|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja się też witam niedzielnie z nowymi wieściami od Madzi - otóż Madzia mi dziś rano pisała, ze wzięli Majkę na badania krwi, bo wczoraj wyszło jej podwyższone crp. A jutro biorą ją na usg główki, bo ją za długo w kanale rodnym przetrzymała i nie mogła wypchnąć.
Więc trzymajcie kciuki co by wszystko było ok ![]() A ja mam pytanie - kiedy robiłyście, tzn w którym tygodniu ciąży robiłyście te badania glukozy, chyba krzywa cukrowa to się nazywa. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Aha - wczoraj byliśmy na imieninach u babci potem na duszonkach u przyjaciół A dziś już zaliczyłam mszę komunijna moich uczniów, i zaraz się zbieramy do smyka - bo mamy kupon rabatowy - może kupię coś ładnego dzidziusiowi
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita ja też Ci właśnie wysłałam zaproszenie na FB
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka dni mnie nie było w domu a tu takie wieści
![]() Madziu, gratulacje !!! !!! !!! !!! !!! I trzymam kciuki ![]() Bikuś, ja jeszcze nie miałam robionej tej krzywej a jestem w 22 tygodniu
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
Cytat:
wiesz co zalatwilam juz te krewetki bo bede je nabijac na patyczki a np moja babcia chyba by padla na zawal jakbym jej polozyla na talerzu taka krewetke ze wszystkim ano trzymamy za negatywny ![]() wiesz co narazie czekam 4 dzien i juz wczoraj odstawilam te tabletki.....w zeszlym miesiacu tez tak mialam..... (przy podcieraniu zauwazylam plamienie ale nic wiecej sie nie rozkrecilo bo akurat przyjelam tabletke z nowego opakowania czyli jakby mial sie z plamienia rozkrecic @ to go ta tabletka zatrzymala ) nie podoba mi sie to ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Majeczke, udanych zakupow, co do glukozy to ja niestety nie pamietam
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Bikus,
trzymamy w taki razie kciuki za Majke! Zycze ci milych zakupow dla maluszka, ja jeszcze w pizamie bo po wczorajszej imprezie jestem nie do zycia. Lece na FB |
|
|
|
#2201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moze powinnas zmienic tabletki? Ja zawsze mam @w tych dniach miedzy kolejnym opakowaniem
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
nom
to już prawie 100dniówka ślubna
|
|
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Łał!!! no to super ja Was nawet nie przeleciałam bo nie adałabym rady, zerkłąm tylko na spis na pierwszej str ale tam nadal pisze że oczekujemy Mai ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Nikita - ja też Cię chcę na FB! ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- wiecie co dziewczyny - tak spuchłąm że szok! już się nie dopinam w spodnie!!! czy to woda tak się zatrzymuje czy co?? do tego jestem strasznie nerwowa i płaczliwa :/ Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2012-05-20 o 13:11 |
||
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
nio dokladnie
) jak przygotowania? ja jeszcze sukni slubnej nie mam, mam [rzyjsc w polowie czerwca bo bedzie mi krawcowa szyc, ale najpierw mam poprzymierzac kilka w salonach i zrobic foty. juz jedna mam wypatrzona, ale musze ja przymierzyc
|
|
|
|
#2205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Butter,
Cytat:
czyli jest nadzieja ![]() Kaśka87, fajna pościel ![]() Gucia6, masz rację, nigdy nie wiadomo gdzie komu będzie najlepiej ale w PL, mi dobrze nie jest. A widzę że Ty bardzo intensywnie poszukujesz swojego złotego środka ![]() Kotek Cytat:
a tak to będę cierpliwie czekac i gratuluję tych Twoich pierwszych zielonków Ja chyba jeszcze w czwartek dokupię kilka na targowisku krzaczków ![]() i trzymam kciuki za wynik testu, jaki chcesz zobaczyć no ale nie powiem gdyby II to byłaby niespodziewanka ![]() Blondasku, to robisz galaretki tak jak ja Miłego leniuszkowania ![]() Onyks, nie dobry ten Twój pęcherz , a wyniki posiewu już miałaś?Metka , Cytat:
)Bikusia, gluzkozę robiłam w 24 tygodniu zresztą nie powinno tu być uśmiechu bo nie wspominam tego miło pochwal się potem co kupiłaś ![]() Gosia, teraz już tylko będziesz rosnąć ![]() trzymam kciuki za dobre wyniki maletkiej Majci. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Ja już po szkole, poszło super sprawnie niestety z dziewczynami z klasy mi się jakoś nie układa... zepchnęły mnie totalnie na drugi plan, nie wiem czym to spowodowane ale tak jest... no trudno w przedszkolu nie jestem żeby się załamywać, ale nie powiem że jak byłyśmy w trójkę było fajniej 2+1 już mnie nie cieszy koło 16, pojadę na działkę zadbać o pomidorki ![]() a potem relaks... !! i nie ma w domu nic słodkiego ugh !!
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i chyba jestem za stara na takie "skomplikowane" tabletki karkoweczka sie marynuje, krewetki tez.....szaszlyki zrobione, pieczywo czosnkowe tez.....salatka sie przegryza, piwko chlodzi....teraz tylko czekac na godzine zero ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
chcesz?? to moge zarzucic
|
||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek moje, Yaz też były 28 dniowe, 24 aktywne różowe i 4 białe placebo, i jak brałam tę 4 placebo to dostawałam okresu, na następny dzień już z nowego opakowania różową i przy 3 różowej już było koniec okresu. Mi bardzo odpowiadał ten schemat, żadnych przerw, co poniedziałek okresik do środy
skończ kusić tym grillem !! ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Kotuś , to może do firmy tabletek mogłabyś się zwrócić o odszkodowanie?! myślisz, że jestem zmierzła i mają mnie dosyć?
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia juz rozpakowana od 18.05. ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Nikita, co do tego artykulu, to powiem ci, ze cos w tym jest... tzn zaleznosc hormonalna od tkanki tluszczowej... sama po sobie to widzialam, ze jak bylam kiedys baaaardzo chuda, to mialam potworne problemy z cyklami... a jak utylam, to sie zaczelo regulowac ![]()
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, kiedy nam pokażesz, jak Twoja córeczka już urosła?
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe no my mamy sporo załatwione, suknię kupiłam już w styczniu poza tym to mamy salę,muzykę,kucharkę,foto video,obrączki,zaproszeni a,buty i częśc „papierków”
Gucia ja zawsze byłam szczupła i od zawsze były cykle-ruletki jak przytyłam to nic się nie zmieniło, teraz jestem na piksach więc te cykle się nie liczą,moja waga jest od kilku lat prawie niezmienna ale zmieniły mi się proporcje ciała na takie bardziej kobiece bym powiedziała zobaczymy za 3 miesiące jak odstawie piksy co się będzie działo...a boję się tego jak cholera a mam znajomą taką ciut grubszą i już prawie od roku się starają i nic, a jej z pewnością estrogenów nie brakuje Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2012-05-20 o 15:21 |
|
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gocha,
mowisz masz Trzymaj sie i nie daj sie hormonom zwariowac! Cytat:
Milego wypoczynku na dzialce. Ja sie zastanawiam co bym upiekla co mam smaka na cos ale nie chce za duzo roboty z tym miec a juz kolejny raz ciasto czekoladowe, hmmm. ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() Kotek, ale pysznosci przygotowalas! Strong, |
||
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita, też bym coś upiekła
dziękuję za buziaczka ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- czemu tu taka cisza ? jak ja sobie chciałam pogadać z Wami
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
CZesc...ja dalej na uczelni...a pogoda taka piekna...
Trzymam kciuki za mala Majeczke... Nie wiem nawet dalej co napisac...jestem zmeczona, a jak wroce to jeszcze jakies pranie musze zrobic,poprasowac...no i jeszcze chce isc na rower. |
|
|
|
#2214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Na swoje jajniki mówię dżi-aj-dżoł
I jak któryś w połowie cyklu mnie kłuje to znaczy, że owulacja is coming ![]() Cytat:
Ja aktualnie jestem na tym etapie i... Wczoraj jeszcze się trochę podłamałam, bo pojechałam na uczelnię po kilku weekendach wolnych i okazuje się, że ludzie ładnie nadgonili prace. Jedna laska, która pod koniec kwietnia miała tyle co ja (czyt. praktycznie nic), wczoraj oddała całą pracę do sprawdzenia... Czy tylko ja jestem takim leniwym debilem? A najgorsze jest to, że zmusić totalnie się nie mogę! Cytat:
![]() Gdybym tylko jeszcze wiedziała, o co chodzi w tych obserwacjach cyklu Jak onyks wstawiła ostatnio screena swojego wykresu to nie bardzo wiedziałam, jak na to patrzeć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że szybko znajdziecie pewne źródło Witam u kresu weekendu Ależ mi się nie chce jutro do pracy iść... Wczoraj dostałam z zaliczenia czwóreczkę - gość nie przepisał, co więcej - zafundował nam egzamin ustny Możecie sobie wyobrazić, jak miło stało się 3h w kolejce przed gabinetem Nie uczyłam się totalnie nic, mąż też nie, coś tak wydukaliśmy, gość więcej powiedział niż my i 4. Chyba nie chciał nikogo oblać ![]() Tym samym ostatnie zaliczenie na studiach do przodu! Teraz ta praca i obrona onyks, jak oko TŻa? Mam nadzieję, że lepiej , pamiętaj, że test często pokazuje wynik negatywny mimo, że fasolka się zagnieżdża Today, moja kuzynka z USA ma Mayę Nikita, nie zadręczaj się. Sportowcy też zachodzą w ciążę, więc bym się tak tym nie przejmowała... kotek, ja kiedyś brałam Yaz i też było 28 tabletek - 24 + 4 placebo. Były ok - pomijając wyzerowanie libido... Trzymam kciuki za dobre wyniki małej Majki! ![]() ...i oczywiście już nie pamiętam, co miałam pisać...
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaby, nie ładnie !
musisz się zmobilizować i zacząć pisać ta pracę ![]() czwórki szczerze gratuluję i Tobie i mężusiowi ![]() a no to już poznałam Twoje jajniki ![]() Cytat:
a mi libido też spadło ale tylko jakoś na początku potem już się uregulowałam Kupiłam mamie prostownice na dzień matki taką nie drogą bo ona tylko grzywkę prostuje ale już mamy dość biegania między piętrami i pożyczania sobie naszego remingtonka
|
|
#2217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze slysze ze nie powinno sie sportu uprawiac .. ja 3 razy w tyg chodzilam na zumbe a przeciez kobiety ktora graja w siatke czy biegaja tez w ciaze zachodza ![]() dziekuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja cos kolo 24tyg chyba mialam nie pamietam dokladnie ![]() jutro jedziemy odebrac kase i zamawiamy gdzie indziej .. Witajcie
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Ehsss...człowiek sobie pójdzie na trochę, a wy tyle produkujecie
Przeleciałam was, a co! ![]() onyks miałam ci pisać żebyś zmieniła dane na 1 stronie, że Madzia już urodziła ![]() Będę trzymać kciuki za Madzię i Majkę..
|
|
|
|
#2219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oby nowe tabl byly lepsze Ja dzis nie mam zadnego ciasta
|
|
#2220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No ja oczywiście musiałam pospieszyć się z testem bo nie mogłam wytrzymać![]() Jeszcze nie bo musiałam zawieźć do innego miasta do laboratorium bo u mnie nie robią I tak myślę czy jak pójdę na betę, to czy nie będą mi kazali przyjść we wtorek jak pobierają krew a wyniki w czwartek Cytat:
już zmienione |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

)

) nie podoba mi sie to 

wiesz co u nas pomdorki najpierw opadly a potem sie podniosly i nawet juz mamy male pomidoreczki
, a wyniki posiewu już miałaś?
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.

Potem jeszcze po księdza pojechałam... Powiem Wam, że mam dość...