|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- AAA wczoraj oglądałam "Nietykalnych" świetny film! dawno takiego nie oglądałam, uśmiałam się czasami do łez a rzadko bawią mnie filmy dzię będzie powtórka z TŻ
|
|
#1052 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
Na forum jest Nita i jest mamą przecudnej Sylwuni która poczęła się w pierszym cyklu po # i ma śliczną zdrową niunię. Jak się pojawi to podpytaj. Ale tak jak napisałam wcześniej ilu lekarzy tyle opini no i dużo zależy tez od twojego samopoczucia fizycznego i psychicznego. Ale się rozpisałam
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AMILCIA! ale Was Tz urządził! dobrze ze jest ciepło to wyjśc się da i wietrzyć. Dobrze ze sie obudziłas i nic Wam sie nie stało! |
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze że też tak długo jesteś po ślubie I też czekaliście z decyzją o maleństwie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1055 |
|
Konto usunięte
|
Nam mijają w tym roku 3 lata po ślubie... I miały być już we trójkę..... Szkoda gadać.
Kupiłam sobie hula hop. Jeszcze mam zamiar kupić skakankę. W sumie wyjdzie mnie to trochę powyżej 10 zł, jeśli spełni zamierzony cel, to zaoszczędzę ok. 80 zł miesięcznie na fitnessie. |
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale akcja... dobrze, że nic Wam się nie stało!!!!!
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Piękne!!
wpadam na chwilkę życzyć Wam udanego weekendu Wróciłyśmy ze spacerku, wstawiłam rosół, a za 45minut wychodzę na ślub koleżanki z pracy ![]() Po ślubie jedziemy z tż i Emi do znajomych na ognisko hehe, byłam na spacerze z Małą. Przede mną idzie z małym pieskiem dosyć fajny chłopak....dobrze ubrany, opalony, okularki Hehe, a jego piesek w pewnym momencie zaczyna robić kupkę na środku skweru Obserwuje go i czekam, czy posprząta Widzi mnie, zdenerwowany sięga do kieszeni, jednej...później drugiej....Ech, nie ma woreczka No to Lucy wkracza do akcji.... Mówię mu, że mam chusteczki, czy nie potrzebuje? hehe....wziął dwie nawilżające z pampersa i zbierał zakłopotany te kupy tłumaczył się, że piesek już dziś robił kupę i się nie przygotował Iza, witaj Przykro mi, że musiałaś tutaj trafić Zostań z nami, bo jesteśmy fajne babki
|
|
|
|
#1058 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, kwiata dać w folii czy bez??
A i prawdopodobnie we wrześniu jadę do Krakowa na koncert, odbędzie się w Klubie Kwadrat. Złapię tam jakiś tani nocleg w pobliżu? To jest widzę klub politechniki, może w akademiku? |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Amilciu, Inutil miała jakiś czas temu taką samą akcję!! też przypalił jej się rosół
![]() dobrze, że nic Wam się nie stało!! nie wiem czym usunąć zapach spalenizny
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
piękna akcja. chyba zacznę nosić mokre chusteczki ze sobą
przydało by się ![]() ![]() OGNISKO ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34214271] A i prawdopodobnie we wrześniu jadę do Krakowa na koncert, odbędzie się w Klubie Kwadrat. Złapię tam jakiś tani nocleg w pobliżu? To jest widzę klub politechniki, może w akademiku?[/QUOTE] A dlaczego nie w centrum?! To nie jest jakaś super okolica. Akademickie hostele są raczej do końca sierpnia (przynajmniej kiedyś na AGieHu tak było...)... Jest dużo tanich hosteli np. na ul. Długiej... a z Kwadratu jest dobre połączenie z centrum. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34214271]Dziewczyny, kwiata dać w folii czy bez?? [/QUOTE] Przewieźć w folii, dać bez. Chyba że bardzo ładna lub ozdobna.
|
|
#1061 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, tylko ta folia jest na całym kwiatku i doniczce plastikowej, a to włożone jest w doniczkę ceramiczną czy jakąś tam. I ta folia trzyma ten kwiatek w pionie. Dziewczyny, co mi się przed chwilą stało Jeszcze nigdy tak nie miałam. Wycierałam blat szmatką nasączoną płynem o zapachu konwalii. W garnku gotuje mi się zupa. Tak mi się te zapachy pomieszały, że mnie zemdliło i wymiotowałam :O Pierwszy raz w życiu mam takie coś, mam nadzieję, że to nie z migreny, bo ciążę wykluczam oczywiście.
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!!
dziewczyny jestem!!! głupio mi że tak Was zostawiłam bez wieści ale wszystko potoczyło się tak ekspresowo że nie zdążyłam... a później nie mogłam na telefonie uruchomić wizażu... tak więc mam już Mikołaja od 14.05 w sobotę wieczorem dostałam wysokiego ciśnienia 170/100 i natychmiast pojechaliśmy do szpitala... przetrzymali mnie przez niedzielę i nastawiali że raczej skończy się cc bo zero rozwarcia i zero skurczów a czekać nie mogą bo ciśnienie niebezpieczne i w ten sposób 14.05. o 8: 45 zostałam mamą słodkiego maluszka okazało się że dzięki Bogu zrobili tą cesarkę bo wody już były mega zielone i mogło się to nawet nie chcę jak skończyć... jestem w szoku bo po tym cięciu czuję się naprawdę fantastycznie, zero środków przeciwbólowych, naprawdę super jedyny minus to to , że dopiero dzisiaj wróciliśmy do domu, no ale jakoś daliśmy radę
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ania wczoraj urodziła Mikołaja!!!!! Teraz która?! Alfa czy Zebra?!
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Rozeznanie
|
przedstawiam zatem mojego małego przystojniaka - Mikołaja
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
Agusia, ogromne gratulacje! Czekamy na zdjęcia Twojego Słoneczka!
Właśnie, która teraz? Alfa, Zeberka, jak się czujecie?Kurde, ale lecą te tygodnie... Dlatego proponuję listę zaktualizować
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia gratulację
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Pani Ania urodziła?
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
Agusia, piękny mężczyzna z tego Twojego synusia!
Pani, właśnie, Ania też już po?
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
No to gratuluję Ani i Agusi Mikołajów !!!!!!!
Witamy kolejnych Mikołajów na świecie !! Aguś ile waży i mierzy Mikołaj ????????????
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
No to gratulację też dla Ani
kolejny Mikołaj na wątku
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
alfa i zeberka czas na Was
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
znów wątkowa parka ![]() po Mikołajkach, para mieszana ![]() ![]() ![]()
|
|
#1076 |
|
Konto usunięte
|
Słodziutki...
Gratuluję!Dziewczyny jeszcze jedno pytanie - czy któraś z Was kiedyś robiła badanie na boreliozę? Jakie to jest badanie, wystarczy, że powiem w lab, że chcę na boreliozę? Ja miałam kiedyś kleszcza, ale bez żadnych innych objawów, byłam u lekarki, która nic nie zapisała. Wiem, że to już wygląda jak histeria, ale wolę sobie i to sprawdzić, tym bardziej, że jedna pielęgniarka o tym wspominała. |
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak będzie to się okaże ![]() ja się czuję doskonale nie licząc klasycznych dolegliwości ciążowych typu tu mnie strzyka, tam mnie boli , kopania w żebra, wciskania czegoś w mą szyjkę (ałć), wstawania (dziś 6 razy) na siku, a po 5 minutach w sklepie czuje się jak po maratonie i chcę do domu.dziecię mam już jak przywieźć autem, w co ubrać, jak wykąpać i gdzie położyć - tylko (chyba) wózek mi został do kupieniadla siebie posiadam tylko koszulę (szt 2) i klapki usilnie poszukuję gaci siatkowych (brrr wymóg szpitala) w rozmiarze S (w rozmiarach XL można za to przebierać) stanika do karmienia (nie drogiego) w rozmiarze 65H (bo zakładam że obwód po porodzie z 70 wróci na 65) - nawet allegro nie daje rady ![]() no i inne takie tam porodowe "gadżety" mi potrzebne
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodkości!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34215056]Słodziutki...
Gratuluję!Dziewczyny jeszcze jedno pytanie - czy któraś z Was kiedyś robiła badanie na boreliozę? Jakie to jest badanie, wystarczy, że powiem w lab, że chcę na boreliozę? Ja miałam kiedyś kleszcza, ale bez żadnych innych objawów, byłam u lekarki, która nic nie zapisała. Wiem, że to już wygląda jak histeria, ale wolę sobie i to sprawdzić, tym bardziej, że jedna pielęgniarka o tym wspominała.[/QUOTE] hmm moja mama kiedys robiła, jak jakies podejrzane neurologiczne objawy jej się pojawiły... wiem że miała to robić w mieście wojewódzkim, bo w mojej rodzinnej mieścinie nie robili... to parę laboratoriów w PL robi - wiem że Diagnostyka napewno z tym, że ja się nie orientuję ile to kosztuje itp bo jej w końcu to w szpitalu neurologicznym na oddziale zrobili - tyle, że dość długo na wynik czekała parę tygodni na pewno... najlepsze objawy po 5 miesiącach diagnostyki ustąpiły, a lekarze nie ustalili od czego to (wykluczyli boreliozę, SM i parę innych chorób)
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-19 o 14:24 |
|
|
|
#1080 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja przed ciążą na nic się nie badałam, nie leczyłam, morfologię robiłam 100 lat temu. A teraz? Niedługo zostanę encyklopedią morfologii... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

dzię będzie powtórka z TŻ

I też czekaliście z decyzją o maleństwie.
Hehe, a jego piesek w pewnym momencie zaczyna robić kupkę na środku skweru
Widzi mnie, zdenerwowany sięga do kieszeni, jednej...później drugiej....Ech, nie ma woreczka
No to Lucy wkracza do akcji.... Mówię mu, że mam chusteczki, czy nie potrzebuje? hehe....wziął dwie nawilżające z pampersa i zbierał zakłopotany te kupy
Przykro mi, że musiałaś tutaj trafić