Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 22:34   #4171
julliczka
Rozeznanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Hej dziewczyny, jestem na moment, ostatnio znowu jestem zakręcona, bo szykuję się do kontroli z projektu, więc kiedy Julcia śpi albo TŻ nią się zajmuje to pracuję intensywnie, żeby jak najszybciej zrobić jak najwięcej roboty. Poza tym no jakby nie było nad zamówieniami też muszę czuwać itp itd, także brakuje mi trochę czasu na przyjemności i pogaduszki z Wami
A chyba któraś z Was pytała czym się zajmuję, więc zajmuję się dystrybucją art. dla zwierząt domowych i gospodarskich, tez i sprzętu jeździeckiego ale to tak w skali mikro na razie a w swoim mieście żeby nudno nie było otworzyłam jeszcze fajny salon zoologiczny więc trochę roboty mam, czasem klnę na to że mi się zachciało tej firmy, ale potem mi przechodzi i brnę dalej..

Wszystkiego dobrego dla tych dzieciaczków co w ostatnich dniach miały swoje święto
Za to my dziś świętujemy Julci 4 tygodnie

A Jolkaa dzięki że powiedziałaś o plastrach na bliznę, miałam w jednym miejscu mocno czerwony fragment krechy i już widzę że się "wybiela". Faktycznie chyba działają

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:42   #4172
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jejku, to biedna z tym sluzem!
Doczytalam juz ze mama nadal u Ciebie
Brawo za karmienie w autobusie

Flower - brawa dla malego Morfeuszka

Katarzynka, moja pediatra twierdzi ze hustowanie bardzo pomaga na kolki! Lagodne kolysanie dziecka brzuszkiem do brzucha matki masuje i pomaga gazom sie uwalniac, plus dochodzi bliskosc , ktorej dziecko wtedy potrzebuje.
Moze warto to rozwazyc i sprobowac?
No i jeli dziecko butelka karmione to butelki dr brown sa podobno najlepsze.
A pozatym to jest kilka lekow na kolki w sprzedazy i trzeba je wyprobowac zeby trafic w ten , ktory akurta pomaga Twojemu dziecku.
Mam nadzieje ze znajdziecie sposob na ten maly biedny brzuszek

Karolca, sliczna masz Ewelinke

Gosiu, lepiej sie czujesz?

A moj tz dzisiaj wyszedl z Viki na spacer i mowi idz si poloz i sobie odpocznij, a ze mnie glowa bolala to chetnie skorzystalam, jak przyszedl do domu to dostalam kwiaty (wprawdzie tylko roze z biedronki, ale zawsze) no i tak sobie mysle, co jest grane
A potem wyciagnal spod wozka czteropak piwa
Czyli przygotowal sobie mnie, znaczy zmiekczyl zebym o piwo nie marudzila
Ale zrobil grilla i ziemniaczki pieczone w piekarniku, wiec zasluzyl sobie!
Faceci sa przewidywalni, wiedzialam ze cos jest grane , mialam nosa
Lepiej Desiu,dzieki

No to mile z tymi kwiatkami,moj niestety tak nie ma.On piwo to przyniesie,a kwiatow nawet z klombu nie zerwie,taka swinia.
Albo to dlatego,ze ja nie pamietam o kwiatach i nawet potem wody im nie wymieniam
Stary 2012-05-18, 22:47   #4173
MoniaHan
Wtajemniczenie

Aguska zdrowka dla Was,

Katarzynka moja ma tak samo z tym krzykiem i placzem jak ma skoki i tez tylko cyc pomaga i nic wiecej.

Flowerbombka jak Morfeuszek smacznie spi w lozeczku, tez musze zaczac Hanie przyzwyczajac.

Karolca brawo dla Ewelinki

a my dzis na 10:30 pojechalysmy na zajecia z masazu, ale dla nas to byly zajecia z karmienia raczej, bo Hania chciala jesc mimo ze 1,5h wczesniej jadla.wiec siedzialam na kanapie karmiac i ogladalam zajecia
zwazylysmy Hanie i przybrala przez tydzien 280g (wazy teraz 4360g) a ja sie balam ze ona wadze nie przybiera, health visitor ktora prowadzi zajecia powiedziala ze jednak oplacilo sie siedziec i karmic ciagle .
dzis juz formuly nie podaje bo sciagnelam z jednego cyca 50ml to ja dotankuje zaraz.

po masazu pojechalysmy zobaczyc zlobek, dzieci wygladaja na zadowolone tam, ale mi jakos tak srednio tam sie podobalo. kobieta ktora mnie oprowadzala wziela mala dziewczynke bo ta do niej podeszla i raczki do gory a ja czuje cos smierdzi, moze po 2min ta kobieta sie zorientowala i mowi do takiej innej aby zmienila dla Lizzie pieluszke a ta na to: wlasnie ide na lancz...to super pomyslalam sobie.no i miejsca parkingowego jest bardzo malo co tez jest minusem.
w poniedzialek obdzwonie inne zlobki jeszcze.
a pozniej jeszcze pojechalysmy na zakupy spozywcze.

ogolnie dzien udany, wieczor juz bardziej na cycu, ale niedawno udalo nam sie pobawic i posluchac kolysanek

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 00:09   #4174
Roksape
Zadomowienie

Witam nocą
Jeszcze mi się tu nie zdarzyło być o tej porze ale mała nie śpi, bujam ją w wózku jedną ręką a drugą piszę ;P . Wściekła jestem na męża bo on miał małej przypilnować a ja miałam pójść się wykąpać. I takim o to sposobem TŻ na łóżku śpi a ja w ubraniu siedzę.

Moje dziecko nie załatwiało się 7 dni. To nowość bo miałam kupy po parę razy na dzień a później 1 dziennie a od zeszłego piątku do dziś była cisza. Zaczęłam się martwić bo nie wiedziałam co mam robić ale cierpliwie poczekałam

Tym o to sposobem o 4 rano musiałam przebierać całę dziecko i myć husteczkami bo tak mi nabrudziła hihi

No i chyba miała jakąś wysypkę. Wyglądało to jak potówki ale było pod brudką i na policzku i w miejscu tych krostek była czerwona plamka i sucha skóra. To jakaś wysypka alergiczna? Nawet nie mam pojęcia po czym

Kąpałam małą w wodzie z dodatkiem szklanki parzonego rumianku i buzia zrobiła się gladka i zaczęło to znikać i dodatkowo posmarowałam ją bepanthenem i śladu dziś nie było. A co do ciemieniuchy to też smarowałam oliwką czesałam i starałam się dokładnie wymyć te łuski. A jak wykąpałam małą w rumianku i powtórzyłam po raz kolejny tą czynność z oliwką to po łuskach śladu nie ma.

Zaraz zmykam bo dziecko smoczek wypluło czyli już mocno śpi I jeszcze mąż coś przez sen bredził jak się spytałam ''co'' to powtórzył, ale nie zrozumiałam.

I tak jeszcze z doskoku co pamiętam:

Konia super, że z nereczkami wszystko jest ok

Desia Szkoda, że mała nie ma 3 imion. A jakie Adaś ma jeszcze imiona?

Aguśkaa
Przykre, że Filipek znowu ma duszności. Dużo zdrówka dla niego i spóźnione życzenia urodzinowe mu przekaż

Karolca Smutne, że Twój TŻ nie ma cierpliwości do Ewelinki i podnosi na nią głos. Może warto z nim porozmawiać i uświadomić, że krzyk nic nie da? Krzyczy teraz, będzie podnosić głos później i mała będzie się go bać, a przez to będzie miał pretensje, że córcia jest tylko za Tobą. Lepiej nad tym popracować, wiem co mówię, bo do tej pory nie potrafię rozmawiać ze swoim ojcem, a on właśnie taki był.

No i dobra. W końcu napisałam co chciałam i zmykam Dobranoc

Edytowane przez Roksape
Czas edycji: 2012-05-19 o 00:11
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 10:12   #4175
emigra
Zakorzenienie

A tu co tak pusto?

My po zakupach i wizycie u tesciowej, przed poludniem jedziemy z nia na zakupy ciuchowe - ciekawe czy cos na siebie znajde

Nocka do bani, mala mi sie rozlegulowala z tym jedzeniem i wczoraj jadla o 20.30 obudzila sie o 00:30 na jedzenie i pozniej mi marudkowala w nocy, mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej poki co o 9 powinna jesc a spi ....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 10:37   #4176
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Dzisiaj w nocy bylam wyrodna matka i obudzilam Eryka na jedzenie
Spal 5 godz i nie wiem ile jeszcze by spal.A ja pokarmem zalalam lozko,musielismy sciagac koc,przescieradlo,wymieni ac wszystko w nocy.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a my dzis na 10:30 pojechalysmy na zajecia z masazu, ale dla nas to byly zajecia z karmienia raczej, bo Hania chciala jesc mimo ze 1,5h wczesniej jadla.wiec siedzialam na kanapie karmiac i ogladalam zajecia
zwazylysmy Hanie i przybrala przez tydzien 280g (wazy teraz 4360g) a ja sie balam ze ona wadze nie przybiera, health visitor ktora prowadzi zajecia powiedziala ze jednak oplacilo sie siedziec i karmic ciagle .
dzis juz formuly nie podaje bo sciagnelam z jednego cyca 50ml to ja dotankuje zaraz.

po masazu pojechalysmy zobaczyc zlobek, dzieci wygladaja na zadowolone tam, ale mi jakos tak srednio tam sie podobalo. kobieta ktora mnie oprowadzala wziela mala dziewczynke bo ta do niej podeszla i raczki do gory a ja czuje cos smierdzi, moze po 2min ta kobieta sie zorientowala i mowi do takiej innej aby zmienila dla Lizzie pieluszke a ta na to: wlasnie ide na lancz...to super pomyslalam sobie.no i miejsca parkingowego jest bardzo malo co tez jest minusem.
w poniedzialek obdzwonie inne zlobki jeszcze.
a pozniej jeszcze pojechalysmy na zakupy spozywcze.

ogolnie dzien udany, wieczor juz bardziej na cycu, ale niedawno udalo nam sie pobawic i posluchac kolysanek
To swietnie,ze Hania tak przybrala.
dla ciebie,bo to twoja zasluga.

A pytalas Monia czy jest mozliwosc dofinansowania do zlobka?
Wiesz ja mysle,ze w kazdym miejscu tak bedzie,ze jedna osoba bedzie bardziej poswiecac sie dla dzieci,a inna mniej.No ale na pewno jak sie z czyms takim spotka,to pierwsze wrazenie niefajne jest.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A tu co tak pusto?

My po zakupach i wizycie u tesciowej, przed poludniem jedziemy z nia na zakupy ciuchowe - ciekawe czy cos na siebie znajde

Nocka do bani, mala mi sie rozlegulowala z tym jedzeniem i wczoraj jadla o 20.30 obudzila sie o 00:30 na jedzenie i pozniej mi marudkowala w nocy, mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej poki co o 9 powinna jesc a spi ....

To powodzenia na zakupach,zebys znalazla cos fajnego!
Stary 2012-05-19, 11:20   #4177
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
A tu co tak pusto?

Ja spalam, do 10 razem z Viki, oczywiscie z przerwami na karmienie.
Mialysmy w nocy cale lozko dla siebie bo tz zostal zeslany do adasia pokoju , dlatego ze pil to nie moze spac z dzieckiem a czesto Viki spi w lozeczku do pierwszego karmienia a potem juz zeby szybciej zasnela to zostawiam Ja u nas w lozku.
Teraz nakarmiona, przebrana lezy sobie w kolysce i wpatuje w przestrzen
Grzeczna moja mala!

Gosiu, moj tz tez mnie zaskoczyl tymi kwiatami, nie robi tak za kazdym razem, o nie!
Mam nadzieje ze Twoj chociaz piwem sie podzieli?
Teraz chyba pomyslal ze bede marudzic ze male dziecko w domu i bla bla, ale ja tam jestem tolerancyjna.
Jakbym nie karmila to sama chetnie bym cos procentowego przelknela

Emigra ,to duzo juz dzisiaj zrobilyscie!
Ja dopiero w koszuli kawe siorbie
Nastepna noc napewno bedzie lepsza!

Roksape , Adas ma : David, Jan.

Monia - to z ta pielucha tez by mi sie nie spodobalo, skoro pozwolila sobie ta kobietka na taki komentarz w Twojej obecnosci to mozna sie tylko zastanawiac co robia jak nikogo tam nie ma
Smutne to, zal dzieciaczkow tylko!
Kurcze, Ty to wydajna jestes z tymi wszystkimi zajeciami

Ewelajna u nas tez wlasnie takie marudzenie pojawia sie wieczorem, najczesciej jednak pomaga noszenie i mowienie do malej , wtedy jest spokojna

Lena, doceniam takie gesty, tym bardziej ze nie zdaza sie to codziennie, ale nie powiem - jest to mile bo tak jak piszesz nie musial tego zrobic.
Pazurkow jeszcze nie obcinalam bo one same tak sie lamia i ja tylko ciagne to sie ladnie odrywaja

No i najmlodsze dziecie na naszym forum (czyli moje) konczy dzisiaj 3 tygodnie
Ale ten czas pedzi!

A ciekawe co u Kulki bo chyba sie po porodzie wogole nie odzywala
Mam nadzieje ze wszystko u Nich w porzadku!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 11:32   #4178
karolca
Zakorzenienie

Hej

Pospałam sobie do 10 i gdyby u góry znowu czegoś nie cięli, to pewnie pospałabym jeszcze trochę. Karmienie 22.po północy, około 5 i około 9
Chyba wraca mój aniołek.
Chociaż wczorajsze zasypianie... co zasnęła to się budziła. Wierciła, kręciła, marudziła.
Teraz chwilę się pobawiłam z mała, przebralam, nakarmiłam i zasnęła w 5 minut. Szok!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 11:39   #4179
cziqua
Zadomowienie

aj a mnie naszła ochota na papierosa

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 12:23   #4180
Flowerbombka
Zadomowienie

Desia ale Tż fajowy...super są takie gesty..

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Moja Kaja ma zdjęcie z identyczną pozą, tylko do góry trzyma lewą rączkę Się dobrali
Może coś z tego będzie

Julliczka ależ Ty obrotna dziewczyna...a własna firma to zawsze lepsze niż praca dla kogos na etacie..może bardzie ryzykowna ale wie się ze robi się dla siebie i od razu większa motywacja.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Flowerbombka jak Morfeuszek smacznie spi w lozeczku, tez musze zaczac Hanie przyzwyczajac.
No smacznie spał ale jak zwykle jak o 4 się obudził tak do 8 oczy jak 5 zł i zabawa w wypluwanie smoczka...to chyba jego stała pora aktywności...a ja oczy na zapałki

Haneczka ślicznie przybiera

A co do żłobka to niefajna sytuacja, ale niestety w każdym nawet najlepszym może się zdarzyć taki ktoś...

Gosia to niezłą produkcję masz jak tak wszystko zalałaś mleczkiem
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 12:30   #4181
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Gosiu, moj tz tez mnie zaskoczyl tymi kwiatami, nie robi tak za kazdym razem, o nie!
Mam nadzieje ze Twoj chociaz piwem sie podzieli?
Teraz chyba pomyslal ze bede marudzic ze male dziecko w domu i bla bla, ale ja tam jestem tolerancyjna.
Jakbym nie karmila to sama chetnie bym cos procentowego przelknela

No i najmlodsze dziecie na naszym forum (czyli moje) konczy dzisiaj 3 tygodnie
Ale ten czas pedzi!

A ciekawe co u Kulki bo chyba sie po porodzie wogole nie odzywala
Mam nadzieje ze wszystko u Nich w porzadku!
Kupil mi piwo cytrynowe 2,8 % buteleczki po 330 ml i wypilam po karmieniu,jak juz ma na noc przerwe minimum 3 godz.W tutejszych ksiazkach czytalam,ze mozna i tak minimalna ilosc przechodzi do mleka,a po 3 godz nie ma nic.Ze po karmieniu mozna kieliszek wina,malego drinka czy szklanke piwa.Mlody po tym spal te 5 godzin i spalby jeszcze,wiec piwo dobrze na niego dziala

W ogole to duzo dziewczyn malo sie udziela.Wiele nie pisalo od tygodni.Rybka tez bardzo dawno nie pisala.

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Odgon ta mysl.Papierosy sa be!
Ja palilam 10 lat(z przerwa).Nie pale od prawie 4 lat.I jeszcze czasem mam ochote na dymka.
Stary 2012-05-19, 12:38   #4182
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Kupil mi piwo cytrynowe 2,8 % buteleczki po 330 ml i wypilam po karmieniu,jak juz ma na noc przerwe minimum 3 godz.W tutejszych ksiazkach czytalam,ze mozna i tak minimalna ilosc przechodzi do mleka,a po 3 godz nie ma nic.Ze po karmieniu mozna kieliszek wina,malego drinka czy szklanke piwa.Mlody po tym spal te 5 godzin i spalby jeszcze,wiec piwo dobrze na niego dziala

W ogole to duzo dziewczyn malo sie udziela.Wiele nie pisalo od tygodni.Rybka tez bardzo dawno nie pisala.

Odgon ta mysl.Papierosy sa be!
Ja palilam 10 lat(z przerwa).Nie pale od prawie 4 lat.I jeszcze czasem mam ochote na dymka.
No tez mysle ze takiego piwka po 5 godzinach to wogole nie bylo w mleku!
Widzisz , a jednal pomyslal i Ci kupil, liczy sie gest
A o paierosach to ja tez mysle, o tak!
Wlasnie, spokoj i cisza na naszym forum.

My dzisiaj wybywamy na roczek do blziniaczek brata

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 12:48   #4183
gosia261282
Gang Iren

A mialam pytac,bo kupilam Erykowi pieluszki,my uzywamy Pampers,ale juz na rozm 2 przechodzimy.I kupilam paczke tych co teraz mielismy,tylko wiekszych,czyli New Baby i paczke Baby Dry.Dzis zaczniemy juz,bo mam ostatnie kilka jedynek.Macie jakies opinie,porownanie?Ja jak przetestuje to napisze swoje.A i przyszlosciowo mysle o trojkach,bo sa jeszcze Pampers Activ Fit chyba,ale od rozm 3 wlasnie.Probowalyscie?Czy sa lepsze od tych Baby Dry np?
Nie widzialam u nas niestety Premium Care,a Karolca tak zachwalala...
Stary 2012-05-19, 13:17   #4184
gkatarzynka
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
My same w domku i jeszcze wózek nam się zepsuł - tzn śrubka w kole odpadła i nie mam w domu takiej dużej więc skazane jesteśmy tylko na balkon, ale damy radę...
Mamy za sobą właśnie niedawno napad płaczu... generalnie wybudziły Hanię bączki i jak się te bączki skończyły i zaczęła znów zasypiać, to nagle zaczęła płakać...ale trwało to 15 minut i znów nic nie pomagało - przystawiłam do piersi i od razu było lepiej - nawet zaczęła się uśmiechać (a 45 minut wcześniej jadła)
Jadła przez pół godziny, potem pięknie odbiła i teraz sobie słodko śpi w swoim łóżeczku
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 14:22   #4185
gosia261282
Gang Iren

A ja siedze z Erykiem przy komputerze,bo chce byc na rekach.Ale z nim na rece to nie bardzo cos zrobic w domu niestety.A tak jest czesto.Wstal o 8 i od tego czasu spal 10 minut i to na rekach,bo jak go odlozylam to byl placz.Widze,ze jest zmeczony,oczy ma senne,ziewa,wiec czemu spac nie chce,maly zboj
Stary 2012-05-19, 14:42   #4186
cziqua
Zadomowienie

a my od 2 dni mamy cieżkie nocki pobudka co 2h z czego godzine zasypiał no i kupy 4 dzien nie robi a jakie smierdzące bąki za to idą odjechac mozna normalnie lepsze niż tatuś

no i kilka fotek
na jednej widac jaką tatuś nową zabawę Filipkowi wymyślił a mlody ślicznie i długo główkę trzyma
na jednym u babci najlepiej
a na przewijaku Filip pokazuje o taki już jestem duży ( w sumie 5kg już waży)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (64,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (60,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (63,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (66,7 KB, 28 załadowań)

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-05-19, 14:50   #4187
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a my od 2 dni mamy cieżkie nocki pobudka co 2h z czego godzine zasypiał no i kupy 4 dzien nie robi a jakie smierdzące bąki za to idą odjechac mozna normalnie lepsze niż tatuś

no i kilka fotek
na jednej widac jaką tatuś nową zabawę Filipkowi wymyślił a mlody ślicznie i długo główkę trzyma
Fajne fotki!
Moj Eryk tez tak lubi jak na pierwszym zdjeciu.A najlepiej jak sie z nim chodzi po domu w tej pozycji tylko wisi na rece jak malpka.
Musze koniecznie ta chuste zamowic wtedy bede mogla z nim chodzic po domu i cos robic przy okazji.
Stary 2012-05-19, 14:52   #4188
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Fajne fotki!
Moj Eryk tez tak lubi jak na pierwszym zdjeciu.A najlepiej jak sie z nim chodzi po domu w tej pozycji tylko wisi na rece jak malpka.
Musze koniecznie ta chuste zamowic wtedy bede mogla z nim chodzic po domu i cos robic przy okazji.
też właśnie się zastanawiamy na chustą albo nosidełkiem bo czy na szybko do sklepu wyskoczyc xczy cuś to zawsze łatwiej ni wózek z 3 pietra tasczyc

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-05-19, 15:10   #4189
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Halo mamuski!

Dzis tylko z doskoku, bo choc co prawda maz z Matylda na spacerze, ja musze tu zaprowadzac porzadki-za tydzien mamy goscia-tesciowa, a ona lubi rozgladac sie po katach a czasem nawet komentowac!

Cytat:
A mialam pytac,bo kupilam Erykowi pieluszki,my uzywamy Pampers,ale juz na rozm 2 przechodzimy.I kupilam paczke tych co teraz mielismy,tylko wiekszych,czyli New Baby i paczke Baby Dry.Dzis zaczniemy juz,bo mam ostatnie kilka jedynek.Macie jakies opinie,porownanie?Ja jak przetestuje to napisze swoje.A i przyszlosciowo mysle o trojkach,bo sa jeszcze Pampers Activ Fit chyba,ale od rozm 3 wlasnie.Probowalyscie?Czy sa lepsze od tych Baby Dry np?

My dalej jedziemy na 2-mamy jeszce 2 cale paczki i dobra ponad polowe obecnej. Nasze to pampers new baby 2 max dry, a trojeczka ktora juz czeka po tych zapasach to baby dry. Nie wiem w czym lezy roznica? Ale zarowno z 1 jak i 2 pampersow jestesmy zadowoleni, choc one maja troche chemiczny zapach, ale sa mieciutkie i dobrze chlona, czego nie mozna bylo powiedziec o huggisach!

O active fit slyszalam chyba od bratowej, ze one sa bardzo chlonne i chyba nie trzeba tak czesto pieluchy zmieniac?? Ale one sa juz chyba dla tych ruchliwszych niemowlakow, ktore lubia w dzien sie bawic i niechetnie daja sie przebrac U nas w ie widzialm pieluszki active fit chyba od nr 4... A premium care nie widzialm rowniez, choc dzis sie jeszcze porozgladam.

Cytat:
też właśnie się zastanawiamy na chustą albo nosidełkiem bo czy na szybko do sklepu wyskoczyc xczy cuś to zawsze łatwiej ni wózek z 3 pietra tasczyc
Ja ciagle mysle o chuscie,ale nie wiem, czy tu bym uzywala. Moze przyda mi sie bardziej w PL na wakacje i na spacery, ale nie wiem, do ktorego miesiaca zycia dziecka mozna chustowac?
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 15:16   #4190
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po porodzie chyba z 5-6 tygodni mialam taki ciag do fajek jak nigdy bylabym wtedy zdolna wyzrec pety z popielniczki
Cytat:
Ja New Baby mialam jedynki i bylam bardzo zadowolona, teraz jestesmy wlasnie na Baby dry 2 i tez sa super moim zdaniem
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-19, 15:16   #4191
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Halo mamuski!

Dzis tylko z doskoku, bo choc co prawda maz z Matylda na spacerze, ja musze tu zaprowadzac porzadki-za tydzien mamy goscia-tesciowa, a ona lubi rozgladac sie po katach a czasem nawet komentowac!

My dalej jedziemy na 2-mamy jeszce 2 cale paczki i dobra ponad polowe obecnej. Nasze to pampers new baby 2 max dry, a trojeczka ktora juz czeka po tych zapasach to baby dry. Nie wiem w czym lezy roznica? Ale zarowno z 1 jak i 2 pampersow jestesmy zadowoleni, choc one maja troche chemiczny zapach, ale sa mieciutkie i dobrze chlona, czego nie mozna bylo powiedziec o huggisach!

O active fit slyszalam chyba od bratowej, ze one sa bardzo chlonne i chyba nie trzeba tak czesto pieluchy zmieniac?? Ale one sa juz chyba dla tych ruchliwszych niemowlakow, ktore lubia w dzien sie bawic i niechetnie daja sie przebrac U nas w ie widzialm pieluszki active fit chyba od nr 4... A premium care nie widzialm rowniez, choc dzis sie jeszcze porozgladam.

Ja ciagle mysle o chuscie,ale nie wiem, czy tu bym uzywala. Moze przyda mi sie bardziej w PL na wakacje i na spacery, ale nie wiem, do ktorego miesiaca zycia dziecka mozna chustowac?

podobno do 3 lat

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-05-19, 15:17   #4192
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

no i kilka fotek
Julka tez jak jest w pozycji takiej jak Twoj tz trzyma malego to trzyma mocno i dlugo ladnie glowke i jak w pionie sie ja trzyma to tez bardzo ladnie potrafi trzymac glowke, czasami sie zachwieje
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-19, 15:24   #4193
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Dzieki za odpowiedz.
Rozpakowalam pieluszki i te Baby Dry podobaja mi sie bardziej wizualnie Ja wiem,ze to moze malo istotne,ale jakos tak oko przyciagaja i maja rozne obrazki
Jak mlody sie obudzi to bedziemy testowac,bo bylo dzis juz tyle kup,ze jedynki sie skonczyly

Chyba do okolo 3 lat mozna.

Cytat:

Ja New Baby mialam jedynki i bylam bardzo zadowolona, teraz jestesmy wlasnie na Baby dry 2 i tez sa super moim zdaniem
O to fajnie,ze jestes zadowolona,mam nadzieje ze i my bedziemy.

I co Emigra kupilas sobie cos?
Stary 2012-05-19, 15:30   #4194
tikki85
Zakorzenienie

My jeszcze mamy Pampki 1ki . Andrea ma małą pupkę .

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Dziewczyny jakie nosidełka polecacie z tych ergonomicznych? Planuję zakup, bo jak będę lecieć do PL to wygodniej mi będzie w nosidełku. Wózek zresztą trzeba nadać bagażem. Co do chusty to nie wiem czy będę miała cierpliwość ją wiązać więc wolę nosidełko.
Stary 2012-05-19, 16:01   #4195
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Dzis Szymonek obudzil sie tylko raz na karmienie, o 3:30 i zjadl 5 minut z jednego cyca i to mu starczylo do 7 rano
Wlasnie czekam na gosci, dzis wyprawiam urodziny Filipa

nowaken
moze zimą jeszcze tesciowa da radę zająć się Aniafajnie by bylo.
Super ze potem Twoja mama bedzie juz mogla byc z dzieciaczkami

Flowerbombka ale Morfeuszek ma miejsca w lozku Sliczny chlopczyk!

karolca Ewelinka jak zwykle urocza

gosia jak pieknie wazy EryczekMleczko Twoje mu sluzy
Eryczek pewnie przeszczesliwy ze mama ma tak wypasiony bar mleczny

cziqua, desia no ja tez musze przyznac, ze mysle o tym ze fajnie byloby sobie zapalic ale musze jeszcze dac rade do skonczenia karmienia. Potem w sumie przydaloby sie nie palic, ale chyba nie dam rady, moj maz pali i mnie kusi

cziqua Filipek super chlopczyk
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 16:07   #4196
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien Doberek

Desia najlepszego z okazji 3 tyg

Gosia wlasnie wczoraj myslalam o Rybce ze jej nie widac (??) moze napisze do niej dzis smsa?
no Haniulek ladnie przybrala, w ogole to juz zaczyna miec faldki i okraglejsza na buzi jest az mi dziwnie bo ona przez 2 miesiace taka drobinka byla - na kazdych zajeciach najdrobniejsza a teraz dorownuje innym dzieciaczkom
nozka u nas taka sobie, zasnela malutka o 23 - nie chciala w gondolce tylko na lozku ze mna ( a taka bylam szczesliwa ze przez ponad 1,5 miesiaca zasypiala sama w gondolce), pobudka o 1:40 i zero spania do 4:30, katarek ja meczyl, pryskalam sprayem, czyscilam frida, ale ma cos bardzo gleboko i tak ''furczy'' i to jej przeszkadza i nie mozemy sie tego pozbyc, i jak tylko zasypia to od razu sie budzi bo ciezko pewnie sie oddycha.
od 4:30 spanko do 7 i pozniej do 10:30 biedna znow przez katar nie spala, wiec mimo ze bylam padnieta jak nie wiem co i nie moglam pospac rano, ale wzielam wozek i poszlysmy na podworko i bylysmy 2,5h, ja zasypialam siedzac na lawce opierajc sie o wozek, wypilam kawe rozpuszczalna, nie pilam przez 4 miesiece (Dziewczyny karmiace piersia - pijecie kawe?)
Hania spi juz 3h - musze ja obudzic chyba.

Gosia pytalam wczoraj na zajeciach Health visitor odnosnie tych dofinansowan - ale powiedziala ze sie nie orientuje w ogole, ale sa spotkania odnosnie benefitow, wiec sie wybiore w przyszlym tygodniu. na ulotkach ze zlobka sa informacje, ze jesli oboje rodzice pracuja to moga miec dofinansowanie - tak jak mowilas. byloby super, gdyby malutka mogla chodzic nawet na 25h/tygodniowo.
gdybysmy nie mieszkali w tym miejscu w ktorym mieszkamy to pomyslalabym o zrobieniu licencji na child minder (nianie do ktorej rodzice przyprowadzaja dzieci do domu), skonczylam pedagogike, zrobilabym jeszcze kursy, pilnowalam dzieci juz, teraz mam swoje, a i pieniadze dobre za to sa i Hania bylaby ze mna caly czas przy okazji a widzialaby inne dzieciaczki tez. no ale my tutaj mieszkajac nie mozemy miec innej pracy, tzn ja moglabym pracowac gdzie indziej ale nie robic pieniedzy w miejscu zamieszkania, a zmieniac nie chcemy bo tak ladne miejsce do mieszkania trudno byloby znalezc.

Gosia jak u Was katarek - przeszedl?

co do pieluszek to my uzywamy Pampers 2 baby dry (takie te ceratkowe niebieskie - wydaja mi sie ze troche odparzyly Hani pupke, ale nie jestem pewna czy to od nich czy od chusteczek) bardziej lubie te biale Pampers 2mini, raz juz zalozylam 3 nawet bo 2 sie skonczyly, 3 od 4kg - troszke za duze sa. dwojek uzywamy od tygodnia.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-19 o 16:15
Stary 2012-05-19, 16:12   #4197
tikki85
Zakorzenienie

MoniaHan...może to nie katar tylko ten śluz co ma Andrea? Ona też ma to głęboko i jak oddycha spokojnie to oddycha ładnie a jak oddycha szybko to jej "furczy"??
za tycie Hanulki .
Andrea za niedługo będzie najokrąglejsza na forum, bo papulki to ma jak księżyc w pełni .

U nas noc ładna , mimo że karmienie co 3h. Andrea jadła max 20 min i ślicznie sama zasypiała obok mnie na łóżku. Dopiero o 6.00 chwilę chciała ze mną porozmawiać i zasnęła mi na klatce piersiowej, jak zrobiła się ciężka to obróciłam się na bok i tak spałyśmy przytulone do 9.00 .
Stary 2012-05-19, 16:26   #4198
aalegna
Wtajemniczenie

MoniaHan ja nie piję kawy, aczkolwiek ostatnio jak było niskie ciśnienie i kiepska pogoda to mnie kusiło żeby wypić bo chodziłam jak zombie

Na pewno słyszałyście o tym że niby to piwo bezalkoholowe karmi poprawia laktacje, a piła któraś z was? Skutkuje czy nie?
Stary 2012-05-19, 16:51   #4199
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie tez mnie zastanawiaja te pieluszki u nas na wyspach, w Irlandii tez chyba nie ma Pampers Premium Care :/ Pampersy smierdzialy mi chemia ale jeszcze dam im szanse bo sa jednak duzo mieksze (bardziej miekkie ) niz Huggiesy.

Cytat:

no i kilka fotek
Super wdzianko na ostatniej focie
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 16:56   #4200
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
MoniaHan...może to nie katar tylko ten śluz co ma Andrea? Ona też ma to głęboko i jak oddycha spokojnie to oddycha ładnie a jak oddycha szybko to jej "furczy"??
za tycie Hanulki .
Andrea za niedługo będzie najokrąglejsza na forum, bo papulki to ma jak księżyc w pełni .

U nas noc ładna , mimo że karmienie co 3h. Andrea jadła max 20 min i ślicznie sama zasypiała obok mnie na łóżku. Dopiero o 6.00 chwilę chciała ze mną porozmawiać i zasnęła mi na klatce piersiowej, jak zrobiła się ciężka to obróciłam się na bok i tak spałyśmy przytulone do 9.00 .
Tikki mozliwe ze to sluz- bo w sumie Hania taka furczasta od urodzenia - ale teraz jakos tak bardziej jej to dokucza, odciagam kozy z noska codziennie po 2-3x, ona dalej furczy ale nic tam juz nie widac i frida nic wiecej sie nie odciaga - tak jakby bylo cos daleko w srodku.
robisz cos z tym?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości