|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Śliczna Twoja psinka
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wzięliśmy ją od jakichś ludzi, którzy wystawili ogloszenie na neta, że chcą ją oddać, jak miała pół roku ![]() Ważyła wtedy 18 kg, a teraz ma ponad dwa lata i się trochę jej przytyło ![]() No zobacz jaka ona jest słodka Cytat:
![]() No dokładnie- boksery to są najłagodniejsze pieski ![]() Mimo, że czasem nie wyglądają ![]() Choć np. nasza poprzednia bokserka była taka, że mogłaś robić z nią co chciałaś, a ona nawet nie pisnęła. Kama jest troszkę inna, bo nie da sobie w kaszę dmuchać ![]() I jest na ulicy sąsiedniej suczka, z którą się nie lubią to pierwsza zaczyna na nią warczeć. Cytat:
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-20 o 13:17 |
|||
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie zartuje sobie .. po prostu mam jakis uraz.. odkad moj psiak zdechl od tamtej pory mam jakas fobie Ufałam tylko jemu. .. a takie '' bydlaki'' jak Twoj Madzius to omijam szeroki łukiem .. On jest słodki - na swój sposób ..
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znam moją psinę, wiem jak się zachowuje, jaka jest. Ale są ludzie, którzy jak idziemy z nią to się boją, bo niby wygląda groźnie. Dla mnie i dla nas to jest dziwne, bo my ją znamy, ale jak ktoś psa nie zna, to ma prawo myśleć, że jest groźny Szczególnie, że są ludzie, którzy kiedyś zostali np. pogryzienie i mają fobię, albo po prostu psów nie lubią.
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej zawsze możesz sie czuc z nim bezpieczna .. nikt do was nie podejdzie ..
|
#3847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widać jak nisko jestem w jego hierarchii. Trochę się obawiam, że dziecka będzie pilnować jak własnego szczeniaka, a jak ktoś będzie nas mijał to szczekał, więc niemowlę będzie się budziło. Kurcze muszę coś z nim zrobić, może to dlatego że nigdy nie dostał zasłużonego klapsiaka.
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
W tę stronę, to jeszcze pół biedy, jak się boją a nie ma czego.
![]() Dla mnie nie ma bardziej irytującej rzeczy, niż dzieci przyłażące i głaszczące psy na ulicy...mały, słodki, ok, ale to jednak zwierze i nie musi lubić obcych. Mnie wychowywano (ogólnie, wydaje mi się, że wtedy wszystkich), że jak chcę pogłaskać pieska, to muszę zapytać właściciela, czy można, i czy nie ugryzie...A nie, najpierw rączki do cudzego psa, który przecież też może być zmęczony, rozdrażniony, albo po prostu nie mieć ochoty, a potem płacz i matka z wielką buzią Mój to na szczęście jeszcze jest głupi za dziećmi, ale nie wiem, co mu przyjdzie na starość.
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-05-20 o 13:33 |
|
|
|
#3849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I spora ta Twoja psina
|
|
#3850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Albo wieczorami jak z nią wychodzę i w jakiejś odległości jest np. duży kamień, albo reklamówka to też się boi Takiego mam psa bohatera i obrońcę ![]() Cytat:
Na szacunek psa trzeba sobie zasłużyć A klapsy nic nie dadzą- nie wychowasz w ten sposób psa Od początku powinien wiedzieć, gdzie jest jego miejsce w hierarchii Cytat:
Mój pies lubi skakać na wszystkich. Także na dzieci. No i dzieci bardzo ją lubią. Na spacerze nie raz gromadka dzieci podbiega do nas, ale na szczęście pytają najpierw czy mogą pogłaskać. Wtedy ja mogę ją złapać porządnie, żeby nie mogła skoczyć na żadne dziecko. Psy są różne ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- |
||||
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Coś nas dzisiaj malo na forum ..
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3855 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że bokserki są bardzo łagodne, ale szczerze to jak byłam u koleżanki, która miała podobnego to odczuwałam respektCytat:
Mi też zdarza się, że ludzie schodzą z drogi jak idę ze swoim, a mam buldożka francuskiego :con fused:Cytat:
Cytat:
--- Ja posprzątałam całe mieszkanie, włącznie z segregacją szafek z różnymi dokumentami i mam 4 wory śmieci Zrobiłam dwa prania, schną na balkonie i jem właśnie obiadek - razowy makaron z sosem pomidorowym i zielonym groszkiem![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Pewnie dziewczynki spacerują. Też chciałabym gdzieś iść/ jechać, ale samej nie mam ochoty, a męża nie będę ciągnąć, bo z tymi kulami i w ortezie mu ciężko... Jeszcze tylko 4 i pół tygodnia
|
|
#3856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie, to chyba za bardzo go rozpieszczałam, tuliłam a teraz to jak coś gotuje nauczył się że jak wezmę go na ręce zobaczy co pysznego się gotuje. Chyba poczytam coś w necie. ale chyba to było moje lekarstwo na #. Mąż nie dostał wolnego, więc z psem chociaż mogłam pogadać.
|
|
#3857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cały czas musi być w centrum uwagi, non stop przychodzi z zabawką, żeby się z nią bawić.. Swoim piskiem wymusza na nas wszystko! Niby jest grzeczna, słucha się, reaguje na podstawowe komendy(siad, leżeć,łapa) ale ma też swoje foszki.. A co do klapsów to nasza też dostała nieraz, ale to nie metoda wychowawcza, a raczej wynik bezsilności
|
|
#3858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedyne co to wstaje przed nami, znosi zabawki i dostać tak rano z ringo w głowę. Ostatnio mi miskę przyniósł.
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Całe szczęście, że mój mały nie potrafi wejść po naszych szaleńczych schodach (trzeba zacząć od prawej nogi, bo są na zmianę zwężane po jednej ze stron) i nie włazi mi do łóżka
Ale poza tym, to jest rozpuszczony jak dziadowski bicz, łącznie z żebraniem pod lodówką o ludzkie jedzenie i chowaniem butów po całym domu
|
#3860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śmiesznie to wygląda jak idę z Kamą, a jakieś cwaniaczki, które zawsze szukają guza, schodzą nam z drogi Cytat:
Czasem na moje psa wołają buldog Cytat:
![]() Co prawda ze mną już nie śpi- oduczyłam ją przed sterylizacją rok temu. Ale za to teraz śpi z moją mamą. Tata zbytnio nie pozwala jej włazić na łóżko, więc jak tylko wychodzi przez 6tą do pracy to Kama od razu idzie do łóżka na jego miejsce. A w weekendy jak tata ma wolne to przed 6tą łazi, liże go i trąca, żeby wstawał ![]() Zabawki też non stop nosi i domaga sie naszej uwagi. Ale jest bardzo mądra, dużo słów rozumie, kojarzy o co nam chodzi Np. mówię przynieś piłeczkę to przynosi. Przynieś misia to przynosi. Mówię gdzie jest mucha to zaraz biega i szuka. Albo gdzie jest chomcio i od razu patrzy się na komodę, na której stoi chomik ![]() I nauczyła sie żebrania ludzkiego jedzenia, bo zawsze coś tam dostawała, więc jak teraz coś jemy to siedzi i żebrze udaje wtedy takiego skrzywdzonego piesia |
|||
|
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Co do pieskow i innych zwierzakow, ja nie jestem wielka zwolenniczka. Moze przez to ze mam alergie na siersc i piora wiec nie bylo mozliwosci zebym kiedys miala swoje zwierzatko. A te wasze pieski sliczne ![]() My odpoczywamy po wczorajszej wizycie u znajomych, rodzinny relax
|
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() my już po komunii msza szybko i sprawnie poszła, ale to pewnie dlatego że było tylko 15 dzieci przyjęcie było bardzo sympatyczne i już o 15 byliśmy w domu. a zaraz wybieramy się na mecz żużlowy i - o dziwo - jadą z nami teściowie i moja mama to pomysł mojego Tż, który powiedział, że w ramach prezentu na dzień matki kupi obu mamom bilety, no i tacie też obie mamcie nigdy nie były na takim meczu, teściu kiedyś chodził i zaraził tym mojego Tż i jego brata, bo zabierał ich na takie mecze od dziecka, zobaczymy czy mamom się spodoba ![]() ja zwierzęta lubię, ale poza domem, pies czy kot to tylko na podwórku, a to głównie dlatego, że nie cierpię oddechu psa bleee i nie lubię małych psów (bez urazy dziewczyny które mają yorki itp ) a uwielbiam duuuże nasza Mika mieszka na podwórku, wiadomo ma pilnowac obejścia, ale jest tak słodka a nie wygląda - mieszaniec bernardyna i owczarka, jakieś 50kg wagi ale jest fantastyczna takie psy lubię, kota jeszcze mogłabym mieć w domu, kiedyś mieliśmy, ale doszliśmy do wniosku, że to nie dla nas, może jakbyśmy mieli własny dom i kot mógłby chodzić po całym domu to tak, a te nasze 2 kociaki siedziały tlyko w jednym naszym pokoju, bo na dole teściowie i oni nie chcieli żeby im koty łaziły, więc poszły na podwórko, a to były naprawdę mądre kotki, od razu nauczyły się załatwiać do kuwety, nie spały z nami na łóżku, ale rano jak tylko zadzwonił budzik albo któreś z nas się odezwało to już siedziały na nas kochane były, ale uciążliwe bo w jednym pokoju.
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane nadrobilam tylko ostatnią strone-pozniej reszta
))dzisiaj caly dzien sprzataqlismy i ogarnialismy meiszkanie bo chcemy wynając na euro i musielismy zrobic ladne zdjecia ) troche nam to zajelo dopiero wezme się za obiadek teraz (zupa kalafioROWA)Wczoraj też mielismy zalatany dzien, najpierw po buty dla michala bo rozwalil, kupilam sobie bluzke z przeceny (jutro fotke ) i uwaga-kiecke ne slub! w koncu kupilam sobie z zary długa koronkową-piekna i jest akurat jak mnie michal zobaczyl powiedzial-ta!noi i kupilam jest to rozmiar S ale jest taka luźna, styl hippie i brzuszek sie zmiesci ))zjedlismy na meiscie, pozniej ejszcze latalismy troche po ikei i tez troche nakupilismy jak zwykle )wieczorem bylismy na nocy muzeów ale nas nie wpuscili bo za pozno przyszlismy i kiszka ale zrobilismy sobie przejażdżke wieczorną![]() jutro moj luby wyjezdza do warszawy, ale na pocieszenie wraca w srode wiec jakoś to przeżyje )dziewczyny fajne psiaki-nie zapamietalam kogos ale ktos mial tu fajnego boksera chyba- )ja kiedys nie lubilam bokserow i budogow ale Moj michal ma Lolka buldoga francuskiego i jest przeslodki !!!buziaki pozniej nadrobie i sie pewnie wieczorem pojawie ps. znowu przypałętala mi się infekcja jakas zwariowac mozna juz nei wiem co mam stosowac, podmywanie nie pomaga a do lekarza dopiero 4tego moze samo przejdzie ale juz mam dosc |
|
|
|
#3864 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój brat ma 6 czerwca bierzmowanie i problem ze świadkiem. Rodzice mówili, że może ja, ale nie bardzo mi się to uśmiecha Poza tym on też nie bardzo chciał zostać ojcem chrzestnym mojego dziecka No nic zobaczymy, jak nie będzie wyjścia... ![]() Cytat:
Cytat:
Już nie mogę się doczekać zdjęcia! ![]() Cytat:
Szkoda, że do gina idziesz dopiero 4tego
|
||||
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Madziuś, a Ty mieszkasz z rodzicami, czy z Tżtem?
Wybacz, że pytam, ale mieszkając z przyszłym mężem miałabyś wytłumaczenie, że nie możesz być świadkiem, bo Ci rozgrzeszenia nie dadzą, czy coś :P Ogólnie, u mnie było tak, że u dziewczyn była świadkowa, a u chłopców świadek...
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby przeprowadziłam się do TŻ, ale, że pracuję i studiuję w rodzinnym mieście to czasem zostaję u rodziców ![]() Nie no jak nie będzie wyjścia i naprawdę nie będzie miał nikogo na świadka to już to przeboleję i się zgodzę ![]() U nas też było tak, że u dziewczyn świadkowała kobieta, a u chłopaków mężczyzna. Zobaczymy ![]() Poza tym, nie wiem czy mój brat chciałaby, żebym mu świadkowała, bo to przecież wiocha z siostrą To narazie był pomysł rodziców
|
|
|
|
|
#3867 |
|
Przyczajenie
|
Lilienn melduje się jako przyszła mama, termin na 3.12.2012.
tydz 12 z poważnymi komplikacjami... |
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Bylismy dzić na targach dla dzieci, i dostałam juz butelke do karmienia Tomus gwizdek ,foremki do piasku, baloniki, wszystko za darmoszke, kupilismy mu stroj na euro , sobie z TŻ po koszulce z orzełkiem, fajny był tez plac zabaw dla dzieciaków tylko troche za mały Tomek byl, można było wymacac wozki, mebelki, i rózne pierdółki, było spotkanie z doula i czytanie ksiażek przez Lisko MacMillanm ogolnie fajnie dzionek spedzilismy, nawet nie chce sie zasiadac do lapka, taka pogoda fajna jest. Troche szkoda ze mamy juz wozek i nne rzeczy, kupiłoby sie z checia nowe ano i z pofarbowanymi włosami czuje sie taka sexy ![]() Lilienn witaj, mamy taki sam termin porodu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

i kiszka ale zrobilismy sobie przejażdżke wieczorną