, ale muszę unikać białka – bo trądzik niemowlęcy za długo mu się utrzymuje i wg doktora zdarza się tak przy karmieniu piersią kiedy mama pije mleko i takie tam
Ja ogólnie zmęczona – kolki to potworność i nikomu tego nie życzę – dobrze że podobno trwają tylko do 3 miesiąca czyli jeszcze półtora i koniec
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 23:06   #1907
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Mi też się oczy kleją... Liczę na spokojną noc bez częstego wstawania i zgagi
Co się stało z pocztą?? Wydaje mi się, że zniknęły najnowsze wiadomości... Najnowszą jaką mi wyświetla jest z 23 kwietnia.. Nie mogę ogarnąć tego gmaila..

Jakoś spokojnie tu ostatnio. nawet udaje mi się bez problemu nadrabiać co naskrobałyście

Dobranoc Mamusie
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 08:21   #1908
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Zapowiada się słoneczny dzień Wczoraj dostałam kolejną partię ciuszków dla Małej...kilka sama kupiłam więc dzisiaj będzie pranie.

Życzę miłego dnia z uśmiechem na twarzy

Ps. Wieczór pewnie będę miała w złym humorze, bo P umówił się z kolegami na piwko, a ja zostaję biedna sama w domu

Wczoraj dostałam paczkę z kaftanikami od bobocenter. Są śliczne Nawet nie spodziewałam się, że będą tak piękne. Bawełna świetnej jakości i wykończenie rewelacyjne. Najdroższy kosztował coś 8,50zł.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-05-19 o 08:29
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 08:36   #1909
begie13
Zadomowienie

Cytat:
no to pięknie, należą się brawa

Cytat:
Witam
a jakie masz wskazania do cc, bo musiałam gdzieś przeoczyć ?

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Zapowiada się słoneczny dzień Wczoraj dostałam kolejną partię ciuszków dla Małej...kilka sama kupiłam więc dzisiaj będzie pranie.

Życzę miłego dnia z uśmiechem na twarzy

Ps. Wieczór pewnie będę miała w złym humorze, bo P umówił się z kolegami na piwko, a ja zostaję biedna sama w domu

Wczoraj dostałam paczkę z kaftanikami od bobocenter. Są śliczne Nawet nie spodziewałam się, że będą tak piękne. Bawełna świetnej jakości i wykończenie rewelacyjne. Najdroższy kosztował coś 8,50zł.
a dzień dobry dzień dobry

jaka sama? z nami

a ja miałam w nocy ... taką biegunkę, że szok! najpierw dziwne rzeczy działy się w moim brzuchu przypominające grzmoty w czasie burzy a potem jak mnie pognało! nie mam pojęcia z czego to mogło być, nic dziwnego nie jadłam...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 08:56   #1910
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
ja wcinam arbuzy i nic mi si e nie dzieje

moj planuje chociaz ja bym wolala zeby zrobil jak juz wrocimy do domu z malym

a czemu masz skierowanie na cc?
bo 1 miałam cesarke i miałam teraz mozliwość wyboru ( tak po znajomości )
Stary 2012-05-19, 09:07   #1911
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
bo 1 miałam cesarke i miałam teraz mozliwość wyboru ( tak po znajomości )
I nie chciałaś spróbować sn?
W takim przypadku i bez znajomości miałabyś możliwość wybory
Stary 2012-05-19, 09:18   #1912
blueelektron
Rozeznanie

Witam

nocka u mnie przespana, 2 razy wizyta w wc więc sukces
słoneczko ładnie świeci

co do cesarki z własnego wyboru to podziwiam za odwagę

faktem jest, że sn też się boję, ale chyba cc bardziej bym się bała znając jej dzień
Stary 2012-05-19, 09:21   #1913
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
I nie chciałaś spróbować sn?
W takim przypadku i bez znajomości miałabyś możliwość wybory
być może nie chciałam próbować ponieważ cesarkę pierwszą zniosłam bardzo dobrze a przy sn nie wiem co mnie czeka ,tym bardziej pochrzanili mi termin porodu hehe zdarza się więc wychodzi tak jakby po terminie zaczyna mi się już łozysko zwapniać ,brak rozwarcia szyjka zamknięta 0 oznak zbliżającego się porodu tak to wiem chociaz co mnie czeka i omina mnie bóle porodowe ,najgorsze jest tylko to oczekiwanie zwariować idzie.
Stary 2012-05-19, 09:31   #1914
sweetjoy
Raczkowanie

Witam, u mnie dziś nocka nawet taka sobie, czuję się jak nowonarodzona, no może gdyby nie pobudka przed 7, ale tak już jest jak sie ma dziecko Zaraz szykuję sie na imprezke urodzinową, więc nie piszcie dziś za dużo

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Ja ogólnie zmęczona – kolki to potworność i nikomu tego nie życzę – dobrze że podobno trwają tylko do 3 miesiąca czyli jeszcze półtora i koniec
Moja córa miała kolki przez 4,5 m-ca ale daliśmy radę, jednka wiem co przeżywasz
Stary 2012-05-19, 10:03   #1915
śliweńka
Zakorzenienie

widzę że coraz więcej mam rozpakowanych i wątek się uspokoił

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 10:36   #1916
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
być może nie chciałam próbować ponieważ cesarkę pierwszą zniosłam bardzo dobrze a przy sn nie wiem co mnie czeka ,tym bardziej pochrzanili mi termin porodu hehe zdarza się więc wychodzi tak jakby po terminie zaczyna mi się już łozysko zwapniać ,brak rozwarcia szyjka zamknięta 0 oznak zbliżającego się porodu tak to wiem chociaz co mnie czeka i omina mnie bóle porodowe ,najgorsze jest tylko to oczekiwanie zwariować idzie.
aha,no okej

śliweńka no widać, że więcej bobasów się pojawiło tempo pisania jest nieporównywalnie mniejsze niż kiedyś A propos, Twoja Karolcia podnosi już sama główkę?
Stary 2012-05-19, 10:37   #1917
onething
Zadomowienie

Cytat:
I tłukę mu do głowy żeby zagadnął szefową o urlop od dnia porodu, a on będzie zwlekał aż mała się urodzi
Mój znowu na odwrót, jak tylko zmienił stanowisko pracy to poszedł do szefowej i jej oznajmił, że będzie tatą w maju i bierze tedy 2 tygodnie urlopu A że szefowa bardzo w porządku to nie musiał podawać konkretnej daty od kiedy chce, tylko jak się mały w końcu zdecyduje to ma zadzwonić i mu wypiszą. To samo z porodem, jakby był w pracy, a ja zadzwonię to ma pozwolenie natychmiastowego opuszczenia miejsca pracy

Cytat:
ja to bym wolała żeby mój opijanie zostawił sobie na później, a nie jak będę w szpitalu, nie wyobrażam sobie, że przyjdzie do mnie na drugi dzień i będzie mi dmuchał wódą w twarz
O to to ja się nie boję, mój wódki nie lubi, więc albo przy whisky albo przy piwku będą sobie siedzieć i to w ilościach też z umiarem, bo męża mam z tych nie pijących, a smakoszy.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Że co, że co??? Jest jakiś urlop okolicznościowy z racji urodzenia dziecka?
Już dziewczyny pisały, 2 dni przysługują i najlepiej zaraz po urodzeniu dziecka sobie je wybrać.

Cytat:
Na pogrzeb kogoś z rodziny tak, ale są też 4 dni tak zwanych Uż, czyli urlopu na żądanie, gdzie masz prawo zadzwonić do kierownika przed pracą i powiadomoć go, że bierzesz Uż, bo np. dziecko ci się nagle rozchorowało, czy też masz pogrzeb kogoś na kogo nie przysługuje ci dzień wolny itp. W sumie to nawet nie musisz podawać powodu.

Dzień doberek tak w ogóle, pogoda się poprawia, a przy okazji widzę, że i moje nogi zaczynają nabierać wody again I został mi równy tydzień do terminu
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 10:42   #1918
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
aha,no okej

śliweńka no widać, że więcej bobasów się pojawiło tempo pisania jest nieporównywalnie mniejsze niż kiedyś A propos, Twoja Karolcia podnosi już sama główkę?

ona podnosi jak leży u mnie na brzuchu to cyca szuka ale jak ją położę na łóżku to głowę obróci ale nie że podnosi

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 10:47   #1919
anulka4771
Wtajemniczenie

Mam chwilęCiekawe jak długą
Kolejna noc nie przespana,Szymon zasypia ok 24 budzi się na karmienie,przewijanie ok 4 zasypia ok 5-6,młody wstaje o 8 więc jak kiedyś pisałam że będę spać po 4 godziny na dobę mówiłam prawdę ale idzie się do tego przyzwyczaić.
M spał z Filipem,żeby chociaż oni mogli się wyspać,cały tydzień nie śpi więc niech w domu troche pośpi.Teraz wziął Filipa na działkę,Szymon śpi,ja się podoiłam i tu pada pytanie:z jednego cycka mleko tryska a z drugiego odciągam w sumie tyle samo ale zajmuję mi to sporo więcej,ok 30minutDo tego ten guzek pod pachą,który masuję itp ale jeszcze nie zszedł.Jeden sut mi się zagoił,z drugiego z tego co mi słabo leci krew się leje.
Trochę posprzątałam i zajrzałam do was,może troszkę was doczytam.
Szymon strasznie mocno unosi główkę-jak go trzymam do odbicia na ramieniu,jestem w szoku jak tą główką się rozgląda.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-05-19 o 10:57
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 11:08   #1920
mar2sia
Raczkowanie

Hej
Chciałam tylko powiedzieć, że 13.05 urodziłam Antka cc, 3690. Niestety Mały jest chory i leży w szpitalu, nie mam siły Was doczytać i być na bieżąco z wątkiem.
Pozdrawiam
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości