![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Hej wszystkim
---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Milla fajnie ze impreza udana Moja corka raczkowala jak skonczyla 6 mcy, jak miala 5,5 to sie bujala na kolankach na czworakach Teraz chlopcy maja 6,5 (ale sa wczesniakami wiec korygowane 5,5) i adas juz od ponad tygodnia froteruje podloge- tzn wytrwale buja sie wprzod i w tyl na czworakach Natomiast dominik lezy jak ta kielbasa przyslowiowa ![]() Siedza ale w podporze ( tzn sami sie podpieraja lapkami) - ale staram sie ich czesto nie sadzac
#4202 |
Wtajemniczenie
|
gratki
![]() DZIEŃ DOBRY ![]() U nas nocka superowska, bo mała spała do 6:50 ![]() Wczoraj nie miałam kiedy do Was zajrzeć, więc mam sporo stron do nadrobienia, ale przy kawce dobrze się czyta ![]() Clutki wczorajszy dzien spędziłam z koleżanką, odwiedziła mnie i Roxy. Zrobiłyśmy pyszne dwie pizze, grecką, a drugą na słodko z ananasem - ale pyszna wyszła ![]() ![]() ![]() A dzisiaj siedzę sama, tż pojechał na uczelnie niedawno. Może zadzwonie do kogoś, na jakiś spacer wyciągnę, bo pogoda ładniutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Wtajemniczenie
|
mogloby byc jeszcze blizej kurtka
![]() Elf no my walczymy z wysypka ![]() 1.nadal skutki mm 2.mleko sojowe 3.sinlac 4.cos,co jem,np banan,czy jajko w postaci panierki co kilka dni 5.czekolada ![]() Wlasnie pieke ciasteczka z Twojego przepisu i eliminuje wszystkie alergeny!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie miałam z kim zostawiać bobka i wszędzie ze mną i tż malutka jeździła. Nie było wyjścia. Więc ok 1,5m-ca miała jak była pierwszy raz na zakupach..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elf robię obiadek z cukinia dla małego tzn. ziemniak, marchewka i cukinia - to gotuję na parze, potem blenderuję (jak trzeba to dodaję wody, żeby ta papka nie była zbyt kleista) i na koniec dodaję trochę koperku i oliwy z oliwek (masła nam nie wolno) Dzień dobry, naskrobałyście barrrdzzzzo duzoooo popołudniu, myślałam, że nie będę miała co czytać a tu proszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Wtajemniczenie
|
moja lubi bobovity z bananem (mleczno-ryżowa)
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Oczka przemywam. Buźkę po zjedzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elf my próbowaliśmy SINLAC całkiem smaczny, mały dostał 2 razy i szału nie było (do kaszki dodałam mus z jabłka) ale zjadł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy moge dac malej syrop lactulosum?juz 2dzien nie ma kupy a mala sie prezy i placze chce a nie moze zrobic.dawala ktoras?
#4212 |
Zadomowienie
|
fatal a jestes pewna ze to od tego?moja mala swego czasu nie robila kupy nawet 5 dni,tesciowa juz szalala ze jak to tak dlugo,i fakt mala poplakiwala i prezyla sie,ale jak kupke wreszcie zrobila to byla normalna,zadnego zatwardzenia ani nic,podobno czopki glicerynowe sa dobre na zrobienie kupy ale nie za czesto bo sie organizm przywzyczaja,a syropu niestety nie probowalam
#4213 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
od groma tu alergenów - soja, banan, jajko czekolada niestety to niewskazane Cytat:
![]() długo gotujesz na parze? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- FATAL próbowałaś wody przegotowanej dać z rana na czczo? ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- u nas idzie 3-4 kupy dziennie ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- PRINC zazdroszczę Wam, że u Rosi okazało sie, że to tylko nietolerancja i moze wszystko jeść |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zadomowienie
|
Elfik już trochę jakieś 3 lata, ale nie zawsze na parze (dla małego zawsze). Gotuje na parze, bo mussze tża wątrobe oszczedzać, dlatego ten rodzaj gotowania dla niego jak najbardziej może być, no i prosty szybki sposób na obiad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zadomowienie
|
Najpierw gotujesz wodę potem przykrywasz na kwadrans warzywka na sitku czy dłużej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zadomowienie
|
Witajcie- ja podczytywaczka pisze z zapytaniem:
wiecie może czym się różni taka błyskawiczna kaszka od zwykłej dajmy na to owsianej czy innej np. jaglanej oprócz sposobu przygotowania? pozdrawiam ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. Edytowane przez diya1983 Czas edycji: 2012-05-24 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zadomowienie
|
Elf to zależy czy chcesz robić w garnku czy w parowarze? Jeśli w garnku to jest trochę "zachodu" bo pierwsze musisz ugotować wodę, a potem dajesz sitko lub garnek do gotowania na parze, lub garnek cedzak (ja na takim na początku gotowałam)
Ostatnio nawet robiłam rabarbar na parze i byłam w szoku, bo w ogóle nie stracił koloru, a jak go robię w wodzie to zawsze wychodzi blady, kolor zostaje w wodzie ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Już postanowione dzisiaj na obiad schab z cukinią ( to wszystko przez Ciebie Elf ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- dziewczyny,kupowalyscie moze ciecielinke surowa??ile kosztuje kg?Bo ja wczoraj prawie zemdlalam,jak placilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj przed blokiem lazil czarny kroliczek (komus uciekl moze),chcialam go zlapac,ale mi uciekl ![]() A wczoraj,jak wychodzilismy z chrupkami kukurydzianymi z rosyjskiego sklepu,to kaczki wyzebraly od nas pare ![]() W ogole w naszym miasteczku biegaja dziko kroliki i kuperczaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co to z tej cieleciny bo mama kupowala ale na cene tez padlam i stwierdzilam ze Moze jednak taniej sloiczki Dostalam wczoraj ciuszki z endo, bardzo fajna jakosc chociaz rozmiarowka chyba zawyzona I od next soboty bede z sonia chodzic na basen Chlopcy tez by mogli do grupy maluchow ale kurcze brak mi 2 rak co najmniej no i kaaaaaasa.... 30 zl za zajecia 45 min od dziecka, prZy trojce na miesiac ![]()
![]() |
#4222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Elfik jak poczytałam opis zmian skórnych Twojego synka to sie zastanawiam czy Helunia nie jest alergikiem na cos wiecej niz białko krowie, bo często ma jakieś krosteczki, ostatnio brwi w jakiejś kaszce, nawet ciemieniucha zaatakowała znowu.Ale placki suchej łuszczącej sie skóry na twarzy sa prawie niewidoczne. Dostaje tylko bebilon 2 teraz, kaszki i zupki. Koopy tez czasem ciemnie są, jak po żelazie. I tak myśle ze to może gluten? A pediatra nic na to. ![]() Cytat:
inne części koło 30-40 zł/kg dlatego kupiłam pół królika i podzieliłam na 10g kawałeczki i zamroziłam. A królik 24 zł /kg Hela dostała kiedyś słoik z cielęcinką i skaza jej się nasiliła. Mola - a co robisz z takiego rabarbaru? A dziewczyny macie jakiś fajny przepis na tradycyjny sernik? Bo chce upiec TŻ na powrót ![]() Ela? ty lubisz piec |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Banany nas nie uczulają ...już sprawdzałam ... jadłam je a mimo to wysypka schodziła. Potem znowu był rzut ![]() Elf ... Martynkę swędzi ta wysypka niemiłosiernie. Pomógł dopiero fenistil w kroplach. Inne maście i kremy mam wrażenie tylko potęgowały świąd. Lecę do sklepu po królika, bo dziś na obiad będzie pieczony+ziemniaczki i buraczki. A jutro jedziemy na komunię, aż do Jaworzna ... nie wiem jak my jutro wstaniemy i sie wyszykujemy, skoro o 10 musimy być już na miejscu. O 7 musimy wyjechać ![]()
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaje mi sie ze nasza eko mama wiolqn podaje zwykla owsianke i jaglanke ( tzn jestem wrecz pewna) Ja do zupek maluchom dodaje zwykla manne blyskawiczna. I mam na liscie zakupow jaglana ale jeszcze do pssu nie dotarlam Roznica to przygotowanie- tamte sie po prostu rozrabia w wodzie podczas gdy zwykle sklepowe musisz ugotowac. Wiele z gotowcow zawiera juz mm Nie wiem czy te dla dzieci nie sa wzbogacane witaminami ![]() Na pewno np mleczna manna z bobovity czy tam nestle jest mocno dosladzana ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Szpilka upiecz mu nowojorski sernik ![]()
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() U nas noc też extra. Młody spał od 21 do 4.20, po nakarmieniu zasnął sam w łóżeczku o 5, wstał po 6 wziełam go do swojego wyrka i spaliśmy do 7.30 ![]() Teraz czekam aż wstanie, cyc i spacerek powiązany z zakupami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wole podac czopek glicerynowy, dziele ten 1g (one sa dla dzieci) na pół i jeszcze go skracam i taki malemu podaje, potem gimnastyka nozkami i to generalnie pomaga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Rozeznanie
|
Mamy dzieci z alergią
![]() Stosowałyście może krem Cutivate????? Trochę przeraża mnie ten steryd ![]() ![]()
#4229 |
Rozeznanie
|
helo
![]() my po zakupach z samego rana odwiedzilysmy auchana, jeszcze przed tłumami, pogoda robi sie cudna, kupiłysmy huśtawkę do wiedzania w drzwiach za az 29 zeta ![]()
#4230 |
Rozeznanie
|
Diya1983- Glam chyba dobrze Ci to opisała.
JA gotuje małej jaglaną z przepisu Wioli i małej bardzo smakuje z jabłkiem. Wczoraj nie chciała jeść łyżeczką wiec rozcieńczyłam mlekiem i zjadła z butelki. Jest z tym zabawy trochę ale jest tańsza i wiem co w niej jest. A i może ujawinij nam się? bo wieduje Cie na pasku czasem ![]() chciał coś polskiego, ale ze był ZBOKU Chicago więc nowojorski pewnie by przeszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.