Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 20:38   #4951
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
organizm nie jest odkurzaczem który wchłonie i zmagazynuje
poza tym taka dawka <tybardziej ze piszesz ze to po dluzszej przerwie > to szok dla organizmu i zadziala jak bomba zaplonowa.

Ja akurat raz mialam taka przygode z pestkami dyni.
Zjadalam naraz 40dkg i przez 3 dni -za przeproszeniem srałam i rzygałam dalej niz widzialam.

Od tego czasu pestek sie nie tykam-uraz pozostał
a obszczypany tyłek leczylam tydzień...
wiesz to chyba zalezy od organizmu

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:50   #4952
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikoletta17 Pokaż wiadomość
Skoro nie byla lepsza niech nie wytyka innym jest takie przysłowie, "zapomniał wół jak cielęciem był "
Czyli dajesz nam tu wszystkim przyzwolenie, żebyśmy Tobie, jak tylko Ci się polepszy, wytykały jak byłaś cielęciem aż do końca Twych dni?
Ostrożnie z wnioskami. Nikoletta - walisz złośliwościami innym a jednocześnie piszesz tutaj jakbyś szukała pomocy innych. Określ się - jak zamierzasz każdą z odpowiadających atakować uszczypliwościami to jaki w ogóle jest sens Twojego pisania tutaj ? Lubisz sadomasochizm czy jak ? Bo coś tak podejrzewam - wchodzisz na forum gdzie, jak sama piszesz, każdy Cię atakuje.
Wypisujesz tutaj takie rzeczy, że inni reagują na to skrajnie źle i o tym wiesz, że tak zareagują a jednak to robisz.
Dalej - jak tylko ktoś Ci napisze, że robisz źle, to wyzywasz go od cieląt.
A potem stwierdzasz: "Tak, wiem - jestem dnem".
Forum dla osób lubujących się w udowadnianiu sobie i innym że są dnem to prawdopodobnie nie to forum na którym jesteś.
Cokolwiek zamierzasz mi na to odpisać - ja z Tobą dyskusji nie podejmę, dopóki nie zaprzestaniesz oceniania, wyzywania i ublizania innym. Nie z takimi osobami zamierzam rozmawiać w wolnym czasie.

A Wy dziewczyny napędzacie tylko tę kłótnię. Jak żywo wchodzę o 23.49 zerknąć co tam u Was a przedzieram się przez posty odnośnie tego, kto komu jeszcze lepiej przywali. Opcji ignora nie widziałyscie ? Skoro tak bardzo złoszczą Was czyjeś posty - po to powstał. =

Bo zacznę Wam gotować ! :P
A straszę, bo cuda wianki pichcę codziennie w pracy i to większość z produktami z serii zakazane A polecam Np. dzisiaj: schab w ziołach prowansalskich smażony bez tłuszczu w bulionie warzywnym+salatka z orzechami nerkowca, ręcznie robionym pesto, oliwą, roszponką, mini pomidorkami, cebulą i ogórkiem oraz mozarellą.
Dalej-krewetki smazone na łyżce masła posypane kolendrą, pieprzem i solą z makaronem ryżowym podane razem z puree z groszku konserwowego (ziemniak,groszek,śmietan ka,kolendra w tym puree były).
Na koniec - koktajl mleczno-truskawkowo-bananowy.

Smacznego

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2012-05-18 o 23:01
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 23:06   #4953
nikoletta17
Raczkowanie

piszę zeby moje jadlospisy sie poprawily a od poczatku mnie tu atakuja, wiec odpowiadam atakiem

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

a wytykac mi mozecie, i tak to robicie
nikoletta17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 04:31   #4954
ilcia089
BAN stały

no i bez rewolucji było... moze to spaliłam - bo przyznam krecilam kilka godzin po tym napadzie na orzechy na hula
ilcia089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 05:42   #4955
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilcia089 Pokaż wiadomość
no i bez rewolucji było... moze to spaliłam - bo przyznam krecilam kilka godzin po tym napadzie na orzechy na hula
Boże..widzisz a nie grzmisz
Stary 2012-05-19, 07:12   #4956
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
Boże..widzisz a nie grzmisz
taaaak spaliła 7x700kcal =4900kcal na hulahopie xD
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 07:23   #4957
orzeszek01
Zakorzenienie

1.grahamka z masłem,serkiem wiejskim i pomidorem,kakao
2.grillowana kura,warzywa
3.kinder bueno
4.jabłko
5.grahamka z masłem,wędliną drobiową i ogórkiem.

Zastanawiam sie, czy powinna mi sie włączyć lampka ostrzegawcza pt "znowu robisz to samo co w zeszłym roku". Coś jest nie tak,jedzenia mniej niz ostatnio chyba. Głód zapijam colą zero,tlumacze sobie ze pracuje (w koncu) ,wiec nie mam czasu na 5 regularnych posilkow o regularnych porach itd.
Sama nie wiem.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 07:36   #4958
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Czyli dajesz nam tu wszystkim przyzwolenie, żebyśmy Tobie, jak tylko Ci się polepszy, wytykały jak byłaś cielęciem aż do końca Twych dni?
Ostrożnie z wnioskami. Nikoletta - walisz złośliwościami innym a jednocześnie piszesz tutaj jakbyś szukała pomocy innych. Określ się - jak zamierzasz każdą z odpowiadających atakować uszczypliwościami to jaki w ogóle jest sens Twojego pisania tutaj ? Lubisz sadomasochizm czy jak ? Bo coś tak podejrzewam - wchodzisz na forum gdzie, jak sama piszesz, każdy Cię atakuje.
Wypisujesz tutaj takie rzeczy, że inni reagują na to skrajnie źle i o tym wiesz, że tak zareagują a jednak to robisz.
Dalej - jak tylko ktoś Ci napisze, że robisz źle, to wyzywasz go od cieląt.
A potem stwierdzasz: "Tak, wiem - jestem dnem".
Forum dla osób lubujących się w udowadnianiu sobie i innym że są dnem to prawdopodobnie nie to forum na którym jesteś.
Cokolwiek zamierzasz mi na to odpisać - ja z Tobą dyskusji nie podejmę, dopóki nie zaprzestaniesz oceniania, wyzywania i ublizania innym. Nie z takimi osobami zamierzam rozmawiać w wolnym czasie.

A Wy dziewczyny napędzacie tylko tę kłótnię. Jak żywo wchodzę o 23.49 zerknąć co tam u Was a przedzieram się przez posty odnośnie tego, kto komu jeszcze lepiej przywali. Opcji ignora nie widziałyscie ? Skoro tak bardzo złoszczą Was czyjeś posty - po to powstał. =

Bo zacznę Wam gotować ! :P
A straszę, bo cuda wianki pichcę codziennie w pracy i to większość z produktami z serii zakazane A polecam Np. dzisiaj: schab w ziołach prowansalskich smażony bez tłuszczu w bulionie warzywnym+salatka z orzechami nerkowca, ręcznie robionym pesto, oliwą, roszponką, mini pomidorkami, cebulą i ogórkiem oraz mozarellą.
Dalej-krewetki smazone na łyżce masła posypane kolendrą, pieprzem i solą z makaronem ryżowym podane razem z puree z groszku konserwowego (ziemniak,groszek,śmietan ka,kolendra w tym puree były).
Na koniec - koktajl mleczno-truskawkowo-bananowy.

Smacznego
To ja się dołączam. Będziemy razem gotować Ja zabiorę się za naleśniki i będe piec jakieś ciacha

Cytat:
piszę zeby moje jadlospisy sie poprawily a od poczatku mnie tu atakuja, wiec odpowiadam atakiem

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

a wytykac mi mozecie, i tak to robicie
Myślisz ze samym wypisaniem sie poprawią? Musisz zacząc cos robić w tym kierunku. A wypisywac mozesz sobie na swoim blogu, kartce czy notesie a efekt będzie taki sam.

Cytat:

Stary 2012-05-19, 07:37   #4959
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
1.grahamka z masłem,serkiem wiejskim i pomidorem,kakao
2.grillowana kura,warzywa
3.kinder bueno
4.jabłko
5.grahamka z masłem,wędliną drobiową i ogórkiem.

Zastanawiam sie, czy powinna mi sie włączyć lampka ostrzegawcza pt "znowu robisz to samo co w zeszłym roku". Coś jest nie tak,jedzenia mniej niz ostatnio chyba. Głód zapijam colą zero,tlumacze sobie ze pracuje (w koncu) ,wiec nie mam czasu na 5 regularnych posilkow o regularnych porach itd.
Sama nie wiem.
...a ja widzę. Orzi, jedz kochaneczko.

Ja jestem w szoku za siebie. ^^ dawno nie miałam naturalnego poczucia umiaru, szczególnie będąc sama. Wiążę to chyba z poczuciem niezależności, tak, na pewno. Czuję, że poradziłabym sobie będąc 'solo' i nie czułabym się jakoś strasznie źle bo potrafię zorganizować siebie samą ze swoimi zadaniami na uczelnię i innymi, którymi lubię wypełniać czas. Kurcze, żebym nie przegięła, znowu. trzymać kciuki!
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 07:45   #4960
ilcia089
BAN stały

skad się wzieły wam takie obliczenia?? krecliam 4h a nei niewadomo ile (że niby caly dzień??) heh
ilcia089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 07:56   #4961
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dziś miałam napad potwornie sie czuje..
napad czyli do normalnego sniadania (jogurt 250 i warzywa i owoc) zjadalm z 700g orzechow... tak praktyycznie kilo ;/ czuje sie podle... koszmarnie
rozciagniety zoladek itd
Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
boze ja 3 dni temu zjadlam NA RAZ CAŁĄ SZARLOTKE, którą upiekłam w dużym prodiżu i nie miałam wyrzutów sumienia. To ze tyle zjadłam oznacza ze jestem nienormalna???

Mi sie wydaje ze orgaznim potrzebował to zjadłam. domagał sie tego... Ty masz ogormne braki....[COLOR=Silver]
Z całym szacunkiem, ale nie rozumiem ironii i oceniania tego typu-z porównaniem się kto co ile zjadł i jak się po tym czuł. Coś w stylu 'wartościowania' napadów. Nie znam historii ilcii, ale napiszę tak- dla każdego 'napadem' jest inna ilość pokarmu. Dla jednego będą to jogurt i paczka orzechów, dla innego 2 paczki ciastek, pół chleba i kostka masła. Bulimik najczęściej jest świadomy, że był to napad, a nie zwykłe spożycie z głodu/z ochoty i apetytu/ ew. łakomstwa. Nawet jeśli było to dojedzenie po obiedzie mimo najedzenia a pod wpływem emocji np. 4 kromek z nutellą. Ostatnio nawet czytałam u siebie na uczelni książkę odnoszącą się właśnie do pokarmu i zaburzeń odż.

Cytat:
leczysz się Ty? Jeśli nie- zacznij, bo to co piszesz brzmi troszkę absurdalnie.
Zastanawiam się czy wierzysz w to, co mówisz, czy chcesz dopiero w to uwierzyć (nie jestem w tym momencie złośliwa ).

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
taaaak spaliła 7x700kcal =4900kcal na hulahopie xD
pozdro.

Cytat:
skad się wzieły wam takie obliczenia?? krecliam 4h a nei niewadomo ile (że niby caly dzień??) heh
Nie niewiadomo ile, tylko Dekas napisała o paru godzinach- czyli siedmiu.
Ilcia, naprawdę masz 23 lata? Proszę Cię, zejdź na ziemię i zastanów się dlaczego masz problem, a nie czy spaliłaś na hula orzechy.
Stary 2012-05-19, 08:22   #4962
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Z całym szacunkiem, ale nie rozumiem ironii i oceniania tego typu-z porównaniem się kto co ile zjadł i jak się po tym czuł. Coś w stylu 'wartościowania' napadów. Nie znam historii ilcii, ale napiszę tak- dla każdego 'napadem' jest inna ilość pokarmu. Dla jednego będą to jogurt i paczka orzechów, dla innego 2 paczki ciastek, pół chleba i kostka masła. Bulimik najczęściej jest świadomy, że był to napad, a nie zwykłe spożycie z głodu/z ochoty i apetytu/ ew. łakomstwa. Nawet jeśli było to dojedzenie po obiedzie mimo najedzenia a pod wpływem emocji np. 4 kromek z nutellą. Ostatnio nawet czytałam u siebie na uczelni książkę odnoszącą się właśnie do pokarmu i zaburzeń odż.

leczysz się Ty? Jeśli nie- zacznij, bo to co piszesz brzmi troszkę absurdalnie.
Zastanawiam się czy wierzysz w to, co mówisz, czy chcesz dopiero w to uwierzyć (nie jestem w tym momencie złośliwa ).

pozdro.

Ilcia, naprawdę masz 23 lata? Proszę Cię, zejdź na ziemię i zastanów się dlaczego masz problem, a nie czy spaliłaś na hula orzechy.
Mi raczej chodziło o to, ze jej orgaznim jest tak wyniszczony i tak domaga sie jedzenia po przez braki że dziewczyna rzuca się na jedzenie. To raczej nie napad tylko apel organizmu o pomoc. Jak organizmowi czegos brakuje to sie o to upomina

I znam ilcie. ona napadem nawet nazywa zjedzenie miski kapusty kiszonej (a głownie zywi sie warzywami)

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-05-19 o 08:27
Stary 2012-05-19, 10:51   #4963
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość

Nie, nie..
Dekaskowi chodziło o to że 7 ( czyli około 700g orzechów ) x 700kcal ( ilość kcal w 100g) = 4900 kcal czyli napisała to ile ilcia089 zjadła
A hula hop dobry pomysł
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 13:28   #4964
yoka
Zadomowienie

Tak jak mówiłam - postanowiłam wziąć się za siebie od nowa. Nie ma co tracić czasu, tylko spiąć chudy tyłek i do dzieła.

Mam nadzieję, że dziś jest lepiej. Bardzo proszę o opinie, ocenę i ewentualne sugestie.

Śn: crunchy truskawkowo - migdałowe(szklanka, już nie chciało mi się garściami sypać ) z jogurtem naturalnym (150g), banan

II śn: brak (późno wstałam)

O: tutaj mnie naszła „chcica” jak ją zobaczyłam; cały talerz (nie ten ogromny, ale też nie deserowy) sałatki (makaron, jajko, fasolka, groszek, kukurydza, papryka ze słoika, kiełki z majonezem zmieszanym z jogurtem – mama robiła) – pycha
na deser: drożdżowy gniot mojego autorstwa z dżemem kiwi

P: serek homogenizowany (125g) z łyżeczką kakao i sporą garścią fistaszków
znów kawałek drożdżowego gniota z dżemem kiwi

K: bułka żytnia (przypieczona w tosterze): pół z camembertem i papryką, pół z pasztetem sojowym, sałatą i rzodkiewką

Podwieczorek i kolacja póki co przede mną. Coś zmienić/dodać? Jak to wygląda?

Edytowane przez yoka
Czas edycji: 2012-05-19 o 13:43
yoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 13:41   #4965
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Nie, nie..
Dekaskowi chodziło o to że 7 ( czyli około 700g orzechów ) x 700kcal ( ilość kcal w 100g) = 4900 kcal czyli napisała to ile ilcia089 zjadła
A hula hop dobry pomysł
brawo !!!!

rozgryzłaś mnie
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!

Edytowane przez Dekas
Czas edycji: 2012-05-19 o 13:42
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 13:43   #4966
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
brawo !!!!

rozgryzłaś mnie ;-)

Ja to jestem spryciarz
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 14:11   #4967
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoka Pokaż wiadomość
Tak jak mówiłam - postanowiłam wziąć się za siebie od nowa. Nie ma co tracić czasu, tylko spiąć chudy tyłek i do dzieła.

Mam nadzieję, że dziś jest lepiej. Bardzo proszę o opinie, ocenę i ewentualne sugestie.

Mam nadzieję, ze nie będziesz brać się za siebie codziennie od nowa.....

Śn: crunchy truskawkowo - migdałowe(szklanka, już nie chciało mi się garściami sypać ) z jogurtem naturalnym (150g), banan

II śn: brak (późno wstałam)

O: tutaj mnie naszła „chcica” jak ją zobaczyłam; cały talerz (nie ten ogromny, ale też nie deserowy) sałatki (makaron, jajko, fasolka, groszek, kukurydza, papryka ze słoika, kiełki z majonezem zmieszanym z jogurtem – mama robiła) – pycha
na deser: drożdżowy gniot mojego autorstwa z dżemem kiwi

P: serek homogenizowany (125g) z łyżeczką kakao i sporą garścią fistaszków dorzuć może troche musli, jakiś owoc, biszkopty, herbatniki.....
znów kawałek drożdżowego gniota z dżemem kiwi moze nie jedz tego gniota bo Cię brzuch rozboli

K: bułka żytnia (przypieczona w tosterze): pół z camembertem i papryką, pół z pasztetem sojowym, sałatą i rzodkiewką tu coś mało, ugotuj sobie jeszcze do tej bułki jajko, a bułkę skrop oliwą i podpiecz

Podwieczorek i kolacja póki co przede mną. Coś zmienić/dodać? Jak to wygląda?

Stary 2012-05-19, 14:23   #4968
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Nie, nie..
A hula hop dobry pomysł
Cytat:
brawo !!!!

rozgryzłaś mnie
A jo, rzeczywiście, przecież to logiczne! bo rzeczywiście czy spalenie 700kcal na godzinę na hula byłoby możliwe? nie wiem. haha
Stary 2012-05-19, 14:24   #4969
yoka
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, ze nie będziesz brać się za siebie codziennie od nowa.....

Ja również mam taką nadzieję, ale zamierzam się trzymać twardo. Po wczoraj mam motywację, oby trwałą.
Przecież nikt nie wróci na prostą za mnie.

P: serek homogenizowany (125g) z łyżeczką kakao i sporą garścią fistaszków dorzuć może troche musli, jakiś owoc, biszkopty, herbatniki..... Musli? To nie będzie zbyt dużo musli jak na jeden dzień? (jadłam już na śniadanie). Z owoców mam tylko jabłka i banany (też już jadłam ) To by było zamiast gniota?
znów kawałek drożdżowego gniota z dżemem kiwi moze nie jedz tego gniota bo Cię brzuch rozboli - w sumie nie wiem właśnie czy jeść czy nie, bo bądź co bądź trochę bułkę przypomina edit: mama mówiła, że nadaje się do jedzenia (sama jadła )

K: bułka żytnia (przypieczona w tosterze): pół z camembertem i papryką, pół z pasztetem sojowym, sałatą i rzodkiewką tu coś mało, ugotuj sobie jeszcze do tej bułki jajko, a bułkę skrop oliwą i podpiecz

Dziękuję

Edytowane przez yoka
Czas edycji: 2012-05-19 o 14:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 14:28   #4970
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Jesteś na P czemu ma być za dużo musli??? Uwierz nie będzie....

Stary 2012-05-19, 14:33   #4971
yoka
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś na P czemu ma być za dużo musli??? Uwierz nie będzie....

W sensie monotonnie . Dopiero się uczę w sumie.
Ponawiam pytanie - te musli zamiast buły? Bo chyba ją zjem jednak, skoro mama mówiła, że się nadaje.

Stary 2012-05-19, 14:38   #4972
Ervisha
Zakorzenienie

Tak zamiast buły

Stary 2012-05-19, 14:40   #4973
yoka
Zadomowienie

Cytat:
Tak zamiast buły
W takim razie podwieczorek bez zmian.

A jak ten jadłospis wygląda tak ogólnie? Czy to wygląda już na P?

Stary 2012-05-19, 14:47   #4974
nikoletta17
Raczkowanie

Dzisiaj normalny obiad juz

śniadanie: kromka graham z margaryna i serkiem truskawkoym, kromka pszennego z margaryna i 2 plastrami poledwicy,kawa z mlekiem
2śniad(rozlozone w czasei) resztka jogobelli light z lyzeczka otrebow, 2 herbatniki pelnoziarniste,troche dukanowego ptasiego mleczka,piętka chleba
obiad: ok .100g gotowanej piersi z kurczaka, 2 ziemniaki, troche surowki kupnej ze sloika, lyzka ketchupu, herbatnik
podwieczorek: big milk trio
kolacja:2 kromki z jakimis dodatkami

cos dodac jeszcze?

Edytowane przez nikoletta17
Czas edycji: 2012-05-19 o 14:50
Stary 2012-05-19, 14:49   #4975
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie podwieczorek bez zmian.

A jak ten jadłospis wygląda tak ogólnie? Czy to wygląda już na P?
Wiesz to jednak U... Śniadanie fajne z tym crunchy ale nie było drugiego i obiad lekko słaby.... Ale wiesz to tez zalezy od Twojego orgaznimu. Możliwe ze na tym będziesz przybierać na wadze... Jestem pewan tylko tego ( z tego co piszesz) ze masz obkurczony żołądek i musisz go sobie troszeczkę rozepchać

Stary 2012-05-19, 15:05   #4976
nikoletta17
Raczkowanie

I jak,lepiej dzisiaj?
Stary 2012-05-19, 15:18   #4977
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie monotonnie . Dopiero się uczę w sumie.
Ponawiam pytanie - te musli zamiast buły? Bo chyba ją zjem jednak, skoro mama mówiła, że się nadaje.
bede bić za wymyślanie

zrób plan i się go trzymaj!
na początku to jedyny dobry sposób bo inaczej bedziesz co chwile myslec/analizowac/zmieniac i suma summarum caly dzien bedzie sie krecil wokół jedzenia

a co do menu na dziś-skromnie nadal
ale jestem z ciebie dumna za śniadanie
Stary 2012-05-19, 15:34   #4978
nikoletta17
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj normalny obiad juz

śniadanie: kromka graham z margaryna i serkiem truskawkoym, kromka pszennego z margaryna i 2 plastrami poledwicy,kawa z mlekiem
2śniad(rozlozone w czasei) resztka jogobelli light z lyzeczka otrebow, 2 herbatniki pelnoziarniste,troche dukanowego ptasiego mleczka,piętka chleba
obiad: ok .100g gotowanej piersi z kurczaka, 2 ziemniaki, troche surowki kupnej ze sloika, lyzka ketchupu, herbatnik
podwieczorek: big milk trio
kolacja:2 kromki z jakimis dodatkami

cos dodac jeszcze?
podbijam
Stary 2012-05-19, 15:51   #4979
gosinek13
Raczkowanie

Moje dzisiejsze . Strasznie zakręcony dzień... Zero trzymania się planu posiłków co do minuty i jakoś tak dziwnie mi z tym . Obiad był wcześnie ( rodzice wyjeżdzają, ale beze mnie bo moja choroba na to nie pozwala ) więc nie ma 2 śniadania.

I paluch pszenny z sezamem, pół z serkiem śmietankowym, szynką, jajkiem, pół z serem gouda, szynką, jajkiem, pomidorem, ogórki małosolne i pomidorki koktajlowe, przesłodzona herbata z miodem i cytryną, banan

nutridrink waniliowy (nie wierze ze to pisze ale uwielbiam go )

II 2 chochle zupy szpinakowo-grzybowej z makaronem i ziemniakami zabielanej śmiataną; 2 kawałki kurczaka słodko kwaśnego; 4 młode ziemniaki z koperkiem, buraki, gotowana marchew z groszkiem( z mąką); szklanka soku jabłko-gruszka

III 200 g jogurtu nat, 50g musli orzechowego, orzechy ziemne (co z tego że brzuch bedzie mnie boleć, ten smak jest tego warty ); truskawki, herbata z miodem i cytryną

IV paluch z makiem; pół z serkiem wiejskim i szczypiorem, pół z serem i szynką; kromka pszennego na 2; 1 z serkiem śmietankowym i dżemem, 2 z serkiem śmietankowym + dużo warzyw, herbata z miodem i cytryną

międzyczasie truskawki

Edytowane przez gosinek13
Czas edycji: 2012-05-19 o 16:02
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 15:52   #4980
Ilta
Zadomowienie

Nikoletta - 15:47 wrzucasz jadłospis, 16:05 dopytujesz się czy jest ok a o 16:34 podbijasz. Serio sądzisz że ludzie cały dzień siedzą na Wizażu ?

W tym tempie typuje że do 20 dopiszesz jeszcze z 10 postów w stylu "Powiedzcie coś o tym jadłospisie". A jak ktoś się wypowie negatywnie to się obawiam że polecą inwektywy o cielęciach, bo tak się kończyły ostatnie negatywne opinie.

Tylko po co ja to piszę ?
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości