Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-19, 21:05   #2011
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

pandzia moja koleżanka twierdzi że ona nigdy już nie chce sn bo rodziła 12h nie umiem jej przegadać że nie wie co ją czeka po cc

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja też przy każdej zmianie pieluszki linomagiem smaruję.

Czyli masz bardzo grzecznego synka skoro czas na wszystko jest? Gratulacje i życzę, żeby tak zostało

A co tu tak cicho? LM dziewczyny oglądają??
mój TŻ ogląda z karolą

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:06   #2012
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
centipede, oczywiście że po operacjach piersi można karmić. kwestia jest taka,czy lekarz podczas operacji wziął pod uwagę że jesteś młoda, będziesz mieć dzieci, i będziesz chciała karmić piersią. jeśli tak,to oszczędził twoje kanaliki mleczne i będziesz mogła karmić. nic nie mówił ci po albo przed operacją na ten temat? a nawet jeśli nie będziesz mogła tą piersią karmić, to możliwe jest również karmienie jedną piersią. mało tego, nasz organizm jest tak mądry,że może również wytworzyć wystarczająco pokarmu w jednej piersi! wiem że to scenariusz idealny,ale jest to możliwe
heh właśnie też mnie to zastanawia, miałam biopsję mamotomiczną robioną... napewno jakies zrosty mi się zrobiły bo po zabiegu mi brodawka bardziej schowała, choć juz wróciła prawie do stanu sprzed...
bardziej się boję jakis zatorów przez to
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:06   #2013
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

A co tu tak cicho? LM dziewczyny oglądają??
a co to??

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:07   #2014
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja mam porównanie 12h pod kroplówką bez bóli partych ( które podobno nie bolą) i dochodzenie po cc więc odpowiadam Wam ja Pandzia

rodzić sn jeśli to możliwe wtedy męczysz się przed ale kiedy dziecko jest przy Tobie jesteś sprawna a nie 12h leżysz jak tłuk i wstać nie możesz a po 12h jak Ci się uda to może staniesz koło łóżka nie wspominając o braku pozycji do karmienia

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:08   #2015
centipede
Zadomowienie

Cytat:
centipede, oczywiście że po operacjach piersi można karmić. kwestia jest taka,czy lekarz podczas operacji wziął pod uwagę że jesteś młoda, będziesz mieć dzieci, i będziesz chciała karmić piersią. jeśli tak,to oszczędził twoje kanaliki mleczne i będziesz mogła karmić. nic nie mówił ci po albo przed operacją na ten temat? a nawet jeśli nie będziesz mogła tą piersią karmić, to możliwe jest również karmienie jedną piersią. mało tego, nasz organizm jest tak mądry,że może również wytworzyć wystarczająco pokarmu w jednej piersi! wiem że to scenariusz idealny,ale jest to możliwe
Dziękuję za odpowiedź i pocieszenie Myślę, że lekarz wziął to pod uwagę, był to porządny specjalista więc myślę, że zrobił wszystko najlepiej jak się dało. To było chwilkę temu i właśnie żałuję, że nie zapytałam wtedy o tą kwestię A jeśli udało by mi się karmić jedną to nie będzie później między nimi różnicy? jak myślisz?
Stary 2012-05-19, 21:08   #2016
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a co to??
liga mistrzów

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-05-19, 21:08   #2017
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a co to??
też nie łapię
hmm może dlatego że nie oglądam (tego czegoś)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-19, 21:10   #2018
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
liga mistrzów
aaaaa
my z mężem nie oglądamy piłki nożnej :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:14   #2019
śliweńka
Zakorzenienie

mój TŻ ogląda to już patrzę kątem oka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-05-19, 21:22   #2020
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh właśnie też mnie to zastanawia, miałam biopsję mamotomiczną robioną... napewno jakies zrosty mi się zrobiły bo po zabiegu mi brodawka bardziej schowała, choć juz wróciła prawie do stanu sprzed...
bardziej się boję jakis zatorów przez to
mi się wydaje że biopsja nie zrobiła jakiś dużych spustoszeń. nie ma co się martwić na zapas, a co do brodawki,to pogadać po porodzie z doradcą laktacyjnym żeby coś na nią doradził - może nakładki albo spróbować próżni strzykawką? dlatego tak ważna jest ta edukacja po porodzie odnośnie karmienia,żeby się pacjentki nie zniechęciły.. ja w mojej pracy pisze również o edukacji przedporodowej. w naszym kraju temat nieistniejący...
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź i pocieszenie Myślę, że lekarz wziął to pod uwagę, był to porządny specjalista więc myślę, że zrobił wszystko najlepiej jak się dało. To było chwilkę temu i właśnie żałuję, że nie zapytałam wtedy o tą kwestię A jeśli udało by mi się karmić jedną to nie będzie później między nimi różnicy? jak myślisz?
zazwyczaj i tak dziecko preferuje jedną pierś myślę że wielkiej różnicy nie będzie między nimi. narazie nastaw się na karmienie obiema, a o przeszłości dotyczącej tych zabiegów powiedz doradcy, on napewno ma większe doświadczenie w tym temacie niż ja . ja właściwie mam niewielkie

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:23   #2021
zaaaabcia
Zakorzenienie

Grrrrr!!! Ale sie wkurzylam !!! Sprawdzam na necie gdzie jest wozek ( we wtorek beda 2 tyg jak go zamowilismy ) a tu wyskakuje mi blad, dzwonie do serwisu .. a Ci mi gadaja ze nie ma juz na magazynach i szukaja po calych stanach A je mowie ze potrzebuje wozek na teraz a ten ze nie wie kiedy bedzie wyslany ( czy wogole bedzie ) Takze musimy jechac do tego sklepu odwolac zamowienie wziasc kase i szukac wozka gdzie indziej

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:33   #2022
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
Mam już Mikołaja od 14.05
Gratulacje, a już myślałam że blokujesz kolejkę

Cytat:
hmm i ciekawe dlaczego akurat agacie
Już kiedyś był pewien konflikt pomiędzy _agatą a pewną osobą

Cytat:
I dziwne, że taka sytuacja pojawiła się po dopuszczeniu "nowych" osób do maila...
Trochę mi przykro jak czytam takie wypowiedzi, ponieważ ja też w ostatnim czasie dostałam hasło. Fakt że piszę od niedawna, bo dopiero drugi tydzień jestem na L4, ale czytam Was od początku. Nie będę drugi raz prosiła o hasło, bo w zasadzie wystarczy mi że mogę z Wami pisać, a jeżeli nie chcecie tu "nowych", to mogę wogóle nie pisać, ale i tak będę Was podczytywać Zresztą nieważne....

Cytat:
W ogóle to mam plan podpisywać półki w szafie (pomysł ze SR) żeby nie mógł się wykręcić, ale ja nie wiem gdzie to leży (bo póki co on nie ma pojęcia gdzie co jest) ...
Ja tak właśnie zrobiłam poprzednim razem, jak i teraz. Podpisane wszystko co możliwe. Naszykowałam również rzeczy, które mogą, ale nie muszą sie przydać, wszystko w jednym miejscu. Nawet ubrania starszej corki odłożone i podpisane, co by nie ubral jej do opiekunki w jakies sprane bluzeczki

A tak poza tym to niedawno wróciłam z imprezki, cały dzień na powietrzu i muszę przyznać że czułam się super, jednak nie dane mi w najbliższym czasie urodzić. Jutro mam znow ochotę na grila, więc chyba wybiorę sie do tesciowej
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:33   #2023
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
kurde nie strasz
ja co prawda nie mam tak dużo zdjęć i raczej staram się dodawać takie w miarę neutralne, ale jakbym chciała żeby je ktoś zupełnie obcy oglądał to wrzuciłabym tu a nie tam...
Kurde, ale sie dzieje z ta nasza pocztą

Byłam dzis spotkac sie z kolezanka i nastpenym razem bedziemy widzialy sie jak juz urodze, dziwnie mi...
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:36   #2024
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Miss czyli się rozpędziłaś z pisaniem a kiedy musisz oddać pracę? trzymam kciuki, żeby teraz poszło jak bułka z masłem oooo widzę, że piszesz o temacie, który mnie bardzo interesuje. Czy masz jakieś informacje na temat karmienia po operacjach piersi? Bo ja miałam usuwane guzy, jeden bardzo duży i się boję, że nie będę mogła karmić Coś wiesz na ten temat? Albo jak to jest z karmieniem jedną piersią w razie czego? Da się tak? Nie ma później jakichś dysproporcji itd.?
Cytat:
Dziewczyny ja jestem żywym przykładem tego, że można karmić jedna piersią - skutecznie - nawet przez rok
Kiedyś już o tym pisałam, po porodzie własciwie miałam mleko w obu piersiach, ale po ok tyg. w tej jednej (z której miałam wycinanego włókniaka) zaczęło zanikać i mimo przystawiania synka, po prostu sie skończyło
Niemniej na drugim cycu wkarmiłam młodego bez dokarmiania przez ponad rok, jedyny problem to dobry stanik i wkładki, dzięki którym nie wyglądałam jak po amputacji

Nie wiem czy operacja miała wplyw na tak szybki zanik pokarmu, lekarze (onkolog i chirurg) twierdzą że nie, ale gdy okazało się, że w drugiej piersi też mam guza, nie zgodziłam sie na zabieg przed narodzinami drugiego dziecka Jak wykarmię córeczkę to podejmę leczenie, karminie jest dla mnie bardzo ważne, wiec wolałam nie ryzykować, ze nie będę miała tej możliwości.
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:46   #2025
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem żywym przykładem tego, że można karmić jedna piersią - skutecznie - nawet przez rok
Kiedyś już o tym pisałam, po porodzie własciwie miałam mleko w obu piersiach, ale po ok tyg. w tej jednej (z której miałam wycinanego włókniaka) zaczęło zanikać i mimo przystawiania synka, po prostu sie skończyło
Niemniej na drugim cycu wkarmiłam młodego bez dokarmiania przez ponad rok, jedyny problem to dobry stanik i wkładki, dzięki którym nie wyglądałam jak po amputacji

Nie wiem czy operacja miała wplyw na tak szybki zanik pokarmu, lekarze (onkolog i chirurg) twierdzą że nie, ale gdy okazało się, że w drugiej piersi też mam guza, nie zgodziłam sie na zabieg przed narodzinami drugiego dziecka Jak wykarmię córeczkę to podejmę leczenie, karminie jest dla mnie bardzo ważne, wiec wolałam nie ryzykować, ze nie będę miała tej możliwości.
żywy przykład brawo! kurcze tak piszesz o guzach, muszę się wybrać na usg.. 1,5roku temu odstawiłam hormony i miałam zrobić kontrolne usg. poszłam z powodu zgrubienia w piersi,co okazało się jest zmianą mastopatyczną spowodowaną właśnie hormonami,ale za to w innym miejscu znaleziono malutką torbielkę. wogóle ostatnio narzekam, przed miesiączką takie są tkliwe,nawet na 10 dni przed.. koszmar..

Stary 2012-05-19, 21:49   #2026
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Widziałam to zdjęcie - żal.
Słuchajcie,tak być nie może. To już któraś taka sytuacja z naszą pocztą. Uważam, że hasło do maila powinny mieć dziewczyny, które po pierwsze są długo z nami, po drugie udzielają się. W innym wypadku niestety nie jestem za podawaniem go. Nie chcę, żeby nasze zdjęcia wpadły w niepowołane ręcę. Tak być nie może.
Też tak napisałam Gaabbii, że hasło powinny dostać dziewczyny z np. min. 100 postami w jednej części, albo te które wrzucają zdjęcia na pocztę. Nie wiem, ale jakas selekcja byc musi. Ja wrzuciłam kiedyś swoje zdjęcia z "sesji", pisałyście, że odwazne itp. i aż mnie ciary przechodzą jak pomyślę, że ktoś mógł je wykorzystać

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość

co do email przychodzi mi jedna osoba do głowy heh ale chyba sie juz nie udziela to nie było miłe z tego co czytam chore po prostu.
Mi przychodzi tylko jedna osoba na myśl. Ważne, żeby teraz rozdawać hasło rozsądniej.

Ja dziś mieszkanko wysprzątałam, później pojechaliśmy na grilla i na zakupy. Zobaczmy czy to ruszy małego, a jak nie to modlę się tylko, żeby wtorek i środę sobie odpuścił, bo męża wtedy nie ma

A co do pomocy Tż to mój mówi, że kąpanie jest jego, w nocy też może wstawać, bo z tym problemów nie ma i nawet butle może dać (ale to juz w ostateczności) no i cały czas tylko słyszę " kiedy będę mógł iść na spacer z małym?". Coś czuję, że jak wyjdą mi na spacer to ich szukać będę musiała, taki tatuś dumny będzie zasuwał po wszystkich osiedlach
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:50   #2027
sweetjoy
Raczkowanie

Mój mąż też ogląda LM, a tak przy tym głośno chrapie, że aż mnie korci żeby wyłączyć, tylko boję się że go obudzę, bo śpi z pilotem, będzie zły
Stary 2012-05-19, 21:58   #2028
blueelektron
Rozeznanie

u mnie też mąż ogląda LM a ja "poranek kojota"
Stary 2012-05-19, 22:07   #2029
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
mi się wydaje że biopsja nie zrobiła jakiś dużych spustoszeń. nie ma co się martwić na zapas, a co do brodawki,to pogadać po porodzie z doradcą laktacyjnym żeby coś na nią doradził - może nakładki albo spróbować próżni strzykawką? dlatego tak ważna jest ta edukacja po porodzie odnośnie karmienia,żeby się pacjentki nie zniechęciły.. ja w mojej pracy pisze również o edukacji przedporodowej. w naszym kraju temat nieistniejący...
ze strzykawką już próbuję o ile nie zapominam i cierpliwości mi starcza
jestem świadoma, że tu może być trudniej, mam bardzo fajną panią położną na szkole rodzenia duuużo praktycznych rad nam daje, ona będzie też moją środowiskową więc myślę że dużo mi też po porodzie doradzi

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
żywy przykład brawo! kurcze tak piszesz o guzach, muszę się wybrać na usg.. 1,5roku temu odstawiłam hormony i miałam zrobić kontrolne usg. poszłam z powodu zgrubienia w piersi,co okazało się jest zmianą mastopatyczną spowodowaną właśnie hormonami,ale za to w innym miejscu znaleziono malutką torbielkę. wogóle ostatnio narzekam, przed miesiączką takie są tkliwe,nawet na 10 dni przed.. koszmar..
no właśnie u mnie te włókniaki wyskoczyły, jak raz będąc na wakacjach nie zrobiłam przerwy w tabletach, @ nad morzem średnio przyjemne
miałam dwa, od razu kazali usuwać- najpierw tego większego (niby było widać, że nie złośliwe ale lepiej usuwać) a ten drugi zanim usunęłam znikł sam...

tylko się teraz zastanawiam czy ja mając piersi mastopatyczne powinnam do tabletek anty po porodzie wracać...

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
u mnie też mąż ogląda LM a ja "poranek kojota"
a mój nie oglądał, ale zaczęłyście o lidze gadać to przyszedł i przełączył - czarownice
i kurde też LM oglądać muszę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-19, 22:09   #2030
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
ze strzykawką już próbuję o ile nie zapominam i cierpliwości mi starcza
jestem świadoma, że tu może być trudniej, mam bardzo fajną panią położną na szkole rodzenia duuużo praktycznych rad nam daje, ona będzie też moją środowiskową więc myślę że dużo mi też po porodzie doradzi

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

no właśnie u mnie te włókniaki wyskoczyły, jak raz będąc na wakacjach nie zrobiłam przerwy w tabletach, @ nad morzem średnio przyjemne
miałam dwa, od razu kazali usuwać- najpierw tego większego (niby było widać, że nie złośliwe ale lepiej usuwać) a ten drugi zanim usunęłam znikł sam...

tylko się teraz zastanawiam czy ja mając piersi mastopatyczne powinnam do tabletek anty po porodzie wracać...
no ja byłam u pani doktor od chorób piersi i ona powiedziała że zmiany mastopatyczne robią się właśnie pod wpływem hormonów. to ona kazała mi odstawić tabletki. coś za coś teraz bez hormonów cierpię właśnie na te bóle przed @ i w trakcie też nie jest mi lekko. trudno, ważniejsze żeby tam się nic nie tworzyło.

Stary 2012-05-19, 22:15   #2031
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ponieważ to ja zmieniłam hasło na mailu, a _agata wiadomo, że ma teraz ważniejsze sprawy do ogarnięcia, to ja też póki co zajmę się udzielaniem nowego hasła do poczty.

Musimy jednak wyznaczyć jakieś zasady.
Czy zgadzacie się na to, że hasło dostaną tylko osoby, które mają swoje zdjęcia na mailu?
A może każdą osobę, która prosi o maila będę Wam tutaj przedstawiać i wspólnie będziemy decydowały, kto dostaje, a kto nie?
Jakieś inne pomysły?

Mnie ręce opadają w obliczu tej sytuacji. Że też komuś się chce takie dziecinne rzeczy robić.
Szkoda, że nie da się sprawdzić, kto to taki.
Wstyd!!! Zazdrość ludzka nie zna granic.

Co do sytuacji z P i moją ciążą. Ja się ogromnie cieszę swoją ciążą. Uwielbiam swój brzuch, kocham Hanię, która siedzi w środku. Tylko czasami mam poczucie, że dałam się wmanewrować w coś nieodwracalnego, i że jestem w tym sama.
P baaardzo rzadko gdzieś wychodzi, ale i tak częściej niż kiedyś, bo kiedyś nie wychodził w ogóle Ja wiecznie byłam aktywna. Utrzymywałam częste kontakty z koleżankami, jeździłam na zakupy, chodziłam do pracy itd. Teraz jestem "taka biedna", bo muszę siedzieć w domu
Co do opieki nad dzieckiem, to nadal mam nadzieję, że P się spisze. Czeka bardzo na dziecko. Nie mówi może do brzucha, rzadko dotyka, ale wiem, że chce bardzo naszej córeczki. Jak jednak będzie, to się okaże. On jest z tych, co to nie wie gdzie co jest, albo nie umie czegoś zrobić. Ale ja Go szybko sprowadzam na ziemię i nie ma wtedy zmiłuj.
A tak w ogóle, to nadal siedzę sama w domu, a P piwkuje
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 22:30   #2032
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ponieważ to ja zmieniłam hasło na mailu, a _agata wiadomo, że ma teraz ważniejsze sprawy do ogarnięcia, to ja też póki co zajmę się udzielaniem nowego hasła do poczty.

Musimy jednak wyznaczyć jakieś zasady.
Czy zgadzacie się na to, że hasło dostaną tylko osoby, które mają swoje zdjęcia na mailu?
A może każdą osobę, która prosi o maila będę Wam tutaj przedstawiać i wspólnie będziemy decydowały, kto dostaje, a kto nie?
Jakieś inne pomysły?

Mnie ręce opadają w obliczu tej sytuacji. Że też komuś się chce takie dziecinne rzeczy robić.
Szkoda, że nie da się sprawdzić, kto to taki.
Wstyd!!! Zazdrość ludzka nie zna granic.

Co do sytuacji z P i moją ciążą. Ja się ogromnie cieszę swoją ciążą. Uwielbiam swój brzuch, kocham Hanię, która siedzi w środku. Tylko czasami mam poczucie, że dałam się wmanewrować w coś nieodwracalnego, i że jestem w tym sama.
P baaardzo rzadko gdzieś wychodzi, ale i tak częściej niż kiedyś, bo kiedyś nie wychodził w ogóle Ja wiecznie byłam aktywna. Utrzymywałam częste kontakty z koleżankami, jeździłam na zakupy, chodziłam do pracy itd. Teraz jestem "taka biedna", bo muszę siedzieć w domu
Co do opieki nad dzieckiem, to nadal mam nadzieję, że P się spisze. Czeka bardzo na dziecko. Nie mówi może do brzucha, rzadko dotyka, ale wiem, że chce bardzo naszej córeczki. Jak jednak będzie, to się okaże. On jest z tych, co to nie wie gdzie co jest, albo nie umie czegoś zrobić. Ale ja Go szybko sprowadzam na ziemię i nie ma wtedy zmiłuj.
A tak w ogóle, to nadal siedzę sama w domu, a P piwkuje
no to ja w takim razie nie wyrażam swojego zdania, pozostawiam je tym którzy wrzucali swoje zdjęcia.

Stary 2012-05-19, 22:34   #2033
kapukat
Zakorzenienie

Gaabbi ja siedzę sama w domu z dzieckiem które wyje niemiłosiernie i nie da się uspokoić a R jest na meczu u znajomych - bo to bardzo ważny mecz! jakbym mogła to też bym uciekła
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 22:34   #2034
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
no to ja w takim razie nie wyrażam swojego zdania, pozostawiam je tym którzy wrzucali swoje zdjęcia.
Ja też się nie wypowiadam w tej sprawie.

Missmalezji powiedz mi proszę co myslisz na temat karmienia dziecka przez nakładki (powód - wklęsle sutki)
Stary 2012-05-19, 22:49   #2035
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja też się nie wypowiadam w tej sprawie.

Missmalezji powiedz mi proszę co myslisz na temat karmienia dziecka przez nakładki (powód - wklęsle sutki)
jeżeli nakładki,to wybrać dobre, cienkie. ostatnio w szpitalu był przedstawiciel firmy medela, i miałam w rękach nakładki ich firmy. są na prawde cieniutkie i lepiej uformowane niż te tańsze. na allegro widziałam że kosztują około 30zł. ale przy wklęsłych może lepiej osłonki formujące? również medela ma takie http://allegro.pl/oslonki-piersi-for...357391025.html
potem mogą służyć jako osłonki ochronne. wogóle uwielbiam produkty medela, w naszym szpitalu stosuje się laktatory lactina, niebieskie,juz niemalże kultowe ceny są kosmiczne,ale warto wydać pieniązki na ich produkty. miałam właśnie okazję wszystko pomacać, sprawdzić.. ja jestem pod wrażeniem.

Stary 2012-05-19, 23:00   #2036
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
jeżeli nakładki,to wybrać dobre, cienkie. ostatnio w szpitalu był przedstawiciel firmy medela, i miałam w rękach nakładki ich firmy. są na prawde cieniutkie i lepiej uformowane niż te tańsze. na allegro widziałam że kosztują około 30zł. ale przy wklęsłych może lepiej osłonki formujące? również medela ma takie http://allegro.pl/oslonki-piersi-for...357391025.html
potem mogą służyć jako osłonki ochronne. wogóle uwielbiam produkty medela, w naszym szpitalu stosuje się laktatory lactina, niebieskie,juz niemalże kultowe ceny są kosmiczne,ale warto wydać pieniązki na ich produkty. miałam właśnie okazję wszystko pomacać, sprawdzić.. ja jestem pod wrażeniem.
Kupiłam kiedyś te osłonki formujące, ale nie byłam zadowolona i gdzieś leżą w szafce. Córkę karmiłam przez osłonki 9 m-cy i byłam dośc zadowolona (denerwowało mnie wieczne wyparzanie). Chodzi mi o to czemu niektórzy są aż tak przeciwni osłonkom, tzn. czy ma to jakiś negatywny wpływ na dziecko, czy są jakieś badania prowadzone w tym kierunku. I czy lepiej karmić przez osłonki własnym mlekiem, czy lepiej butelką.
Przeraża mnie podejście położnych u mnie w szpitalu, bo one są przeciwne osłonkom, ale też nie pomagają w przystawianiu dziecka i wiem co mnie czeka tym razem....
Stary 2012-05-19, 23:16   #2037
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Gaabbi ja siedzę sama w domu z dzieckiem które wyje niemiłosiernie i nie da się uspokoić a R jest na meczu u znajomych - bo to bardzo ważny mecz! jakbym mogła to też bym uciekła
No mój też poszedł właśnie mecz oglądać, ale do pubu
O której się kończy ten mecz w ogóle?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 23:20   #2038
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
No mój też poszedł właśnie mecz oglądać, ale do pubu
O której się kończy ten mecz w ogóle?
mecz jako taki to się juz skończył, teraz karne będą bo remis
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-19, 23:20   #2039
ladybird_1987
Rozeznanie

Ja to jednak jestem łatwowierna. Łykam wszystko jak młody pelikan. No do głowy mi by nie przyszło że te zdjęcie ktoś wstawił przez złośliwość.
Póki co nie zamierzałam wstawiać zdjęcia, bardzo chętnie oglądałam Wasze. Jeśli się zdecyduję coś wrzucić to wtedy poproszę o dostęp do poczty, ok? Wtedy będzie sprawiedliwie.
Stary 2012-05-19, 23:22   #2040
centipede
Zadomowienie

Asiula dziękuję, że to napisałaś jeśli mogę, to zapytam jeszcze czy teraz jest jakaś różnica, czy była różnica w wielkości tylko przez okres karmienia?

U mnie mąż też poza domem, ale jest pod telefonem i w razie czego w ciągu pół godziny się melduje Chociaż ja nie czuję, żeby miało się coś dziać. Wiem, że blokuję kolejkę, ale same widzicie, że nic na to nie poradzę Robię co mogę i wielkie nic z tego

ja póki co na mailu nie zamieszczałam zdjęć, więc nie będę zabierać głosu, zróbcie jak uważacie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości