Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz. 15:) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-19, 21:49   #2311
marta1881
Zakorzenienie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

spać babochy a nie pisać!
Padam na pyszczek dziśa jutro od rana znów szkoła i bach..po weekendzie
Stary 2012-05-19, 23:53   #2312
acidka
Zakorzenienie

Dot.: Dwie mężatki już wśród nas mamy, a my biedne wciąż jeszcze czekamy - PM 2013 cz

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
super! opisz koniecznie jak było!
fajnie organizatorki zadały sobie dużo trudu planując: zadały kilkadziesiąt pyt. panu młodemu i nasza PM musiała później na nie odpowiadać - za złe odpowiedzi miała kary, albo od razu, albo odroczone na wyjście do centrum (np. zrobić sobie w klubie zdjęcie z murzynem). poza tym żegnała się z panieństwem rzucając przy naszych śpiewach wianek do rzeki z mostu

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Ja muszę mieć niskie buty i chcę kolorowe chociaż jeszcze się okaże czy będą pasować do sukni
ja myślę o cytrynowych

Cytat:
Napisane przez zytka26 Pokaż wiadomość
Mam dostep do internetu

Nie nadrobie wybaczcie!

teskniłyscie?
pewnie

Cytat:
Napisane przez amaryjane Pokaż wiadomość
niniejszym dołączam do 2013-nastkowych panien młodych
szczególnie szukam towarzystwa z Siedlec, bo nic nie wiem o tamtejszym "rynku ślubnym"
ale miłymi pogawędkami o sukniach, dekoracjach i innych ślicznościach nie pogardzę
hej!

Cytat:
Napisane przez blondii91 Pokaż wiadomość
mnie się nie podoba góra kompletnie

Cytat:
za zakupy

Nie pamiętam która o tym pisała, ale narobiła mi "smaka" na Marlboro Frosty, poszłam i zakupiłam

A dziś miałam absolutorium, ale NIKT ode mnie z roku nie poszedł więc też olałam za to wieczorem idziemy to uczcić w plenerze, a potem finał LM
hehe już po ja mam szał w domu, bo narzeczony to fan Chelsea

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:26   #2313
acidka
Zakorzenienie

Witam z pracy z pyszną herbatką

Za oknem pięknie a ja dziś mam 12 godzin. Ale przyjechałam na rowerze, więc trochę ruchu z samego rana dało mi sporo szczęścia

Miłej niedzieli!

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 09:13   #2314
motylek1
Wtajemniczenie

Dzień dobry

A ja mam od wczoraj jakiś kiepski humor
Byłam na okresie próbnym w sklepie jak wyszłam byłam zadowolona z siebie ale później jak dłużej pomyślałam to stwierdziłam, że może za mało dałam z siebie i że pewnie mnie nie wybiorą Nom nic teraz już nic nie zrobię zostało mi tylko czekać na tel

U mnie od wczoraj cieplutko ale co z tego ja nie mogę wychodzić na słońce

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 09:41   #2315
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
fajnie organizatorki zadały sobie dużo trudu planując: zadały kilkadziesiąt pyt. panu młodemu i nasza PM musiała później na nie odpowiadać - za złe odpowiedzi miała kary, albo od razu, albo odroczone na wyjście do centrum (np. zrobić sobie w klubie zdjęcie z murzynem). poza tym żegnała się z panieństwem rzucając przy naszych śpiewach wianek do rzeki z mostu
Ale fajnie, zazdroszczę i już nie mogę się doczekać swojego, a tu jeszcze ponad rok!

Witam się z kacem
Stary 2012-05-20, 09:55   #2316
extassy
Zakorzenienie

uff nadrobione

moniczka dziekuje za link sama nie wiem jakie chcemy czy takie "drukowane" czy moze dolaczac pioro do zaproszen ?! musimy sie nad tym zastanowic

blondi sukienka nie w moim typie. dol ok ale gorset porazka

rozmawialyscie o butahc ja juz wiem ze bede miec z nimi problem. nie kupie nizszych niz 10 bo mi sie nie podobaja, te zarowe co znalazklam juz sa niedostapne w sklepach o teraz czekam na nowe kolekcje w aldo, z kolorem tez moge miec problem http://stylio.pl/kolekcje-produkty/b...nka-zara-38117
mam jedne aldowe ale kurcze sa bezowe/kremowe wiec nie pasuja a szkoda bo to sa moje najwygodniejsze buty.

wklejam fotke ladnej dekoracji samochodu. zaczelam sie zatanawiac nad taka zamiast serca. oczywiscie z jakis innych kwaitow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Faire-part-paon-Etsy1.jpg (56,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.179059052.jpg (108,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Wesele423.jpg (59,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 545102_373498706031703_172050369509872_1007505_759096767_n.jpg (50,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg auto.jpg (26,5 KB, 8 załadowań)
Stary 2012-05-20, 10:01   #2317
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A ja mam od wczoraj jakiś kiepski humor
Byłam na okresie próbnym w sklepie jak wyszłam byłam zadowolona z siebie ale później jak dłużej pomyślałam to stwierdziłam, że może za mało dałam z siebie i że pewnie mnie nie wybiorą Nom nic teraz już nic nie zrobię zostało mi tylko czekać na tel

U mnie od wczoraj cieplutko ale co z tego ja nie mogę wychodzić na słońce
trzymam kciuki, by zadzwonili na pewno będzie dobrze

acidka fajny pomysł z cytrynowymi

dzień dobry w ten piękny niedzielny poranek, właśnie zjazdłam danio z chrupkim pieczywem więc czas zabrać się do pisania

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 10:07   #2318
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie, zazdroszczę i już nie mogę się doczekać swojego, a tu jeszcze ponad rok!

Witam się z kacem
my w tamtym roku organizowalysmy panienski.
kazda z nas kupila jakis drobiazg i to mialy byl prezenty zo dobre odpowiedzi a za zle mial byc karniak.
ulozylysmy liste pytan ktora swiadowa zadala tztowi a pmka poten odpowadala. pytania byly rozne od ulubionego koloru po pozycje. odbylo sie to przy grillu. potem pojechalysmy na miasto gdzie mialysmy koperty z zadaniami od tanca na rurze w aautobusie po wyciagniecie prezerwatywy od chlapaka. oczywiscie caly czas mialysmy uszka i muszki na moim fejsie zobaczycie fotki
najpierw bawilysmy sie na grillu, potem w autobusie bo do krakowa bylo 1,5 h drogi (grill za miastem), potem wysiadajac z autobusu spotkalysmy chlopcow z wieczoru kawalerskiego mieli wynajety tramwaj i pojechalysmy z nimi, jak sie okazalo to tylko kilku mowilo po polsku bo mlody pracowl w jakies korparacji akle przy wodce dalo sie nawet z grekami dogadac no i na koncu klub fasion i wedrowka po rynku juz nad ranem
Stary 2012-05-20, 10:24   #2319
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Extassy piękne buty znalazłaś:lov e: te turkusowe....
Poza tym pogoda super... ciekawe co będę dziś robić...
Stary 2012-05-20, 10:26   #2320
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
jakieś plany?

Stary 2012-05-20, 10:28   #2321
extassy
Zakorzenienie

ja do 18 mam zamiar sie troszke poobijac i pouczyc bo tz w pracy dzis

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
dziekuje niestety kolekcja jesien 2011
Stary 2012-05-20, 10:33   #2322
lunerin
Rozeznanie

Hej dziewczyny, można się dołączyć? czy to zamknięta grupa?

Tak nieśmiało dosć szukałam wątku o PM 2013, bo przyznam szczerze, że wydawało mi się, że to tylko ja jestem taką wariatką, która tak szybko planuje ślub, ale widzę, że tu wątek już prężnie działa i to 15 jego część!!

Melduję, że w poniedziałek wyznaczyliśmy termin i zaklepaliśmy salę i jest to 17.08.2013 - cudowny długi weekend sierpniowy I nawet już temat dekoracji wymyślony (moja mama zajmuje się dekorowaniem ślubów na codzień i mi też zrobi) i będziemy mieli morze słoneczników I mój bukiet będzie słonecznikowy i zastanawiam się nad żółtymi butami... Moja wewnętrzna bridezilla się oficjalnie przebudziła

Edytowane przez lunerin
Czas edycji: 2012-05-20 o 10:34
lunerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 10:35   #2323
extassy
Zakorzenienie

witam
czym sie na codzien zajmujecie?? opowiedz cos o was, macie cos juz zalatwione???
Stary 2012-05-20, 10:36   #2324
201609062115
Konto usunięte

Cytat:
Nie pamiętam która o tym pisała, ale narobiła mi "smaka" na Marlboro Frosty, poszłam i zakupiłam
To ja to ja sama poszłam do sklepu, ale nie mieli, a że jestem wierna jednej firmie to kupiłam czerwone

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
sauri
mój tez tak czasem gada, ale wiem że on mądry to jest na gębie
Niestety, ani mój brat ani TŻ nie są tylko mocni w gębie, raczej ta siła im szybko do mięśni przechodzi - wiem, widziałam - podkreślam, niestety dlatego z TŻ już nie wychodzę na imprezy, a odkąd brat się ożenił to mam spokój

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam o tym dzisiaj z siostrą Zadzwoniła do mnie i mówi że w Millenium Hall w Rzeszowie będzie kasting i że moge iść. Ja powiedziałam że się nie nadaje bo mam boczki (tak powiedziała dziś babka u której kupiłam spodenki ) a ona że w czasie programu schudła Ola, ta "baby face". A ja na to że ja to jestem "ugly face"

a jeszcze co do boczków - mówię babce że chce spodenki L-kę. Przymierzyłam i z małe. Mówię żeby mi dała XL-kę a ona "haha boczki" haha ale sie ubawiłam Swoją droga nie wiem co to za rozmiarówka była, normalnie na tyłek nosze M/L
Daj spokój co za babsko, sama pewnie miała dupsko większe ode mnie, co za franca, zaraz bym jej nagadała i moim zdaniem, głupoty gadasz, bo jesteś piękna i śliczna i masz idealną figurę i byłabyś top model jak nic

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
spać babochy a nie pisać!
Padam na pyszczek dziśa jutro od rana znów szkoła i bach..po weekendzie
Haha a sama czemu nie śpisz? znam ból związany z weekendem, sama miałam aż 3 dni wolnego i nie wiem kiedy to zleciało

Bry
201609062115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 11:00   #2325
extassy
Zakorzenienie

zapomnialam sie pochwalic udalo nam sie wczoraj z tz kupic tv byl kilka stow tanszy to akurat bedzie jak meble przyjada
Stary 2012-05-20, 11:08   #2326
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
zapomnialam sie pochwalic udalo nam sie wczoraj z tz kupic tv byl kilka stow tanszy to akurat bedzie jak meble przyjada
my wczoraj też tv oglądaliśmy i inne sprzęty niezbędne w domu - w lipcu się remontujemy i wprowadzamy

Stary 2012-05-20, 11:12   #2327
extassy
Zakorzenienie

czegos konkretnego szukacie???
my kupilismy mniejszy nizn szukalismy ale czas na gonil bo na dniach meble maja przyjachac a oni maja dopasowywac powieszenie szafek do powieszonego tv.

podjedz sobie na karmeliska tam jest taki maly sklepik rvt (przystanek batorego)
my przy kupnie lodowki i kuchenki wynegocjowalismy 500 zl przy placeniu gotowka. sprzet maja magazynowy a nie z polki sklepowej
Stary 2012-05-20, 11:12   #2328
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lunerin Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, można się dołączyć? czy to zamknięta grupa?

Tak nieśmiało dosć szukałam wątku o PM 2013, bo przyznam szczerze, że wydawało mi się, że to tylko ja jestem taką wariatką, która tak szybko planuje ślub, ale widzę, że tu wątek już prężnie działa i to 15 jego część!!

Melduję, że w poniedziałek wyznaczyliśmy termin i zaklepaliśmy salę i jest to 17.08.2013 - cudowny długi weekend sierpniowy I nawet już temat dekoracji wymyślony (moja mama zajmuje się dekorowaniem ślubów na codzień i mi też zrobi) i będziemy mieli morze słoneczników I mój bukiet będzie słonecznikowy i zastanawiam się nad żółtymi butami... Moja wewnętrzna bridezilla się oficjalnie przebudziła
witaj

Dzień dobry, ale mnie suszy z moją przyszłą świadkową trochę wina wypiłyśmy
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 11:14   #2329
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
witaj

Dzień dobry, ale mnie suszy z moją przyszłą świadkową trochę wina wypiłyśmy
zazdroszcze. ja niestety nie moge %
ja tz wczoraj piwko otworzyl to myslalam ze
Stary 2012-05-20, 11:16   #2330
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
czegos konkretnego szukacie???
my kupilismy mniejszy nizn szukalismy ale czas na gonil bo na dniach meble maja przyjachac a oni maja dopasowywac powieszenie szafek do powieszonego tv.

podjedz sobie na karmeliska tam jest taki maly sklepik rvt (przystanek batorego)
my przy kupnie lodowki i kuchenki wynegocjowalismy 500 zl przy placeniu gotowka. sprzet maja magazynowy a nie z polki sklepowej
mikrofalówkę, lodówkę, pewnei tv, z drobnych żelazko, blender, suszarkę (tak właśniwie mamy tylko pralkę kupioną mi przez rodziców na studia, kuchenkę mają zostawić właściciele i opiekacz 3w1 :P)

Stary 2012-05-20, 11:18   #2331
lunerin
Rozeznanie

Cytat:
witam
czym sie na codzien zajmujecie?? opowiedz cos o was, macie cos juz zalatwione???
Dwoje studenciaków 4 roku, studiujących i pracujących w branży IT Jesteśmy razem prawie 4 lata, mieszkamy razem ponad 2.
Załatwioną mamy salę (technikum w rodzinnym mieście, ale swietnie ulokowane, otoczone ładnym parkiem, dużym parkingiem z ładną dużą salą rozdzieloną na część jadalną i parkiet do tańca, kuchnią przy sali i wyremontowanym internatem w tym samym budynku, w którym można gości przenocować

Poza tym moja mama zajmuje się dekorowaniem ślubów, więc dekoratorka już jest no i kucharka i zespół przez znajomość z mamą też jest i to z dużymi zniżkami także bardzo pozytywnie Kamerzysta i fotograf są małżeństwem i wynajmiemy ich razem, a jako, że są rodzicami naszego bliskiego przyjaciela to pewnie też będzie to umowa na specjalnych warunkach

Mam to szczęście, że mama się kręci w branży ślubnej to będzie bardzo tanio a bardzo porządnie zrobione, chociaż wadą tego jest to, że w domu zawsze jest masa dekoracji, sama czasem pomagam przy dekorowaniu wesel i to wszystko trochę powszednieje

A jakby znajomości było mało mój przyjaciel jest w seminarium i w przyszłym roku dostanie uprawnienia do dawania ślubów, także ksiądz też już jest... Autem pewnie pojedziemy rodziców moich, bo mają srebrnego mercedesa klasy A i bardzo łądnie wyglądał jak moja siostra nim jechała do slubu. Chcieliśmy swoim własnym, jako taki symbol, że wspólnym autem we wspólne życie, ale mamy auto niskie i na dodatek czerwone więc nie wiem czy będzie pasować no i niewygodnie byłoby mi w sukni w nim siedzieć.. A rodziców auto jest wysokie i bardziej komfortowe wiec chyba jednak zdecydujemy się na nie, a moja dzidzia przenocuje w garażu...

Rozpisałam się strasznie, wybaczcie, ale jestem na świeżo z tym wszystkim i bardzo podekscytowana

Edytowane przez lunerin
Czas edycji: 2012-05-20 o 11:20
Stary 2012-05-20, 11:18   #2332
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze. ja niestety nie moge %
ja tz wczoraj piwko otworzyl to myslalam ze
a dlaczego nie możesz?
Stary 2012-05-20, 11:19   #2333
extassy
Zakorzenienie

to przejdz ie tam bo wart. mozna negocjowac cene z tym ze na sklepie maja malo towaru bo sklepik jest malenki i zamawiasz w sumie w ciemno. my wiedzielismy co chcemy to bylo nam latwiej. mikrofale dobre i tanbie maja w juce (na karmeliskiej nie bylo ego modelu co chcielismy)
Stary 2012-05-20, 11:20   #2334
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Dwoje studenciaków 4 roku, studiujących i pracujących w branży IT Jesteśmy razem prawie 4 lata, mieszkamy razem ponad 2.
Załatwioną mamy salę (technikum w rodzinnym mieście, ale swietnie ulokowane, otoczone ładnym parkiem, dużym parkingiem z ładną dużą salą rozdzieloną na część jadalną i parkiet do tańca, kuchnią przy sali i wyremontowanym internatem w tym samym budynku, w którym można gości przenocować

Poza tym moja mama zajmuje się dekorowaniem ślubów, więc dekoratorka już jest no i kucharka i zespół przez znajomość z mamą też jest i to z dużymi zniżkami także bardzo pozytywnie Kamerzysta i fotograf są małżeństwem i wynajmiemy ich razem, a jako, że są rodzicami naszego bliskiego przyjaciela to pewnie też będzie to umowa na specjalnych warunkach

Mam to szczęście, że mama się kręci w branży ślubnej to będzie bardzo tanio a bardzo porządnie zrobione, chociaż wadą tego jest to, że w domu zawsze jest masa dekoracji, sama czasem pomagam przy dekorowaniu wesel i to wszystko trochę powszednieje

A jakby znajomości było mało mój przyjaciel jest w seminarium i w przyszłym roku dostanie uprawnienia do dawania ślubów, także ksiądz też już jest... Autem pewnie pojedziemy rodziców moich, bo mają srebrnego mercedesa klasy A i bardzo łądnie wyglądał jak moja siostra nim jechała do slubu. Chcieliśmy swoim własnym, jako taki symbol, że wspólnym autem we wspólne życie, ale mamy auto niskie i na dodatek czerwone więc nie wiem czy będzie pasować no i niewygodnie byłoby mi w sukni w nim siedzieć.. A rodziców auto jest wysokie i bardziej komfortowe wiec chyba jednak zdecydujemy się na nie, a moja dzidzia przenocuje w garażu...

Rozpisałam się strasznie, wybaczcie, ale jestem na świeżo z tym wszystkim i bardzo podekscytowana
Fajnie, prawie cały ślub po znajomości
Stary 2012-05-20, 11:24   #2335
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego nie możesz?
w piatek mialam z zabieg stomatologiczny. opilowanie zebow pod koronki i niestey dziasla na tym ucierpialy i mam ranki. teraz mam zalozone tymczasowki, w pn jeszcze jedno wybielanie i kolo srody bede cieszyc sie pieknym usmiechem

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

lunerin. ale fajnie tez chcialabym pracowac w branzy slubnej. mam wrazenie ze to napawa pozytywna energia jak sie patrzy na mlode pary.
Stary 2012-05-20, 11:24   #2336
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
w piatek mialam z zabieg stomatologiczny. opilowanie zebow pod koronki i niestey dziasla na tym ucierpialy i mam ranki. teraz mam zalozone tymczasowki, w pn jeszcze jedno wybielanie i kolo srody bede cieszyc sie pieknym usmiechem
warto się poświęcić trochę dla pięknego uśmiechu
Stary 2012-05-20, 11:26   #2337
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
to przejdz ie tam bo wart. mozna negocjowac cene z tym ze na sklepie maja malo towaru bo sklepik jest malenki i zamawiasz w sumie w ciemno. my wiedzielismy co chcemy to bylo nam latwiej. mikrofale dobre i tanbie maja w juce (na karmeliskiej nie bylo ego modelu co chcielismy)
własnie widziałam, ze w juce jest tanio (mam upatrzone tam patelnie i wczoraj mikrofale też oglądałam na ich stronie

Stary 2012-05-20, 11:27   #2338
lunerin
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie, prawie cały ślub po znajomości
dokładnie bo nawet, co zapomniałam dodać, sala po znajomości, bo teściowa siostry tam pracuje... A najfajniejsze jest to, że mi się to wszystko podoba! bo sala świetna, jedzenie pyszne, mama naprawdę śliczne dekoracje robi, zespół jest też ok, kamerzysta jest uznawany za najlepszego w mieście (chociaż to małe miasto ) więc czego chcieć wiecej? pewnie bym się buntowała jakby mi się coś nie podobało, ale tak jestem zadowolona Tylko teraz muszę przekonać rodziców, że dwie świadkowe to nie jest taki okropny pomysł...
Stary 2012-05-20, 11:31   #2339
extassy
Zakorzenienie

dahna. owszem ze warto. jednak samo pilowanie mnie przerazalo.

smerfetka zainwestuj w tefala. nam sie udalo kupic w makro na promocji caly zestaw. naprwade warto. moj tz jest kucharzem i takie rzeczy sam wybiera ale mamy tez kilka patelni z ikea to widac roznice.
z ikea polecam garnki te 365 chyba tak sie nazywaja. maja jakiej dobre dno czy cos takiego
Stary 2012-05-20, 11:32   #2340
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie bo nawet, co zapomniałam dodać, sala po znajomości, bo teściowa siostry tam pracuje... A najfajniejsze jest to, że mi się to wszystko podoba! bo sala świetna, jedzenie pyszne, mama naprawdę śliczne dekoracje robi, zespół jest też ok, kamerzysta jest uznawany za najlepszego w mieście (chociaż to małe miasto ) więc czego chcieć wiecej? pewnie bym się buntowała jakby mi się coś nie podobało, ale tak jestem zadowolona Tylko teraz muszę przekonać rodziców, że dwie świadkowe to nie jest taki okropny pomysł...
ci rodzice, zawsze się boją chociaż małego odstąpienia od tradycji, u mnie znowu nikt nie może zrozumieć że nie chce błogosławieństwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości